خبرخوان
برگزاری نشست پروژه علمی ققنوس با سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی

نخستین نشست خبری پروژه ققنوس روز جمعه در دانشگاه جرج واشنگتن با سخنان شاهزاده رضا پهلوی برگزار شد.
دراین نشست شاهزاده رضا پهلوی یکی از هدفهای این پروژه را استفاده از دانش متخصصان ایرانی برای بازسازی ایران ذکر کرد.
وی گفت که پس از مشورت با گروه بزرگی از متخصصان ایرانی، سال گذشته از اللهیار کنگرلو،دانشمند برجسته ایرانی، خواسته که گروهی از دانشمندان و متخصصان «خوشنام» را به عنوان بنیانگذاران یک سازمان پژوهشی، علمی گرد هم آورد تا دانش خود را وقف پیدا کردن راه حلهای مختلف برای بازسازی ایران کنند.
شاهزاده رضا پهلوی همچنین گفت که ققنوس یک ابتکار برای توانمندسازی جامعه مدنی ایران است.
وی اضافه کرد: «فقدان نهادهایی مانند ققنوس در تاریخ معاصر ایران به رشد توهم و خرافه و موفقیت دشمنان ایران، در توقف مسیر رشد اقتصادی و اعتلای فرهنگی جامعه ما منجر شده است.
شاهزاده رضا پهلوی ابراز امیدواری کرد که همه دانشمندان ایرانی به این طرح بپیوندند.
پروژه ققنوس از گروههای مختلف علمی تشکیل شده است. دکتر الهیار کنگرلو دانشمند بخش نوروبیولوژی و فیزیک مغناطیسی دانشگاه کلمبیا و مؤسسه روانپزشکی نیویورک مدیریت هماهنگی پروژه ققنوس را بر عهده دارد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
تولهیوز ایران؛ سازمان دامپزشکی با دعوت دامپزشک اندونزیایی مخالفت کرد

سازمان نظام دامپزشکی ایران با حضور دامپزشک اندونزیایی به دعوت سازمان حفاظت محیط زیست برای مراقبت از تنها تولهیوز باقیمانده از یوز آسیایی موسوم به «ایران» مخالفت کرد.
محمدرضا صفری، رئیس سازمان نظام دامپزشکی، در نامهای به رئیس سازمان محیط زیست که روز یکشنبه یکم خرداد منتشر شد، ضمن درخواست مدارک صلاحیت حرفهای دامپزشک اندونزیایی «برای بررسی و تأیید»، تأکید کرد که در غیر اینصورت استفاده از خدمات این دامپزشک «مغایر قوانین و مقررات» است.
یوز ایرانی ماده که نام آن را «ایران» گذاشتهاند، ۱۱ اردیبهشت سه توله را در سایت مرکز تکثیر یوز ایرانی در پارک توران استان سمنان به روش سزارین به دنیا آورد و مقامات محیط زیست اعلام کردند هر سه تولهیوز ماده و سالم هستند.
یکی از این تولهها تنها چهار روز بعد از تولد به علت «ناهنجاری و چسبندگی ریه» تلف شد. دومین توله یوز نیز روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت در مسیر انتقال از سمنان به بیمارستان تخصصی در تهران تلف شد.
پس از تلف شدن دومین توله یوز، حسن اکبری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با ادعای فقدان شیر مناسب برای تغذیه یوز آسیایی در ایران، آن را دلیل تلف شدن توله دوم «ایران» عنوان کرد و ضمن پذیرفتن تنها «بخشی از خطاها» گفت: «زمانی که تجربه کسب شود، این خطاها کم میشود.»
با همه اینها چندی بعد علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، از ورود دامپزشک اندونزیایی برای مراقبت از توله یوز سوم خبر داد که این موضوع نیز اکنون با مخالفت سازمان نظام دامپزشکی مواجه شده است.
پیش از این، ایمان معماریان، مشاور دامپزشکی سازمان نجات حیوانات، گفته بود: «توله یوز پلنگها در زمان سزارین بدون دستکش لمس شدهاند و گرفتن بوی انسان به تولهها باعث شده مادر فرزندان خود را نپذیرد.»
ایران یکی از آخرین زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی یا آسیایی است و سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۱ یک برنامه حفاظتی برای نجات این گونه در معرض انقراض تدوین کرد.
کاهش آمار یوزپلنگ ایرانی به ۱۲ قلاده در سال ۱۴۰۰ در حالی رخ داد که شمار این گونه منحصر به فرد در اواخر دهه ۸۰ حدود صد قلاده بود.
آموزش و پرورش از وام ۳۰ میلیون تومانی برای ثبتنام در مدارس خبر داد

