خبرخوان
اعلام مقررات منع رفت و آمد شبانه در یک شهر نیوجرسی برای مقابله با شیوع کرونا

شهردار هوبوکن، در ایالت نیوجرسی شنبه گفت، برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، کووید ۱۹، در این شهر مقررات منع رفت و آمد شبانه اعلام میکند.
شهر هوبوکن در ایالت نیوجرسی و در حومه شهر نیویورک قرار دارد و چند روز پیش نخستین مورد ابتلا ویروس کرونا در این شهر تایید شد.
شهردار هوبوکن میگوید، برای کاهش فعالیت های شبانه از ساعت ۱۰ شب تا ۵ بامداد مقررات منع رفت و آمد اعلام کرده است. این مقررات از دوشنبه به اجرا گذاشته میشود.
شهردار هوبوکن گفته است کلیه ساکنان این شهر باید در زمان اجرای این مقررات به جز در موارد اضطراری در خانه بمانند.
فرمانداران ایالتهای نیویورک و نیوجرسی روز شنبه از مرگ دو تن در اثر ابتلا به ویروس کرونا در این دو ایالت خبر دادند.
آندره کوومو، فرماندار ایالت نیویورک شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت را ۶۱۳ نفر اعلام کرد. ۲۶۹ نفر از مبتلایان در شهر نیویورک هستند.
فیلیپ مورفی، فرماندار نیوجرسی هم شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت را ۶۹ نفر اعلام کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
ادامه وخامت وضعیت کرونایی در ایران؛ ورود «هزاران» زائر شیعه از مرزها

درحالی که آمارهای ابتلا و مرگومیر کرونا در ایران وضعیت نگرانکننده تازهای را نشان میدهند، مسئولان جمهوری اسلامی بر برگزاری مراسم پرازدحام عاشورا تأکید دارند.
در این رابطه، روز دوشنبه محمدشریف کریمی، مدیر یک پایانه مرزی ایران با پاکستان گفت که «بهبود شرایط کرونا سبب افزایش ورود اتباع پاکستانی به ویژه زوار اربعین حسینی از مرز ریمدان شده به گونهای که با تداوم این شرایط پیشبینی میشود در ایام اربعین حسینی ورود زوار این کشور به روزانه حدود ۱۰ هزار نفر برسد.»
اظهارات او در مورد «بهبود شرایط کرونا» درحالی بیان میشود که آمارهای رسمی جمهوری اسلامی عکس این مسئله را نشان میدهد.
وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه از مرگ ۵۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران طی شبانهروز منتهی به ۱۷ مرداد ماه خبر داد.
همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت گذشته ۳ هزار و ۳۷۹ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ نیز در ایران شناسایی شدهاند.
آمارهای رسمی کرونا در ایران در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
مجموع کل واکسنهای کرونای تزریق شده در ایران به بیش از ۱۵۳ میلیون دز میرسد که از این میزان، تنها کمی بیش از ۳۰ میلیون واکسن تزریق شده به دز سوم اختصاص دارد.
همزمان با برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم در ایران، برخی کارشناسان نسبت به بحرانی شدن وضعیت کرونا ابراز نگرانی کردهاند.
تصاویر منتشر شده از برگزاری این مراسم در ایران از رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در سطح وسیع حکایت دارد.
از سوی دیگر، گزارشها نشان میدهد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در شب تاسوعا در محلی با فاصله زیاد از جمع و به صورت انفرادی مراسم عزاداری را انجام میدهد.
درگیری شخصی در رفسنجان ۱۰ کشته بر جای گذاشت

