شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۸:۲۲ - ۱۱ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

آرش نراقی به پرسش ها درباره «اسلام و حقوق اقليت های جنسی» پاسخ می دهد

دکتر آرش نراقی
x
دکتر آرش نراقی
اندازه متن - +
مهمان تازه وب سايت راديو فردا دکتر آرش نراقی، صاحب نظر در مسايل الهيات جديد و اخلاق، است.
آرش نراقی دکترای فلسفه از دانشگاه کاليفرنيا دارد و هم اکنون استاديار دين و فلسفه کالج «موراوين»، پنسيلوانيا، آمريکا است.

پژوهش های دانشگاهی آرش نراقی در حوزه فلسفه غرب و در قلمرو فلسفه دين، معرفت شناسی، و اخلاق متمرکزاست .آرش نراقی از جمله روشنفکران دينی محسوب می شود که مقالات بسياری از وی در حوزه فلسفه، عرفان، و الهيات در نشرياتی چون «کيان» و «راه نو» درايران منتشر شده است.

از تاليفات آرش نراقی می توان به کتاب های رساله دين شناخت: مدلی در تحليل ايمان ابراهيمی (تهران، انتشارات طرح نو، ۱۳۷۸)؛ اخلاق حقوق بشر (تهران، انتشارات نگاه معاصر، ۱۳۸۸)؛ و آينه جان: مقالاتی درباره احوال و انديشه های مولانا جلال الدين بلخی (تهران، انتشارات نگاه معاصر، ۱۳۸۸) اشاره کرد.

آرش نراقی اخيرا مقاله ای در زمينه «تشيع و حقوق اقليت های جنسی» در کنفرانس مطالعات ايران شناسی در کاليفرنيا ارائه کرد و به مساله ديدگاه های موجود در بين صاحبنظران «سنت گرا» و «متجدد» در ايران درباره حقوق بشر و حقوق «اقليت های جنسی» پرداخت.

وی درباره مقصود خود از «اقليت‌های جنسی» گفته بود آنها گروه‌های انسانی هستند که رفتار جنسی آنها با الگوی رفتارهای جنسی رايج در ميان اکثريت متفاوت است.

مساله حقوق اقليت های جنسی در کشورهای اسلامی موضوعی چالش برانگيز است و اين گروه های در معرض مجازات های سنگين قرار دارند. اين در حالی است مساله حقوق اين افراد کمتر در عرصه عمومی مورد بحث و گفت وگو قرار گرفته است.

«اسلام و حقوق اقليت های جنسی» موضوع مورد بحث گفت و گو با دکتر آرش نراقی است و خوانندگان می توانند در طول يک هفته سووالات خود در اين زمينه را در بخش نظرات همين صفحه مطرح کنند.
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۳
    بعدی 
توسط: kian از: Germany
۱۲ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۸:۲۵
اقای نراقی پرسش من این است در جوامع اسلامی ابرو داری بسیار بسیار مهم است حتی مهمتر از جان انسانی طوری که این ابرو داری در خانواده باعث فجایعه بزرگ انسانی شده و میشود ایا با وجود چنین پدیده ایی میشود از همجنسگرایی در چنین جوامع ها حرف زد که از نظر خانواده ابروی انها بر باد میرد اگر یک نفر اعلام همجنسگرایی کند واقعا با ابرو داری کور این جوامع چه باید کرد که سال به سال جان هزاران نفر را می گیرد

توسط: بینام از: ایران
۱۲ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۵:۲۶
سلام
من به برخی از افراد که مثل خودم مذکر هستند گرایش عاطفی و/ یا گرایش جنسی داشته و دارم اما نمی دانم که یک همجنس گرا محسوب می شوم یا نه. اما می دانم که بسیاری از استدلال های گوناگونی که در مورد همجنسگرا ها می شود ناقص یا جانبدارانه و در بسیاری موارد بدون پشتوانه ی علمی است.

