مریم ممبینی همسر کاووس سیدامامی از ابوذر نصراللهی سرپرست دادسرای امنیت اوین به دادسرای قضات شکات کرد.
پیام درفشان وکیل مدافع مریم ممبینی به ایرنا گفت: «بهرغم پایان یافتن تحقیقات (فعالان محیط زیست) و با توجه به اینکه هیچ اتهامی از ابتدا در مورد موکل مطرح نبوده و قرار ممنوعیت خروج از کشور هم جزو قرارهای تمهیدی است اما همچنان این قرار که وجاهت قانونی در خصوص موکل ندارد، پابرجاست.»
پیام درفشان هفته گذشته از تمدید ممنوعالخروجی موکلش خبر داده بود.
پس از مرگ «مشکوک» کاووس سیدامامی فعال محیط زیست در زندان اطلاعات سپاه در اسفند ۹۶، ماموران امنیتی از خروج مریم ممبینی از کشور خودداری کردند.
اطلاعات سپاه مرگ سیدامامی استاد دانشگاه و رئیس موسسه حیات وحش پارسیان را «خودکشی» اعلام کرد.
گزارشها حاکی است بعد از این که هواداران مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ عراقی، در حمایت از معترضان کشته شده در بغداد به دست شبهنظامیان ناشناس وارد خیابانها شدند، خانه آقای صدر مورد حمله پهپادی قرار گرفته است.
گمان میرود این شبهنظامیان ناشناس، اعضای گروه حشد الشعبی مورد حمایت ایران باشند که روز جمعه به تجمع معترضان در میدان تحریر بغداد حمله کردند و بنا بر گزارشها حداقل ۲۳ نفر از معترضان را کشتند و دهها نفر زخمی شدند.
همزمان با سرازیر شدن هواداران صدر در حمایت از معترضان به میدان تحریر، گزارشها حاکی است خانه وی در شهر نجف مورد حمله یک پهپاد نظامی قرار گرفته است.
آقای صدر که حامی معترضان بوده خود اخیرا از کشور خارج شده بود.
اعتراضات عراق بیش از دو ماه است که به رغم کنارهگیری نخست وزیر کشور، کماکان با شعارهایی علیه نفوذ ایران در عراق، فساد دولتی و بیکاری فروکش ادامه دارد. بیش از ۴۳۰ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند.
اخیرا گزارش شد که قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران بعد از استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق، وارد این کشور شده است.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی اعتراضات عراق را «توطئه خارجی» نامیده است.
عراقیها همچنین چندین بار کنسولگریهای ایران در نجف را به آتش کشیدهاند و به کنسولگری ایران در کربلا نیز حمله کردهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۱۵ آذرماه سه رهبر حشد الشعبی در عراق را به دلیل همکاری در سرکوب معترضان عراقی تحریم کرد.
یک ژنرال آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که پهپاد ایالات متحده که ماه گذشته در لیبی ناپدید شده بود، در واقع از طرف نیروهای نظامی و تجهیزات دفاع هوایی روسی مورد هدف قرار گرفته است.
استیون تاونسند، فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا گفته است مستشاران نظامی روسی در لیبی حضور دارند و پهپاد آمریکایی را نه تنها مورد هدف قرار دادهاند، بلکه از تحویل لاشه آن نیز خودداری میکنند.
بنا بر گزارشها، نیروهای روسی از ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده شورشیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» حمایت میکنند که در حال نبرد با دولت ملی مورد تایید سازمان ملل در لیبی است.
نیروی حفتر حدود دو ماه پیش تهاجم گستردهای را برای تصرف شهر طرابلس آغاز کرده بود. گفته میشود مصر و امارات نیز از ژنرال حفتر حمایت میکنند.
روسیه قبلا حضور نظامی خود در کشور نفتخیز لیبی را انکار کرده و گفته بود شاید شرکتها و نیروهای نظامی خصوصی روسیه در لیبی حضور داشته باشند، اما ارتش روسیه در لیبی نیست.
آقای تاونسند میگوید نیروهای روسی پهپاد آمریکایی را ساقط کردهاند و شاید ندانسته این کار را کرده باشند. «با این حال، آنها الان میدانند که این پهپاد متعلق به آمریکاست، اما از تحویل لاشه آن خودداری و اظهار بیخبری میکنند. من این را باور نمیکنم.»
آمریکا میگوید زمان مورد هدف قرار گرفتن پهپادش، نیروهای نظامی خصوصی روسی که در استخدام نیروهای تحت امر ژنرال حفتر هستند، مسئول حفاظت هوایی آن منطقه بودهاند.