طی یک درگیری «شخصی» بر سر «اختلافات ملکی» در بهرمانِ رفسنجان در استان کرمان، ۱۰ نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاریها در ایران رحمان جلالی، معاون استاندار کرمان گفته است که این درگیری عصر روز یکشنبه، ۱۶ مرداد حوالی یک چاه موتور کشاورزی در احمدآباد شورِ رفسنجان رخ داده و طی آن یک «تبعه غیرمجاز افغان» در پی «اختلاف ملکی و شخصی» با چند نفر دیگر از اتباع، ابتدا دو نفر از کارگران موتور و پس از آن چند شهروند ایرانی را که در محدوده زمینهای کشاورزی بودهاند، با ضربات چاقو به قتل رسانده و با ورود چند تبعه دیگر افغان به ماجرا، به آنها نیز حمله کرده است.
بر اساس اعلام آقای جلالی در این درگیری در مجموع شش شهروند افغان و چهار شهروند ایرانی به قتل رسیده و هشت نفر مجروح شدهاند.
معاون استاندار کرمان همچنین گفته است که ضارب این نزاع از تعادل روحی و روانی برخوردار نبوده است.
بر اساس اعلام معاون استاندار کرمان، ضارب پیش از بازداشت اقدام به خودزنی کرده و پس از بازداشت به بیمارستان منتقل شده است.
در همین حال خبر میرسد که شورای تأمین استان کرمان پس از وقوع این قتلها تشکیل جلسه داده است.
خودکشی یک کارگر دیگر به دلیل اخراج و مشکلات معیشتی، این بار در ایلام

همزمان با افزایش فشارهای اقتصادی بهویژه در ماههای اخیر و روند صعودی آمار خودکشی در بین کارگران در ایران، یک کارگر دیگر، این بار در استان ایلام، به دلیل اخراج از محل کار خودکشی کرد.
سایت حقوق بشری ههنگاو، هویت این کارگر را «محمد منصوری» ۳۲ ساله، پدر دو فرزند اعلام کرد و گفت که او روز یکشنبه، ۱۶ مرداد خود را در خانهاش حلقآویز کرده است.
ههنگاو دلیل اقدام آقای منصوری را «مشکلات معیشتی» عنوان کرده و افزوده است که او کارگر پتروشیمی چوار بوده که چند ماه پیش و پس از چندین سال کارکردن اخراج شده است.
در هفتههای گذشته گزارشهای متعددی از خودکشی کارگران در گوشه و کنار کشور منتشر شده است. از جمله دادستان لاهیجان، نهم مرداد از خودسوزی «یکی از کنتورنویسان تحت پیمانکاری امور آب و فاضلاب» این شهرستان خبر داده و دلیل این اقدام را «اعتراض به تعلیق شدن از کار از سوی شرکت پیمانکاری» عنوان کرده بود.
پیش از این، خودسوزی دو کارگر در ماهشهر در اعتراض به اخراج خود در اواسط خرداد خبرساز شده بود. در همان زمان منابع خبری حقوق بشری از خودسوزی یک کارگر در یاسوج به دلیل «ناتوانی در پرداخت بدهی ده میلیون تومانی» خبر داده بودند.
دو کارگر نانوایی نیز ماه اردیبهشت در روستایی در استان فارس به دلیل فشارهای اقتصادی با خوردن قرص برنج به زندگی خود پایان داده بودند.
در سالهای گذشته بهویژه در ماههای اخیر، تورم و افزایش مداوم و افسارگسیخته قیمتها، فشار اقتصادی بسیاری بر خانوارهای ایرانی وارد کرده و همزمان عدم تناسب افزایش حقوقها با نرخ تورم، تعدیل نیروی گسترده در بخشهای مختلف و معوقات چندماهه، موجب افزایش آمار خودکشی بهویژه در میان کارگران شده است.
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش ماهانه خود، از تورم ۹۰.۲ درصدی اقلام خوراکی در ماه تیر امسال نسبت به زمان مشابه پارسال خبر داد.
بیانیه «۱۴ نفر»؛ نرگس منصوری با وجود ارائه وثیقه همچنان در حبس است

