لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۰

آمریکا؛ اعتراض‌ها ادامه دارد اما «آرام‌تر» شده است


تظاهرات در واشینگتن. سه‌شنبه ۱۲ خرداد
تظاهرات در واشینگتن. سه‌شنبه ۱۲ خرداد

اعتراض‌ها در آمریکا همزمان با انتقاد از دولت دونالد ترامپ به منظور استفاده از «زور» برای سرکوب معترضان، سه‌شنبه شب نیز ادامه یافت.

با این حال گزارش‌های کمتری از خشونت در خیابان‌ها در جریان تظاهرات سه‌شنبه شب نسبت به شب قبل از آن گزارش شده است.

پس از کشته‌شدن جورج فلوید، یک آمریکایی سیاه‌پوست که گزارش قانونی علت مرگ وی را خشونت سه مامور پلیس اعلام کرده، سراسر آمریکا از واشینگتن تا لس‌آنجلس صحنه حضور صدها هزار نفر در خیابان‌ها بوده است.

آن‌طور که خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، ۱۴ خرداد به نقل از خبرنگار خود در نیویورک نوشته بسیاری از مردم حاضر نشدند پس از ساعت ۸ شب خیابان‌ها را ترک کنند و کماکان به ادامه اعتراضات صلح‌آمیز خود و شعار علیه «نژادپرستی» در آمریکا در محله‌های منهتن و بروکلین ادامه دادند.

بیل دی بلازیو، شهردار منهتن نیز در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان تائید کرده که تظاهرات شب گذشته، بسیار «آرام‌تر» بوده و البته حضور پلیس نیز در خیابان‌ها چشمگیر است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش کرده که پلیس پس از ساعت ۹ شب اقدام به پراکنده کردن تظاهرکنندگان و بازداشت شماری از آنها کرد و پس از مدتی موفق به خالی کردن خیابان‌های نیویورک از تظاهرکنندگان شد.

کشته‌شدن جورج فلوید در میان سیاستمداران آمریکایی نیز انتقادهای بسیاری را برانگیخته است، از جمله جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا این ماجرا را «شکستی غم‌انگیز» برای آمریکا خوانده و خواستار شنیده‌شدن صدای افرادی که آسیب‌دیده و ناراحت هستند، شده است.

در تصاویر منتشرشده از لس‌آنجلس، شهردار این شهر و شماری از افسران پلیس نیز در همراهی با اعتراضات مردمی، در خیابان‌ها زانو زدند.

بسیاری از شهرهای آمریکا برای شب‌های متوالی صحنه درگیری و خشونت بود به‌طوری که نیروهای پلیس و معترضان بارها با هم درگیر شدند. از سویی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، هشدار داد که ارتش را برای کنترل خیابان‌ها به میدان خواهد فرستاد.

کشته شدن جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست به دست پلیس مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا به اعتراضاتی در سراسر ایالات متحده تبدیل شده که دولت‌های ایالتی و فدرال برای مهار آن در برخی شهرها مقررارت رفت‌وآمد برقرار کرده‌اند.

اعتراضات آرام و مسالمت‌جویانه شامگاه دوشنبه گروهی از معترضان در نیویورک با اقدام عده‌ای که شیشه مغازه‌های نزدیک به مرکز راکفلر را شکستند مختل شد. یک نفر هم با راندن اتوموبیل خود میان نیروهای پلیس در شهر بوفالو دست‌کم دو نفر را مجروح کرد.

بر اساس تصاویر ویدئویی منتشرشده، راننده اتوموبیل زمانی به پلیس‌ها حمله می‌کند که آنها معترضی را بازداشت می‌کنند.

شهر فیلادلفیا نیز متاثر از اعتراض‌ها بود. در آتلانتا پلیس متوسل به گاز اشک‌آور شد، اما در نشویل اوضاع تا حدی متفاوت بود چنان که نیروهای گارد ملی به درخواست معترضانی که مقابل فرمانداری اجتماع کرده بودند تا یاد جورج فلوید را گرامی بدارند، سپرهای شیشه‌ای خود را پایین آوردند.

از سویی اداره پلیس سنت لوئیس از زخمی‌شدن دست‌کم چهار پلیس بر اثر اصابت گلوله در جریان درگیری با معترضان خبر داد. بر اساس گزارش‌ها، جراحات این چهار پلیس، جان آنها را تهدید نمی‌کند.

اما در شیکاگو، خشونت‌ها به مرگ‌ومیر منجر شد. به گفته مقامات ایالتی، دو نفر در جریان تظاهرات در حومه این شهر کشته و ۶۰ نفر بازداشت شده‌اند. به این ترتیب آمار جان‌باختگان اعتراضات در سراسر آمریکا دست‌کم به ۹ نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس پلیس شهر لوئیس‌ویل در ایالت کنتاکی به دنبال کشته شدن صاحب یک رستوران به دست نیروهای پلیس و گارد ملی اخراج شد.

همین رسانه گزارش داده که در جریان تظاهرات در لاس‌وگاس، به یک افسر پلیس شلیک شد. پلیس این منطقه روز دوشنبه از بازداشت ۳۳۸ نفر از معترضان خبر داده بود.

در این شرایط دونالد ترامپ تلاش می‌کند از خود چهره‌ای سرسخت و مصمم در برقراری نظم در کشور ارائه دهد. با این حال اقدام روز دوشنبه نیروهای پلیس در شلیک گاز اشک‌آور به معترضانی که در پارک کنار کاخ سفید تجمعی مسالمت‌آمیز داشتند، انتقادهای بسیاری را متوجه او کرده است.

پلیس اطراف کاخ سفید تحت فرمان دولت فدرال بود و آقای ترامپ قصد داشت به کلیسایی در همان حوالی برود که یک شب قبل از آن در حمله طیفی از معترضان دچار آتش‌سوزی شده بود.

طی هفته‌ای که گذشت بیشتر اعتراضاتی که در روز شکلی آرام و مسالمت‌جویانه داشت، شب هنگام به خشونت گرایید.

ترامپ به فرمانداران ایالت‌ها هشدار داده که اگر از نیروهای گارد ملی برای کنترل خیابان‌ها استفاده نکنند، ارتش ایالات متحده وارد کارزار خواهد شد تا «مشکل را به سرعت حل‌وفصل کند».

نظیر اظهارات آقای ترامپ درباره ضرورت برقراری نظم و امنیت را ویلیام بار، دادستان کل آمریکا، نیز بیان کرده است. آقای بار تاکید کرده که اقدامات نیروهای اجرای قانون جواب نخواهد داد مگر آن که خیابان‌ها را به تسلط خود دربیاورند.

دونالد ترامپ نیز تصریح کرده که در مقام رئیس جمهور آمریکا دست به اقدامی فوری خواهد زد تا «مانع خشونت‌ها شود و امنیت به آمریکا بازگردد».

رئیس جمهوری آمریکا همچنین از چگونگی مرگ جورج فلوید ابراز انزجار کرده و گفته که عدالت در این زمینه اجرا خواهد شد.

شهروندان آمریکایی لحظه مرگ جورج فلوید را ضبط کرده‌اند که پلیسی در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا زانوی خود را بر گردن وی فشار می‌دهد و او در آخرین لحظات عمر خود می‌گوید «نمی‌توانم نفس بکشم».

XS
SM
MD
LG