شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۸:۱۲ - ۱۱ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

آیت‌الله بیات زنجانی خواستار قصاص عاملان قتل معترضان شد

آیت الله بیات زنجانی از مراجع تقلید شیعیان خواستار عذرخواهی از مردم شده است.
اندازه متن - +
آیت الله اسدالله بیات زنجانی «خواستار قصاص عاملان  قتل شماری از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران و عذرخواهی از مردم به خاطر رویدادهای پس از انتخابات شد.»

آیت الله بیات زنجانی یکی از مراجع تقلید شیعیان که در مراسم دعای کمیل در مسجد «دارالزهراى» تهران حاضر شده بود، در سخنانی با اشاره به حوادث پس از انتخابات و بازداشت شمار زیادی از فعالان سرشناس سیاسی و تظاهرکنندگان اظهار داشت: « حوادث بعد از انتخابات در خور اين مردم بزرگوار نبوده است و بايد از توهين‌هايى که به ملت عزيز ايران شد عذرخواهى شود.»

آيت‌الله بيات زنجانی اين سخنان را روز پنجشنبه بيان کرده ولی گفته های او شنبه در وب سايت شخصی اش انتشار يافته است.

به نوشته پایگاه اطلاع رسانی آیت‌الله بیات زنجانی، وی همچنین خواستار محاکمه کسانی شد که « آگاهانه يا ناآگاهانه خون عزیزان اين سرزمين را ريخته‌اند».

در جریان تظاهرات اعتراض آمیز به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران شماری از تظاهرکنندگان و بازداشت‌شدگان کشته شده‌اند.

در حالی که آمارهای رسمی از مرگ حدود سی نفر حکایت دارد، فعالان حقوق بشر در ایران می‌گویند، دست کم صد نفر در رویدادهای پس از انتخابات کشته شده‌اند.

پیشتر، علیرضا بهشتی نماینده میرحسین موسوی در کمیته رسیدگی به وضعیت بازداشت‌شدگان در گفت و گو با رادیو فردا اعلام کرده بود، فهرست ۶۹ نفر از قربانیان را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی داده است.

آیت الله بیات زنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر قصاص عاملان کشتار بازداشت‌شدگان و تظاهرکنندگان گفته است:« اگر کسی مستقیماً و مباشرتاً در این قتل ها دست داشته باشد، باید قصاص شود مگر اینکه خانواده های داغ دیده رضایت دهند، که در اینصورت فرد خاطی باید از اموال خودش دیه مرحومین را پرداخت کند.»

آیت الله بیات زنجانی پیشتر نیز با صدور بیانیه‌ای حمایت خود را از تلاش‌های مهدی کروبی برای احقاق حقوق زندانیان انتخاباتی اعلام کرده و به مسئولان هشدار داده بود که جمهوری اسلامی با «ظلم» دوام نخواهد آورد.

پیشتر، مهدی کروبی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی و از کاندیداهای مهترض به انتخابات ریاست جمهوری، با انتشار نامه‌ای که در اصل به آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان نوشته بود، اعلام کرد، به «برخی از بازداشت‌شدگان تجاوز شده است.»

این نامه با واکنش تند رسانه‌های دولتی و برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی مواجه شد، به طوری که چند تن از امامان جمعه در اقدامی هماهنگ خواستار محاکمه کروبی به سبب انتشار این نامه شده بودند.

آیت الله بیات زنجانی در حالی از لزوم قصاص عاملان کشتار تظاهرکنندگان و بازداشت‌شدگان سخن گفته است که پیشتر نیز عبدالحسین روح الامینی از اعضای ستاد انتخاباتی محسن رضائی خواستار قصاص عاملان قتل پسرش شده بود.