معاون وزیر آموزش و پرورش از طراحی وام ۳۰ میلیون تومانی برای ثبتنام دانشآموزان در مدارس خبر داد.
به گفته احمد محمودزاده، کمک هزینه تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای شهریه مدارس، از طریق بانکهای قرضالحسنه به خانوادههای دانشآموزان اعطا میشود.
وام بانکی برای تأمین هزینه ثبتنام در مدارس در حالی اعلام شده است که بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه شهروندان تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد.
در ماههای گذشته معلمان نیز نسبت به عدم اجرای کامل اصل ۳۰ قانون اساسی اعتراض کردند.
طوفان در کانادا دستکم هشت کشته بر جای گذاشت

مقامات کانادا روز یکشنبه اعلام کردند که شمار قربانیان طوفان در دو استان پرجمعیت این کشور دستکم به هشت نفر رسیده است.
این طوفان که ظهر شنبه درگرفت و بیش از دو ساعت به طول انجامید، خرابیهایی در دو استان اونتاریو و کبک به بار آورد.
شرکتهای خدمات برق میگویند که باد با سرعت ۱۳۲ کیلومتر در ساعت باعث ریشهکن کردن درختان و تیرهای برق شده و بسیاری از دکلهای انتقال برق را واژگون کرده.
این شرکتها تمام روز یکشنبه تلاش کردند تا برق به خانه نیم میلیون کانادایی بازگردد. با این حال این امر ممکن است چندین روز به درازا بیانجامد.
مقامات کانادا میگویند که بیشتر قربانیان این حادثه بر اثر شکستن درختها کشته شدهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
دریاچه حمرین، منبع کلیدی آبیاری در عراق رو به خشک شدن است

یک مقام ارشد دولت عراق گفت، دریاچه حمرین که زمانی ذخیره آبی چشمگیری در شمال شرق بغداد بود و از آن به عنوان تنها منبع آبیاری در سراسر استان دیاله استفاده میشد، تقریبا خشک شده است.
این مقام عراقی به خبرگزاری فرانسه گفت، بارش کم باران در سالهای متمادی و کاهش شدید جریان آبی که از رودخانه سیروان در ایران به دریاچه حمرین سرازیر میشد، گستره بزرگی از این دریاچه را به یک دره پر گرد و غبار تبدیل کرده است.
عون ضیاب، مشاور ارشد در وزارت آب عراق، اظهار داشت: «کاهش شدید سطح آب را شاهدیم به طوری که ذخایر آب دریاچه از دو میلیارد متر مکعب به ۱۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است.»
آقای ضیاب عواملی چون خشکسالی طولانی مدت و پروژههای سدسازی ایران و ایجاد انحراف در مسیر رودخانهها را دلیل این رخداد عنوان کرد.
به گفته او، دولت عراق از ایران خواسته است که جریان آب رودخانهها در سراسر مرز را افزایش دهد، و در غیر این صورت تنها کاری که میشود انجام داد این است که برای بارندگی بیشتر در سال آینده دعا کنیم.
خبرگزاری فرانسه مینویسد، کشورهای همسایه عراق مانند ایران، ترکیه و سوریه نیز شرایط مشابهی از نظر بارندگی و خشکسالی دارند و این یعنی درخواست عراق برای کمک از آنها به کلی بیهوده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن
وکیل احمدرضا جلالی: درخواست تشکیل دادگاه جدید برای موکل خود دادهایم

