خبرخوان
اوپک پلاس بهرغم درخواست بایدن تنها با افزایش محدود تولید نفت موافقت کرد

سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، و تولیدکنندگان غیراوپک روز چهارشنبه ۱۲ مرداد با افزایش محدود تولید نفت خود موافقت کردند.
افزایش اندک، به گفته تحلیلگران، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا را ناامید خواهد کرد، زیرا او شخصاً با رهبران عربستان سعودی برای کمک به کاهش قیمتهای انرژی رایزنی کرده بود.
بر اساس بیانیهای که پس از کنفرانس ویدئویی وزیران اوپک پلاس صادر شد، این نهاد به رهبری عربستان سعودی و روسیه تصمیم گرفت که تولید خود را برای ماه سپتامبر فقط ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد که بسیار کمتر از افزایشهای قبلی است.
قیمت نفت برنت پس از اعلام این خبر با حدود دو دلار افزایش به ۱۰۱ دلار در هر بشکه افزایش یافت.
به گفته تحلیلگران، این یک عقبگرد در بهبود روابط آمریکا و عربستان خواهد بود.
با افزایش شدید قیمت انرژی پس از جنگ روسیه در اوکراین، بایدن در ماه ژوئیه در سفری بحث برانگیز به عربستان سعودی، تلاش کرد محمد بن سلمان را متقاعد کند که شیرهای تولید را برای ثبات بازار و مهار تورم افسارگسیخته باز کند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
کاهش «۵۰ تا ۶۰ درصدی» تقاضای خرید و مصرف میوه در ایران

رییس اتحادیه بارفروشان ایران میگوید تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.
مصطفی دارایینژاد روز جمعه ۲۱ مرداد در گفتوگو با روزنامه شرق اظهار داشت: «امسال تولید محصولات کشاورزی ما ۱.۵ برابر نسبت به سال قبل بیشتر شده ولی از آن طرف تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است و همین موضوع نیز باعث شده با افت قیمت مواجه شویم.»
وی علت کاهش تقاضای خرید را کاهش قدرت خرید مردم، گرمای هوا و کاهش تقاضا در ماه محرم دانست.
آقای دارایینژاد همچنین گفت صادرات هم نسبت به قبل نصف شده است، زیرا عراق واردات ندارد و به روسیه، ازبکستان، قزاقستان، قطر و امارات نیز میوه کمی صادر میشود.
وی افزود، مصرف میوه و صیفیجان کاهش یافته و اکثر بارها روی دست کشاورزان مانده و خریداری ندارد.
طی سالهای گذشته و خصوصا سال جاری که دولت ارز ترجیهی واردات کالاهای اساسی را قطع و قیمت برخی محصولات را به شدت افزایش داد، گزارشهای زیادی از افت چشمگیر مصرف گوشت، لبنیات، میوه و ترهبار منتشر شده است.
آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد قیمت خوراکیها در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال ۹۲ درصد افزایش یافته است.
با استفاده از گزارشهای شرق و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
اعلام رسمی خشکسالی در بخشهای بزرگی از بریتانیا

در پی افت بارندگی و ادامه موج گرمای بیسابقه، دولت بریتانیا در بخشهای بزرگی از کشور اعلام رسمی «خشکسالی» کرد.
اطلاعیه دولت بریتانیا در این رابطه شرکتها و مردم را متعهد به صرفهجویی در مصرف آب، از جمله عدم استفاده از آب لولهکشی شهری برای آبیاری باغچهها، پر کردن استخرها و شستن خودروها میکند.
تابستان امسال خشکسالی بیسابقهای طی ۵۰ سال اخیر در بریتانیا اتفاق افتاده، میزان بارش به شدت کاهش یافته به طوری که دما در روز جمعه به ۳۷ درجه رسیده است.
آژانس محیط زیست بریتانیا روز جمعه ۲۱ مرداد برای مناطق جنوب، جنوب غربی، جنوب شرقی، مرکزی و شرقی کشور اعلام خشکسالی کرد.
بریتانیا طی پنج ماه گذشته به صورت متوالی افت بارش را تجربه کرده و موج گرمای بیسابقهای کشور را فرا گرفته است.
در این میان انتقادها از شرکتها و نهادهای مسئول امنیت آبی کشور نیز افزایش یافته، اگرچه دولت بریتانیا اطمینان داده که آب شهروندان تامین خواهد شد.
هر روز ۳.۱ میلیارد لیتر آب در بریتانیا به خاطر فرسودگی زیرساختها و نشت از بین میرود.
آژانس محیط زیست بریتانیا گفته است دولت انتظار دارد شرکتهای مسئول تامین آب کشور نشتیها را به حداقل برسانند.
با استفاده از گزارش سیانان؛ د.خ/س.ن
کرونا در ایران؛ جان باختن ۶۸ نفر در یک شبانهروز؛ تداوم روند افزایشی آمار