نرگس منصوری، از امضاکنندگان بیانیه «۱۴ نفر» و از فعالان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی با وجود تامین وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی همچنان در بازداشت بهسر میبرد.
سازمان حقوق بشر ایران، روز یکشنبه ۱۶ مرداد، به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: «حدود یک ماه و نیم پیش، دادگاه برای صدور حکم آزادی موقت خانم منصوری، درخواست وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی کرده بود و با وجود اینکه این وثیقه توسط خانواده او تامین و مراحل ثبت آن هم طی شده است، دادگاه همچنان از آزادی موقت او جلوگیری میکند.»
تداوم بازداشت این کنشگر کارگری در حالی صورت میگیرد که او به بیماری «فیبروم رحم» مبتلا است و از زمان بازداشت از دسترسی به وکیل انتخابی محروم شده است.
نرگس منصوری یکی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به «۱۴ نفر» است. در خرداد ۱۳۹۸، ۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی با امضای بیانیهای خواستار استعفای علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و عبور مسالمتآمیز از حکومت جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شده بودند.
خانم منصوری بیش از ۲۰ سال در بخش اداری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه مشغول به کار بوده و در سالهای گذشته برای احقاق حقوق کارگران تلاش کرده است.
او در سالهای گذشته بارها بازداشت شده، مورد بازجویی قرار گرفته و دادگاهی شده است.
آخرین بار و همزمان با موج بازداشت کنشگران مدنی و سیاسی در ایران، ۲۹ اردیبهشت امسال خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گزارشی ادعا کرد که خانم منصوری، در زمان خروج از مرز زمینی توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است.
به گفته یک منبع آگاه، از جمله اتهامات مطرحشده علیه این فعال کارگری «تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانههای معاند» عنوان شده است.
سه فرمانده ارشد طالبان پاکستان در انفجاری در افغانستان کشته شدند

رادیو مشعل، بخش پاکستانی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در اثر انفجاری در شامگاه یکشنبه در جنوب شرق افغانستان، سه فرمانده ارشد طالبان پاکستانی کشته شدند.
بنابر این گزارش، این رویداد ضربه سنگینی به این گروه شبهنظامی وارد کرده است.
یکی از این فرماندهان، عبدالولی با نام مستعار عُمرخالد خراسانی بود که یکی از مؤثرترین و بیرحمترین رهبران گروه طالبان پاکستان بهشمار میرفت. دو نفر دیگر «حافظ دولت» و «مفتی حسن» شناسایی شدند.
به گفته منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، این افراد در شهرستان بیرمال در ولایت پکتیکا افغانستان در حال حرکت بودند که خودروی آنها با مین کنار جادهای برخورد کرد.
گفته میشود این سه نفر در ولایات کُنَر و ننگرهار افغانستان مستقر بودند و برای مشاوره به بیرمال سفر میکردند.
این خبر در حالی منتشر می شود که مقامات پاکستانی در تماس با رهبری گروه طالبان پاکستان برای گفتوگو در مورد توافقنامه صلح هستند. از دو ماه گذشته آتشبسی میان گروه طالبان پاکستان و ارتش پاکستان برقرار بوده است.
خشکسالی باعث کشف بمبی متعلق به دوران جنگ جهانی دوم در شمال ایتالیا شد

