پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۶:۴۸ - ۹ فوریه ۲۰۱۲

اقتصاد / اقتصاد ایران

گرانی شب عید؛ مسئول کیست؟

اندازه متن - +
 همانند هر ساله، مردم ايران شاهد اوج گيری قيمت کالاهای اساسی، به ويژه مواد خوراکی، در روزهای ماه اسفند هستند.

اين روزها می توان مردم بسياری را در خيابان های تهران و ساير شهرهای ديگر ايران مشاهده کرد که در تلاش برای خريد شب عيد، تنها نظاره گر ويترين فروشگاه ها هستند، بدون آنکه موفق به خريد شوند.

به گفته بسياری از اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی، خريد بسياری از اين کالاها و مواد خوراکی خارج از توان بخش بزرگی از جامعه ايران، شامل کارمندان، کارگران و ساير اقشار ميانی و فقير است.

در اين خصوص، خبرگزاری « ايلنا»، در گزارشی به افزايش قيمت برخی از مواد خوراکی ضروری مردم نسبت به سال گذشته اشاره کرده است.

بر اساس اين گزارش، قيمت شکر حدود ۵۰۰ تومان، قند بيش از ۵۰۰ تومان و گوشت گوسفندی بيش از چهار هزار تومان افزايش داشته است.
اما گرانی ها، محدود به اين چند قلم مواد خوراکی نمی شود.

به گزارش خبرگزاری های « ايلنا» و « ايسنا»، قيمت گوشت مرغ و گوساله و انواع ميوه و حبوبات و همچنين روغن نباتی، برنج و لبنيات شاهد افزايش قيمت بوده است.

گرانی کالاهای اساسی و مواد خوراکی تا آن اندازه بوده که به گزارش ايسنا، بانک مرکزی هم آن را مورد تاييد قرار داده است. البته بانک مرکزی در آمارهای خود اين افزايش قيمت‌ها را زير ۱۰ درصد برآورد کرده است.

برای مثال، در حالی که به گزارش ايلنا، قيمت گوشت مرغ حدود ۱۲ درصد رشد داشته، بانک مرکزی می گويد که اين رشد قيمت، کمتر از هفت درصد بوده است.

همزمان، مقام های دولت محمود احمدی نژاد نيز که تا سال گذشته به طور کلی، منکر گرانی و افزايش قيمت ها بودند، در سال جاری اين مشکل را تاييد کرده اند.

از جمله، مرتضی تمدن، استاندار تهران، چند روز پيش با اعلام اينکه « منکر گرانی نيستيم» افزود:« تلاش می‌کنيم گرانی را تعديل کنيم و نگذاريم در روزهای پايانی سال به مردم فشار وارد شود.»

در اين ميان، يکی از راهکارهای دولت، همانند ساليان گذشته، برپايی نمايشگاه‌های عرضه مستقيم کالا بوده است که به گفته ايلنا، تاکنون نتوانسته « از حجم سنگين موج‌ گرانی قيمت در آستانه شب عيد بکاهد.»

همچنين به نوشته روزنامه « تهران امروز»، قيمت گوشت مرغ درحالی افزايش يافته است که پس از توافق وزارت بازرگانی و اتحاديه توليد‌کنندگان مرغ، قرار شد که  مرغ تازه از ۲۰ بهمن‌ماه به مدت سه‌ماه به قيمت ۲۴۵۰ تومان توزيع شود.

اما مسئول گرانی کيست؟ مهدی غضنفری، وزير بازرگانی دولت احمدی نژاد، شبکه توزيع را عامل افزايش ادامه قيمت هزينه‌های تمام شده ذکر کرده است.

هر چند که به گزارش ايلنا، وزير بازرگانی در جای ديگری گرانی‌های متناوب درگروه کالاهای اساسی را از عوامل تورم زا مانند افزايش نقدينگی، کاهش پول ملی، سياست ارزی، ماليات‌های پولی و سياست‌های بانکی دانسته است.

او در حالی اين عوامل را مورد اشاره قرار داده است که بسياری از کارشناسان اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد را عامل بروز و تشديد آنها می دانند.

در اين حال، عليرضا شجاعی، سخنگوی وزارت بازرگانی، وعده داد که در پی آغاز به کار نمايشگاه های بهاری از ۱۵ اسفند، تعادل قيمت در بازار آغاز خواهد شد.

اما همه در اين خوش بين شريک نيستند. از جمله، حشمت الله فلاحت پيشه، از نمايندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی، گفته است که با اجرای قانون هدفمند کردن يارانه ها بايد منتظر چهار برابر شدن قيمت کالاها بود. 
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
نظرات
     
توسط: irani
۰۹ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۸:۲۲
واقعا که خیلی ملت ایران ناشکر هستند یه نگاه به کشور های دیگه بندازید الان بورکینوفاسو و گینه مردمش نون ندارند بخورند شما باید از رهبر و رییس جمهور تشکر بکنید که همین چیز ها رو در اختیارتون گذاشتن حالا گرونه فدای سر رهبرمهم اینکه به نظام ولایت فقیه آسیب نرسه!!!! حالا هی شکایت کنید تا دشمن بیاد

توسط: نیک از: asia
۰۹ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۴:۱۶
تنها راه نجات مردم وبرقراری ثبات و ارامش در ایران و داشتن یک اقتصاد سالم و رقابتی در عرصه

جهانی و همچنین اتخاذ سیاستهایی که در جهت رشد و رفاه همگانی باشد ‚ تنها با ایجاد یک حکومت

دمکرات میسر خواهد بود.

