شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۱:۲۷ - ۱۱ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

آیت الله صانعی: به رسانه‌ها و روحانیون دروغگو وابسته نشوید

آيت‌الله يوسف صانعی
اندازه متن - +

 آيت‌الله يوسف صانعی، از مراجع تقليد منتقد دولت ايران، در يک سخنرانی در شهر گرگان از وضعيت جاری در ايران و آنچه قتل تظاهرکنندگان و شکنجه زندانيان خواند، به شدت انتقاد کرد و خواستار تحریم «رسانه های دروغگو» شد.

آيت الله صانعی در اين سخنرانی که روز ۲۱ مرداد انجام شده و به تازگی در وب سايت ها منتشر شده است، همچنین از مير حسين موسوی، آخرين نخست وزير ايران و يکی از نامزدهای اصلاح طلب انتخابات رياست جمهوری، دفاع کرد.
 

وی در این سخنرانی گفت: « ما موظفيم هر رسانه ای که دروغ می گويد، خودمان را به آن رسانه ها وابسته نکنيم. روزنامه ای دروغ می گويد، راديو تلويزيونی دروغ می گويد، روحانی دروغ می گويد، خودمان را به اينها وابسته نکنيم، حداقل به حرف هايشان گوش ندهيم که مبادا تحت تاثير قرار بگيريم. رسانه ای که صدها نفر را گرفتار بند کرده تازه افتخار می کند که ما اينها را آورده ايم با توهين و تحقير. برويد هر جايی که مظلوميت مردم را بيان می کنند پيدا کنيد و گوش بدهيد تا با خبر شويد چه بر مردم می گذرد. توجه به رسانه های دروغگو خلاف قرآن است.»

نسبت دادن اتهام براندازی به کسانی که در رأس نظام جمهوری اسلامی ايران بوده اند، از جمله مواردی بود که آيت الله صانعی در سخنرانی خود در شهر گرگان مورد  انتقاد قرار داد.

اشاره اين مرجع تقليد منتقد به بازداشت شمار بسيار زيادی از اصلاح طلبان بود که برای ساليان طولانی دارای سمت های بالايی در ايران بوده اند.

آيت الله صانعی در قسمتی از سخنان خود گفت: « حکومت اسلامی حداقل بايد با آنهايی که زحمت کشيده اند خوب رفتار کند، اين اولين کلاس سياست است. آيا آقای مهندس موسوی که من ۲۴ سال است که او را می شناسم، تصميم داشت رژيم را به هم بزند؟ او تصميم داشت مردم را کف خيابان ها به خاک و خون آغشته کند؟ او تصميم داشت اموال مردم را به يغما ببرند؟ او تصميم داشت مغازه ها را بشکنند؟ او تصميم داشت از جاهايی گلوله بزنند و قلب مردم را نشانه بروند؟»

وی در عين حال، در مورد گزارش های مربوط به اعمال فشار بر بازداشت شدگان حوادث اخير و آن چه تحت عنوان «اعترافات» در رسانه ها انتشار يافته است، تاکيد کرد که در اسلام هيچ‌کس حق ندارد مجرمی را عذاب مضاعف کند و حتی کسی که حد بر او واجب است، اگر بيمار باشد نمی‌توان بر او حد جاری کرد.

آيت الله صانعی در اين باره گفت: « من اينجا عرض می کنم اقراری که از کسی سر بزند، اين اقرار هيچ ارزشی ندارد.»

«عزيزان من مأيوس نشويد آگاهی بدهيد»
 
آيت الله يوسف صانعی در ادامه انتقادهای خود به نتايج برخورد با معترضان اشاره کرد: « عزيزان هر چقدر فشار بيشتر شود، آگاهی زيادتر می شود و تنفر بيشتر می شود. تنفر برای هر حکومتی خطرناک است، اولين خطر اين است که بايد باج بدهد. هر چه مردم بيشتر از حکومت متنفر می شوند حکومت بيشتر بايد باج بدهد. البته يک جا تنفر زياد می شود و ديگر باج ندارند، چون همه چيز را داده اند، نفت و گاز و ثروت های معنوی و مادی را داده اند، المفلس فی امان الله. تنفر برای حکومت ها خيلی خطرناک است. عزيزان من مأيوس نشويد آگاهی بدهيد.»

 
ممانعت از برگزاری مراسم عزاداری برای کشته شدگان حوادث اخير توسط نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی ايران نيز مورد انتقاد آيت الله يوسف صانعی قرار گرفت

وی گفت: « از گورستان هم می ترسند. گورستان هم بانک است که آتش بزنند؟ گورستان مغازه های مردم است که آتش بزنند؟ آقايان چرا از گورستان می ترسيد؟ با ترس که قضيه حل نمی شود. آمده است سر خاک مرده اش، آمده سر خاک شهيدش می گويد دستتان درد نکند که به قلبش زديد، حداقل بگذاريد من برايش فاتحه بخوانم.» 

در نظر گرفتن نظر و آراء مردم توسط حکومت و روحانيون از ديگر نکات مورد تاکيد اين مرجع تقليد بود که گفت: « همه چيز مردم هستند، هيچ چيز غير از مردم نيست. ما آخوندها را مردم اداره کردند چطور شده که حالا با مردم درگيريم؟ آخوندی که با مردم درگير می شود، بی انصافی می کند و کيفر آن را می بيند.»

آيت الله صانعی تنها روحانی بلندپايه در جمهوری اسلامی ايران نيست که از شرايط کنونی انتقادهای شديدی کرده است.

در هفته های گذشته گروهی از تشکل های مذهبی و همچنين، روحانيون بلندپايه، همانند آيت الله حسينعلی منتظری، يکی از مراجع بلندپايه مخالف در ايران، نيز بارها از سياست های جاری انتقاد کرده اند.

 

زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۳
    بعدی 
توسط: ایرانی از: ایرانشهر
۰۱ ۰۶ ۱۳۸۸ ۰۲:۵۲
ای کاش آیت ا... صانعی در مورد استخدام مامورین ومسئولینی که خود مورد تجاوز قرار گرفته اند نیز هشدار میداد تاشاید کمی از تعداد روزافزون اینگونه افراد درتشکیلات زندانها ودستگاه های بازجوئی وقوه قضائیه کم شود چرا که بنظر من اینگونه افراد خصوصا آنهائیکه ازسوی افرادخانواده خود مانند پدر و مادر یا خواهروبرادران خود مورد تجاوز قرار گرفته ومیگیرند یادرجریان یا شاهد تجاوز به اعضائ خانواده خود مانند پدرومادروخواهروبرادرانشان بوده یا هستند بدلیل عقده هائی که دارند میل شدیدی به تجاوز به ضعفا داشته وشغل رویاهایشان هم همانا مزدوری وزندان بانیست.وفکر میکنم هرچه از تعداد اینگونه افراد در تشکیلات کم شود بهمان نسبت ملت کمتر شاهد مسائل اینچنینی خواهد بود.

توسط: amirhosin از: kermanshah
۲۹ ۰۵ ۱۳۸۸ ۱۸:۵۷
درود برایت الله صانعی که حرف حق رازدند ونباید به این حکومت ورسانه های انها اعتماد کرد

توسط: نصیری
۲۹ ۰۵ ۱۳۸۸ ۱۴:۱۹
خداوند نگهدارتان باشد که یاور ستمدیدگان هستید.

توسط: محمود از: تبریز
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۱۳:۵۸
در شرایط فعلی هر کس که مقابل ظلم قد علم کند قابل احترام است و باید از او حمایت کرد. شعار نترسید نترسید ما همه با هم هستید را نباید فراموش کرد و همگی باید متحد و یکپارچه مقابل این ظالمین بایستیم. ابتدا باید قدرت را از دست حکومت ظالم بگیریم و سپس در باره تعیین نوع حکومت تصمیم بگیریم .

توسط: Anahita
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۱۲:۴۷
کاش میشد لباس روحانیون با شهامت و با صداقت را جدا از روحانیون بی‌ وجدان و هنرپیشه کرد،حداقل فرم عمامه چنین روحانیون با شرافت را تغییر داد و علامت سبز درستی‌ و دوستی و اتحاد و همبستگی‌ را روی آن کاشت.

توسط: فریبرز از: ایذه
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۱۰:۳۴
درود بر تمامی کسانیکه به هر نوعی با دیکتاتوری ولی فقیه به مبارزه بر خواسته اند ، خصوصا" درود بر آیت الله منتظری که از همان ابتدا با ظلم وجور حکومت ولایت فقیه به مبارزه بر خواست و مقام و منزلت سیاسی و حکومتی را با حق و حقیت عوض نکرد. و نفرین بر منفعت طلبان مقام پرست که نام روحانی بر خود گذاشته ولی وجود آنان با روح شیطان اجین گشته، همان نمک به حرامانی که از جیب این ملت روزی می خورند و تیشه بر ریشه ملت می زنند. نفرین بر مصباح یزدی و سید احمد خاتمی.

توسط: آذرآبادگان از: تبريز
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۰۹:۵۷
آقاي صانعي خوب ميگن ولي سوالي داشتم كه آيا ايشان در اعدامهاي دسته جمعي دهه هاي شصت هم حضور داشتند؟ پس چرا افشاگري نكردند؟ اگر آن موقع موضع مشخس ميشد اين فجايع هم اكنون به با نمي نشست.

توسط: ارش
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۰۵:۰۸
دراين زمانه بي هاي و هوي لال پرست
خوشا به حال كلاغان قيل و قال پرست
به شب نشيني خرچنگهاي مردابي
چگونه رقص كند ماهي زلال پرست؟

توسط: کامبیز از: مشهد
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۰۳:۰۴
درود بر تمامی منبرنشینان راه حق و آزادگی..خداوند دشمنانتان را منفور و مغلوب گرداند..
آمین

توسط: اواره
۲۸ ۰۵ ۱۳۸۸ ۰۱:۵۶
در زمان مرحوم مصدق همین اقای کاشانی که بعنوان یک روحانی شجاع ازش یلد میکنن عمامه خود را باز کرد ومیگفت مردم شاه رفت دین رفت بترسید از حیله ونیرنگ این افراد البته شجاعت دارد که در این خفقان چنین گفتاری میکند
صفحه از ۳
    بعدی 

به ما بپیوندید