رسانههای ایتالیایی گزارش دادند که بمبی متعلق به دوره جنگ جهانی دوم در شمال این کشور روز یکشنبه طی عملیاتی که به تخلیه سه هزار نفر از ساکنان منطقه انجامید، منفجر شد.
به گزارش خبرگزاری آنسا، این بمب ۴۵۰ کیلوگرمی در رودخانه پو، واقع در مجاورت شهر مانتوآ، ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی میلان، کشف شد و علت کشف آن خشک شدن بخشهایی از بستر این رودخانه بزرگ برای اولین بار و بر اثر خشکسالیهای ایتالیا است.
ایتالیا مانند بخشهای بزرگی از حوزه مدیترانه در سالهای اخیر با خشکسالی شدید و فزایندهای روبهرو شده که بنا بر اعلام دانشمندان از پیامدهای تغییرات اقلیمی ناشی از سوزاندن هرچه بیشتر سوختهای فسیلی توسط انسان و ورود آن به جو زمین است.
بر اساس گزارشها، کارشناسان ارتش ایتالیا در ابتدا چاشنی انفجار بمب را از آن جدا کردند و سپس با انتقال بمب به غاری در ۴۵ کیلومتری رودخانه، آن را به صورت کنترل شده منفجر کردند.
حدود سه هزار نفر از ساکنان مناطق اطراف جایی که بمب در آن کشف شده بود، محل را ترک کردند و پس از انفجار بمب به خانههای خود بازگشتند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان؛ س.ن و پ.پ
بایدن از آتشبس غزه استقبال کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، شامگاه یکشنبه از توافق آتشبس میان اسرائیل و جهاد اسلامی فلسطین استقبال کرد و گفت که از تحقیقات درباره کشته شدن غیرنظامیان در این جنگ حمایت میکند.
آقای بایدن در بیانیهای گفت: «دولت من از تحقیقات بههنگام و کامل درباره همه این گزارشها حمایت میکند، و همچنین ما از همه طرفها میخواهیم که آتشبس را کامل رعایت کنند و با کاهش منازعه نسبت به ارسال سوخت و کمکهای بشردوستانه به غزه اطمینان یابند.»
جهاد اسلامی فلسطین و اسرائیل پس از جنگی سه روزه شامگاه یکشنبه اعلام آتشبس کردند، امری که با میانجیگری مصر به وقوع پیوست.
بر اساس گزارشها، این جنگ طی سه روز به بهای جان ۴۳ فلسطینی انجامیده است که ۱۵ آنها کودک هستند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
سازمان ملل: بیش از ۱۲۰ نفر در افغانستان طی روزهای اخیر کشته و مجروح شدهاند

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان روز یکشنبه اعلام کرد که طی روزهای اخیر بیش از ۱۲۰ نفر در این کشور کشته و مجروح شدهاند.
این نهاد از طالبان که عملا حکومت افغانستان را در دست دارد خواست که امنیت اقلیتها برای برگزاری مناسک مذهبی خود را تامین کند و مانع حملات به آنها شود.
گروه شبهنظامی حکومت اسلامی، موسوم به داعش، مسئولیت بمبگذاریهای پیاپی در کابل را بر عهده گرفته است. هدف این بمبگذاریها که روز جمعه و شنبه رخ داد، شیعیان غرب کابل بود.
گزارشهای تاییدنشده حاکی از آن است که روز یکشنبه نیز برای سومین روز متوالی حملاتی در پایتخت افغانستان انجام شده است.
کابلنیوز گزارش داده که در آخرین مورد، اتوبوسی در چنداول، یک محله شیعهنشین دیگر در غرب کابل، هدف حمله واقع شده است.
این حملات در حالی انجام گرفته که شیعیان افغانستان خود را مهیای برگزاری مراسم عاشورا میکنند.
از تابستان گذشته که طالبان حکومت افغانستان را در اختیار گرفت، گروه حکومت اسلامی حملات خونینی علیه اقلیتهای مذهبی ترتیب داده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان؛ س.ن
«ابراز خوشبینی» مذاکرهکنندگان روسیه و اتحادیه اروپا درباره احیای برجام

در حالی که نماینده روسیه در مذاکرات برجام از فاصله «پنج ثانیهای تا پنج دقیقهای» با خط پایان توافق برجام خبر داده، انریکه مورا نماینده اتحادیه اروپا گفته است با توجه به پیشرفتهای انجام شده، نسبت به حصول توافق «کاملا خوشبین» است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، میخائیل اولیانوف روز یکشنبه ۱۶ مرداد به خبرنگاران گفت تنها سه یا چهار موضوع حل نشده در مذاکرات باقی مانده است.
بهگفته وی، اینها موضوعات حساسی هستند، خصوصا برای ایرانیها و آمریکاییها: نمیتوانم تضمین کنم، اما گمان میکنم در مسیر درستی در حال حرکت هستیم.
آقای مورا نیز در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفته است ما در حال پیشرفت هستیم و انتظار دارم بهزودی به مذاکرات پایان دهیم.
دور جدید مذاکرات از روز ۱۳ مرداد آغاز شده است.
در دور جدید مذاکرات، مقامات جمهوری اسلامی بر بسته شدن پرونده «ادعاهای پادمانی آژانس در قبال ایران» تاکید کردهاند؛ موضوعی که به ابهامات در مورد سه مکان اعلام نشده هستهای ایران برمیگردد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی کماکان اصرار دارد که تهران درباره منشا ذرات اورانیوم پیدا شده در این سایتها توضیح دهد.
در همین زمینه خبرگزاری ایرنا نوشته است که «هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه این موضوع نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند».
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و ایرنا/د.خ/ک.ر
دادگاهی در عراق برای چهار متهم حمله راکتی به فرودگاه بغداد حکم حبس ابد داد