وزارت بهداشت ایران روز جمعه، ۲۱ مرداد، از جان باختن ۶۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در یک شبانهروز گذشته خبر داد.
بر اساس این گزارش در همین بازه زمانی نزدیک به شش هزار و ۴۰۰ بیمار جدید نیز شناسایی شدهاند.
به این ترتیب مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۱۴۲ هزار و ۸۰۶ نفر و شمار مبتلایان به ۷ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۵۷۹ نفر رسید.
آمارهای رسمی کرونا در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
در همین حال احمد طباطبائی، عضو ستاد کرونا، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر احتمال داد که روند افزایشی بیماری ادامه پیدا کند.
روند تصاعدی آمار کرونا در حالی ادامه دارد که در هفتههای گذشته بسیاری از کارشناسان و مقامات وزارت بهداشت درباره عدم رعایت شیوهنامههای اجتماعی بهویژه با توجه به برگزاری تجمعات مذهبی در ماههای محرم و صفر هشدار دادهاند.
در همین حال یک مقام وزارت راه و شهرسازی پیشبینی کرده است که بیش از پنج میلیون نفر به مناسبت اربعین از مرزهای کشور تردد کنند.
رئیسی: استان «جنوب کرمان» حتماً تشکیل خواهد شد

رئیس جمهور ایران در جریان سفر استانی به کرمان روز جمعه، ۲۱ مرداد، اعلام کرد که «استان جنوب کرمان حتماً تشکیل خواهد شد».
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، روز جمعه همچنین خبر داد: «در کمیسیون تقسیمات کشوری تصویب کردند که شهرستان جازموریان شکل بگیرد و در دولت هم این کار بهسرعت پیگیری خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم رئیسی با اشاره به «تاخیر» در تشکیل استان جنوب کرمان گفت که این موضوع در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است.
ایران در حال حاضر ۳۱ استان دارد. نماینده جیرفت در مجلس شورای اسلامی پیشتر اعلام کرده بود که سی و دومین استان کشور به نام «کرمان جنوبی» شامل هفت شهرستان با مرکزیت جیرفت خواهد بود.
تاکید دوباره آقای رئیسی بر دو پاره کردن استان کرمان در حالی بیان میشود که مرکز پژوهشهای مجلس ماه مهر پارسال در گزارشی اعلام کرده بود که «هفت شهرستان جنوبی از حداقل شرایط قانونی (یک میلیون نفر جمعیت برای هر استان) برخوردار نیست» و «تصویب این طرح پیامدهای منفی برای دولت دربردارد».
در این گزارش از جمله پیامدهای منفی ایجاد استان جدید «ایجاد بار مالی فزاینده بر دوش دولت» عنوان شده و آمده بود که در شرایط کنونی اقتصادی دولت با توجه به «تحریمها، کاهش ارزش پول ملی، تورم و پیامدهای اقتصادی بحران کووید ۱۹» این اقدام «به لحاظ کارشناسی قابل توجیه نیست».
طبق برآوردهای سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه اضافه شدن یک استان جدید، حدود ۸۱۰ میلیارد تومان به هزینههای دولت در «یک سال» اضافه میکند.
تاکید رئیس جمهور ایران بر افزایش استانهای کشور در حالی است که بنا بر اعلام مرکز پژوهشهای مجلس روند جهانی غالب گرایش به سمت «وسیعتر کردن و تجمیع استانها و کاهش سطوح و واحدهای تقسیمات کشوری» در کشورهای مختلف جهان است.
افبیآی در اقامتگاه ترامپ در پی «اسناد محرمانه سلاح اتمی» بود