محسن روح الامینی که در جریان تظاهرات اعتراض آمیز به نتایج انتخابات در تهران بازداشت شده بود، در بازداشت‌گاه کهریزک به قتل رسید.
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۲
    بعدی 
توسط: بسیجی
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۸:۳۶
لطفا فقط زحمت کشیده و فقط مجرمان این موارد را به دادگاه عدل انسانی (اگه اصلا اینجور چیزی که تو ایرانی که درست کردید وجود داره یا خیر) اعلام کنید
و دست از این قوانین قرون وستایی ( قصاص/اعدام/شلاق...) بردارید
ولی باید گفت که درود به شما که در این موقع شجاعت گفتن این چیزها را دارید.

توسط: HashemiAkbar
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۷:۵۹
درود بر شرف کسانی که در هر لباسی و با هر عنوانی خود را به ظالمان نمی فروشند.این روحانی میتوانست مانند دیگران حداقل سکوت کند.
وننگ بر آنانی که در این مقطع حساس نقش عمله ظلم را ایفا میکنند,اعم از روحانی؛هنرمند؛گوینده صداسیما؛ورزشکار خودفروخته وحتی مردمان عادی.....

توسط: محمد از: شهرمرند
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۴:۰۳
همه اشان حرف حرف حرف ؟

توسط: ونداد از: سرزمين مادري
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۰:۱۹
فقط وفقط ما حرف شنيده ايم كسي نيست كه عمل كند ازاين حرف ها خيلي ها زده اند هاشمي-ابطحي و.. ولي وقتي احساس خطركرده اند ديديم عملشان با حرفشان يكي نيست.

توسط: ليلا از: خوزستان
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۰۳:۲۲
درود بر هر انسان آزاده اي كه به جبهه مردمي پيوست, با هرلباس و هر شغلي كه دارد. ما با قصاص و ساير قوانين آسماني زياد كاري نداريم, خواستمان اين است كه جنايتكاران و قاتلان جوانان ايران در يك دادگاه با حضور هيات منصفه و با داشتن وكيل مدافع محاكمه شده و راي دادگاه در باره شان اجرا شود.

توسط: ایراندخت آریا از: آلمان
۰۲ ۰۶ ۱۳۸۸ ۰۲:۰۳
خدا را شکر که دربین این آخوندها که بوی تعفن جنایاتشان تا آنسوی تاریخ رفته لااقل چند تا آخوند یافت میشود تا بخاطر وجود آنها هم که شده نسل آخوند در ایران ازبین نرود حتا دین اسلام هم درمعرض هلاکت میباشد

توسط: چشم باز
۰۱ ۰۶ ۱۳۸۸ ۲۳:۰۶
این انتخابات اگه 1000 باره هم انجام بشه پیروزی جز محمود نداره چون برگزار کنندگانش همون متقلبین قبلی هستن

توسط: پگاه از: تهران
۰۱ ۰۶ ۱۳۸۸ ۲۱:۰۳
اولا واقعا جای سوال دارد که این اقایان مراجع (بجز منتظری)در این سی سال کجا بودند؟ در این مملکت نبودند؟در ثانی ما ملت منتظر دریافت کمکی از طرف این اقایان نبوده و نیستیم. قرنها پیش عارف بزرگ ایران زمین حکیم عمر خیام تکلیف مارا با این صاحبان فتوی اعلام داشته است
ای صاحب فتوی ز تو پرکارتریم
با اینهمه مستی ز تو هشیار تریم
تو خون کسان خوری و ما خون رزان
انصاف بده کدام خونخوار تریم
به انان پیشنهاد میکنم هر چه سریعتر خود را برای ترک ابدی سرزمین اهورایی ایران آماده کنند

توسط: parsi
۰۱ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۹:۵۵
اگر حکومتی با ظلم پایدار می ماند اکنون رهبر حزب نازی برای شرکت در نماز جمعه در تهران بود !

توسط: اراره
۰۱ ۰۶ ۱۳۸۸ ۱۷:۵۰
دورد به شرف این مرد البته مردم باید بلند بشن که باز ترسیدن نمی دونم چرا چی واسه از دست دادن ندارن
صفحه از ۲
    بعدی 

به ما بپیوندید