سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، میگوید سخنان اخیر باراک اوباما نشانگر نقش آمریکا در به گفته او «کودتا» علیه رئیس جمهوری پیشین اوکراین است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، بتازگی در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان گفته بود ولادیمیر پوتین در حمایت از ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری پیشین اوکراین، راه افراط پیمود اما یانوکوویچ «پس از آنکه آمریکا توافقی را برای میانجیگری امضا کرد از کشور گریخت».
وزیر خارجه روسیه که به چین سفر کرده است روز دوشنبه این سخنان باراک اوباما را «نقش داشتن آمریکا در کودتا علیه یانوکوویچ» خواند.
در واکنش به این سخنان، یکی از مقامهای دولت آمریکا به رادیو اروپای آزاد گفت که اظهارات آقای اوباما ناظر به تلاشهایی ست که آمریکا برای حل بحران اوکراین به کار بست و به امضای توافق میان یانوکوویچ و اپوزیسیون در فوریه ۲۰۱۴ منجر شد.