دادگاهی در عراق برای چهار متهم حمله راکتی به فرودگاه بغداد در اوایل سال جاری میلادی حکم حبس ابد صادر کرد.
در حمله ۲۸ ژانویه ۲۰۲۲ دو هوایپمای مسافربری خالی از مسافر در باند فرودگاه مورد حمله راکتی قرار گرفت.
در آن حمله شش راکت از ۹ راکت شلیک شده، به باند فرودگاه برخورد کرده و یک پهپاد نیز رهگیری و منهدم شده بود.
همان زمان گزارش شده بود که این راکتها از غرب بغداد، محل استقرار هنگ «مالک اشتر»، وابسته به سپاه بدر، تحت حمایت جمهوری اسلامی شلیک شده است.
شورای عالی قضایی عراق در گزارش خود، نام چهار نفر و وابستگی آنها به جناحهای شبهنظامی که روز یکشنبه ۱۶ مرداد حکم حبس ابد دریافت کردند را منتشر نکرده است؛ اما همواره انگشت اتهام در حملات به فرودگاه، ساختمانهای دیپلماتیک آمریکا و پایگاههای نظامی میزبان نیروهای آمریکایی در عراق متوجه شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی است.
در ژانویه ۲۰۲۲ همزمان با سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی توسط پهپادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد، حملات در عراق افزایش یافته بود.
این نخستین بار است که دادگاهی در عراق در رابطه با حملات یاد شده علیه متهمین حکم صادر میکند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
عفو بینالملل از گزارش خود درباره اوکراین «عمیقا» ابراز تاسف کرد

عفو بینالملل روز یکشنبه ۱۶ مرداد در بیانیهای از «رنج و خشم» ناشی از گزارش سه روز پیش این سازمان که اوکراین را متهم کرده بود جان غیرنظامیان را به خطر انداخته است «عمیقا» ابراز تاسف کرد.
عفو بینالملل روز ۱۳ مرداد در گزارشی نوشته بود که استقرار نیروهای نظامی اوکراین در مناطق مسکونی، از جمله بیمارستانها و مدارس، خطرات جانی را برای غیرنظامیان در مناطقی که عملیات جنگی در آنها جریان دارد، افزایش داده است.
این گزارش عفو بینالملل نه تنها با خشم شدید رئیسجمهوری، مقامات و مردم اوکراین روبرو شد، بلکه رئیس دفتر عفو بینالملل در کییف نیز با نادرست خواندن گزارش و ابراز برائت خود و همکاران این سازمان در اوکراین، برای ابراز خشم خود از انتشار گزارش یاد شده از مقامش استعفا داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با طعنه به نام عفو بینالملل گفت این سازمان با این گزارش منحرف و کاملا بیاساس در واقع روسیه را که مرتکب جنایات جنگی و کشتار انسانی شده، عفو کرده است.
به نوشته روزنامه گاردین، عفو بینالملل در بیانیهای نوشته است که گزارشهای این سازمان در راستای «تضمین جان و محافظت از غیرنظامیان» تهیه میشود و گزارش آن در مورد اوکراین هدفی جز این نداشته است.
عفو بینالملل با وجود ابراز تاسف از «رنجی که گزارش آن ایجاد کرده»، افزوده است: بر اطلاعاتی که در گزارش اخیر ارائه کرده است، کماکان پافشاری میکند.
خانم اوکسانا پوکالچوک، رئیس مستعفی عفو بینالملل در کییف، تاکید کرده که همکاران خارجی این سازمان گزارش را بهدور از واقعیات میدانی تهیه کردند و در واقع «یک هدیه تبلیغاتی» به مسکو دادند.
اما عفو بینالملل حال گفته است که هدفش از انتشار گزارش انداختن بار مسئولیت کشتار غیرنظامیان به دوش نیروهای اوکراینی نبوده است.
مقامات اوکراین تاکید کرده بودند که بر خلاف این کشور، روسیه از دادن مجوز ورود به ناظران حقوق بشر و نهادهای خارجی برای بررسی اوضاع در مناطق تحت تسلط نظامیان روس و جنگجویان اوکراینی هوادار روسها، خودداری کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و روزنامه گاردین/ف.ر/ک.ر
وزارت بازرگانی سوریه قیمت بنزین را ۱۳۰ درصد افزایش داد

