به رغم مخالفت ایران و برخی کشورهای عضو اوپک ، روسیه و عربستان مصمم اند از اوایل ماه ژوئیه(تیرماه) تولید نفت این سازمان را به شکل چشمگیری افزایش دهند .
این دو تولید کننده بزرگ نفت به دنبال جبران کاهش تولید ونزوئلا و لیبی و تامین تقاضای رو به افزایش کنونی، تولید خود را بیشتر خواهند کرد .
وزیر انرژی روسیه با اشاره به اینکه مسکو خواستار افزایش تولید یک و نیم میلیون بشکه نفت در روزاست گفت اگر تولید را افزایش ندهیم در سه ماهه سوم سال تقاضا به شدت افزایش پیدا میکند و قیمتها بالا خواهد رفت.
کشورهای عضو اوپک روز جمعه هفته جاری برای تصمیمگیری در مورد میزان تولید نفت خود تشکیل جلسه خواهند داد. اقتصادهای بزرگ جهان از جمله آمریکا و چین میخواهند برای پیشگیری از بالا رفتن قیمت نفت و کمک به روند رو به رشد اقتصاد جهانی ،میزان تولید این محصول افزایش یابد.
تعدادی از اعضای اوپک از جمله ایران، عراق، الجزایر و ونزوئلا با این اقدام مخالفند.