مقامهای آلمان در حال بررسی درخواست ایران برای خارج کردن سیصد میلیون یورو پول نقد از آلمان به تهران هستند.
به گزارش خبرگزاری آلمان بانک مرکزی این کشور تایید کرده است که این پول که متعلق به ایران است در هامبورگ در بانک مرکزی آلمان نگهداری میشود.
پیشترروزنامه بیلد آلمان گزارش داده بود که ایران در تلاش برای انتقال این پول پیش از آغاز اعمال دوباره تحریمهای آمریکاست چون بیم آن دارد که این پول نیز توقیف شود.
ریچارد گرنِل سفیر آمریکا در برلین به روزنامه بیلد گفته است دولت آمریکا از این تحولات به شدت نگران است و خواستار دخالت دولت آلمان و متوقف کردن انتقال این پول به ایران شده است.
یک سخنگوی وزارت دارایی آلمان گفته است در صورت موافقت، این یکی از بزرگترین انتقال های پول نقد در تاریخ آلمان خواهد بود.
وزارت خارجه آلمان هم گفته است در تلاش است تا بررسی کند که انتقال این پول ناقض تحریمهای آمریکا خواهد بود یا خیر. سخنگوی وزارت خارجه آلمان افزوده است که موافقت نکردن با انتقال این سیصد میلیون یورو این «خطر سیاسی» را به وجود میآورد که توافق اتمی با تهران که اروپا در تلاش برای حفظ آن است، از هم بپاشد.