ساعتی پس از نشست کمیسیون مشترک برجام که روز جمعه در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی برگزار شد، معاون وزیر خارجه ایران تاکید کرد که کنارهگیری مرحلهای ایران از برجام ادامه خواهد یافت.
عباس عراقچی گفت: «با جدیت کامل، روند کاهش تعهدات ایران ادامه پیدا خواهد کرد تا زمانی که راه حلهایی برای برخورداری ایران از منافع برجام و منافع رفع تحریمها پیدا بشود.»
نشست کمیسیون برجام در وین، پایتخت اتریش، روز جمعه، ۱۵ آذرماه، با حضور نمایندگان گروه ۱+۴ شامل آلمان، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا به ریاست عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار شد.
اعضای باقیمانده توافق هستهای در چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک برجام از ایران خواستند که به تعهدات هستهای خود بازگردد و به آن پایبند بماند.
محمد مساعد، روزنامهنگار در تهران، که بیش از دو هفته پیش همزمان با اعتراضات در ایران بازداشت شده بود روز شنبه «با قید وثیقه آزاد شد».
پس از بازداشت محمد مساعد، یک فعال سیاسی ساکن ایران به رادیوفردا گفت که مأموران امنیتی او را به علت توئیتهایی گرفتهاند که درباره قطع کامل اینترنت در ایران نوشته بود.
پژمان موسوی، روزنامهنگار، روز شنبه در یک پیام توییتری از آزادی آقای مساعد از زندان اوین خبر داد.
روز جمعه انجمن صنفی روزنامهنگاران اعلام کرده بود که محمد مساعد به زندان اوین منتقل شده و پرونده او در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک «منبع آمریکایی» خبر داد که ایالات متحده مذاکرات خود با گروه طالبان را روز شنبه در قطر از سر گرفته است.
مذاکرات میان نماینده ویژه آمریکا و گروه طالبان در حالیکه به نظر میرسید طرفین به توافق دست یافتهاند، با دستور رئیس جمهوری آمریکا و پس از ادامه حملات طالبان که به کشته شدن یک سرباز آمریکایی انجامید، متوقف شد.
سه ماه بعد، دونالد ترامپ هفته گذشته به کابل سفر کرد و در همین سفر از مذاکره دوباره با این گروه اسلامگرا خبر داد.
یک روز بعد سخنگوی گروه طالبان نیز اعلام کرد که این گروه آماده است مذاکرات صلح با ایالات متحده را از سر گیرد.
منبع خبرگزاری فرانسه که نامش فاش نشده روز شنبه گفته است که تمرکز مذاکرات تازه در دوحه، پایتخت قطر، قرار است بر تلاش برای «کاهش دادن خشونت» در افغانستان باشد.
پیروز حناچی، شهردار تهران جمعه گفته است، گزارشها در خصوص فروش صندلی اتوبوس در پایتخت موضوعیت ندارد.
شهردار تهران در یک رشته توییت نوشته است:«خبر و بحث جانبی مطرح شده درباره فروش صندلی های اتوبوس غلط است و موضوعیت ندارد.طی تماسی با معاون حمل و نقل اکیدا به وی دستور دادم از اجرای هر طرحی که موجب نگرانی شهروندان شود، خودداری کنند.»
پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران خبر از فروش صندلیهای اتوبوسهای پایتخت داده بود که بر اساس این طرح در ساعات پیک استفاده از اتوبوس مسافرین میتوانند صندلیهای اتوبوس را از قبل خریداری کنند.
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران هم به این خبر واکنش نشان داده و گفته بود، هرگونه ارائه طرح صندلیفروشی از سوی سازمان اتوبوسرانی شهرداری تهران بدون هماهنگی با فرمانداری، شورای شهر و هیأت تطبیق مصوبات غیرقانونی است و با متخلفین در هر جایگاهی به شدت برخورد میشود.
کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور گزارش داد خانواده سها مرتضایی، دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشگاه تهران، از طرف حراست و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران «تحت فشار» است تا «به بهانه تخفیف در مجازات زندان» قبول کنند وی در بیمارستان روانی بستری شود.
خانم مرتضایی دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، پارسال به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت سیاسی و عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی محکوم شد.
او مهر ماه سال جاری در اعتراض به عدم پیگیری وضعیتش توسط وزارت علوم، سازمان سنجش و مسئولان دانشگاه تهران در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرد.
بر اساس گزارشها، خانم مرتضایی شهریور امسال ضمن کسب رتبه ۱۰ کنکور دکتری علوم سیاسی به بهانه «نقص در پرونده»، از ادامه تحصیل باز ماند، و اکنون شورای صنفی دانشجویان میگوید به خانواده وی فشار آورده شده که قبول کنند به جای زندان به تیمارستان منتقل شود تا «از کارهایش دست بردارد».
سها مرتضایی مهر ماه حین تحصن در پلاکاردی نوشته بود که به دلیل فعالیت صنفی دانشجویی «ستارهدار» شده و خواهان بازگشت به تحصیل است.
عنوان غیررسمی دانشجوی «ستارهدار» از سال ۸۵ و دولت محمود احمدینژاد برای دانشجویانی به کار میرود که اغلب به دلایل فعالیتهای سیاسی و عقیدتی از ادامه تحصیل محروم میشوند.
عبدالله رمضانزاده از چهرههای اصلاحطلب، شرکت در انتخابات ایران در شرایط کنونی این کشور را «بیمعنی» خواند و بر لزوم برگزاری انتخابات آزاد تایید کرد.
با شروع ثبتنام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی، برخی از فعالان اصلاحطلب برای نامزدی در انتخابات ماه اسفند روانه وزارت کشور شدهاند که این امر انتقادات بسیاری را متوجه آنان کرده است، خاصه با توجه به اعتراضات اخیر در ایران که صدها کشته بر جای گذاشته است.
یکی از کاربران توییتر روز جمعه درباره دلیل عدم ثبت نام عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت دوم محمد خاتمی، در انتخابات پرسید که وی در پاسخ نوشت: «شرکت در انتخابات با وجود نظارت استصوابی بیمعنی است.»
آقای رمضانزاده سپس اضافه کرد: «کشور به مرحلهای رسیده است که جز با انتخابات آزاد به مسیر درست باز نمیگردد.»
گزارش برخی فعالان سیاسی داخل ایران حاکی از آن است که برای شماری از اصلاحطلبانی که بیانیهای در رابطه با خشونتهای نیروهای امنیتی علیه معترضان در سراسر کشور صادر کرده بودند، پرونده قضایی باز شده است.
مهدی محمودیان که خود در جریان اعتراضات سال ۸۸ بازداشت و مدت پنج سال زندانی شد، در توییتی نوشته که «طی یک هفته اخیر، برای نزدیک به ۱۷ نفر از امضا کنندگان این بیانیه» پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
۷۷ فعال سیاسی از طیفهای مختلف اصلاحطلبان بعد از سرکوب شدید معترضان، با انتشار بیانیهای خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شده بودند.
این بیانیه میگوید «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند».
انتشار این نامه بازتابهای گستردهای در رسانههای رسمی کشور داشت و حملات تندی نیز از طرف اصولگرایان به این افراد انجام شده است.
در این بیانیه همچنین گفته میشود «از مسئولان امر و تصمیمگیران موکداً میخواهیم با احترام به حقوق مردم بهویژه حق اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان، از اعمال خشونت در هر سطحی پرهیز کنند و فوراً نسبت به تعقیب کیفری آمران و عاملان تیراندازی بهسوی مردم اقدام کرده و نتیجه را به عرض ملت برسانند».
بنابر گزارش عفو بینالملل در اعتراضات اخیرا ایران حداقل ۲۰۸ نفر کشته شدهاند.
آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ میگوید پدیده «دوپینگ گسترده» در میان ورزشکاران روسی وجود دارد.
این نهاد دولت روسیه را به «جعل سازمانیافته مدارک دوپینگ» ورزشکاران خود متهم کرده است، موضوعی که میتواند محرومیت چهارساله روسیه را برای شرکت در بازیهای المپیک به همراه داشته باشد.
روسیه متهم است ورزشکارانش از سال ۲۰۱۱ به صورت گسترده و سازمان یافته در اغلب مسابقات بینالمللی دوپینگ کرده و دولت روسیه نیز اسناد آزمایشگاهی دوپینگ آنها را جعل کرده است.
قبلا افشای این موضوع توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در سال ۲۰۱۵ به یک رسوایی برای روسیه تبدیل شده بود و ورزشکاران این کشور به اتهام دوپینگ گسترده در المپیک سال ۲۰۱۴ که در خود روسیه برگزار شده بود، از حضور در المپیک سال ۲۰۱۸ یونگچانگ کره جنوبی محروم شدند.
روسیه میگوید قدرتهای غربی موضوع دوپینگ را بهانه کردهاند تا ورزش این کشور را نابود کنند.
قرار است نهم دسامبر، سه روز دیگر تصمیم نهایی درباره روسیه گرفته شود، اما کمیته جهانی المپیک خواسته است برخی ورزشکاران روسی به صورت بیطرف و بدون تعلق به این کشور، در مسابقات شرکت کنند و تا چهار سال آینده میزبانی هیچ مسابقه بینالمللی به این کشور واگذار نشود.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه غرب را متهم کرده است که میخواهد ورزشکاران روسی را از مسابقات جهانی کنار بگذارند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران اعلام کرد که محمد مساعد، روزنامهنگاری که اوایل آذرماه بازداشت شده بود، به زندان اوین منتقل شده و پرونده او در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.
شهریار شمس مستوفی، دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران، روز جمعه ۱۵ آذر، با اعلام این خبر به ایرنا گفت: «مشخص شده که پرونده آقای مساعد به دادسرای فرهنگ و رسانه نرفته و در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.»
محمد مساعد روزنامهنگار آزاد ساکن تهران است که گزارشهای متعددی را در زمینه فساد اقتصادی منتشر کرده و با بیش از ۳۲ هزار دنبالکننده، ازجمله روزنامهنگاران فعال در توئیتر است.
آخرین توئیت آقای مساعد پیش از بازداشت، روز ۲۸ آبان و هنگام قطع اینترنت در ایران منتشر شد که نوشت: «در نبود اینترنت، کلانشهرها تبدیل به هزاران دهکده کوچک متراکم شدهاند. وقتی ابزارهای ارتباطی قطع میشوند افق دید چند متر میشود و دیگر فرقی نمیکند چند کیلومتر فاصله داری یا چند هزار کیلومتر. به کفتارهای خوشرقص مجهز به اینترنت وزیر جوان شادباش بگویید.»
پس از بازداشت محمد مساعد، یک فعال سیاسی ساکن ایران به رادیوفردا گفت که مأموران امنیتی او را به علت توئیتهای چند روز گذشته آقای مساعد گرفتهاند که درباره قطع کامل اینترنت در ایران نوشته بود.
پیشتر برخی از روزنامهنگاران از انتقال محمد مساعد به زندان ضیابر در استان گیلان، زادگاه او، خبر داده بودند.
دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران از آمدن پدر محمد مساعد به تهران خبر داده و افزوده است که در تلاش هستند تا از جزئیات پروندهاش آگاه شوند.
گزارشها حاکی است کره شمالی در حال فعالیت در سایت پرتاب موشک است و احتمالا برای آزمایش یک موتور محرک ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
شبکه تلویزیونی «سیانان» روز جمعه گفت به تصاویری دست یافته است که نشان میدهد کره شمالی احتمالا فعالیتهای خود در این سایت پرتاب موشک را که ژوئن پارسال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از تخریب آن خبر داده بود، از سر گرفته است.
ترامپ بعد از دیدار با کیم جون اونگ، رهبر کره شمالی، در سنگاپور گفته بود این سایت تخریب شده است.
رهبران دو کشور فوریه سال جاری نیز دیدار کردند، اما اخیرا پیونگیانگ از بنبست در مذاکرات هستهای خبر داده و طی ماههای گذشته چندین بار آزمایش موشکی انجام داده است که آخرین نمونه آن پرتاب دو موشک به سمت دریای ژاپن در هفتم آذرماه بود.
این گزارش میگوید کره شمالی به تازگی یک کانتینر بزرگ در محل سکوی پرتاب موشک سایت «سوهایی» قرار داده و ظاهرا برای آزمایش تجهیزات پرتاب ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
اخیرا جنگ لفظی کره شمالی و آمریکا نیز شدت گرفته است. بعد از این که دونالد ترامپ در واکنش به آزمایشات موشکی کره شمالی، رهبر آن را «مرد موشکی» خواند، یک مقام ارشد پیونگیانگ نیز روز جمعه ترامپ را «پیر خرفت» نامید.
کره شمالی تا پایان سال به آمریکا فرصت داده تا شروط ادامه مذاکرات این کشور را اجابت کند، وگرنه آزمایشهای هستهای را از سر خواهد گرفت.
معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه تاکید کرد که کار متخصصان این کشور در سایت اتمی فردوی قم متوقف نشده، بلکه تنها به حال تعلیق درآمده است.
سرگی ریابکوف این خبر را ساعتی پس از آن اعلام کرد که شرکت روساتم اعلام کرد که نوسازی و تغییر ساختار یک واحد سایت غنیسازی اورانیوم در فردو را متوقف کرده و آن را به اطلاع ایران نیز رسانده است.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، آقای ریابکوف در این باره توضیح داده که این اقدام به معنای توقف کامل فعالیت روسها در این سایت نیست.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که هدف از این کار «تجزیه و تحلیل اثر اقدامات واشینگتن» بر این تاسیسات است.
اشاره سرگی ریابکوف به تصمیم اخیر دولت ایالات متحده در مورد همکاری خارجیها با سایت فردو است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۸ آبان در یک نشست خبری گفت که ایالات متحده معافیت شرکتهای خارجی برای همکاری در سایت هستهای فردو در ایران را لغو میکند و این تصمیم از ۲۴ آذر اجرایی خواهد شد.
همکاری کمپانیهای خارجی در سایت فردو یکی از چهار معافیت دولت آمریکا در ارتباط با پروژه هستهای ایران بود. فعلا معافیتها در سه پروژه دیگر، از جمله نیروگاه آب سنگین اراک برقرار است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی تهران از اجرای طرحی برای فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای داخل شهری با قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی و با امکان رزرو از قبل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، پیمان سنندجی، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی، یکی از دلایل این کار را افزایش مسافران در ساعات اوج رفتوآمد اعلام کرده و گفته است: «میتوانیم برای دو ساعتی که اوج ترافیک است، فروش ساعتی صندلیهای اتوبوس را انجام دهیم.»
آقای سنندجی توضیح نداده است که اجرای این طرح قرار است چه تأثیری بر روند استفاده شهروندان از سرویسهای عمومی بگذارد.
با این حال، وی با اعلام اینکه آمار دقیقی از تأثیر گرانی بنزین بر افزایش تعداد مسافران اتوبوس وجود ندارد، فروش صندلی اتوبوسها به قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی را یکی از راهکارهای به دست آوردن این آمار عنوان کرده است.
به گفته پیمان سنندجی، طرح فروش صندلی اتوبوسها ابتدا به طور آزمایشی در دو مسیر پرمسافر نیایش ـ جنت آباد و ونک ـ آزادی اجرا خواهد شد.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که در کویت به سر میبُرد، پنجشنبه شب، ۱۴ آذر، مستقیماً از این کشور عازم وین شد تا در نشست کمیسیون مشترک ناظر بر برجام شرکت کند.
نشست کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجههای ایران و گروه ۱+۴ شامل آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس، به ریاست عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار میشود.
این نشست تنها یک روز پس از آن برگزار میشود که ایران در پاسخی تند به نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل متحد، اتهام نقض قطعنامه این سازمان را رد و اعلام کرد که تهران مصمم به ادامه برنامه ساخت موشکهای بالیستیک و موشکهای ماهوارهبر است.
به همین جهت نشست کمیسیون برجام در فضای بیاعتمادی برگزار خواهد شد.
پیشتر، در روز پنجم آذرماه و چند روز پس از آن که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواسته بود در مورد کشف ذرات اورانیوم در یکی از تأسیسات اعلامنشده در نزدیکی تهران توضیح دهد، اتحادیه اروپا از برگزاری نشست کمیسیون پنج جانبه ناظر بر توافق هستهای ایران (برجام) خبر داده بود.
با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته و از سرگیری تحریمها علیه ایران آینده این توافق به خطر افتاده و ایران در واکنش به این اقدامات آمریکا اجرای بخشی از تعهدات خود در قبال برجام را متوقف کرده است.
اتحادیه اروپا از سر باز زدن ایران از تعهدات برجامی خود و به طور مشخص افزایش غنیسازی نگران است تا جایی که دولت آلمان چندی پیش هشدار داد اگر ایران در این مسیر گام بردارد، ممکن است مکانیسم حل اختلاف در چارچوب برجام فعال شود.
این مکانیسم یا شیوه حل اختلاف مراحل و مهلتهای زمانی متعددی دارد، ولی در صورت عدم حل اختلافات در این چارچوب حقوقی، ممکن است رأیگیری در مورد تداوم لغو تحریمها یا بازگرداندن آنها به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع شود.
در مقابل، اقدامات کشورهای اروپایی برای راهاندازی سازوکارهایی با هدف حفاظت از معاملات با ایران در قبال تحریمهای آمریکا تاکنون به نتیجه چندانی نرسیده و حکومت ایران از این موضوع بهشدت ناراضی است.