لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۰

واکسیناسیون فلسطینی‌ها علیه کرونا از «ماه آینده» آغاز می‌شود


مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی روز دوشنبه ۱۵ دی اعلام کردند که با دریافت نخستین محموله‌های واکسن مقابله با ویروس کرونا، از ماه آینده واکسیناسیون فلسطینی‌ها را آغاز خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات وزارت بهداری حکومت خودگردان امیدوارند که این محموله‌ها در مرحله نخست برای واکسینه کردن ۲۰ درصد از حدود پنج میلیون ساکن کرانه باختری و نوار غزه کفایت کند.

دکتر یاسر بوزیه، یکی از مدیران وزارت بهداری فلسطینی، گفت واکسن‌ها در چارچوب برنامه جهانی کوواکس برای فلسطینی‌ها فرستاده خواهد شد و خرید آن از بودجه دولت خودگردان و پول‌های اهدایی خیرین میسر شده است.

گروه‌های حقوق بشری در روزهای گذشته مدعی شدند که اسرائیل فلسطینیان را از دریافت واکسن محروم کرده است.

به گزارش شماره ۱۴ دی روزنامه بریتانیایی «گاردین»، واکسن‌ فایزر در کرانه باختری وجود دارد اما اسرائیل آن را تنها برای واکسینه کردن ساکنان یهودی‌نشین‌ها به این مناطق فرستاده و فلسطینیان باید فعلا تماشا کنند و انتظار بکشند.

عفو بین‌الملل شاخه اسرائیل، سازمان بتسلم، المیزان، گیشا، عدالت و پزشکان بدون مرز و چند سازمان دیگر در بیانیه مشترکی نوشته‌ بودند که اسرائیل موظف به واکسینه کردن همه ساکنین کرانه باختری و غزه است.

گروه پزشکان بدون مرز نیز سه هفته پیش در نامه‌ای به پروفسور خزی لوی، مدیرکل وزارت بهداری اسرائیل، نوشته بود که «تامین واکسن برای فلسطینیان، مسئولیت اسرائیل است».

به نوشته خانم غاده مجدله، مدیر بخش اراضی فلسطینی در گروه پزشکان بدون مرز، کرانه باختری و نوار غزه «زیر اشغال» اسرائیل است و فلسطینیان قادر نیستند به طور مستقل واکسن تهیه کنند.

دکتر اسامه عنقار، از مسولان ارشد وزارت بهداری فلسطینی، به تازگی گفته بود مسکو وعده داده است که چهار میلیون دوز واکسن روسی اسپوتنیک-‌۵ برای دو میلیون فلسطینی بفرستد.

پزشکان بدون مرز گفته‌اند اسرائیل واکسن روسی را تایید نکرده و ارائه آن به فلسطینیان بر خلاف معاهدات با تشکیلات خودگردان است.

اسرائیل بر اساس توافق‌ با تشکیلات خودگردان موظف است تنها با انتقال داروهایی به اراضی فلسطینی موافقت کند که مورد تایید وزارت بهداشت اسرائیل باشند.

معلوم نیست واکسنی که مقامات حکومت فلسطینی روز دوشنبه قول رسیدن آن را اعلام کردند محصول کدام شرکت است اما آن‌ها پیش‌تر گفته‌اند که از امکانات نقل و انتقال و انبار کردن واکسن فایزر که برودت منفی ۷۰ درجه را می‌طلبد، برخوردار نیستند.

اسرائیل گفته است که مسئول امور بهداشتی و جان فلسطینیان کرانه باختری و باریکه غزه نیست اما بعد از واکسینه کردن مردم خود، آماده است مازاد واکسن‌های در اختیار را به فلسطینیان بدهد. اسرائیل فعلا از واکسن‌ فایزر برای مقابله با کرونا استفاده می‌کند.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، سه ماه پیش قول داده بود که واکسن در دست ساخت این کشور به فلسطینیان نیز داده شود اما این واکسن، هنوز مراحل آزمایش بالینی را تکمیل نکرده است.

به نوشته گروه‌های حقوق بشری، واکسینه نشدن فلسطینیان در نهایت به خود اسرائیل لطمه خواهد زد زیرا هزاران فلسطینی روزانه نزد اسرائیلی‌ها کار می‌کنند؛ بخش بزرگی از آن‌ها کارگران روزمزد در یهودی‌نشین‌های کرانه باختری هستند.

آمار رسمی فلسطینیان حاکی است که در ده ماه اخیر ۴۰۰ تن از مردم غزه و بیش از هزار فلسطینی ساکن کرانه باختری قربانی بیماری کرونا شده‌اند.

در ۱۵ روزی که از آغاز برنامه سراسری واکسیناسیون در اسرائیل سپری شده است، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از جمعیت ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری این کشور واکسینه شده‌اند.

اسرائیل با واکسینه کردن روزانه حدود ۱۵۰ هزار تن، با فاصله‌ای بسیار، از تمامی کشورهای دیگر جهان قرار دارد.

بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی در روزهای گذشته با ذکر موفقیت بزرگ اسرائیل، از کشورهای جهانی، از جمله آمریکا خواسته‌اند از سرعت، جدیت و نظم اسرائیل برای حفظ جان مردم و هموار کردن مسیر بازگشت شکوفایی اقتصاد، درس عبرت بیاموزد.

مسئولان اسرائیل ارزیابی کرده‌اند که تا سه ماه دیگر، تمام مردم این کشور واکسینه خواهند شد.

XS
SM
MD
LG