وکیل مدافع احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی و زندانی محکوم به اعدام در ایران، میگوید که «وکلای او چند روز پیش از قوه قضاییه درخواست اعاده دادرسی کردهاند».
هلاله موسویان به خبرگزاری فرانسه گفت شواهدی ارائه شده که نشان میدهد «آقای جلالی هیچ نقشی در شناسایی دانشمندان هستهای نداشته است» و از همین رو، خواستار برگزاری دادگاه جدید برای موکل خود هستند.
احمدرضا جلالی به اتهام «انتقال اطلاعات دو دانشمند هستهای ایران به موساد که منجر به ترور آنها شد» در سال ۲۰۱۷ حکم اعدام دریافت کرد. دولت سوئد و نزدیکان آقای جلالی این اتهام را رد کردهاند.
رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی موسوم به صداوسیما و دیگر رسانههای نزدیک به حکومت در ایران طی روزهای اخیر بخشهایی از «اعترافات اجباری» احمدرضا جلالی، تبعه ایرانی-سوئدی، را پخش و منتشر کردهاند.
این رسانهها پیشتر از قول مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند که حکم اعدام این زندانی دوتابعیتی تا پایان اردیبهشت امسال یعنی حداکثر تا روز شنبه (۳۱ اردیبهشت) اجرا خواهد شد.
حکومت ایران در سالهای اخیر تعداد زیادی از اتباع خارجی و ایرانیهای دوتابعیتی را به اتهامهای انتسابی گوناگون از جمله «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت یا مبادله کرده است.
فرانسه: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا ممکن است ۱۵ تا ۲۰ سال طول بکشد

نماینده وزیر خارجه فرانسه در امور اروپا میگوید عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا ممکن است ۱۵ تا ۲۰ سال طول بکشد.
کلمان بون روز یکشنبه اول خرداد گفت: باید صادق باشیم، «اگر میگویید اوکراین طی شش ماه، یک یا دو سال به اتحادیه اروپا میپیوندد، دروغ میگویید».
او اظهار داشت: این یک روند ۱۵ تا ۲۰ ساله خواهد بود و نباید به اوکراین وعدهای دروغ یا خیالی بدهیم.
پیشتر نیز امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه موضع مشابهی عنوان کرده بود که با محکومیت ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او در روز شنبه مواجه شد.
آقای زلنسکی خواهان عضویت فوری کشورش در اتحادیه اروپا است.
برخی از مقامات اتحادیه اروپا نیز درباره شرایط اوکراین برای ورود به این اتحادیه ابراز تردید کردهاند.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان نیز روز ۲۹ اردیبهشت گفت که هیچ راه میانبری برای ورود به اتحادیه اروپا وجود ندارد و عضویت اوکراین در این اتحادیه موضوع چند ماه نیست.
جنگ با روسیه، فساد اقتصادی و اصلاحات مالی از جمله چالشهای اوکراین برای ورود به اتحادیه اروپا است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/د.خ/ک.ر
الیور استون: پوتین سرطان داشت اما ظاهرا بر آن غلبه کرده است

الیور استون، فیلمساز سرشناس آمریکایی، که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ برای ساخت یک مستند چهار قسمتی با ولادیمیر پوتین مصاحبههای متعددی داشت ادعا کرده که رئیسجمهوری روسیه در آن زمان مبتلا به سرطان بود اما حدس میزند که اکنون بهبود یافته است.
آقای استون اخیرا در یک مصاحبه صوتی (پادکست) افزود که پوتین بهخاطر همهگیری کرونا، منزوی شده و «احتمالا ارتباط خود را با مردم از دست داده است».
کارگردان فیلمهای تحسینشدهای چون «جیافکی»، «اویتا»، «متولد چهارم ژوئیه» و «جوخه»، برای ساخت مستند اپیزودیک «مصاحبههای پوتین» در طول دو سال بیش از دهها گفتوگو با رهبر روسیه انجام داد. او یکبار هم در تابستان ۲۰۱۹ با پوتین در کرملین مصاحبه کرد.
الیور استون همچنین گفت که پوتین در جریان آن مصاحبهها «چندان مطلع به نظر نمیرسید» و احتمالا برای تهاجم به اوکراین در برآوردهای خود مرتکب خطا شده است.
این نخستینبار نیست که چنین ادعایی درباره وضعیت سلامت رئیسجمهوری روسیه مطرح میشود. پیشتر هم نشریه «نیو لاینز» به نقل از یک الیگارش روس که نامش محفوظ مانده، گزارش داده بود که ولادیمیر پوتین «بهشدت بیمار و به سرطان خون» مبتلا است.
بعد از روسیه، نفت ونزوئلا هم رقیب ایران شد