وزارت بازرگانی سوریه روز یکشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد که قیمت بنزین در آن کشور ۱۳۰ درصد افزایش مییابد.
قیمت بنزین یارانهای به دو هزار و ۵۰۰ پوند سوریه (حدود ۳۰ هزار تومان)، و بنزین آزاد نیز به چهار هزار پوند افزایش یافته است.
این سومین بار در سال جاری میلادی است که سوریه قیمت بنزین را افزایش میدهد.
ایران تامینکننده بخش بزرگی از نفت و بنزین مورد نیاز سوریه است ولی تاکنون قیمت فروش مواد انرژی به سوریه اعلام نشده است.
اقتصاد سوریه در جنگ داخلی ۱۱ ساله این کشور به بحرانیترین وضعیت خود رسیده است.
ایران و روسیه مهمترین حامیان سیاسی، نظامی و اقتصادی حکومت بشار اسد هستند.
سازمان فضایی ایران استفاده نظامی روسیه از ماهواره ایرانی را رد کرد

سازمان فضایی ایران گزارشها از تلاش روسیه برای استفاده از ماهواره ایرانی «خیام» برای اهداف نظامی مسکو در اوکراین را «شایعات» خواند و آنها را رد کرد.
روابط عمومی سازمان فضایی ایران در بیانیهای که روز یکشنبه ۱۶ مرداد در خبرگزاری دولتی ایرنا منتشر شد، نوشت: «ارسال فرامین و دریافت اطلاعات از این ماهواره تماماً طبق الگوریتم رمزنگاریشدهای که قبلاً توسط محققان سازمان فضایی در آن تعبیه شده است، انجام شده است.»
این سازمان ادامه داد: «در این فرایند هیچ کشور ثالثی امکان دسترسی به اطلاعات آن را نداشته و برخی شایعات منتشره در خصوص استفاده از تصاویر این ماهواره برای مقاصد نظامی سایر کشورها صحت ندارد.»
پیشتر واشینگتنپست به نقل از مقامهای امنیتی غربی نوشته بود روسیه در صدد است از ماهواره جمهوری اسلامی ایران به نام «خیام» برای اهداف نظامی خود در اوکراین استفاده کند.
به گزارش این روزنامه آمریکایی، این ماهواره که پرتاب آن بر اساس یک قرارداد چهار سال پیش بین ایران و روسیه صورت میگیرد، توانایی ایران برای «جاسوسی» از اهداف نظامی در سراسر خاورمیانه را بسیار افزایش میدهد.
اما سازمان فضایی ایران مدعی است که همه فعالیتها و اهداف این ماهواره «صرفاً صلحآمیز و غیرنظامی» است و تصاویر آن در حوزههای «مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها و مدیریت حوادث غیرمترقبه استفاده میشود».
قرار است ماهواره خیام سهشنبه ۱۸ مرداد از پایگاه فضایی بایکونور در کشور قزاقستان توسط روسیه به فضا پرتاب شود.
۶۳ مرگ کرونایی دیگر در ایران؛ شمار جانباختگان تهرانی در یک هفته دو برابر شد

