خبرخوان
مقام نیروهای مسلح: ممکن است کسی هم به صورت عبوری لطمهای خورده باشد

شکرالله بهرامی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، در مورد کشتهشدگان و مجروحان سرکوب اعتراضات اخیر ایران گفت که در اتفاقات اخیر «ممکن است کسی هم به صورت عبوری لطمهای خورده باشد، که این اتفاق نیز در جنگهای شهری طبیعی است.»
این سخن شکرالله بهرامی در حالی بیان میشود که بر اساس برآوردها در پنج روز سرکوب اعتراضهای ایران دستکم ۱۳۸ نفر کشته شده و تعداد بسیاری نیز زخمی شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در ادامه در مورد خسارتی که اعتراضات به افزایش سهبرابری قیمت بنزین زده گفت که در پی اتفاقات روزهای گذشته «در شهر صدرای شیراز یک بانک باقی نمانده است.»
او در مورد قطع کردن اینترنت در ایران نیز گفت: «مسئولان تلاش بسیاری کردند تا ارتباط اینترنت قطع نشود، اما در نهایت دیدند که اینطور نمیشود و مجبور شدند اینترنت را قطع کنند. حال دشمنان ما عزا گرفتهاند که چرا مدتی است اینترنت قطع شده و نتوانستند کاری انجام دهند.»
مهمترین خبرهای ایران و جهان
وقوع آتشسوزی دوباره در مرز ایران و افغانستان

گمرک ایران از آتشسوزی سه مخزن سوخت در گمرک «ابو نصر فراهی» افغانستان در مرز ایران در صبح روز شنبه، ۱۶ اسفندماه، خبر داد.
این دومین آتشسوزی بزرگ در مرز دو کشور ایران و افغانستان است که در کمتر از یک ماه گذشته رخ میدهد.
به گزارش ایسنا، روحالله لطیفی با اشاره به این که این حادثه حدود ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی رخ داده گفت که در همان دقایق اولیه کامیونهای محوطه گمرکی ماهیرود ایران به سرعت تخلیه و به سمت مناطق دورتر هدایت شده و همزمان با باز شدن درهای مرزی، کامیونهای مستقر در افغانستان نیز به سمت مرز ایران هدایت شدند.
به گفته آقای لطیفی، هر یک از این مخازن ۱۲۰ هزار لیتر گنجایش سوخت دارند و تاکنون سه مخزن دچار حریق شده است.
درباره میزان تلفات و خسارات این حادثه تاکنون گزارشی منتشر نشده، اما درخصوص دلایل آن تاکنون خبرگزاری ایرنا به نقل از غلام سخی غفوری، فرمانده پلیس استان فراه افغانستان اعلام کرده که «این حادثه زمانی رخ داده که یک راننده در خودروی خود بنزین میریخته و به تدریج آتش به یک تانکر نفت که در نزدیکی محل حادثه بوده، سرایت کرده است».
در پی وقوع آتشسوزی مشابهی که ۲۵ بهمنماه در گمرک اسلامقلعه واقع در مرز ایران و افغانستان رخ داد، حداقل ۶۰ نفر مجروح شدند و مقامات ایرانی اعلام کردند که ۴۰ دستگاه کامیون ترانزیت ایرانی طعمه حریق شدند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی: «اطمینانی به احقاق حقوق خود نداریم»