در پی افت فروش نفت ایران به چین به دلیل تخفیف بالای نفت صادراتی روسیه، روزنامه شرق روز یکشنبه اول خرداد گزارش داد که نفت ارزانتر ونزوئلا هم رقیب ایران در بازار چین شده است.
بر اساس این گزارش، ونزوئلا ۲۵ دلار به نفت صادراتیاش تخفیف میدهد و صادرات نفت آن با کمک ایران به بیش از دو برابر رسیده است. ونزوئلا با دریافت میعانات گازی از ایران و رقیق کردن نفت فوق سنگین خود ظرفیت صادرات نفتش را به شدت افزایش داده است.
پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که ایران ۲۰ دلار برای نفت صادراتیاش به چین تخفیف میدهد.
حمید حسینی، عضو هیئتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی به «شرق» گفته است: ایران روزانه ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی اضافه بر مصرف داخلی تولید میکند و بازاری برای آن نداریم: مجبوریم در کشتیهای غولپیکر ذخیره کنیم و اجاره کشتی بپردازیم که رقم قابلملاحظهای میشود؛ بنابراین صادرات این میعانات به ونزوئلا مقرونبهصرفه است.
با استفاده از گزارش روزنامه شرق و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، پس از دو هفته اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد

وکیل فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، از انتقال موکلش به بیمارستان پس از دو هفته اعتصاب غذا خبر داد.
محمد مقیمی روز یکشنبه اول خرداد در یک پیام توئیتری، با اشاره به وخامت حال فرهاد میثمی، نوشت که جان موکلش در خطر است.
فرهاد میثمی در اعتراض به احتمال اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر دوتابعیتی زندانی، بیش از دو هفته است که در اعتصاب غذا بهسر میبرد.
پیشتر برخی رسانههای داخلی، از احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی زندانی، تا پایان اردیبهشت ماه خبر داده بودند.
ویدا مهران نیا، همسر این شهروند دو تابعیتی متهم به جاسوسی، خواستار میانجیگری اتحادیه اروپا برای آزادی احمدرضا جلالی شده است.
تأکید بلینکن و مقام دفاعی سعودی بر «دیدگاه مشترک» در قبال ایران

خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت در واشینگتن با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، دیدار کرد؛ دیداری که به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی در آن دو طرف بر دیدگاه مشترک برای مقابله با «سیاستهای بیثباتکننده ایران در منطقه» تأکید کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف همچنین آخرین تحولات یمن را بررسی کردند و معاون وزیر دفاع عربستان تأکید کرد که جامعه جهانی باید شبهنظامیان حوثی را برای «مشارکت جدی در تلاشهای صلح برای حرکت یمن به سمت امنیت، ثبات، سازندگی و رفاه تحت فشار قرار دهد».
سفر این مقام عربستان سعودی به واشینگتن دو روز پس از آن انجام شد که مایکل کوریلا، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت، خواستار تلاش هماهنگ در منطقه برای مقابله با جمهوری اسلامی و همچنین شورشیان حوثی شد.
آقای کوریلا در جریان نخستین سفر منطقهای خود که به مصر، امارات و عربستان سعودی انجام داد، ایران را «همچنان بیثباتکنندهترین عامل در خاورمیانه» توصیف کرد و تأکید کرد که برای مقابله با تهدیدات حوثیها به ایجاد «برنامه یکپارچه دفاع هوایی و موشکی برای عربستان سعودی و امارات» متعهد است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند

گروهی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در اهواز، روز یکشنبه اول خرداد، در مقابل این سازمان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس ویدئوی ارسالی از یکی از مخاطبان رادیو فردا، این بازنشستگان و مستمریبگیران در تجمع اعتراضی خود خواستار رسیدگی به وضعیت دشوار معیشتی و توجه به مطالباتشان از جمله «اجرای صحیح همسانسازی حقوق» شدند.
بازنشستگان و مستمریبگیران در کنار معلمان و کارگران در سالهای اخیر بارها در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و بیتوجهی حکومت به خواستههای خود تجمعات اعتراضی برگزار کردهاند.
عکس یادگاری حمید استیلی با یک «مأمور اطلاعاتی» حاشیهساز شد

در ادامه واکنشها به سفر قریبالوقوع تیم ملی فوتبال ایران به کانادا برای یک مسابقه دوستانه، مسیح علینژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، روز شنبه یکم خرداد، در مصاحبه به شبکه خبری سیبیسی کانادا با استناد به عکس یادگاری سرپرست تیم ملی با کسی که بهاتهام توطئه برای آدمربایی تحت تعقیب افبیآی است، از مقامات امنیتی آمریکا و کانادا خواست موضوع را پیگیری کنند.
بر اساس گزارش سیبیسی، حدود یک سال پس از اعلام تحت تعقیب بودن محمود خاضعین، متهم به توطئه برای ربودن مسیح علینژاد از خاک آمریکا، عکسی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که حمید استیلی، سرپرست تیم ملی فوتبال، را در کنار آقای خاضعین نشان میدهد.
تیرماه سال گذشته، مقامات آمریکایی اعلام کردند که گروهی چهار نفره وابسته به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برنامه داشتند مسیح علینژاد را بربایند و محمود خاضعین یکی از این چهار نفر معرفی شد.
مسیح علینژاد روز شنبه در مصاحبه با سیبیسی کانادا توضیح داد: «افبیآی به من گفت که این پرونده را بررسی میکند. من از پلیس کانادا هم میخواهم که این را نیز در نظر بگیرد… فدراسیونهای ورزشی توسط اعضای سپاه پاسداران کنترل میشوند. آیا به هر کسی که با آدمربایان مرتبط است اجازه میدهید برای لذت بردن از آزادی به کانادا بیایند؟»
در روزهای اخیر همزمان با تلاش بیوقفه بازماندگان قربانیان سرنگونی پرواز ۷۵۲ برای لغو بازی دوستانه دو تیم فوتبال ایران و کانادا، شماری از سیاستمداران و مقامات کانادایی نیز حمایت خود را از این کارزار اعلام کردهاند.
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز ۷۵۲، دعوت تیم فوتبال ایران به کانادا را «سیلی» به صورت خانوادههای مسافران کشتهشده هواپیمای اوکراینی خوانده وآن را «توهین» به افرادی توصیف که عزیزان خود را در سرنگونی این هواپیما بهوسیله موشکهای سپاه از دست دادند.
تظاهرات هزاران معترض به دولت اردوغان در استانبول

هزاران معترض روز شنبه ۳۱ اردیبهشت در استانبول علیه حکم زندان صادر شده برای یک سیاستمدار برجسته مخالف دولت تظاهرات کردند.
معترضان در منطقه مالتپه این شهر برای نشان دادن حمایت خود از «جانان کفتانچیاغلو»، یکی از اعضای اصلی حزب اپوزیسیون جمهوریخواه خلق (CHP) شعارهایی سر دادند.
دادگاه عالی استیناف ترکیه اخیراً به اتهام «توهین به رئیسجمهور و دولت ترکیه» حکم حبس پنجسالهای را برای او صادر کرد.
خانم کفتانچیاغلو همچنین به مدت پنج سال از شرکت در صحنه سیاست محروم شده است.
منتقدان، محکومیت او را بخشی از سرکوب مخالفان رجب طیب اردوغان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده میدانند.
عضو اتاق بازرگانی: سرمایهگذاران روس از بالای سر ما عبور کرده و به امارات میروند

جلیل جلالیفر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت گفت با وجود اینکه «ورود یک سرمایهگذار روس تأثیر بالایی در اقتصاد ما دارد، ما تاکنون نتوانستهایم یک سرمایهگذار جذب کنیم.»
او در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا توضیح داد که «متوجه میشوند با موانع و مشکلات زیادی در ایران برای سرمایهگذاری مواجه خواهند شد و دیواری در مقابل آنها قرار دارد، لذا از بالای سر ما عبور و به امارات رفتهاند. امروز روزانه ۴۰ تا ۵۰ شرکت روسی در امارات در حال ثبت شدن است.»
عضو هیئت ریسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه در ادامه گفت که اکنون در ارمنستان هم سرمایهگذاری روسها در حال افزایش است.
وی ادامه داد که در ایران، دولت و برخی مسئولان پیشنهاد برداشتن موانع سرمایهگذاری را میدهند، اما «درست همان روز یک عده بخشنامه صادر و مشکل ایجاد میکنند.»
روسیه که جمهوری اسلامی آن را «متحد استراتژیک» خود میداند در روزهای اخیر به تلاش برای تصاحب بخشی از بازار بینالمللی نفت ایران از طریق دادن تخفیفهای بیشتر برآمده است؛ موضوعی که وزیر نفت ایران نیز آن را تلویحاً تأیید کرده است.
در همین حال، روزنامه شرق اخیراً گزارش داد که تخفیفهای چشمگیر روسیه به مشتریان فولاد، بازارهای صادرات فولاد ایران را نیز مختل کرده است.
ریحانه طراوتی، عکاس و فعال مدنی، با قرار وثیقه «آزاد شد»

گزارشها حاکی است که ریحانه طراوتی، عکاس و فعال مدنی، که در بند ۲۰۹ زندان اوین و زیر نظر وزارت اطلاعات در بازداشت بود، روز یکشنبه یکم خرداد با اتمام مراحل بازجویی و قرار وثیقه بهطور موقت آزاد شده است.
نیروهای امنیتی این عکاس و فعال حقوق زنان را در روز ۱۹ اردیبهشت بازداشت کردند و به گفته وکیل او، تا مدتی از محل نگهداری خانم طراوتی اطلاعی در دست نبود.
محمود بهزادی راد، وکیل این عکاس، روز شنبه به پایگاه خبری «امتداد» گفته بود که «پرونده در مرحله بازپرسی بوده و ما همچنان این پرونده را مطالعه نکردهایم. در حال حاضر، بنده به عنوان وکیل، نه موفق به مطالعه پرونده شده و نه با موکلم دیدار داشتهام».
او افزود که «هنوز از اتهامات موکل و دلایل دستگیری او هیچ اطلاعی نداریم. حتی هیچ اطلاعی از اینکه آیا چه مواردی به موکلم تفهیم اتهام شده، هیچ اطلاعی نداریم».
ریحانه طراوتی، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در پی یورش مأموران وزارت اطلاعات به خانه او پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی، بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد.
ریحانه طراوتی از امضاکنندگان بیانیه اعتراض به خشونت علیه زنان در عرصه سینما و تئاتر بود. او پیشتر در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، در پی انتشار نسخه ایرانی آهنگ «هپی» به همراه گروهی بازداشت و پس از چند هفته آزاد شده بود.
انتخاب سردبیر
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
-
انتخابات لبنان
دومینوی باخت جمهوری اسلامی در منطقه
-
یادداشتی از علی افشاری
اصولگرایان، فقرزدایی در حرف و کوچککردن سفرهها در عمل
-
کالینینگراد
جزیره هستهای خطرناک پوتین در دریاچه ناتو
-
از گوشه و کنار جهان
از مثلث استثنایی فنلاند، سوئد و ناتو چه میدانید؟
-
یاسمین فهیمی کیست؟
وقتی آلمان به نامهای ایرانی عادت میکند
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.