چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۲۰:۵۵ - ۸ فوریه ۲۰۱۲

ايران / اجتماعی

توقف برخورد با دراویش؛ نامه کروبی به وزیر اطلاعات

اندازه متن - +

در واکنش به بازداشت هفته پيش برخی دراويش اصفهان و تخريب محل تجمع آنها، مهدی کروبی، در نامه‌ای به وزير اطلاعات، خواستار توقف اين حملات و حفظ امنيت آنها شده است.

مقبره درويش ناصرعلی در تخت فولاد اصفهان، که حسينيه و محل تجمع سلسله دراويش گنابادی بود روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۸۷ مورد حمله افراد مسلح قرار گرفت. اين افراد که گفته می‌شود وابسته به نهادهای امنیتی ایران بودند، پس از بازداشت دراويش حاضر در محل، ساختمان حسينيه را با بولدوزر تخريب کردند.

همان روز مصطفی آزمايش، نماينده دراويش گنابادی در خارج از کشور در گفت و گو با «راديو فردا» گفت: ساعت يک بامداد، نزديک به «۱۷۰ تن از نيروهای امنيتی به اين محل مراجعه و افراد حاضر در محل را بازداشت کرده و «سپس با جمع آوری کتابخانه و وسايل موجود در اين حسينيه، آن را به وسيله بولدوزر تخريب کردند.»

بشنوید: گفت‌وگوی گلناز اسفندیاری با عبدالصالح لقمانی یکی از دراویش اصفهان
 

اين حمله دستمايه نامه‌ای شد که مهدی کروبی، دبير کل حزب اعتماد ملی، از روحانيون سياسی شناخته شده و باسابقه ايران به غلامحسين محسنی اژه‌ای، وزير اطلاعات جمهوری اسلامی نوشته است.

آقای کروبی در ابتدای اين نامه با اشاره به تعرض به دراويش و حمله به مکان‌های تجمع آنها در سال‌های گذشته اظهار می‌دارد که «فارغ از ديدگاه های سياسی ، شخصی ، موقعيت حزبی و جناحی» و تنها در مقام يک شهروند پيشتر تذکر‌هايی را به شخص وزير و همکاران او در اين مورد داده است. آقای کروبی در ادامه اين نامه خطاب به وزير اطلاعات می‌گويد که لازم ديده است اين بار «به صورتی عام تر و انشاءالله موثرتر» نکاتی را در اين باره به وی متذکر شود.

دبيرکل حزب اعتماد ملی که سابقه دو دوره رياست مجلس شورای اسلامی را در کارنامه سياسی خود دارد، در بند نخست نامه خود می‌گويد که جمهوری اسلامی از ابتدا « مرزبندی روشن خود را با حکومت های فرقه ای تعيين کرده و تعهد خود به حفظ حقوق همه انسان ها فارغ از مذهب و مرام را اعلام داشته است.»

اما در ادامه می‌افزايد که «دراويش هم گروهی مسلمانان و شيعه هستند به بهانه های مختلف که نشأت گرفته از تنگ نظری و برخوردهای سليقه ای است در مقاطع و مکان های خاص تحت فشار و محدوديت های پی در پی قرار می گيرند.»

آقای کروبی با اشاره به اينکه « توطئه کردن هم چيزی نيست که بتوان به سادگی به هر شخص و گروهی نسبت داد»، سرکوب گروه‌های اجتماعی به بهانه توطئه دشمن را به ياد وزير اطلاعات و خواننده نامه سرگشاده خود می‌آورد.

در عبارات بعدی اين نامه نويسنده با اشاره به نص صريح ماده ۱۲۴ قانون آيين دادرسی که «قاضی نبايد کسی را احضار يا جلب کند مگر اينکه دلايل کافی برای احضار يا جلب موجود باشد»، می گويد که پيش از دستگيری احتمالی افراد دلايل و مدارک بايد فراهم باشد تا فرد را بتوان بازداشت کرد نه اينکه «افرادی را بدون رعايت دقيق موازين قانونی بازداشت کرده و در شرايطی بخواهيم از طريق بازجويی های مختلف از آنها اعتراف به جرم بگيريم.»

در بند بعدی نامه با اشاره مستقيم به حوادث اصفهان می‌گويد «در هيچ قانونی نيامده که به فرض وقوع قانون شکنی ... پيش از صدور هر گونه کيفر خواست يا تشکيل هر نوع دادگاهی به اقداماتی نظير آنچه در اصفهان اتفاق افتاده دست زد.»

