کمیسیون چیلکات، روز چهارشنبه اعلام کرد که رهبری بریتانیا «پیش از انجام اقدام های صلح جویانهٔ کافی برای خلع سلاح عراق» و برنامه ریزی «کاملا ناکافی» وارد این جنگ شده است.
این کمیسیون همچنین در اعلام نتیجهی هفت سال تحقیق خود درباره مشارکت بریتانیا در حملهی آمریکا به عراق افزود که تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا، هشت ماه پیش از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ به جرج بوش، رییس جمهوری وقت آمریکا، اطمینان داده بود که «هر چه پیش آید با او خواهد بود». در نتایج این بررسیها همچنین آمده است که نخست وزیر وقت بریتانیا، بدون آنکه عراق تهدیدی فوری به شمار آید، این کشور را به ورطه ی جنگ کشاند.
دیوید کمرون، نخست وزیر بریتانیا، در پاسخ به این کمیسیون تحقیق گفت آنهایی که در آن زمان به اقدام مسلحانه رای دادند نیز باید در پذیرفتن این اشتباه سهیم شوند. وی خواستار برگزاری دو روز جلسهی بحث و بررسی در هفتهی آینده در مجلس نمایندگان شد. نام این کمیسیون برگرفته از نام جان چیلکات، کارمند پیشین دولت بریتانیا، است که در انجام این بررسیها پیشگام شد. وی با ۱۵۰ شاهد گفت و گو و ۱۵۰ هزار سند را بررسی کرده است.