خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس عراق گزارش داده که در تظاهرات معترضین در برابر استانداری بصره، شش نفر به دلیل تیراندازی مجروح شدهاند.
پلیس عراق میگوید که برای متفرق کردن معترضین، شلیک هوایی کرده است. بر اساس این گزارش پلیس همچنین از گاز اشکآور و شلنگهای پرفشار آب نیز استفاده کرده است.
در پی کشتهشدن سه نفر در اعتراضهای مردمی به خدمات عمومی نامناسب، کمبود آب، برق و امکانات بهداشتی و مشکل بیکاری در عراق، حیدر العبادی، نخستوزیر، سطح آمادهباش امنیتی در این کشور را به بالاترین حد افزایش داد.
ناآرامیهای هفته اخیر که دربصره آغاز شد، در روزهای گذشته به شهرهای نجف، کربلا، العماره و ذیقار هم رسید و گزارشهایی از اعتراضهای شبانه در بغداد هم منتشر شده است.
رویترز گزارش داده که دسترسی به اینترنت در عراق با اختلال جدی روبهرو شده است. روز جمعه هم صدها نفر به فرودگاه نجف حمله کرده و پروازهای این فرودگاه با اختلال موقت مواجه شد.
آیتالله سیستانی، مرجع تقلید پرنفوذ شیعیان و مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه که حزب مورد حمایت او در انتخابات اخیر، اکثریت کرسیهای مجلس عراق را تصاحب کرد، از این اعتراضها حمایت کردهاند.