وزیر بهداشت: مردم سینوفارم بزنند تا بدن‌شان مقاوم شود، فایزر فقط برای زنان باردار است

وزیر بهداشت ایران می‌گوید با توجه به محدودیت میزان واکسن فایزری که قرار است وارد شود، این واکسن تنها به زنان باردار تزریق خواهد شد.

به گزارش رسانه‌های داخلی، بهرام عین‌اللهی در حاشیه سفر خود به ایلام در روز پنج‌شنبه، اول مهر، همچنین گفت که مردم «باید از واکسن سینوفارم و برکت و هر آن‌چه وزارتخانه تایید می‌کند، استفاده کنند تا بدن آنها مقاوم شود».

در همین حال علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا، نیز با تکرار اظهارات وزیر بهداشت گفته است که از آن جا که واکسن فایزر واکسن «خوبی» است، دولت تصمیم گرفته است که این واکسن را «به مادران باردار اختصاص دهد و در این باره کم نگذارد».

آقای رئیسی در ادامه حجم واکسن فایزر وارداتی را دو میلیون و ۴۰۰ هزار دُز اعلام کرد و گفت با توجه به این که میزان واکسن‌های وارداتی فایزر از تعداد زنان باردار بیشتر است، قرار شده که یک میلیون و ۲۰۰ هزار دُز از آن به زنان باردار و ۷۰۰ هزار دُز به‌ عنوان «دُز یادآور» به کادر بهداشت و درمان که در آی‌سی‌یو، اورژانس و بخش‌های کرونا مشغول به کار هستند، اختصاص یابد.

سخنگوی ستاد کرونا با اشاره به واردات ۵ میلیون دُز واکسن جانسون اند جانسون نیز گفت که این واکسن نیز به زنان باردار، زنانی که قصد بارداری دارند و برخی بیماران خاص که تاکنون واکسن نزده‌اند، اختصاص خواهد یافت.

بیشتر در این باره: یک مقام سازمان غذا و دارو: ایران دو میلیون دوز واکسن فایزر از بلژیک وارد می‌کند

آقای رئیسی منبع این دو واکسن را کشور بلژیک اعلام کرد، اما درباره زمان ورود این واکسن‌ها توضیحی نداد.

پیشتر اما حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، گفته بود که «به‌شرطی که مشکلات بین‌المللی انتقال ارز و جابه‌جایی واکسن پیش نیاید» واکسن فایزر تا یک تا دو ماه آینده وارد کشور خواهد شد.

خبر واردات واکسن فایزر در حالی در روزهای گذشته از سوی مقامات درمانی ایران اعلام شده است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۹ دی سال گذشته در یک سخنرانی تلویزیونی، با نام بردن از واکسن فایزر، ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی را «ممنوع» اعلام و بر تولید واکسن داخلی تاکید کرد.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین گفته بود: «اگر توانسته بودند واکسنی درست کنند و اگر کارخانه فایزر آنان می‌تواند واکسن درست کند، اول برای خودشان مصرف کنند که در ظرف ۲۴ساعت، چهار هزار تلفات ندهند. این در مورد انگلیس هم صادق است.»

ممنوعیت واردات واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی با وعده «ستاد فرمان اجرایی فرمان امام»، زیر نظر دفتر رهبر جمهوری اسلامی برای تولید ۵۰ میلیون دُز واکسن داخلی همزمان بود.

بنا بر ادعای مسئولان موسسه برکت وابسته به «ستاد اجرایی فرمان امام»، این موسسه تاکنون هشت میلیون واکسن تولید کرده که تنها حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دُز از آن به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.