همزمان با تجمع جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران، مجلس ایران اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را تصویب کرد.
به گزارش ایلنا، صبح روز شنبه، ۱۶ اسفند، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی که خواهان تصویب اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان جهت همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بودند در مقابل مجلس ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع در حالی برگزار میشد که مجلس ایران اختصاص مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشگری و کشوری در سال آینده تصویب کرد و قرار شد ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاریها جهت رد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی اختصاص یابد.
با این حال حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر در تجمع امروز گفت: «ما اطمینانی برای احقاق حقوق خود نداریم و به همین دلیل در طول ماه گذشته چندین بار مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کردهایم.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری همچنین تاکید کرد: «اجرای مرحله دوم متناسبسازی حقوق، خواسته قانونی و بهحق ماست و ما خواهان رسیدن به آن هستیم.»
در قطعنامهای هم که از سوی اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان تجمع امروز منتشر شده است ضمن تاکید بر لزوم «تصویب نهایی مجلس در صحن علنی مبتنی بر تخصیص ۹۰ هزار میلیارد تومان از منابع بند «و» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰» اعلام شده که این تجمعات تا رسیدن به «خواسته قانونی و برحق» بازنشستگان ادامه خواهد داشت.
بازنشستگان کارگری در هفتههای گذشته چند بار در اعتراض به وضع معیشت خود و سیاستهای مزدی دولت در شهرهای مختلف ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مهمترین خواستههای مطرحشده از سوی این بازنشستگان، افزایش مستمری، اجرای دور جدید قانون همسانسازی در سال جاری، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی است.
از جمله بزرگترین گروههای شغلی و اجتماعی در ایران با بیشترین مشکلات معیشتی کارگران هستند.
به گفته فعالان صنفی، هزینه سبد معیشت کارگران در دیماه امسال نسبت به بهمنماه سال گذشته حدود ۴ میلیون تومان بیشتر شده و پوشش سبد توسط دستمزد به ۳۸.۴۷ درصد کاهش یافته است. به طور کلی، دستمزد کارگران در مجموع ۶۱ درصد عقبتر از هزینههای این خانوادهها است.
بر اساس برآورد فعالان کارگری در ایران، «بیش از ۹۰ درصد از کارگران زیر خط فقر زندگی میکنند» و بسیاری از بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور در اعتراض های خود اعلام کردند که حقوق آنها دست کم ۵۰ درصد کمتر از نرخ تورم است.
انفجار بمب در سومالی حداقل ۲۰ کشته بر جای گذاشت

انفجار یک خودروی بمبگذاری شده مقابل رستورانی در پایتخت سومالی حداقل ۲۰ کشته بر جای گذاشت.
یک مقام پزشکی کشور به رویترز گفته است بر اثر این عملیات انتحاری، ۳۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله انتحاری را بر عهده نگرفته اما معمولا گروه شبهنظامی و اسلامگرای افراطی الشباب در این کشور یا کشورهای منطقه دست به این گونه حملات میزند. این گروه سالهاست که برای تشکیل حکومت اسلامی دست به خشونت میزند.
افزایش خشونت گروههای تروریستی در این کشور فقیر در حالی است که مذاکرات دولت سومالی و نیروهای اپوزیسیون به بنبست خورده است.
ماه گذشته انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی کشور به تعویق افتاد و متعاقب آن مذاکرات میان دولت و اپوزیسیون برای رسیدن به توافقی پیرامون آینده سیاسی کشور آغاز شد.
دومین نماینده دمکرات کنگره آمریکا از ترامپ و جولیانی به اتهام «نقض حقوق شهروندی» شکایت کرد

یک نماینده دمکرات کنگره آمریکا روز جمعه ۱۵ اسفند شکایتی را علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده و وکیل او، رودی جولیانی، در دادگاه فدرال واشینگتن به جریان انداخت.
این دومین پرونده شکایتی است که در سه هفته گذشته علیه رئیس جمهوری پیشین و متحدانش به ثبت میرسد.
این دادخواست که در دادگاه فدرال واشینگتن تنظیم شده است، اتهاماتی را علیه دونالد ترامپ، رودی جولیانی، دونالد ترامپ جونیور، پسر ارشد ترامپ و مو بروکس، نماینده جمهوریخواه کنگره، مطرح کرده است.
اریک سوالول، عضو دمکرات کنگره و پدیدآورنده این دعوای حقوقی معتقد است که «تبعات مستقیم و پیشبینیپذیر» حمله به ساختمان اصلی کنگره آمریکا، نتیجه «اقدامات غیرقانونی» آقای ترامپ و متحدانش قلمداد میشود.
آقای سوالول از حامیان طرح استیضاح دونالد ترامپ در ماه گذشته بود. سنای ایالات متحده اما در پایان، آقای ترامپ را از اتهام تحریک به شورش علیه کنگره تبرئه کرد.
حدود سه هفته پیش، بنی تامپسون، دیگر نماینده دمکرات کنگره آمریکا و رئیس کمیته امنیت ملی این مجلس، شکایتی را با اتهاماتی مشابه علیه آقای ترامپ و وکیلش در یکی از دادگاههای واشینگتن به ثبت رساند.
دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر گذشته مقابل جو بایدن، رقیب دمکرات خود، شکست خورد اما نتیجه انتخابات را نپذیرفت و مدعی تقلب در انتخابات شد؛ ادعایی که در نهایت منجر به حمله گروهی از هواداران خشونتطلب او به کنگره در روز ششم ژانویه (۱۷ دیماه) و مرگ پنج تن از جمله یک مامور پلیس شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
جان مکافی، خالق اولین آنتیویروس تجاری جهان، متهم به پولشویی شد

وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه ۱۵ اسفند اعلام کرد که جان مکافی، برنامهنویس و بنیانگذار شرکت نرمافزار آنتیویروس مکافی، به اتهام «کلاهبرداری» و «پولشویی» تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
مکافی هماکنون از بابت اتهامات مالیاتی که در پروندهای جداگانه علیه او تنظیم شده است، در اسپانیا در بازداشت به سر میبرد.
اوایل پاییز امسال، این کارآفرین و میلیونر آمریکایی پس از دستگیری در فرودگاه بارسلونا، به زندان منتقل شد تا فرآیند استردادش به آمریکا طی شود.
یک منبع آگاه در پلیس اسپانیا گفته بود که خالق نرمافزار مکآفی هنگامیکه با گذرنامه بریتانیایی قصد داشت سوار هواپیمایی به مقصد استانبول شود، دستگیر شد.
جیمی گیل واتسون جونیور، مشاور اجرایی تیم رمزارزِ مکافی، نیز در ردیف متهمان این پرونده قرار دارد و به گفته وزارت دادگستری آمریکا، روز پنجشنبه ۱۴ اسفند بازداشت شده است.
خبرگزاری رویترز پیشتر در گزارشی نوشته بود که جان مکآفی بهواسطه تبلیغ رمزارز (نظیر بیتکوین)، مشاوره و سخنرانی برای مردم تاکنون میلیونها دلار درآمد کسب کرده است. او متهم است که از پرداخت مالیات و ارایه اظهارنامه مالیاتی خود به عنوان شهروند آمریکا سر باز زده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ س.ن
«جلوگیری» از فعالیت موسسه معلولین باور سبز به بهانه «سیاهنمایی»

وزارت کشور ایران از فعالیت «موسسه خیریه معلولین باور سبز» به بهانه «سیاهنمایی خودداری کرد».
مرتضی عبدی، مدیر این موسسه، روز جمعه، ۱۵ اسفند، در ویدئویی در توئیتر از توقف فعالیت این موسسه خبر داد.
در توئیتی که در صفحه «کمپین معلولان» منتشر شده آمده است که وزارت کشور از فعالیت این خیریه به بهانه «سیاهنمایی» از طریق «رسانهای نمودن فعالیتهایش» و «بدون اخطار قبلی» جلوگیری کرده است.
در این توییت همچنین آمده است که «پس از این اتفاق مدیران موسسه حاضر به دادن تعهدی مبنی بر رسانهای نکردن فعالیتهایشان شدند.»
در روزهای گذشته موسسه خیریه «جمعیت امام علی» در تهران هم با شکایت وزارت کشور در دادگاه بدوی حکم به انحلال گرفت.
این بنیاد خیریه در سالهای اخیر همواره از سوی برخی رسانههای نزدیک به سپاه به فعالیت علیه نظام در پوشش کمک به نیازمندان متهم میشد، اتهامی که این نهاد و شمار قابلتوجهی از فعالان مدنی آن را رد میکنند.
مسئولان موسسه باور سبز پیشتر اعلام کرده بودند که اطلاعرسانی درباره فعالیتهای این مجموعه به منظور کسب حمایتهای مردمی انجام میشود.
مؤسسه خیریه «باور سبز» با هدف ارائه خدمات به معلولان با همکاری تعدادی از معلولان مهاجر افغانستانی در سال ۹۲ در مشهد تاسیس شد و تاکنون به حدود ۸۰۰ فرد دارای معلولیت به صورت رایگان خدماترسانی کرده است.
به گفته مسئولان این خیریه، این مجموعه تنها با اتکا به حمایت مردم خدمات آموزشی، ورزشی، مددکاری، فیزیوتراپی و اشتغال را به افراد دارای معلولیت بدون تبعیض ملیتی ارائه میکرد.
سپاه: هواپیماربایی در مسیر اهواز به مشهد خنثی شد