وزارت بهداشت ایران روز شنبه ۱۶ مرداد، از جان باختن ۶۳ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در یک شبانهروز گذشته خبر داد.
بر اساس این گزارش در همین بازه زمانی حدود پنج هزار و ۵۰۰ بیمار جدید نیز شناسایی شدهاند.
به این ترتیب مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۱۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر و شمار مبتلایان به حدود هفت میلیون و ۴۴۵ هزار نفر رسید.
آمارهای رسمی کرونا در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
در همین حال سایت همشهری در گزارشی از افزایش آمار مرگ بر اثر کرونا در استان تهران در هفتههای گذشته خبر داده است.
بر اساس این گزارش، در هفته دوم مرداد در مقایسه با هفته پیش از آن، شمار جانباختگان در پایتخت به بیش از دو برابر افزایش یافت و از ۳۶ نفر به ۸۶ نفر رسید.
این در حالی است که همزمان با برگزاری تجمعهای مذهبی به مناسب ماه محرم پیشبینی شده است که آمار کرونا در تهران و ایران در روزها و هفتههای آینده بهصورت قابل توجهی افزایش یابد.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، ۱۴ مرداد، تعداد شهرهای قرمز طی یک هفته از ۱۲۰ به ۱۳۰ و شمار شهرهای نارنجی از ۱۱۲ به ۱۲۹ شهر رسید. در این گزارش وضعیت تهران، نارنجی یا «پرخطر» اعلام شده است.
محرم نیز باعث رونق فروش گوشت در ایران «نشد»

در حالی که معمولاً افراد و هیئتهای مذهبی در ماه محرم به تهیه و پخش غذا به عنوان «نذری» میپردازند، یک عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی و مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در ایران اعلام کردند که برخلاف سال پیش، تقاضا برای خرید گوشت و دام در ماه محرم امسال افزایش نیافت.
نیما حبیبفر، عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی در ایران، روز یکشنبه ۱۶ محرم به خبرگزاری ایلنا گفت: «تجربه سالهای گذشته این ذهنیت را ایجاد کرده بود که در محرم امسال شاهد رونق بازار باشیم اما چنین اتفاقی رخ نداد و تقاضا روند عادی به خود گرفت و امسال شاهد هیجان برای خرید گوشت نبودیم.»
به گفته این فعال صنفی، اکنون گوساله کیلویی ۲۲۰ هزار تومان و گوشت چرخکرده مخلوط کیلویی ۱۷۵ هزار تومان به فروش میرسد.
همزمان افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک نیز به ایلنا گفت: «در ماه محرم امسال تقاضا برای خرید دام مشهود نبوده و میتوان گفت اتفاق خاصی در این بازار رخ نداد.»
این در حالی است که به گفته او، «قیمت دام زنده در هفتههای اخیر رشد ملموسی نکرده» و «میانگین قیمت روی کیلویی ۷۵ هزار تومان است».
در سالهای اخیر و به ویژه پس از حذف دلار۴۲۰۰ تومانی قیمت مواد خوراکی در ایران شدیداً افزایش یافت و گزارشهای بسیاری دربارهٔ کاهش یا حتی حذف گوشت و مرغ و ماهی از سبد خرید ایرانیان منتشر شد.
کمتر از یک ماه پیش، وبسایت «اقتصاد ۲۴» با ارائه قیمتهای گوشت نوشت: «گوشت قرمز خریدار ندارد».
به نوشت این رسانه اقتصادی، متوسط قیمت هر کیلو گوشت گاو در خرداد امسال در مقایسه با خرداد ۱۴۰۰ حدوداً ۵۲ درصد افزایش داشت.
انتخاب سردبیر
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
چرا اهمیت کشتن الظواهری فراتر از مرزهای القاعده است؟
-
یک روایت از هزاران
در جستجوی امنیت و آزادی
-
درگذشت کریستف بالایی
کسی که میگفت دولتآبادی باید نوبل بگیرد