صفر مراد نیازاف که بود
آقای نيازاف متولد سال ۱۹۴۰ بود. وی در سال ۱۹۶۲ به حزب کمونيست اتحاد جماهير شوروی پيوست و با طی کردن پله های ترقی به رياست حزب کمونيست ترکمنستان که تحت حاکميت شوروی سابق قرار داشت رسيد.
او از سال ۱۹۸۵ زمام امور حزب کمونیست ترکمنستان را به عهده گرفت و در کودتا عليه ميخاييل گورباچف در سال ۱۹۹۱ نيز مشارکت داشت.
با فروپاشی شوروی ، ترکمنستان تحت کنترل وی اعلام استقلال کرد و به عنوان رييس جمهوری تام الاختيار کشور قدرت را در دستان خود قبضه کرد.
صفر مراد نيازاف به خاطر اينکه با تمايلات و علائق شخصی خود کشور را اداره می کرد، بارها مورد انتقاد غرب قرار گرفت.
وی حتی روزها و ماه های سال را براساس اسامی خانواده خود تغيير داده بود. صفر مراد نيازاف همچنين با ترويج کيش شخصيت خود هرگونه صدای مخالف را در کشورش سرکوب می کرد.
«گلوب ويتنس» از سازمان های فعال حقوق بشری در لندن اعلام کرده که دارايی شخصی صفر مراد نيازاف بالغ بر سه ميليارد دلار است که دو ميليارد آن در صندوقی در آلمان سرمايه گذاری شده است.