روزنامه واشینگتن پست بامداد جمعه، ۲۱ مرداد، گزارش داد که ماموران سرویس امنیت داخلی آمریکا، افبیآی، که این هفته اقامتگاه دونالد ترامپ در ایالت فلوریدا را تفتیش کردند، به دنبال «مدارک طبقهبندی شده درباره سلاح هستهای» بودند.
واشینگتن پست به نقل از «منابع نزدیک» به این تحقیقات نوشت که آنها هیچ توضیح بیشتری نداده و نگفتند که آیا سخن از اسناد مربوط به سلاح هستهای آمریکا است یا سلاح اتمیِ کشورهای دیگر.
این «منابع» که نامشان برده نشد، همچنین نگفتند که در تفتیش اقامتگاه آقای ترامپ، به اسناد مورد نظر دسترسی یافتند یا نه.
ماموران افبیآی دوشنبه شب وارد اقامتگاه مار-آ-لاگو شدند، جایی که آقای ترامپ و همسرش، ملانیا، اکثر اوقات خود را پس از پایان دوره ریاست جمهوری در آن سپری کردهاند.
تفتیش از این ویلای بزرگ ساحلی ساعتها طول کشید. برخی رسانههای آمریکا مدعی شدند که پس از آنکه آقای ترامپ در آغاز امسال ۱۵ جعبه اسناد انتقال یافته به این خانه را به آرشیو ملی آمریکا مسترد کرد، هنوز «اسناد محرمانه دیگری» در این مکان باقی بود.
تحقیقات در این باره از اوایل بهار امسال آغاز شد. در تاریخ آمریکا سابقه نداشته که خانه یک رئیس جمهورِ پیشین به دست نهادهای اطلاعاتی و امنیتی یا پلیس کشور تفتیش شود.
این وضعیت برای دونالد ترامپ در حالی رخ داده که او درگیر تحقیقات دیگری نیز هست، اما کماکان تاکید دارد که به زودی در خصوص اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری دو سال دیگر تصمیم خواهد گرفت.
واشینگتن پست با کارشناسان اسناد محرمانه نیز گفتوگو کرده به گفته آنها حضور نیروهای افبیآی در خانه آقای ترامپ بیانگر «نگرانی حقیقی» در دولت است که ممکن است اسناد به دست عواملی دیگر بیفتد.
همزمان با گزارش واشینگتن پست، نیویورک تایمز نیز روز ۲۱ مرداد با استناد به یک منبع «آگاه از تحقیقات» گزارش داد که اقدام پلیس فدرال آمریکا در خصوص مدارک مرتبط با یکی از محرمانهترین برنامههای آمریکا بوده است.
دو منبع دیگر نیز به نیویورک تایمز گفتند که بازجویان افبیآی معتقد هستند که اسناد موجود در اقامتگاه آقای ترامپ، مدارکی «حساس» درباره امور مربوط به «امنیت ملی» آمریکا است.
این خبرها پس از آن منتشر میشود که مریک گارلند، وزیر دادگستری آمریکا، شامگاه ۲۰ مرداد تایید کرد که دفتر او از دادگاه فدرال خواسته تا حکم تفتیش افبآی در خصوص تفتیش از خانه آقای ترامپ را رسانهای کند. وی گفت که آقای ترامپ خودش اولین کسی بود که این خبر محرمانه را رسانهای کرد.
آقای گارلند گفت در شرایطی که اعتبار و شرافت ماموران افبیآی مورد اتهام قرار گرفته، او ساکت نخواهد نشست و از این افراد «میهنپرست» دفاع خواهد کرد.
از زمان رسانهای شدن این تفتیش، تعداد زیادی از جمهوریخواهان دادستانی و دولت جو بایدن را متهم کردهاند که از افبیآی برای اهداف سیاسی سوء استفاده کرده است.
آقای ترامپ همواره رسانههایی مانند واشینگتن پست و نیویورک تایمز را «رسانههای منتشرکننده دروغ و اخبار جعلی» توصیف کرده و به آنها حمله کرده است.
او و هوادارانش تاکید دارند که اقدامات اخیر از روی اغراض سیاسی و با هدف جلوگیری از اعلام نامزدی او برای انتخابات سال ۲۰۲۴ انجام میشود.
یک کشتی حامل ذرت اوکراین راهی ایران شد