مهدی کروبی در ادامه نامه خود به وزير اطلاعات به حوادث مشابه که در شهرهای مختلف اتفاق افتاده اشاره کرده و سپس از او می‌پرسد: «اين دست بيگانه است يا عدم تعبير، يک روز قم، روز ديگر بروجرد و امروز اصفهان، اين چه دورانديشی است؟»

در پايان اين نامه از وزير اطلاعات خواسته شده که دست‌های پنهانی که قصد دارند حکومتی فرقه‌ای به راه بيندازند را شناسايی کند.
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۲
    بعدی 
توسط: نام مستعار از: تهران
۱۳ ۱۲ ۱۳۸۷ ۰۲:۱۹
يارب توزمانه رادليلي بفرست
نمرودان راپشه چوپيلي بفرست
فرعون صفتان همه زبردست شدند
موسي وعصاورودنيلي بفرست

توسط: كامبيز تهراني
۱۲ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۹:۵۶
ما پس از سي سال خوب اينها را شناخته ايم.به راستي كه ايرانيان غيور و شرافتمند شايسته دفاع كردن از عزت و شرافت ايرانيها و از جمله دراويش و اقليت هاي مذهبي و … هستند.باعث خوشوقتي است كه خوانندگان سايت راديو فردا دست اين به اصطلاح اصلاح طلبان را به خوبي رو ميكنند و هركس به نوعي به او و امثالش ميگويد برو پي كارت تا مردم حرف آخر را بزنند.
(انتشار پس از ویرایش-رادیو فردا)

توسط: منافی از: اراک
۱۲ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۶:۰۷
این آخوندها و آقازاده ها اقتصاد و مملکت داری نمیدانند و برای سرپوش گذاشتن روی نادانی هایشان به دراویش و بهایی و زنان بد حجاب گیر میدهنددرحالی که خودشان در فساد غرقند
درآمد حاصل از فروش نفت خام ایران در سال گذشته 100 میلیارد دلار بوده ولی تورم 30 درصد است مشکل این است نه وجود 4 تا درویش یا چکمه پوشیدن خانمها

توسط: Harf_hagh از: Calgary
۱۲ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۰:۱۱
خمینی خودش با مردم بدبخت بهائی چه کرد.رفتار خامنه ای نائب رهبر با دراویش بهتر از رفتار خمینی بابهائی هاهست.
آخوندها همگی از مثل همند.فریب کروبی را نخورید.
(انتشار پس از ویرایش-رادیو فردا)

توسط: معصومه
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۲۱:۰۷
این نامه خوبی بود امدوارم آقای کروبی همينطور که الان از حقوق دراويش و بقيه حمايت مي کند در صورت رططس جمهور شدن نیز همینطور دفاع کند نه مثل این احمدی نژاد همه حرفای انتخاباتش را انکار کند

توسط: ارمان از: شيراز
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۸:۳۹
هرجي به زمان انتخابات نزديك مي شويم سخنانه دو اتشه تربيشتر مي شنويم.مردم ما ديكه همه رو بخوبي ميشناسند. ولي اي كاش فقط براي يك بار بدونه مصالحه كاري همه مردم با يك قهر عمومي نشان مي دادند دورانه اين بازي ها تمام شده شده.

توسط: Mohsen از: Köln
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۷:۱۸
هركه با ما نيست . .

گفته مي‌شد: « هر كه با ما نيست با ما دشمن است!»
گفتم: آري، اين سخن فرموده اهريمن است!

اهل معنا، اهل دل، با دشمنان هم دوستند،
اي شما، با خلق دشمن! قلب تان از آهن است؟!

توسط: حمید از: زیبا شهر
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۶:۲۵
از این چماق"توطئه"بعضی ازایرانیان دست بردار نیستند.آقای کروبی ممکن است که عیوب زیادی هم داشته باشدولی این اقدامش را بایستی ستود.در هر حال نه تنها در داخل کشورکه آدمهارا میبرند اوین،بلکه درتبعید هم اعنراض به سرکوبی اقوام و مذاهب دیگر ماخیلی بندرت از"روشنفکران"بگوش میرسد.من خودم به اصطلاح فارس زبانم ولی از اینکه اکثریت، صدای خود راعلیه ظلم مضاعف بلندنمیکند شرمنده ام.همین چند روز قبل2 خواهر کرد مارا درزندان سنندج شلاق زدند،جنایتی که در تاریخ ایران زمین سابقه ای که بانوان را شلاق کاری کنند نبوده است..!؟

توسط: فرید از: تبریز
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۱۰:۳۷
فقط دراویش شانس آوردند نزدیک انتخابات است از این "الهی بابا دور سرت بگرده"ها امروزه زیاد شنیده خواهد شد. خوب طبیعی هم است قصد رای جمع کردن دارن ملت هم که همیشه از این حقه ها زیاد گول خوردن چرا که نگن من هم بودم میگفتم!!!

توسط: عليرضا از: كرج
۱۱ ۱۲ ۱۳۸۷ ۰۹:۴۲
ابشان فقط ژست آزادبخواهي دارندودرجريان مجلس ششم با خوش خدمتي به آقا تير خلاص را به جريان آزاديخواهي و ايجاد مطبوعات آزاد زد .تا زنده هستم اين خيانت بزرگ ايشان را فراموش نميكنم.
صفحه از ۲
    بعدی 

به ما بپیوندید