توسط: 2500ii کره مریخ از: japan
۰۹ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۳:۴۳
به نام خدا ... سلام گرم به رادیو فردا ... مشکل گرانی خرید عید نوروز ایران تقصر ازمسولین است. کشوری که درو پیکرنداسته باشد همین است ؟مسئول اول آقای خامنه ای پولدار غارت گر حرفه ای دوم بیا پا ئین تا احمدی نژاد؟ودر ضمن آقای احمدی نژاد گفت که بغل خانه اش ارزان است پس شب عیدنوروز هم میهنان می توا نند بغل خانه موقتی آقای احمدی نژاد خرید کنند حتما ارزان می باشد ؟؟؟؟درخواب؟؟؟زمان جنگ تا می خواستیم از سیاست یک چیز بفهمیم سریع یک کوپو ن شماره فوق العاده اعلام می کردن تا مردم ازسیاست چیزی نفهمند ومردم همه می رفتند تو صف ؟؟؟این جمهوری اسلامیست ؟
اگر در ایران اعتراض کنید که گران است شما یک محارب محسوب میشوید

توسط: ایرانی
۰۹ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۳:۱۵
من بزدل که هنوز زنده ام و نفس میکشم و از ترس جونم یا زندان جرات اعتراض به مسولان بی لیاقت و بیسواد کشورم رو ندارم.
من بزدل که یه مشت تملقگوی رهبر به اسم خبرگان رو کولم سوارند رو تحمل میکنم که راجب اداره مملکت این اقتصاد ورشکسته به به و چه چه بزنن.
من ایرانی. چه کس دیگه ایی. وگرنه اگر من جرات داشتم اینها یک روزه عوض شدنی بودند.

توسط: lohrasb
۰۹ ۱۲ ۱۳۸۸ ۰۱:۴۷
به قول خامنه‌ای افکار احمدی‌نژاد به افکار رهبر نزدیک تر است... پس همینه که هست. ضمنا با این که دولت شیفتگان خدمت، پس از چهار سال قبول کرده گرانی هست، به نظر من که نیست. از همون جایی که من خرید می‌کنم یعنی‌ نارمک خرید کنید. محل سابق زندگی‌ گماشته سپاه و عشق رهبر...

توسط: الن از: امریکا
۰۸ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۵:۵۱
این هم از شیوه های کمک به مردم در تزکیه نفس در جمهوری اسلامی است،گران است خب مردم نمی خرند و بیشتر تقوا پیشه می کنند ،اصلا شب عید روزه می گیرند و به جان ولی امر مسلمین جهان(خامنه ای محص اطلاع)دعا میکنند(خدایش لعنت کند)

توسط: علیرضا از: تهران
۰۸ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۵:۰۴
جمهوری اسلامی تمام نیروی خود را برای سرکوب معترضان به کار میگیرد و دیگر کسی در جمهوری اسلامی فرصت برای اقتصاد و اجتماع و استاندارد زندگی ندارد! از سوی دیگر جمهوری اسلامی متوجه شده که گرانی و دشوار کردن زندگی در ایران باعث میشود مردم به سیاست کاری نداشته باشند.

توسط: کاندیدای ریاست جمهوری از: ایران
۰۸ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۲:۱۲
هموطن اگر به من رای بدید و یا ندید فرقی نمی کند من رئیس جمهور هستم . وقیمت ها را بشرح زیر برای شب عید اعلام می کنم .و همانطور که رهبر عظیم فرمودند رادیو های خارجی هر چی می خواهند بگویند بگویند ملت واقعیت را می بیند: پرتقال 25 ریال پیاز 2ریال سیب زمینی 2ریال تخم مرغ 3ریال برنج40ریال بنزین 6ریال البته برای هر کدام از اقلام مزبور 2000الی 5000 سهم هزینه سرکوبی مردم ناراضی اضافه میشود. سئوال داشتید زنگ بزنید. مواظب نفت سر سفره هاتان باشید.

توسط: محسن از: تهران
۰۷ ۱۲ ۱۳۸۸ ۲۳:۱۴
حضرت آیت الله رفسنجانی فرمودند عده ای نا آگاه مسئولیت را به گردن رهبر می اندازند..........

توسط: m از: از دیار بی دیاران
۰۷ ۱۲ ۱۳۸۸ ۲۲:۰۰
با سلام خدمت مردم ایران
می خواستم بگوئیم که اگر در تلویزیون اعلام کردند که در آخر سال قیمت ها افزایش نخواهد یافت بدانید که این شیپور گرانی که برای مردم ایران همیشه آخر سال نواخته می شود این از اقدامات دولت خدمتگذار است........
مرحبا به این دولت خدمتگذار