یک کشتی حامل ذرت صادراتی اوکراین روز جمعه، ۲۱ مرداد، از یکی از بنادر این کشور در دریای سیاه راهی ایران شد.
به گزارش رویترز به نقل از وزارت دفاع ترکیه، این کشتی از بندر چورنومورسک اوکراین حرکت کرده و حامل ۶۰ هزار تن ذرت است.
بر اساس این گزارش، یک کشتی دیگر نیز از همین بندر حامل حدود ۳۰ هزار تن ذرت بهطور همزمان راهی ترکیه شده است.
به این ترتیب شمار کشتیهای حامل محصول ذرت که با میانجیگری سازمان ملل امکان صادرات از اوکراین را یافته است به ۱۴ فروند رسید.
ماه گذشته با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل، نمایندگان روسیه و اوکراین برای ادامه صادرات محصولات کشاورزی اوکراین به بازارهای جهانی از بنادر این کشور در دریای سیاه به توافق رسیدند.
کمیسیون مشترکی متشکل از نمایندگان سازمان ملل، ترکیه، روسیه و اوکراین برای نظارت بر اجرای این توافق تشکیل شده و مقر آن در استانبول است.
پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، این دو کشور بیش از یک سوم گندم مورد نیاز جهان را تامین میکردند.
جنگ اوکراین و قطع کامل صادرات محصولات کشاورزی این کشور، سبب گرانی مواد غذایی در جهان شد.
«حمایت» مردم لبنان از مرد گروگانگیر در بانکی در بیروت

گزارشها از لبنان از استقبال و حمایت مردم این کشور از مردی حکایت دارد که روز پنجشنبه، ۲۰ مرداد، با مراجعه به یک بانک در بیروت با تهدید اسلحه از کارمندان خواست که بخشی از پول خود او را تحویل دهند.
مردم در لبنان بسام الشیخ حسین را «قهرمان» مینامند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، در حالی که نیروهای پلیس برای بازداشت این مرد به محل رسیده بودند، مردم حاضر در محل تاکید داشتند که او بیگناه است و تنها خواهان بازپس گرفتن قسمتی از پول خود است.
در پی وقوع بحران شدید مالی در لبنان، به دستور بانک مرکزی، بانکها در دو سال گذشته مجاز بودهاند که حداکثر ماهانه ۲۰۰ دلار یا معادل لیره لبنانی آن را از پولهای سپردهگذاران تحویل دهند. در حالی که چنین مبالغ اندکی برای تامین اساسیترین نیازهای روزمره نیز کافی نیست.
بسام الشیخ حسین که برای پرداخت صورتحساب مداوای پدرش در بیمارستان به پول زیادی نیاز داشت، روز ۲۰ مرداد مجهز به اسلحه وارد شعبه بانک فدرال در بیروت شد و خواست ۳۰ هزار دلار از ۲۱۰ هزار دلار سپردهاش را نقد تحویل بگیرد.
به نوشته گاردین، در حالی که سربازان و نیروهای پلیس شعبه بانک را برای بازداشت آقای حسین محاصره کرده بودند، مردم زیادی در محل گرد آمده و از او حمایت میکردند.
این رویداد روند زندگی روزانه در منطقه الحمره در بیروت را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده بود.
شاهدان در محل به گاردین گفتند، «رهبران فاسد» پولهای خود را با کمک بانک مرکزی به کشورهای دیگر، از جمله سوئیس میفرستند، اما بقیه مردم در رنج و تنگنا هستند.
شاهدان تاکید داشتند که مردم از روی ناامیدی به هر کاری دست میزنند. یکی از افراد تماشاچی به گاردین گفت حتی سربازان و نیروهای پلیس ضد شورش که به محل آمدهاند، این فرد را دوست دارند. حقوق نظامیان نیز در دو سال گذشته عملا به یکبیستم کاهش یافته است.
آقای حسین در طول ساعاتی که کارمندان را گروگان گرفته و در محاصره پلیس بود، اجازه داد از یک رستوران برای کارکنان غذا فرستاده شود. اما با نزدیک شدن به ساعات شب و پس از آن که بانک با خواسته او موافقت کرد، او خود را به پلیس تسلیم کرد.
این دومین رویداد از این نوع در ماههای گذشته در لبنان بود.
سپردهگذاران ارزهای خارجی نگران هستند در شرایطی که تورم لجامگسیخته ادامه دارد، سپردههایشان در صورت ادامه محدودیتهای شدید بانکی برای دریافت پول، ارزش خود را نیز از دست بدهد.
هرچند پول لبنان لیر است اما بهای کالاها و خدمات عملا به دلار آمریکا محاسبه میشود. ارزش لیر همچنان در سراشییی سقوط است و وضعیت ابهام سیاسی در مورد تشکیل دولت نیز کماکان ادامه یافته است.
پرواز خطوط هوایی ایرانی به مالزی به دلیل تحریمها متوقف میشود