پایگاه اطلاعرسانی سپاه پاسداران از آن چه «خنثیسازی توطئه ربایش» هواپیما در مسیر اهواز به مشهد توسط نیروهای «یگان امنیت پرواز سپاه» نامید، خبر داد.
این «هواپیماربایی» ساعت ۲۲ و ۱۰ دقیقه پنجشنبه شب در «یک فروند هواپیمای فوکر ۱۰۰ متعلق به شرکت هواپیمایی ایرانایر» رخ داده است.
خبرگزاری ایلنا، روز جمعه، ۱۵ اسفند، به نقل از یک منبع آگاه در این باره نوشت: «شب گذشته در مسیر مشهد-اهواز در هواپیمای ایرانایر یکی از مسافران مدعی میشود که حامل بمب است.»
به گفته این منبع که به نام و سمت وی اشارهای نشده، «یک خانواده چهار نفره در این هواپیما با یک مهماندار وارد تنش و بحث میشوند و با جدیتر شدن دعوا، مدعی میشوند که حامل بمب هستند و هواپیما بمبگذاری شده است.»
به گفته این مقام آگاه، «مهماندار به خلبان اطلاع میدهد و خلبان به سرعت در فرودگاه اصفهان فرود میآید.»
آنطور که این منبع مطلع خبر داده، «البته هیچ بمبی در کار نبوده و این افراد به دور کمر خود چوب بسته بودند.»
سپاه پاسداران در بیانیه خود اعلام کرده که بر اساس «اظهارات اولیه، عامل این توطئه قصد داشته است هواپیما را پس از ربایش در فرودگاه یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به زمین بنشاند.»
سپاه اعلام کرده که ابعاد و زوایای این هواپیماربایی در حال بررسی است.
بر اساس گزارشهای پایگاه اطلاعرسانی سپاه و خبرگزاری ایلنا/ ب. ب./ ف. دو.
هشدار پلیس در آستانه نوروز: صنوف فقط تا ساعت ۲۰ اجازه کار دارند

همزمان با افزایش آمار موارد ابتلا به کرونا در کشور، هشدار درباره اوجگیری دوباره کرونا در آستانه سال جدید به دلیل ازحام شهروندان در مراکز خرید ادامه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز جمعه، ۱۵ اسفندماه از شناسایی بیش از هشت هزار مورد جدید مبتلا به کرونا و جان باختن ۸۱ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر و مجموع جانباختگان به ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.
به گفته خانم لاری، ۳۶۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
در همین حال بسیاری از مقامات درمانی ایران درخصوص بحرانیتر شدن کرونا در کشور به دلیل افزایش تردد و ازدحام در آستانه سال نو و احتمال افزایش سفرها در نوروز بهویژه با توجه به شیوع گسترده ویروس جهشیافته در کشور هشدار میدهند.
گزارشها نشان میدهد که با وجود اعمال محدودیتهای شبانه در شهرهای قرمز از جمله تهران برخی صنوف تا ساعات نیمهشب باز و مراکز خرید و وسایل حمل و نقل عمومی در ساعتهای روز، بسیار پرازدحام هستند.
در همین زمینه حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره تغییر ساعت کار صنوف در روزهای پایانی سال به خبرگزاری ایسنا گفت که صنوف همچنان تا ساعت ۲۰ اجازه فعالیت دارند.
آقای رحیمی درباره احتمال افزایش ساعت کار صنوف یا تغییر در ساعات اجرای محدودیتهای تردد شبانه هم گفت: «ما پیرو مصوبات ستاد مقابله با کرونا هستیم و تاکنون چنین موضوعی به ما اعلام نشده است.»
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در ادامه از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی ترافیک در پایتخت طی روزهای گذشته خبر داد.
انتقاد مقام درمانی در خوزستان از تعطیل نکردن این استان

