لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ تهران ۰۵:۳۲

آغاز کار مجلس هشتم؛ نظر شما؟


هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه هفتم خرداد آغاز به کار کرد.

بسياری از نامزدهای نمايندگی اين دوره از مجلس از سوی هيات های اجرايی و نظارتی رد صلاحيت شدند که سهم منتقدان دولت در رد صلاحيت ها بيشتر بود تاجايی که ائتلاف اصلاح طلبان اعلام کرد که تنها در ۱۱۰ از ۲۹۰ کرسی مجلس هشتم امکان رقابت با جناح حاکم موسوم به اصولگرايان را داشته اند.

بيش از ۱۶۰ تن از نمايندگان مجلس هفتم از راهيابی به مجلس هشتم بازماندند اما اکثريت نمايندگان اين دوره نيز با اصولگرايان حاکم است.

به رغم چنين ترکيبی غلامعلی حداد عادل، رییس مجلس هفتم در رقابتی درون گروهی برای نشستن بر کرسی رياست هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی از علی لاريجانی شکست خورد و بدين ترتيب لاريجانی رياست اين دوره از مجلس را بر عهده خواهد داشت.

برخی رسانه های اصلاح طلب تغيير رییس مجلس را تغيير دکوراسيون اصولگرايان ارزيابی می کنند اما پاره ای ديگر از تحليلگران براين باورند که جناح بندی های سياسی جديدی در ايران در حال شکل گيری است و در سال منتهی به انتخابات رياست جمهوری مجلس هشتم به يکی از مراکز خبرساز تبديل می شود.

مجلس هفتم که غلامعلی حداد عادل رییس آن در نخستين ماه های رياست بر قوه مقننه وعده تبديل ايران به « ژاپن اسلامی» را داده بود، به باور بسياری از ناظران سياسی در ايران نه تنها از تحقق اين شعار بازماند که براثر همسویی تمام و کمال اکثريت آن با دولت محمد احمدی نژاد در سه سال اخير نقش قابل توجهی در افزايش نرخ تورم و گسترش بحران معيشتی مردم نقش داشته است.

نزول جايگاه نظارتی مجلس انتقاد ديگری است که برخی از نمايندگان بر عملکرد مجلس هفتم وارد کردند و بارها در جلسات علنی مجلس در اين خصوص به هيات رئيسه تذکر دادند که آخرين نمونه آن ناديده گرفتن طرح وزير بازرگانی در واپسين روزهای عمر مجلس هفتم بود که اعتراضاتی نيز برانگيخت.

اکنون و با رياست علی لاريجانی بر مجلس هشتم برخی تحليلگران براين باورند که اختلاف سليقه وی با محمود احمدی نژاد که پيشتر به برکناری ناگهانی اش از دبيری شورای عالی امنيت ملی منجر شد، عاملی برای افزايش نظارت مجلس بر اقدامات دولت و محدود کردن اقداماتی است که در محافل سياسی از آن ها به عنوان «اقدامات غير کارشناسی دولت» نام برده می شود.

شما در اين زمينه چه فکر می کنيد؟ آيا مجلس هشتم با افزايش نظارت بر دولت از اقدامات ناگهانی آن خواهد کاست؟ به نظر شما اين مجلس می تواند روند فزاينده تورم و گرانی را متوقف يا کنترل کند؟ فکر می کنيد هشتمين دوره مجلس شورای اسلامی می تواند با توجه در آمد بالای نفتی ايران مشکلات معيشتی مردم را رفع کرده يا کاهش دهد؟

به نظر شما تغيير رئيس مجلس در تغيير جايگاه مجلس و نحوه تعامل آن با دولت نقش دارد؟ انتظار شما از اين دوره مجلس شورای اسلامی چيست؟

برای نوشتن نظرات خود از ستون سمت چپ استفاده کنید و لطفا قوانین ذکر شده در پایین آن ستون را رعایت کنید.

XS
SM
MD
LG