پرواز خطوط هوایی ایرانی به مالزی به دلیل تحریم سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی از روز شنبه، ۲۲ مرداد، به طور کامل متوقف میشود.
به گزارش ایلنا، مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، اعلام کرد که آخرین پرواز شرکت هواپیمایی ماهان به عنوان تنها ایرلاین ایرانی که در سالهای اخیر امکان پرواز مستقیم به مالزی را داشته است، روز جمعه ۲۱ مرداد انجام خواهد شد.
آقای اسعدی سامانی دلیل توقف کامل پرواز مستقیم از ایران به مالزی را عدم امکان سوختگیری ایرلاینهای ایرانی به دلیل تحریمهای آمریکا اعلام کرد و گفت که به شرکتهای سوخترسان در فرودگاههای مالزی اعلام شده است که اگر به هواپیماهای ایرانی سوخت دهند، مشمول تحریمها میشوند.
به گفته دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، با توجه به طولانی بودن مسیر تهران به کوآلالامپور فقط هواپیماهای ماهان و ایرانایر امکان پرواز در این مسیر را داشتند، اما از این به بعد مسافران باید از پرواز ایرلاینهای خارجی در این مسیر استفاده کنند.
در سالهای گذشته بسیاری از کشورها از بیم تحریمهای آمریکا سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی را متوقف کردهاند. با وجود تحریم سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی از دور اول تحریمهای نفتی، پس از خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هستهای در سال ۱۳۹۷ این تحریمها شدت و سرعت بیشتری گرفت.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی روز ۱۸ مرداد در گفتوگو با روزنامه «اقتصاد سرآمد» گفته بود که در حال حاضر تنها «عراق در منطقه و یکی دو کشور کوچک اروپایی و بلگراد» به هواپیماهای ایران سوخت میدهند.
به گفته آقای اسعدی سامانی، عدم امکان سوختگیری ایرلاینهای ایرانی موجب افزایش هزینههای این شرکتها شده و هر نشست و برخاست هواپیما این هزینهها را بالاتر میبرد.
مسمومیت ۲۶۰ نفر در یک روستای همدان در پی توزیع غذا و شربت آلوده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از شیوع یک نوع اسهال عفونی با عامل میکروبی از طریق غذا و شربت توزیع شده در میان ۲۶۰ تن از اهالی روستای چنارعلیای همدان خبر داد.
به گفته محمدمهدی مجذوبی، با گذشت دو روز از آغاز بیماری، همچنان ۵۵ نفر در بیمارستان بستری هستند، که ۹ نفر بزرگسال و مابقی کودک هستند.
پیش از این دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسدآباد از فوت یک دختر جوان به دلیل مسمومیت و بررسیهای قضایی در این زمینه خبر داده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شواهد آزمایشگاهی نشان میدهد که این بیماری یک اسهال عفونی با عامل میکروبی بوده، با این همه بیماری کنترل شده و در حال حاضر بیمار بدحال نداریم.
با استفاده از ایسنا
روسای شش انجمن «سلامت روان» به طرح اعطای مجوز مشاوره به حوزههای علمیه اعتراض کردند