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با انتقاد از «عادیانگاری مردم و مسئولان» با وجود شرایط قرمز خوزستان، بر لزوم تعطیلی چندهفتهای این استان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، شکرالله سلمانزاده روز جمعه، ۱۵ اسفند، گفت که در محدوده سه شهرستان حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان شامل آبادان، خرمشهر و شادگان روزانه به طور متوسط ۲۰۰ تا ۲۲۰ مورد بیمار سرپایی مبتلا به کرونا شناسایی و ۵۰ مورد بستری میشوند.
آقای سلمانزاده با بیان که «اعلام وضعیت قرمز تنها یک کلمه و بازی با رنگها نیست» از تعطیل نکردن استان خوزستان انتقاد کرد و گفت: «محدودیتها تنها بستن راهها نیست، بلکه شامل تغییر رفتار مردم، اصناف و مسئولان است، اما این اتفاق نیفتاده است.»
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به این که طبق پروتکل کشوری در شهرهای قرمز تنها مشاغل گروه ۱ اجازه فعالیت دارند، گفت که در خوزستان همه مشاغل در حال فعالیت هستند و مراسم عروسی و عزاداری هم برگزار میشود.
به دنبال بحرانی شدن وضعیت استان خوزستان به دلیل شیوع گسترده ویروس جهشیافته، مقامات استانی در روزهای گذشته بارها خواستار قرنطینه و تعطیلی کامل این استان از ستاد ملی مقابله با کرونا شدند، ولی این درخواستها تاکنون بیپاسخ مانده و در روزهای اخیر تنها رفت و آمد به این استان با محدودیتهایی همراه شده است.
همزمان منابع درمانی استان خوزستان در روزهای گذشته بارها درباره کمبود پرستار و تخت برای رسیدگی به بیماران هشدار دادهاند، به طوری که این شرایط در نهایت منجر به اعلام «وضعیت ویژه» در استان خوزستان از روز سهشنبه، ۱۲ اسفند شد، اما همچنان محددیتهای جدیدی اعمال نشد.
استاندار خوزستان روز پنجشنبه ضمن اعلام مثبت شدن تست کرونای دو هزار نفر در روز در این استان گفت که از این تعداد، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر حتما باید بستری شوند.
در همین حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هم گفت که «یکسوم موارد فوت کرونا» در خوزستان کمتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان بوده و پس از آن درگذشتهاند.
دو کشته و ۱۷ مصدوم در حادثه واژگونی یک اتوبوس در اصفهان

واژگونی یک دستگاه اتوبوس روز جمعه، ۱۵ اسفندماه، در استان اصفهان دو کشته و ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت.
منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به وقوع این حادثه در ساعت ٠٧:۳۱ امروز به خبرگزاری ایرنا گفت که این حادثه در ۲۰ کیلومتری محور میمه - مورچهخورت اصفهان رخ داده است.
اصغر زارع، رئیس پلیس راه اصفهان، علت اولیه این حادثه را «ناتوانی راننده در اثر تخطی از سرعت مطمئنه» اعلام کرد.
به گفته آقای زارع، در این حادثه راننده مقصر است، ولی سهم شرکت مسافربری به لحاظ عدم نظارت بر وضعیت لاستیکهای اتوبوس از لحاظ استاندارد نبودن و صاف بودن نیز باید بررسی شود.
رئیس پلیس راه اصفهان به حادثه واژگونی یک دستگاه کامیون در کمربندی خمینیشهر در این استان، ۹ ساعت پیش از حادثه امروز اشاره کرد و گفت که آن حادثه تنها خسارتی بوده و تلفات جانی به همراه نداشته است.
روز پنجشنبه نیز بر اثر برخورد یک اتوبوس با کامیون در هرمزگان، شش نفر کشته و ۲۹ نفر مجروح شدند.
بر اساس آخرین گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران در مورد تلفات جادهای کشور که اواخر آذرماه منتشر شده است، در هفت ماهه نخست سال ۹۹، ۹۴۱۷ نفر در رفت و آمدهای جادهای جان خود را از دست دادهاند.
این آمار در حالی اعلام شده که به دلیل شیوع کرونا در یک سال اخیر و کاهش ترددهای جادهای آمار قربانیان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴٫۶ درصد و تعداد مصدومان هم بیش از ۵۵ هزار نفر کاهش یافته است.
بر اساس همین گزارش در سال ۹۹، تعداد مصدومان ۱۷۲ هزار و ۹۲۹ نفر بود که این تعداد در مدت مشابه ۱۳۹۸ به ۲۲۸ هزار و ۱۴۹ نفر میرسید.
پلیس راهور ایران عوامل انسانی، مشکلات جادهای و نقص فنی خودروها را به ترتیب مهمترین دلایل تلفات جادهای در کشور عنوان میکند.
توافق اوپک و همپیمانان بر سر ادامه عدم افزایش تولید نفت

اعضای اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، و همپیمانان این سازمان روز پنجشنبه بار دیگر بر سر عدم افزایش تولید نفت تا دستکم یک ماه دیگر توافق کردند.
همزمان با تشدید گمانهزنی درباره احتمال کاهش تولید نفت توسط تولیدکنندگان «اوپک پلاس»، قیمتهای جهانی نفت در روز چهارشنبه، ۱۳ اسفند، افزایش یافته بود.
قیمت هر بشکه نفت برنت با افزایشی دو درصدی به ۶۳ دلار و ۹۸ سنت رسید و قیمت هر بشکه نفت خام وست تگزاس با رشدی مشابه در قیمت تا ۶۰ دلار و ۹۲ سنت افزایش یافت.
یک روز بعد یعنی پنجشنبه تمام کشورها به نتیجه رسیدند که با توجه به «ادامه شکنندگی بازار» به دلیل ادامه بحران کرونا دستکم تا ماه آوریل، یک ماه دیگر، تولید خود را افزایش ندهند.
این در حالی است که محمد الفارس، وزیر نفت کویت، روز چهارشنبه در مصاحبه با رویترز گفته بود که بازار جهانی نفت تحت تاثیر افزایش امید و خوشبینی به توزیع واکسن و مقابله با همهگیری کووید ۱۹ تقویت شده است.
توافق جدید البته استثناهایی هم داشت، روسیه و قزاقستان که قرار است تنها برای تامین نیاز داخلیشان قدری تولید نفت را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خبر توافق جدید باعث شد که بهای نفت در بازارهای جهانی به بالاترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته برسد. بهای هر بشکه نفت برنت با پنج درصد افزایش به بالای ۶۷ دلار رسید.
سال گذشته در پی آغاز همهگیری کرونا و سقوط در تقاضا برای نفت، اوپک پلاس، اعضای اوپک به علاوه کشورهای همپیمان، تولید خود را تا نزدیک به ده میلیون بشکه در روز کاهش دادند که برای خود رکوردی بیسابقه بود.
تا ماه جاری میلادی یعنی مارس این سازمان تنها سه میلیون از این کاهش را جبران کرده و هنوز کاهشی هفت میلیون بشکهای را حفظ کرده است.
سازمان غذا و داروی ایران: تاکنون ۵۷۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد کشور شده است

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران ضمن اعلام خبر ورود سومین محموله واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه گفت که تاکنون ۵۷۰ هزار دوز واکسن کرونا از دو کشور چین و روسیه وارد کشور شده است.
خبرگزاری مهر روز جمعه، ۱۵ اسفندماه، به نقل از کیانوش جهانپور اعلام کرد که محموله سوم واکسن «اسپوتنیک وی» که روز پنجشنبه وارد ایران شده، شامل ۲۰۰ هزار دوز بوده است.
آقای جهانپور همچنین مقدار کل واکسن وارداتی از روسیه را ۳۲۰ هزار دوز اعلام کرد.
این در حالی است که پیشتر اعلام شده بود نخستین محموله واکسن «اسپوتنیک وی» شامل ۵۰۰ هزار دوز، ۱۶ بهمن و دومین محموله آن حاوی ۱۰۰ هزار دوز، ۲۵ بهمن وارد کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونا چینی سینوفارم هم دهم اسفند وارد ایران شده است.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران اوایل اسفندماه از برنامه این وزارتخانه برای واکسیناسیون حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور خبر داده بود.
واکسیناسیون این تعداد شهروند در صورت ورود واکسن سبد کوواکس پیش از آغاز سال نو امکانپذیر است، اما علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا امروز اعلام کرد که تاریخ حدودی ورود این واکسن بین ۲۸ اسفند ۹۹ تا ۸ فروردین ۱۴۰۰ خواهد بود.
طبق اعلام وزارت بهداشت ، سهمیه ایران از سبد کوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز است.
برنامه کوواکس که با حضور ۷۶ کشور جهان دنبال میشود، زیر نظر سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و هدف آن کمک به خرید و توزیع واکسن کرونا در همه کشورهای جهان است.
با توجه به استفاده از دو دوز واکسن کرونا برای هر شهروند در روند واکسیناسیون ۵۷۰ هزار واکسنی که تاکنون وارد ایران شده، پاسخگوی واکسیناسیون تنها ۲۸۵ هزار نفر از جمعیت ایران است.
رئیس سازمان نظام پزشکی پیشتر از عقبماندگی در تهیه واکسن کرونا انتقاد کرده بود.
«دفع» حمله پهپادی حوثیها به جنوب عربستان سعودی

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز جمعه خبر داد که نیروهای ائتلافی تحت فرماندهی این کشور حمله پهپادی نیروهای حوثی یمن به یک فرودگاه و یک پایگاه هوایی را دفع کردهاند.
این دومین حمله نیروهای شیعه حوثیِ تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است که در دو روز گذشته رخ میدهد.
سخنگوی نیروهای نظامی حوثیها روز جمعه در یک پیام توییتری خبر داد که این نیروها با پهپادی مسلح فرودگاه ابها و همچنین پایگاه ملک خالد در جنوب عربستان سعودی را هدف قرار دادهاند.
خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی مینویسد که این پهپاد پیش از رسیدن به هدف خود نابود شده است.
ادعای تازه شورشیهای شیعه یمن در حالی منتشر میشود که ایالات متحده روز سهشنبه از تحریم دو تن از فرماندهان این گروه خبر داد.
این در حالی است که از سوی دیگر دو منبع مطلع روز چهارشنبه، ۱۳ اسفند، به خبرگزاری رویترز گفتند که مقامات آمریکایی برای اولین بار با رهبران شورشیان حوثی یمن دیدار کردهاند. این ملاقات بیسابقه بخشی از اقدامات دولت جدید آمریکا برای پایان دادن به جنگ شش ساله در یمن است.
ظریف: برجام قابل مذاکره مجدد نیست