من به یاد دارم که از کودکی جسم پدرم برای من جذابیت داشت. در عین حال به یاد دارم که رفتار پدرم با رفتار مادرم با ما کاملاً متفاوت بود. پدرم کلمات رکیک جنسی را به کار می برد، شوخی های فیزیکی می کرد، اندام جنسی ما -که پسر بودیم- را -ظاهراً به شوخی- لمس می کرد، ما را بقل می کرد و -برخلاف مادرم- کنار خود می خاباند، وقتی از حمام بیرون می آمد خودش را نمی پوشاند. اما مادرم حتا در خانه روسری می پوشید، ابراز محبت برایش سخت بود و رفتار پدرم را سرزنش می کرد. من به یاد دارم در پنج یا شش سالگی که به سینه های پدرم -که برجسته و تا حدی مثل زن ها بود- علاقه داشتم و حتا یک بار به خود جرأت دادم که شبانه به رختخواب او بخزم و آنها را لمس کنم.
به یاد دارم که از کودکی دیدن بدن برهنه ی یک زن، یا تصور اینکه روزی با دختری ازدواج کنم برایم بیش از حد شرم آور بود. وقتی کسی در این مورد شوخی می کرد به شدت ناراحت و خجالت زده می شدم. به یاد دارم که برای مرد بودن باید پرخاشگر و خشن بودم و این را نمی پذیرفتم. و به یاد دارم که مادرم به خاطر اینکه با خواهر های بزرگترم - که با او رابطه ی بدی داشتند- صمیمی بودم به شکلی تحقیر آمیز خانم صدا می کرد.
خیلی خوب به یاد دارم که پدرم در نوجوانی از من و از بلوغ من سوءاستفاده می کرد.
الان که بیست و چند ساله هستم می دانم که به مرد های خاصی گرایش جنسی دارم. اما این گرایش همیشه با یک احساس گناه همراه است. جالب آنکه مرد های زیادی را می شناسم که به دگرجنسگرا هستند و از رابطه ی شبه جنسی با هم لذت می برند.
تمام حرف من این است که گرایش جنسی افراد نه کاملاً ذاتی است و نه کاملاً اکتسابی. بلکه تلفیق بسیار پیچیده ای از این دو است. یعنی خواص ژنتیکی، محیط کودکی، فرهنگ اجتماعی - مثل تفکیک جنسیتی- همه در گرایش جنسی فرد مؤثر هستند.
من به خدا اعتقاد قلبی دارم که گاه به گاه تضعیف یا تقویت می شود. در مورد اسلام به هیچ نمی توانم یقین داشته باشم. اما این را مطمئنم که آموزه های سنتی اسلام برای افراد همجنسگرا هیچ حق اجتماعی و حتی حقوق اولیه ی انسانی را قائل نیستند.

توسط: پدرام
۱۲ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۴:۴۶
می خواهم نظر آقای دکتر نراقی را در مورد بی سکشوال ها بدانم.
من گی نیستم ولی بعنوان یک بی سکشوال، به زنان و نیز به شیمیل ها با بدنی مردانه و ظاهری زنانه علاقه مندم و تا حدودی هم به همجنس خود علاقه دارم.
می توانم بگویم بعنوان بی سکشوال از ارتباط جنسی یا احساسی با یک جنس به تنهایی لذت نمی برم.
نه مثل افراد معمولی داشتن یک زن و نه مثل همجنس گراها ازدواج با هم جنس، نمی تواند برای افرادی همچون من کاملا ارضا کننده باشد. در هر دو صورت احساس خلا روحی شدیدی دارم و از زمان بلوغ همواره نیاز به ارتباط همزمان با هر دو جنس را به شدت احساس کرده ام ولی متاسفانه در ایران حتی این نوع احساس را نمی توان ابراز نمود.
تا جایی که اطلاع دارم در اکثر کشورها چند همسری ممنوع است.
می خواهم بدانم بی سکشوال ها در کشورهای دیگر چه حقوقی دارند؟ در چه کشورهایی ازدواج آنها به رسمیت شناخته می شود؟ و چه سازمانهایی از حقوق آنها دفاع می کنند؟

توسط: فرهاد
۱۲ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۲:۳۷
من از اول بلوغ بدون آنکه خود بدانم یک فوت فتیش بوده ام. سالهای اول نمی دانستم چرا دهها برابر بیشتر از اعضای جنسی زنان، به پاهای آنها علاقه مندم و فکر می کردم در دنیا فقط من این حس را دارم که بعد از چندین سال از طریق اینترنت فهمیدم افراد زیادی در دنیا فوت فتیش هستند.
البته من بهیچ وجه از تحقیر خوشم نمی آید و در بقیه ی امور زندگی هم تا حد ممکن نه تلاش می کنم چیزی را به دیگران تحمیل کنم و نه اجازه می دهم دیگران چیزی را به من تحمیل نمایند. خلاصه ی کلام اینکه از رابطه ی اسلیو و میسترسی بیزارم ولی عاشق رابطه ی فوت فتیشی احترام آمیز هستم.
با تست های روانشناسی و بیولوژیکی متعدد از سلامتی جسمانی و روانی خویش کاملا مطمئن شده ام و به نظر میرسد این حس منشا ژنتیکی داشته باشد.
از نظر من فوت فتیشی کاملا عادی است و تعجب می کنم که عموم مردم چنین حسی را ندارند. لازم به ذکر است که دیدن پاهای جنس مخالف تا زانو (البته نه هر کسی)، از دید یک فوت فتیش، همچون دیدن زنی عریان کاملا تحریک کننده است.
در هر صورت فوت فتیشی من در حدی است که ممکن است برخی اوقات (از لحاظ جنسی یا عاطفی) از خانمی خوشم نیاید ولی در عین حال عاشق پاهای او باشم و این باعث ناکامی من در برقراری روابط دوستانه با جنس مخالف می گردد. می خواهم بدانم حقوق فتیش ها در دنیا چگونه است؟ و آیا مراکز خاصی برای حمایت از آنها (مخصوصا فوت فتیش ها) وجود دارد و وب سایت آنها چیست؟
با تشکر از رادیو فردا و جناب آقای دکتر نراقی...

توسط: kamgar از: usa
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۲۲:۱۷
خوب میبود اگر مقاله ایشان را (یا دست کم خلاصه ای از آن را) در دسترس خوانندگان خود قرار میدادید. طرح سئوال برای کسانی که دکتر نراقی را نمیشاسند (از جمله خود من) دشوار است.

توسط: مهندس اسپیرو از: ایران
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۲۰:۴۱
در مقالات علمی کلیه افراد همجنس باز افرادی بوده اند که نسبت به جنس خود به دلایلی زده شده اند، مثلاً عشقی از پدر و مادر خود ندیده اند و ...
در سوره لوط فقط به افراد مذکر همجنس باز پرداخته شده و نه دوجنسه ها!
لطفاً بفرمایید قران که در مورد همه مطالب و آینده سخن گفته است و قابل انکار نیست!!
آیا در مورد دوجنسه ها هم مطلبی گفته است؟
و اینکه در اسلام و ادیان الهی دیگر چه برخوردی با این افراد از سوی مردم و دین صورت می گرفته است؟
و کلاً دین چه راه کاری برای این افراد (هموفرودیت) گذاشته است؟!
با توجه به اینکه در قرآن یا مذکر آمده و یا مونث و حتی خود خداوند نیز مذکر آمده یعنی جنس خنثی وجود نباید داشته باشد؟؟

توسط: مهناز آتشی - از: دشت گرگان و گنبد
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۷:۴۷
یکی از پیامدهای دید نادرست اسلام به سکس آزار گسترده جنسی کودکان (بویژه پسران ) در همه کشورهای اسلامی است. شور بختانه نه تنها این آزارها از سوی آخوندها در این کشورها نادیده گرفته میشود که خود آنها هم به آزار جنسی کودکان میپردازند. ولی در همین کشورها همخوابی دو زن و یا دو مرد بزرگسال که یکدیگر را دوست دارند گناه شمرده میشود. زمان رهایی از خرافات پس از ۱۴۰۰ سال فرا رسیده است.

توسط: h.m از: iran
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۳:۴۸
سلام به شما
آیا دینداری اختیاری است یا اجباری ؟
آیا می توان بیرون از ادیان آدم اخلاقی بود منظورم از آدم اخلاقی کسی است که اخلاقیات رایج در جامعه را که می دانیم باید رعایت شوند ، رعایت کند .مثلا وجدان کاری داشته باشد .وقت شناس باشد .برای کسب مقام و ثروت به حق دیگران تجاوز نکند و اصولا حقوق دیگران را رعایت کند .و ..
آیا چنین آدمی باید به خدا جواب دهد که چرا مثلا یک سری اعمال عبادی را انجام نداده؟ . اصلا تصویر من از خدا چنین خدایی نیست چون من این طور کسب امتیاز کردن از طریق انجام دستورات خاص را در شان خدا نمی دانم .
از پاسخ شما پیشاپیش سپاسگزاری می کنم.


توسط: رها
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۲:۳۲
آیا اسلام حقوق اکثریت های جنسی را رعایت می کند تا حقوق اقلیت ها را رعایت کند؟ اصلا در اسلام چیزی به اسم حقوق جنسی وجود دارد که بخواهیم روی آن بحث کنیم؟

توسط: هادي
۱۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۲:۱۱
اسلام حتي براي آدم هاي عاديش هم ارزش قائل نيست چه برسه به همجنس گرا ها واقعا کي مي خوايم دست از تفسيرهاي اسلامي براي خوب نشون دادن اسلام برداريم چون اسلام دين خيلي قابل فهمي هست همون چيزي که ميگه همونه چه نيازي به تفسير داره يه سري تفسيرها که واقعا آدم خنده اش ميگيره
صفحه از ۳
    بعدی 

به ما بپیوندید