روسای شش انجمن «سلامت روان» خواستار خارج شدن طرح اعطای مجوز مشاوره به حوزههای علمیه از دستور کار مجلس شدند.
گروهی از نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان «طرح اصلاح مادهی یک قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران» ارایه کردهاند که براساس آن «مرجع صدور مجوز فعالیت مشاورهای و مراکز مشاوره، بر اساس مبانی و ارزشهای اسلامی، مراکز مدیریت حوزههای علمیهی کشور» خواهد بود.
در نامه روسای شش انجمن «سلامت روان» آمده است: فعالیت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در زمینه صدور پروانه فعالیت حرفهای به روانشناسان و مشاوران،حیطهای مستقل از فعالیتهای ترویجی، آموزشی، تبلیغی و مشاورهایِ مذهبی و اسلامیِ روحانیت و حوزههای علمیه است.
این انجمنها خواهان خارج شدن این طرح از دستور کار مجلس شدهاند.
با استفاده از ایسنا
پیکر هوشنگ ابتهاج پس از انتقال به ایران در رشت به خاک سپرده خواهد شد

دختر هوشنگ ابتهاج از انتقال پیکر پدرش به ایران و خاکسپاری او در زادگاهش رشت خبر داد.
یلدا ابتهاج با اعلام این خبر در حساب اینستاگرام خود نوشت «با هماهنگیهایی که با ایران انجام شد، مراسم تشییع پدرم از کنار درخت ارغوان (در تهران) انجام خواهد شد و از آنجا برای خاکسپاری به سمت شهر رشت خواهیم رفت.»
به گفته یلدا ابتهاج، تاریخ و ساعت دقیق مراسم به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
امیرهوشنگ ابتهاج متخلص به سایه، درتیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود. او بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد در ۹۴ سالگی درگذشت.
آژانس بینالمللی انرژی: تولید نفت روسیه، ایران و ونزوئلا در ماه اوت افت کرده است

آژانس بینالمللی انرژی گزارش داد که روند نزولی تولید و صادرات نفت روسیه ادامه دارد و ماه گذشته تولید نفت ایران و ونزوئلا نیز کاهش یافته است.
روسیه در ماه گذشته ۹.۸ میلیون بشکه تولید نفت داشته است، در حالی که طبق توافق اوپک و کشورهای همپیمان قرار بود ۱۰.۸ میلیون بشکه تولید نفت انجام دهد.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین میگوید از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، صادرات روزانه نفت و محصولات نفتی این کشور حدود ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته و به ۷.۴ میلیون بشکه رسیده است. ماه گذشته صادرات روزانه نفت روسیه ۱۱۵ هزار بشکه کاهش داشت.
قرار است تحریمهای اروپا علیه واردات نفت روسیه از فوریه سال آینده به اجرا گذاشته شود و انتظار میرود که تولید و صادرات نفت روسیه بعد از آن با شتاب بیشتری افت کند.
آژانس میگوید هماکنون نیز صادرات نفت روسیه به آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و ژاپن روزانه ۲.۲ میلیون بشکه افت داشته، اما بیش از دو سوم آن جذب بازارهای شرقی شده است.
طی ماههای گذشته گزارشهای زیادی از تخفیف چشمگیر روسیه به مشتریان نفتی در چین و هند منتشر شده که باعث اوجگیری صادرات نفت روسیه به این کشورها شده است. روسیه همچنین بخشی از بازار نفت ایران و ونزوئلا در چین را تصاحب کرده است.
آژانس در گزارش خود میگوید ماه گذشته تولید روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه نسبت به ژوئن ۵۰ هزار بشکه و ونزوئلا ۱۰۰ هزار بشکه افت داشته است.
اوپک نیز همزمان گزارش ماهانه منتشر کرده که افت تولید نفت ایران و ونزوئلا را تایید میکند، اما میزان افت تولید آنها را کمتر از آژانس بینالمللی انرژی ارزیابی کرده است.
با استفاده از گزارش آژانس بینالمللی انرژی و اوپک/د.خ/ک.ر
بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری خواستار آزادی فوری تمام فعالان سندیکایی و صنفی در ایران شدند

بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری از ۴۰ کشور مختلف جهان طی یک هفته گذشته، در نامههای اعتراضی به رهبر جمهوریاسلامی، رئیس قوه قضائیه و نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی فوری تمام فعالان سندیکایی و صنفی زندانی شدند.
۱۳۰ اتحادیه کارگری در نامههای خود گفتهاند که کارگران در سراسر جهان از نزدیک، روند اوضاع در ایران را دنبال میکنند.
فدراسیون جهانی کارگران حمل ونقل نیز به سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفته است که اتحادیههای این فدراسیون با صدای رسا اعلام میکنند که هرگز در مقابل ظلم و ستم علیه فعالان سندیکایی کوتاه نخواهند آمد.
این همه در حالی است که در حال حاضر شمار زیادی از فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان در زندانهای جمهوری اسلامی و در شرایط نامناسب در حبس هستند.
ایران در حال «بازپسگیری» نفت توقیف شده خود در یونان است

سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای» میگوید که ایران در حال بازپسگیری نفت توقیف شده خود در یونان است.
همزمان چندین منبع روز پنجشنبه ۲۰ مرداد به نشریه تخصصی تجارت دریایی «ترِید ویندز» گفتند نفتکش روسی لارا (با نام قبلی پگاس) که با پرچم ایران تردد میکند، در کنار نفتکش «آیس انرژی» لنگر انداخته و ۵۶ هزار تن نفت را پس میگیرد.
یونان در ماه ژوئن این نفتکش روسی با پرچم ایران را توقیف و بخشی از نفت آن را به درخواست آمریکا به نفتکش آیس انرژی منتقل کرده بود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از این حادثه دو نفتکش یونانی را در آبهای خلیج فارس توقیف کرد.
نهایتا دادگاهی در یونان رای به آزادی نفتکش روسی و محموله نفت آن داد.
نفتکش لارا حامل ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران بود.
کلِر جانگمن، مسئول بخش ردیابی نفتکشها در سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، روز پنجشنبه با انتشار توئیتی گفت که هماکنون عملیات انتقال نفت از کشتی آیس انرژی به لارا در حال انجام است و تا پایان هفته تکمیل خواهد شد.
با استفاده از گزارش ترِید ویندز، توئیت جانگمن، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
انتقاد روسیه از اظهارات سخنگوی اتحادیه اروپا درباره «نهایی بودن» متن توافق برجام

وزارت خارجه روسیه نسبت به اظهارات سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره «نهایی بودن متن توافق برای احیای برجام» اعتراض کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در کمیسیون برجام، روز پنجشنبه ۲۰ مرداد به نقل از وزارت خارجه این کشور در صفحه توئیتر خود نوشت: کمیسیون مشترک برجام حق اظهاراتی نظیر آنچه سخنگوی اتحادیه اروپا عنوان کرده است را به این اتحادیه، بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات، نمیدهد.
پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه، روز چهارشنبه گفته بود: «دیگر فضایی برای مذاکره وجود ندارد».
او افزوده بود که «ما یک متن نهایی داریم. بنابراین در این لحظه باید تصمیم گرفت؛ بله یا خیر. ما از همه طرفین انتظار داریم که این تصمیم را خیلی سریع اتخاذ کنند».
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات فعالیت میکند، نیز روز دوشنبه گفته بود: این متن برای پایتختهای طرفین مذاکرهکننده بر سر فعالیتهای هستهای ایران ارسال شده است تا درباره پذیرش آن تصمیم سیاسی بگیرند.
این در حالی است که نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، نوشته است که اتحادیه اروپا هماهنگکننده مذاکرات احیای برجام است و نمیتواند پیشنهادهای خود را بهعنوان «متن نهایی توافق احیای برجام» معرفی کند.
با استفاده از توئیت نماینده روسیه در وین، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
رسانههای روسی در هفتهای که گذشت
نگاه به شرق در دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
دیدار صدر با سیستانی در دوران افول جمهوری اسلامی در عراق
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود