خبرخوان
۸ استان ایران با کمبود غذایی مواجه شدهاند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت میگوید ۸ استان ایران با کمبود غذایی مواجه شدهاند. زهرا عبداللهی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اما نام هفت استان از این استانها را ذکر کرده است.
به گفته او ازجمله سیستانوبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، خوزستان، کرمان، استان خراسان جنوبی از نظر کیفیت و فراوانی مواد غذائی «کمبود ویژهای» دارند.
زهرا عبداللهی به خبرگزاری ایلنا گفتهاست این هشت استان در ضمن دیگر محرومیتهایشان، با کمبود موادغذایی یا بطور کلی مشکلات تغذیهای مواجه هستند.
وی در رابطه با آمار بالای مرگومیر ناشی از بیماریهای غیرواگیردار، از جمله سوء تغذیه گفت که «ما با آمار بالاتری از میزان مرگومیر به علت بیماریهای غیرواگیردار روبهرو هستیم: این آمار تا دوسال پیش ۷۶ اگر درصد بود، درحالی که آخرین آماری که ما از این مهم داریم ۸۲ درصد است. ابتلا به این بیماریهای غیرواگیر چند مؤلفه خطر دارند که در راس آنها تغذیه و الگوی غذایی مردم است.»
همچنین نرخ بیکاری در برخی استانهای یاد شده به شدت بالا است. برای نمونه، بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری طی سال گذشته در استان سیستانوبلوچستان ۱۶ درصد، کرمانشاه ۱۸٫۷ درصد و خوزستان ۱۵٫۷ درصد بودهاست، در حالی که متوسط نرخ بیکاری کشور بر اساس ارزیابی این نهاد دولتی، ۱۲ درصد بود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
افت «۳۰ درصدی» مصرف ماکارونی در ایران پس از آزادسازی قیمت آرد

مشاور هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی میگوید پس از جهش قیمت آرد، قیمت ماکارونی نیز افزایش یافت که در پی آن، هم مصرف داخلی این محصول تا یک سوم کاهش پیدا کرده و هم بازارهای خارجی آن از دست رفته است.
رسول مژده شفق روز دوشنبه ۱۳ تیرماه افزود: دولت قیمت گندم صنف و صنعت را حدود ۴۴۰ درصد افزایش داد و از آنجا که سهم گندم در بهای ماکارونی بیش از ۷۰ درصد است در نهایت قیمت ماکارونی از کیلویی ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان به کیلویی ۳۴ هزار تومان رسید و تولیدکنندگان نیز برخلاف میل با این اصلاح اقتصادی دولت همراه شدند.
دولت ابراهیم رئیسی اردیبهشت امسال یارانه برخی اقلام خوراکی از جمله آرد را حذف کرد و قیمت گندم صنف و صنعت از کیلویی دو هزار و ۷۰۰ تومان به کیلویی ۱۲ هزار تومان اوج گرفت.
این در حالی است که بهای گندم در بازارهای جهانی از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد رشد کرده است.
صنف و صنعت ایران سالانه ۱.۵ تا دو میلیون تن آرد مصرف میکند که معادل حدود ۱۵ درصد از کل مصرف آرد کشور است.
آقای مژده شفق میگوید هماکنون قیمت تمام شده محصول ماکارونی ایرانی نسبت به رقبای خارجی از جمله ترکیه بالاتر است؛ همچنین دور زدن تحریمها و تحمیل شدن هزینه حملونقل بیشتر در دوره تحریمها، باعث شد بسیاری از بازارهای خود از جمله آفریقا را از دست بدهیم.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایلنا و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
فرح پهلوی به رئیس فیفا: محرومیت زنان ایرانی از حضور در ورزشگاهها شرمآور است

شهبانو فرح پهلوی از رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال، فیفا، خواست تا زمینه حضور زنان ایرانی در ورزشگاههای فوتبال را فراهم کند و جلوگیری حکومت ایران از این امکان را «شرمآور» دانست.
ملکه سابق ایران روز دوشنبه ۱۳ تیرماه در نامهای به جیانی اینفانتینو نوشت: «دور تازهای از جام جهانی فوتبال به زودی برگزار میشود تا بار دیگر نمایندگان ملتها گرد هم آیند و در زمینی فراتر از زمینهای شناخته شده در سیاست و ایدئولوژی و جغرافیا با یکدیگر دیدار کنند و از دیوارها پل بسازند».
او با اشاره به حضور تیم ملی فوتبال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گفته که «جا دارد از این فرصت برای پیگیری حضور زنان سرزمینم در ورزشگاهها به ویژه در بازیهایی که تحت نظر فیفا برگزار میگردد استفاده کنید».
شهبانو فرح پهلوی میگوید: «شرمآوراست که حق بدیهی وعادیِ زن در سراسر جهان، به محرومیت بدیهی وعادیِ زن در ایران تبدیل شود».
ملکه سابق ایران تاکید کرده که زنان «شجاع» ایران «از هر فرصتی برای رساندن این صدا به شما و جهان بهره بردهاند و احترام به فیفا و در مسئولیت کنونیتان در گرو احترام به این صدا و شنیدن آن است».
در طول چهار دههای که از انقلاب بهمن ۵۷ در ایران میگذرد، جمهوری اسلامی در راستای پیشبرد سیاستهای خود مبنی بر جداسازی زنان و مردان با اتکا به دیدگاههای مراجع تقلید، حضور زنان برای تماشای مسابقات مردان را ممنوع کرده است.
مقامهای جمهوری اسلامی در عین حال مدعی هستند که زیرساختهای لازم برای حضور زنان در ورزشگاهها فراهم نیست. این در حالی است که در مناسبتهای حکومتی از جمله مراسم «سلام فرمانده» که روز پنجم خرداد امسال برگزار شد، به زنان نزدیک به حکومت اجازه حضور در ورزشگاه آزادی داده شد.
فدراسیون فوتبال ایران پیش از این به فیفا تعهد داده بود که زنان طبق قوانین فدراسیون بینالمللی فوتبال از حق برابر با مردان برای تهیه بلیت و ورود به ورزشگاه برخوردار باشند، اما همواره تنها عده محدودی از زنان به صورت گزینشی اجازه ورود به ورزشگاهها را یافتهاند؛ رویکردی که به گفته برخی کارشناسان و تحلیلگران، شگرد جمهوری اسلامی برای فریب فیفا بوده است.
فیفا که بارها اعلام کرده است زنان ایرانی باید اجازه حضور در ورزشگاهها را پیدا کنند، بهرغم کارزهای مختلف ایرانیان برای مجازات فدراسیون فوتبال ایران، هیچ اقدام موثری در این زمینه انجام نداده است.
بر اساس نامه شهبانو فرح پهلوی و سایت رادیو فردا/ک.ر
ازبکستان میگوید ۱۸ نفر در ناآرامیهای جمهوری خودمختار «قرهقالپاقستان» کشته شدند

دفتر دادستانی کل ازبکستان روز دوشنبه ۱۳ تیر خبر داد که ۱۸ نفر در جریان ناآرامیها در جمهوری خودمختار «قرهقالپاقستان» کشته شدند.
این اعتراضات پس از آن شکل گرفت که رئیسجمهوری ازبکستان موضوع اعمال تغییرات در قانون اساسی، از جمله حذف حق استقلالطلبی این منطقه، را مطرح کرده بود.
شوکت میرضیایف چند روز بعد از این موضع عقبنشینی کرد اما در عین حال معترضان را به انجام اقدامات مخرب متهم کرد.
بنا بر اعلام دفتر مطبوعاتی گارد ملی ، نیروهای امنیتی هفته گذشته ۵۱۶ نفر را هنگام متفرق کردن معترضان بازداشت کردند اما اکنون بسیاری از آنها آزاد شدهاند. برخی گزارشها از مجروح شدن بیش از هزار نفر در جریان این اعتراضات حکایت دارند.
به دلیل اعمال وضعیت اضطراری و محدود شدن دسترسی به تلفن و اینترنت اطلاعات دقیقی از وضعیت منطقه در دسترس نیست.
فرودگاه اربیل عراق به یک هواپیمای ایرانی اجازه فرود نداد

مدیریت فرودگاه بینالمللی اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق، روز دوشنبه ۱۳ تیر اعلام کرد که به یک هواپیمای ایرانی اجازه فرود در این فرودگاه را نداده است.
این هواپیمای باربری وابسته به شرکت پویا ایر، روز دوشنبه از فرودگاه ارومیه به مقصد اربیل پرواز کرده بود.
احمد هوشیار مدیر فرودگاه اربیل به رادیو فردا گفت که انجام ندادن تشریفات قانونی توسط شرکت پویا ایر، دلیل صادر نکردن مجوز فرود به هواپیما بود.
او اظهار داشت: «شرکت هواپیمایی ایرانی چند روز پیش درخواست فرود هواپیمای خود را به فرودگاه اربیل ارائه داده بود. ما به آنها گفتیم که نخست باید تشریفات قانونی را انجام دهند و پس از آن به هواپیماهایشان اجازه فرود خواهیم داد».
آقای هوشیار با بیان اینکه شرکت هواپیمایی پویا ایر «هیچکدام از مقدمات قانونی را انجام نداد»، افزود: هواپیمای این شرکت «ناگهان بدون مجوز در آسمان اربیل ظاهر شد. پس به آنها اجازه فرود ندادیم. با فرودگاه بغداد هماهنگ کردیم تا هواپیما آنجا فرود بیاید».
به گفته مدیر فرودگاه اربیل، از هواپیمای شرکت پویا ایر خواسته شد مسیر خود را تغییر داده و به فرودگاه بغداد برود. خلبان هم در برابر این درخواست مقاومت نکرد و تغییر مسیر داد.
فرودگاههای اربیل و سلیمانیه در اقلیم کردستان بهطور معمول محل تردد هواپیماهای ایرانی از شرکتهای مختلف هستند. این نخستین بار است که به یک هواپیمای ایرانی اجازه فرود در یکی از این فرودگاهها داده نمیشود.
وزارت خزانهداری آمریکا در مارس سال ۲۰۱۲ شرکت پویا ایر را بهدلیل حملونقل سلاح در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
زرتشت احمدی راغب پیشنهاد «درخواست عفو برای آزادی» را رد کرد

زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی در پیامی از زندان گفت که پیشنهاد مسئولان زندان مبنی بر «درخواست عفو برای آزادی» را رد کرده است.
آقای راغب در یک پیام صوتی از زندان رجاییشهر که روز دوشنبه، ۱۳ تیر در شبکههای اجتماعی منتشر شده، گفته است که هیاتی از دادسرا و دادیاری اوین هفته گذشته دو بار به زندان رجاییشهر رفته و او را ملاقات کرده و از او پرسیدهاند که آیا میخواهد درخواست عفو و بخشودگی بنویسید؟ و او در جواب گفته است: هرگز.
این فعال سیاسی و مدنی در این فایل صوتی گفته است: «کسانی که در طی ۴۴ سال این سرزمین را به دامن روسیه خیانتکار و چین انداختند و ثروتهای این کشور را به تاراج بردند و میلیونها ایرانی را از کشور آواره کردند و گرانی، فقر، تورم، شکاف طبقاتی، بیکاری و فلاکت را در این سرزمین به بار آوردند، باید طلب عفو و بخشش کنند.»
او در ادامه گفت که به مسئولان زندان نیز اعلام کرده است که پس از آزاد شدن از زندان همچنان به دادخواهی و فعالیتهای مدنی و دفاع از حقوق بشرخود ادامه خواهد داد.
زرتشت احمدی راغب، کارمند اخراجی آتشنشانی شهریار است که بارها به دلیل فعالیتهای مدنی و اعتراضی بازداشت شده است.
او همچنین یکی از ۱۴ کنشگر مدنی و سیاسی است که خرداد ۱۳۹۸ با انتشار بیانیهای خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی شد.
آقای راغب که از ۴ ماه پیش زندانی شده است، ماه گذشته به بیمارستان اعزام شد و تحت عمل جراحی معده قرار گرفت و با وجود عدم تکمیل مراحل درمان به زندان بازگردانده شد.
۵ زخمی براثر ریزش ساختمان در سنندج؛ نهادهای امنیتی «مجوز مرمت ندادند»

در پی ریزش یک ساختمان در محله قدیمی سنندج، منابع محلی میگویند که عدم صدور مجوز مرمت و ساختوساز در این محله به دلیل فشار نهادهای امنیتی، دلیل این حادثه بوده است.
خبرگزاریهای ایران، روز یکشنبه، ۱۲ تیر از ریزش یک ساختمان در محله قدیمی «سَرتپوله» در سنندج و مصدومیت ۵ نفر در پی وقوع آن خبر دادند.
در همین حال خبرگزاری تسنیم به نقل از اهالی محل نوشته است که از مدتها قبل جز چند فرد معتاد کسی در این ساختمان «متروکه» سکونت نداشتهاند.
به دنبال وقوع این حادثه، مسئول روابط عمومی شهرداری سنندج از دستور شهردار برای تخلیه منازل مسکونی اطراف این ساختمان به دلیل «احتمال ریزش بخش دیگری از این ساختمان» خبر داده و گفت که «آواربرداری به خاطر وضعیت کوچه به سختی در حال انجام است.»
در همین رابطه معاون جمعیت هلال احمر کردستان از شهروندان سنندجی ساکن در محلات قدیمی این شهر خواسته است تا «نسبت به ایمنی منازل مسکونی خود اطمینان حاصل کنند و در صورت نواقص در امور فنی و ساختمانی با ادارات متولی امر ارتباط بگیرند.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که سایت حقوق بشری ههنگاو در گزارشی به نقل از منابع محلی اعلام کرده است که ساختمان یادشده به دلیل عدم صدور مجوز توسط نهادهای مربوطه زیر فشار نهادهای امنیتی بازسازی نشده بود و دلیل آن وجود قبری منتسب به خواهر امام هشتم شیعیان با نام «هاجر خاتون» در این منطقه است.
به گفته این منابع محلی به این بهانه و با فشار سپاه پاسداران اجازه هیچ گونه ساختوسازی در سالهای اخیر در محله «سرتپوله» داده نمیشود تا ساکنان آن مجبور به فروش یا تخلیه املاک خود شوند.
سرتپوله یکی از محلههای قدیمی سنندج است که پس از انقلاب ۵۷ و در پی موج مهاجرت مالکان آن که بیشتر از روشنفکران و نویسندگان سنندجی بودند، بخش عمدهای از املاک آنها به مصادره حکومت درآمد و فشارهای زیادی به باقی مالکان برای تخلیه خانههایشان وارد شد.
گفته میشود که علت اصلی این فشارها «برنامه تغییر جمعیتی» این محله از کُردهای اهل تسنن به شیعیان مهاجر از شهرهای دیگر ایران بوده است.
بر اساس گزارشها این هدف با طرحهای تفصیلی و جامع شهر سنندج بهویژه با خرید و مصادره زمینها و خانههای اطراف قبر هاجر خاتون به صورت جدی دنبال و هرگونه واگذاری و ساختوساز با دخالت مقامات امنیتی روبرو شده است.
دسترسی ایرانیان خارج از کشور به برخی سامانههای بانکهای داخل ایران «بهطور موقت قطع شد»

خبرگزاری دولتی ایرنا روز دوشنبه، ۱۳ تیر، از «قطع موقت» دسترسی ایرانیان خارج از کشور به سامانههای بانکی ایران بهمنظور «پیشگیری از حملات سایبری» خبر داد.
در پی انتشار برخی خبرها از محدودیت دسترسی ایرانیان به سامانههای بانکی ایران از خارج از کشور، این خبرگزاری نوشت «محدودیتهای اعمالشده به توصیه مراجع ذیصلاح و در راستای مقابله با تهدیدات سایبری» انجام شده است.
ایرنا نامی از این «مراجع دیصلاح» نبرد اما افزود که این اقدام «صرفاً در خصوص تعداد محدودی از بانکهاست که بیشترین اتصال خارج از کشور به سامانههای بانکی اعم از اینترنتبانک و همراهبانک را دارند».
حملات سایبری به زیرساختهای مهم و حساس در ایران در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است؛ حملههایی که اغلب آنها را جمهوری اسلامی به اسرائیل منتسب میکند.
در تازهترین موارد، ششم تیرماه خبر رسید که حمله سایبری به سه کارخانه بزرگ فولاد ایران در خط تولید این مجتمعهای صنعتی اخلال ایجاد کرده است.
پیش از آن نیز، در روز ۱۲ خرداد، وبسایتها و سامانههای شهرداری تهران در نتیجه یک حمله سایبری از دسترس خارج شدند.
خبرگزاری ایرنا گفته است محدودیت ایجادشده برای دسترسی ایرانیان خارج از کشور به سامانههای بانکی «موقت» است، اما زمان رفع محدودیتها را اعلام نکرده است.
با استفاده از خبرگزاری ایرنا و وبسایت رادیو فردا؛ رش / پ.پ
شهرداری تهران: مجسمه فردوسی از سال ۸۸ دو رنگ بوده است

معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران که چهار روز پیش از این، درباره دو رنگ شدن مجسمه میدان فردوسی تهران، اخبار منتشرشده در این زمینه را «شیطنت» توصیف کرده، اما درباره علت دورنگ شدن این مجسمه ۶۳ ساله توضیحی نداده بود روز دوشنبه ۱۳ تیر در این مورد توضیحی داد.
مجید قادری روز دوشنبه در این مورد به روزنامه همشهری گفت که «مرور عکسهای قدیمی نشان میدهد مجسمه از سال ۸۸ به رنگ سایه و روشن بوده و اتفاق جدیدی رخ نداده است.»
این مقام شهرداری تهران توضیح نداد که چرا در این سالها برای مرمت این اثر اقدامی نشده است، اما پیشتر به خبرگزاری ایسنا گفته بود «اگر هم این اتفاق افتاده باشد (تغییر رنگ مجسمه) بهخاطر تغییر مدیریت و کوتاهی پیمانکار است و پس از بررسی لازم، شستوشو و حفظ این اثر را در اولویت قرار خواهیم داد».
انتقادها به شهرداری تهران در مورد دو رنگ شدن مجسمه میدان فردوسی پس از آن شکل گرفت که خبرگزاری ایسنا با انتشار تصاویری از آن، از دو رنگ شدن مجسمه به دلیل احتمالی شستشوی آن خبر داد.
ازجمله سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران از «آسیب» وارد شده به مجسمه میدان فردوسی در تهران و «دو رنگ» شدن آن انتقاد کرد.
مجسمه فردوسی که عمر ۶۳ ساله دارد، سال ۱۳۳۸ بهدست ابوالحسن صدیقی ساخته و توسط فرزندش فریدون صدیقی در میدان فردوسی تهران نصب شد.
تشدید طرح مقابله با لایوهای «غیر اخلاقی»؛ پلیس ایران به اماکن ورزشی هشدار داد

همزمان با اعلام تشدید طرح «شناسایی و مقابله با لایوهای غیر اخلاقی» یک مقام پلیس ایران از بازداشت چند نفر و پلمپ چند واحد صنفی خبر داده است.
به گزارش رسانههای ایران رامین پاشایی، معاون پلیس سایبری ایران روز یکشنبه، ۱۲ تیر بدون اشاره به آمار دقیق، از دستگیری چند نفر از صاحبان سالنهای ورزشی که در آنها لایوهای (پخشهای مستقیم) اینستاگرامی اجرا شده بود، خبر داد و درباره اجرای لایوهایی که «غیر اخلاقی» خواند به صاحبان اماکن ورزشی بهویژه استخرها هشدار داد.
آقای پاشایی در ادامه از «طرح اطلاعاتی و عملیاتی پلیس فتا در ۱۰۰ کارگروه ویژه برای برخورد با مفسدان اخلاقی» و «برخورد قضایی و انتظامی با افراد متخلف» خبر داد.
معاون پلیس سایبری ایران در حالی در ادامه بر «رصد جریانات غیراخلاقی» در فضای مجازی از جمله اینستاگرام توسط «سامانههای هوشمند» تاکید کرد که برخی مقامات پلیس ایران پیشتر اعلام کرده بودند که این نیرو قادر به نظارت بر لایوهای اینستاگرامی نیست.
از جمله رئیس پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا اردیبهشت ۱۳۹۹ گفته بود که گرچه برگزارکنندگان لایوهای پرتعداد اینستاگرام در ایران، افرادی «معتبر و شناخته شده» هستند، اما هویت دنبالکنندگان که «تعداد زیادی هم هستند، قابل رصد نیست.»
علیمحمد رجبی افزوده بود که «بسیاری از جرائم» از جمله «فروش مواد مخدر، سلاح و مفاسد اخلاقی» در بخش درج اظهارنظر صفحات پخش مستقیم افراد معتبر و شناخته شده رخ میهد.
با این حال پلیس سایبری ایران گهگاه گزارشهایی را از بازداشت برگزارکنندگان لایوهای اینستاگرامی منتشر میکند. از جمله وحید مجید، ۲۴ خرداد امسال گفته بود که سرشاخههای اصلی یک باند سازمانیافته که در برخی استانها اقدام به انتشار لایوهایی با مصادیق ترویج بیبندوباری و پولشویی در اینستاگرام، واتساپ و تلگرام میکردند، شناسایی شدهاند.
خبر تشدید طرح «شناسایی و مقابله با لایوهای غیر اخلاقی» چند روز پس از آن اعلام میشود که یک نماینده مجلس شورای اسلامی ششم ماه تیر از احتمال اجرایی شدن فیلترینگ ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتساپ، اینستاگرام در ایران در پی مصوبه اخیر مجلس خبر داد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ۲۹ خرداد با اعمال اصلاحیهای، دیوان عدالت اداری را از رسیدگی به شکایتها علیه شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی منع کرده بودند.
«هجوم و ولع» شرکتها برای سوءاستفاده از معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان

معاون سازمان امور مالیاتی ایران از «هجوم و ولع» شرکتها برای معرفی خود بهعنوان شرکت دانشبنیان بهمنظور استفاده از معافیتهای مالیاتی، بر اساس توصیههای رهبر جمهوری اسلامی و قانون مصوب مجلس، خبر داد.
سعید توتونچی، معاون سازمان امور مالیاتی، روز دوشنبه ۱۳ تیر با اشاره به شرکتهای نامربوط به تولیدات دانشبنیان که در این طبقه قرار گرفتهاند، گفت: «با موردی مواجه بودیم که تولیدکننده گز در اصفهان خود را بهعنوان شرکت دانشبنیان جا زده بود.»
بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان که سال ۱۳۸۹ در مجلس تصویب شد، این شرکتها از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال معاف هستند.
علاوه بر این، بر اساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان که پس از تصویب در مجلس از اردیبهشت ۱۴۰۱ اجرایی شد، معادل هزینه انجامشده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه این شرکتها بهعنوان اعتبار مالیاتی آنها محاسبه میشود.
این قوانین حمایتی بهدنبال توصیههای چندباره علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در زمینه فعالیتها و شرکتهای دانشبنیان بهتصویب رسید.
بهگفته معاون سازمان امور مالیاتی، هر شرکتی را معاونت علمی ریاستجمهوری بهعنوان دانشبنیان به این سازمان معرفی کند، باید مشمول این قوانین شود و «ارائه همین مشوقهای اقتصادی باعث هجوم شرکتها و انواع کسبوکارها برای ثبت تولیدات و خدمات دانشبنیانی شده است».
این مقام مالیاتی همچنین افزوده است با توجه به اینکه شرکتها میتوانند هزینههای تحقیق و توسعه را از اصل مالیات کم کنند، «بهدلیل همین مزیت شرکتها به ولع افتادند».
در سال ۱۳۹۸ تعداد شرکتهای دانشبنیان ایران در حدود ۴۶۰۰ شرکت اعلام شده بود، اما محسن دهنوی، عضو هیئت رئیسه مجلس، فروردین امسال تعداد آنها را «در نتیجه حمایتهای رهبر جمهوری اسلامی» حدود هفت هزار شرکت اعلام کرد.
بهگفته سعید توتونچی، معاون سازمان مالیاتی کشور، «رشد یکباره درخواست شرکتها برای دانشبنیان محسوب شدن، دردسرهایی را برای دولت بهویژه سازمان امور مالیاتی به دنبال خواهد داشت».
با استفاده از خبرگزاری ایلنا، تسنیم، مرکز پژوهشهای مجلس و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
قتل یک زن سردشتی به دلایل «ناموسی» توسط همسرش

یک زن اهل سردشت، در استان آذربایجان غربی ایران، به دلایل «ناموسی» توسط همسرش در اربیل عراق به قتل رسید.
سایت حقوق بشری ههنگاو، هویت این زن را «فاطمه زارعی» اعلام کرده و گفته است که او پنجم ماه تیر در اربیل توسط همسرش، اسماعیل عبداللهمنش با ضربات متعدد چاقو به گردن به قتل رسیده است.
به گزارش ههنگاو، آقای عبداللهمنش سه سال پیش نیز یک جوان ۲۰ ساله را به دلیل داشتن رابطه با همسرش در سردشت به قتل رسانده و همسر خود را نیز با ضربات چاقو زخمی کرده بود. خانم زارعی پس از ترخیص از بیمارستان به شهر اربیل رفته و در سالهای اخیر در این شهر به کار مدلینگ مشغول بوده است.
بر اساس این گزارش، جسد خانم زارعی دو روز پس از قتل در سلیمانیه واقع در اقلیم کردستان عراق بدون برگزاری مراسم ختم و حضور اعضای خانوادهاش به خاک سپرده شده است و خانواده او نیز هیچ گونه مراسمی در سردشت برگزار نکردهاند.
آقای عبداللهمنش که پس از قتل همسرش متواری شده، تاکنون بازداشت نشده و پلیس اربیل نیز تا زمان تنظیم این گزارش درباره این قتل اظهار نظری نکرده است.
در سالهای گذشته، گزارشهای متعددی از خشونت علیه زنان و قتلهای موسوم به «ناموسی» در ایران منتشر شده که بیشتر توسط یکی از مردان نزدیک به خانواده رخ داده است.
در مواجهه با عاملان قتلهای ناموسی در ایران خلاءهای قانونی بسیاری وجود دارد که مورد انتقاد فعالان حقوق بشر ایران است. از جمله این که بر اساس ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، پدران قاتل محسوب نمیشوند و در صورت اثبات جرم به دلیل قتل فرزندان خود، حداکثر به پرداخت دیه و حبس تا ده سال محکوم میشوند.
در بسیاری از موارد هم که قتل ناموسی توسط سایر مردان خانواده صورت میگیرد، اولیای دم با گذشت از خون فرزند خود، زمینه آزادی قاتل را فراهم میکنند.
ایران میگوید آمریکا بدون ابتکار عمل به دوحه آمده بود

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در تماسی تلفنی با همتای فرانسویاش، گفت دلیل ناکامی گفتوگوهای دوحه، فقدان ابتکار عمل طرف آمریکایی بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرعبداللهیان در گفتوگویی تلفنی با کاترین کولونا، وزیر تازه منصوب شده امور خارجه فرانسه، گفت که «ارزیابی ما از گفتوگوهای اخیر دوحه مثبت است اما باید دید طرف آمریکایی چگونه میخواهد از فرصت دیپلماسی بهره بگیرد.»
وزیر خارجه فرانسه نیز با تأکید بر ادامه دیپلماسی طرف ایرانی را ترغیب به این امر کرد و گفت که «انجام توافق، بهتر از نداشتن توافق است.»
ایران و آمریکا بعد از چهار ماه توقف مذاکرات هستهای، نهایتاً دور جدید گفتوگوها را روز چهارشنبه در دوحه قطر برگزار کردند. بنابر گفته آمریکا، این مذاکرات «بدون هیچ پیشرفتی» پایان یافت.
وزیر خارجه ایران در حالی به انتقاد از طرف آمریکایی در مذاکرات پرداخته است که اروپا و آمریکا، شیوه عملکرد تهران در نشست دوحه را، ناامیدکننده توصیف کردهاند.
سه قدرت اروپایی عضو برجام شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان نیز روز پنجشنبه، ۹ تیر، در بیانیه مشترکی بار دیگر در مورد شتاب پیشرفت برنامه هستهای ایران هشدار دادند.
در این بیانیه آمده بود: «متأسفانه در نشستی که دیروز در دوحه پایان یافت، ایران به یک فرصت دیگر پشت پا زد و به جای آن، درخواستهای جدید غیربرجامی و به دور از واقعیت را پیش کشید».
در پی شکست مذاکرات غیرمستقیم هفته گذشته ایران و آمریکا در قطر، خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه، دهم تیرماه، گزارش داد که تلاشها برای احیای برجام، احتمالاً پس از سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه، در اواسط ماه جاری میلادی از سر گرفته میشود.
استارتاپ نوبار: ۴۸ درصد کاربران تهرانی به منطقه پایینتر اسبابکشی کردند

بر اساس آمارهای استارتاپ نوبار، ۴۸ درصد کاربران این شرکت به یک منطقه پایینتر اسبابکشی کردهاند و ۱۳ درصد نیز تمایل به خروج از تهران داشتهاند.
استارتاپ نوبار ارائه دهنده خدمات آنلاین اسبابکشی و حملونقل در سطح استان تهران و البرز است. این اپلیکیشن امکان ثبت درخواست بستهبندی، امور فنی و چیدمان را هم برای کاربران خود فعال کرده است.
به گزارش فرارو، آمارهای استارتاپ نوبار نشان میدهد مردم بیشترین مقصدشان در صورت تمایل به زندگی در خارج از شهر تهران، شهر جدید اندیشه و گرمدره عنوان شده است.
طی چند سال گذشته و با ادامه تورم افسارگسیخته و رشد چشمگیر قیمت مسکن و اجاره، گزارشهای متعددی از تمایل اجارهنشینان تهران به حاشیهنشینی منتشر شده است.
در این میان علیرضا زاکانی شهردار تهران روز یکشنبه اعلام کرد که ۵۱ درصد جمعیت اجارهنشین هستند.
آمارهای بانک مرکزی ایران نشان میدهد که قیمت مسکن در تهران در خردادماه نسبت به ماه اردیبهشت ۸.۴ درصد اوج گرفته است.
بانک مرکزی در گزارش ماهانه خود که روز هشتم تیر منتشر شد، میگوید متوسط قیمت هر متر مربع خانه مسکونی در تهران در خردادماه رکورد تاریخی ۳۹ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان را شکست که نسبت به خرداد پارسال تقریبا ۳۳ درصد رشد نشان میدهد.
با استفاده از گزارشهای فرارو، سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
شهرداری تهران برای پرداخت حقوق کارکنان خود «ساختمان شرکت واحد و یک زمین را ۱۶۰۰ میلیارد تومان» فروخت

یک عضو شورای شهر تهران روز یکشنبه ۱۲ تیرماه گفت شهرداری تهران برای پرداخت حقوق خردادماه کارکنان خود اقدام به فروش «ساختمان شرکت واحد و زمینی به مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان» کرده است.
حبیب کاشانی در هفتادوپنجمین جلسه شورای شهر پس از ارائه گزارش علیرضا زاکانی، شهردار تهران، پیشبینی کرد که با رویه فعلی، «در ماههای آینده حتما شهر آفتاب و ساختمان شهروند و حتی موسسه همشهری را خواهیم فروخت».
او با استناد به گزارش شهرداری تهران در مورد «شش هزار میلیارد تومان» کسری درآمد در دو ماه نخست سال جاری هشدار داد که در صورت عدم کسب درآمد در این بازه زمانی پراهمیت، عملی کردن طرحها و پروژههای شهرداری امکانناپذیر خواهد بود.
ناصر امانی، دیگر عضو شورای شهر تهران، هم پس از شنیدن گزارش علیرضا زاکانی با انتقاد از «حجم زیاد و متنوع» برنامههای ارائه شده گفت که «از ایشان توقع داشتیم گزارش عملکرد بدهند نه ارائه برنامه و این باعث شد فکر کنیم که در جلسه انتخاب شهردار هستیم».
علیرضا زاکانی از زمان انتخاب جنجالبرانگیز خود به عنوان شهردار تهران بهدلیل عملکرد ضعیف خود همواره مورد انتقاد رسانهها و مخالفان بوده است.
با استفاده از گزارشهای خبری ایسنا و برنا/ آ.ت/ ک.ر
پیتر بروک، کارگردان نامدار تئاتر جهان، در ۹۷ سالگی درگذشت

پیتر بروک، از کارگردانان پیشگام تئاتر بریتانیا در قرن بیستم، که یکبار هم در ایرانِ قبل از انقلاب نمایشی را به روی صحنه برده بود، روز ۱۱ تیرماه در ۹۷ سالگی در پاریس از دنیا رفت.
بروک زاده ۲۱ مارس ۱۹۲۵ در لندن بود و از سال ۱۹۷۴ با تاسیس مرکز بینالمللی پژوهشهای تئاتر در پاریس، پایتخت فرانسه را به عنوان محل فعالیت حرفهای و اقامت دائمی خود برگزید.
این کارگردان نامدار بریتانیا علاوهبر اجرای ماندگار آثار ویلیام شکسپیر بر صحنه تئاتر انگلستان، در دوران فعالیت حرفهای خود بهویژه طی دهههای ۷۰ و ۸۰ آثاری متفاوت و مدرن و اغلب الهام گرفته از نمایش شرق، از ژاپن و چین گرفته تا هند و ایران را به روی صحنه برد.
بروک علاوهبر اجرای آثار نمایشی، چند فیلم سینمایی را هم با اقتباس از آثار مشهور ادبی از جمله «شاه لیر» و «ملاقات با مردان برجسته» را مقابل دوربین برد.
او پیش از انقلاب ایران، با هدف کشف ارتباط تماشاگر و نوع فاصلهگذاری در نمایشهای سنتی ایرانی نظیر تعزیه و روحوضی، به روستاها و مناطق مختلف ایران سفر کرده بود.
بروک در سفر خود به ایران در سال ۱۹۷۱ میلادی (۱۳۵۱ خورشیدی) نمایش «اورگاست» را با همکاری آربی آوانسیان در جشن هنر شیراز به روی صحنه برد. در آن اجرا، بازیگران سرشناس ایرانی از جمله پرویز پورحسینی، هوشنگ قوانلو، فهیمه راستکار و سیاوش تهمورث حضور داشتند.
پس از انقلاب هم قرار بود گروه تئاتر بروک برای اجرای نمایش «مفتش بزرگ» در جشنواره فجر به تهران سفر کند. با این حال، در بهمنماه ۱۳۸۸ پیش از آغاز بیستوهشتمین جشنواره تئاتر فجر، در شرایطی که بحث تحریم گسترده این رویداد توسط اهالی تئاتر در اعتراض به سرکوب معترضان به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح بود، گروه تئاتر بروک نیز از حضور در جشنواره آن سال انصراف داد.
سخنگوی دفتر پیتر بروک در همان زمان بدون اشاره به حوادث وقت ایران به رادیوفردا گفته بود که کارگردان سرشناس بریتانیا معتقد است «اکنون زمان مناسبی برای سفر به تهران نیست».
با استفاده از وبسایت ورایتی، گاردین و وبسایت رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.