لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۶

روسیه و چین مانع از انتشار گزارش نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل در لیبی شدند


نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی لیبی (عکس از آرشیو)
نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی لیبی (عکس از آرشیو)

روسیه و چین از انتشار گزارش سازمان ملل درباره لیبی که در آن برخی طرف‌های درگیر و حامیان آنها از جمله روسیه به نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متهم شده بودند، جلوگیری کردند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گزارش توسط کمیته نظارت بر تحریم‌های لیبی تهیه شده بود.

گونتر سائوتر، معاون نماینده دائم آلمان در سازمان ملل، گفت انتشار این گزارش می‌تواند به شفافیت بیشتر کمک کند و موجب شرمساری کسانی شود که به طور آشکار تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه لیبی را نقض می‌کنند.

او با اشاره به این که بسیاری از کشورها خواستار انتشار این گزارش هستند، گفت دولت آلمان از هر مسیری که بتواند به شفافیت کمک کند،‌ استفاده خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس که نسخه‌ای از این گزارش را دیده است، نوشت که ۱۱ شرکت از جمله گروه واگنر که یک سازمان شبه‌نظامی روسی است، این تحریم‌ها را نقض کرده‌اند و در شرایط کنونی تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه لیبی بی‌نتیجه است.

کارشناسان سازمان ملل متحد اردیبهشت‌ماه تایید کردند که «گروه واگنر» که گفته می‌شود به ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، نزدیک است، در حمایت از ژنرال خلیفه حفتر نیرو به لیبی اعزام کرده‌ است.

ارتش ایالات متحده نیز اوایل مرداد امسال اعلام کرد که روسیه تجهیزات نظامی بیشتری برای سربازان مزدور خود در لیبی و از جمله در شهر سرت ارسال می‌کند و این امر به معنای نقض تحریم تسلیحاتی این کشور است.

در گزارش کمیته نظارتی سازمان ملل تاکید شده است که گروه واگنر در ماه مه میلادی، بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نیرو برای کمک به ژنرال خلیفه حفتر اعزام کرده است.

با سقوط دولت معمر قذافی و کشته شدن وی در سال ۲۰۱۱، لیبی عملا به دو منطقه حاکمیتی تقسیم شده است: دولت مورد حمایت سازمان ملل که طرابلس و بخش‌های غربی کشور را تحت کنترل دارد و ژنرال حفتر فرمانده نیروهایی که خود را «ارتش ملی لیبی» می‌خواند نیز مناطق شرقی لیبی را کنترل می‌کند.

روسیه، امارات و مصر مهم‌ترین حامیان ژنرال حفتر هستند که از پارسال بخش‌های بزرگی از این کشور را از کنترل دولت خارج کرده و تلاش می‌کند طرابلس را نیز تصرف کند.

آمریکا و سازمان ملل دولت لیبی را به رسمیت می‌شناسند که در حال نبرد با گروه «خلیفه حفتر» است.کشورهایی چون ترکیه و قطر نیز از دولت لیبی حمایت می‌کنند.

اواخر تیرماه امسال خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از بازرس کل وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که ترکیه در سه ماهه اول سال میلادی جاری بین ۳۵۰۰ تا ۳۸۰۰ مزدور سوری را به میدان نبردها در لیبی اعزام کرده ‌است.

بر اساس این گزارش، ترکیه با پرداخت پول و پیشنهاد ارائه شهروندی و حق تابعیت به پیکارجویان سوری، هزاران مزدور را برای کمک به شبه‌نظامیان در طرابلس، در روند نبردها علیه نیروهای ژنرال خلیفه حفتر، به‌کار گرفته ‌است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز روز ۱۹ تیرماه هشدار داد که مداخله خارجی در امور کشور لیبی به «سطحی بی‌سابقه» رسیده است.

XS
SM
MD
LG