وزیر خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد که جمهوری اسلامی درباره توافق هستهای سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام، مذاکره نخواهد کرد.
محمدجواد ظریف روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در توئیتی نوشت: «برجام قابل مذاکره مجدد نیست. پایان. اگر ۲۰۲۱ سال ۲۰۱۵ نیست، ۱۹۴۵ هم نیست. پس بیایید منشور سازمان ملل متحد را عوض کرده و حق وتو را که این همه توسط آمریکا مورد سوءاستفاده قرار گرفته است، حذف کنیم».
اشاره آقای ظریف به شکلگیری سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ است که جایگزین جامعه ملل شد و ایالات متحده از جمله کشورهایی است که در شورای امنیت آن حق وتو دارد.
یک روز قبل از این توئیت، وندی شرمن، گزینه جو بایدن برای معاونت وزیر خارجه آمریکا، در جلسه سنا با اشاره به توافق هستهای با ایران گفته بود، از سال ۲۰۱۶ که این توافق اجرا شد جهان تغییر کرده است؛ واقعیتها در عرصه میدانی تغییر کرده، شرایط ژئوپلیتیک منطقه تغییر کرده است و مسیر به جلو نیز باید به همین ترتیب تغییر کند.
خانم شرمن در ادامه تاکید کرده بود که اکنون به توافقی محکمتر از برجام با ایران نیاز است.
ایالات متحده نسبت به بازگشت به توافق هستهای با ایران ابراز تمایل کرده، اما میگوید که ایران باید به طور کامل برجام را رعایت کند. ایران در پی خروج واشینگتن از برجام با دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، گام به گام از تعهدات خود عدول کرد و اکنون نیز شرط بازگشت به برجام را لغو تحریمهای آمریکا اعلام کرده است.
وزیر خارجه ایران در توئیت خود خواستار اجرای برجام توسط هر دو طرف شد و نوشت: «بیایید دست از ژست گرفتن که هر دو ما از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ انجام دادیم برداشته و به اجرای برجام که هر دو ما آن را امضا کردهایم رو بیاوریم».
بر اساس توئیت وزیر خارجه ایران و گزارشهای رادیو فردا/س.ن/ک.ر
سقوط یک فروند بالگرد نظامی در ترکیه ۱۰ کشته برجای گذاشت

وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه ۱۴ اسفند از کشته شدن ۱۰ نیروی نظامی خود از جمله یک فرمانده بلندپایه در پی سقوط یک فروند بالگرد خبر داد.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، بالگرد مزبور روز پنجشنبه در شرایط نامساعد جوی در نواحی ناآرام جنوب شرقی ترکیه دچار سانحه شد و علاوهبر ۱۰ کشته، سه تن مجروح نیز بر جای گذاشت.
گفته میشود که تماس با این بالگرد در استان بیتلیس ترکیه و سی دقیقه پس از برخاستن قطع شده بود.
تصاویر تلویزیونی حاکی است که محل وقوع سانحه به دلیل بارش سنگین پوشیده از برف است و توده ابرهای متراکم، کوههای منطقه را از دید خارج کرده است. با این حال، هنوز از دلایل سقوط بالگرد اطلاعی در دست نیست.
در همین حال، تولگار آگار نماینده حزب «عدالت و توسعه» نیز در صفحه توئیترش نوشت که نام یک ژنرال بلندپایه ترکیه نیز در فهرست کشتهشدگان سانحه امروز گزارش شده است.
ساعاتی بعد، وزارت دفاع ترکیه نیز این خبر را تایید کرد.
رسانههای ترکیه گزارش دادهاند که حلوصی آکار، وزیر دفاع و سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه عازم محل سانحه شدند.
آمریکا و اتحادیه اروپا بلافاصله با ترکیه ابراز همدردی کردند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه/ آ.ت/ ک.ر
انتخاب سردبیر
-
سفر پاپ به عراق
چرا پاپ فرانسیس به سرزمینهای مسلمانان سفر میکند؟
-
سومین آزمایش موشک غولپیکر
چرا استارشیپ بهرغم فرود موفق باز هم منفجر شد؟
-
ارمنستان پس از جنگ
ارمنیهای غمگین و نخستوزیری که حالا باید با ارتش خود بجنگد
زیر ذرهبین
-
با توجه به وضعیت شاخصهای اقتصادی کنونی در ایران، گفته اسحاق جهانگیری علاوه بر ارائه تصویری اشتباه از عملکرد اقتصادی دولت، وضعیت معیشتی کنونی مردم را نیز عادی جلوه میدهد.