خبرخوان
انتقاد نماینده خامنهای از روحانی: برای روحانینماها مهم این است که عدهای خوششان بیاید

در ادامه انتقادهای محافظهکاران از پوشش برخی زنان در یک مراسم با حضور حسن روحانی، نماینده علی خامنهای در نیروی قدس سپاه نیز بشدت از این مراسم انتقاد کرد و رئیس جمهوری اسلامی را «روحانینما» خواند.
به گزارش تسنیم، علی شیرازی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه قدس، شامگاه یکشنبه در مراسمی مذهبی در کرمان به کنایه گفت: «اگر در مجلسی رئیس جمهور دعوت شود، چند نفر هم چادر از سر برداشتند اشکالی ندارد؛ آزادی است».
نماینده رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه افراد به اصطلاح روحانینما «فقط ظاهری اسلامی دارند» گفت: برای آنها «مهم این است که مردم رأی بدهند و عدهای خوششان بیاید و حمایت کنند».
انتشار تصاویر همایشی که دوشنبه گذشته، چهارم شهریور، با عنوان «ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساختهای روستایی» و با سخنرانی حسن روحانی برگزار شد با موجی از انتقادهای محافظهکاران جمهوری اسلامی روبهرو شد.
ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید ساکن قم، نیز در دیدار با محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی حسن روحانی، از این مراسم که «سبب ناراحتی میشود» انتقاد کرده بود.
در پی گسترش انتقادها، روابط عمومی ریاست جمهوری ایران با اینکه گفت روستائیان با پوشش سنتی خود به مراسم آمده بودند اعلام کرد «دستور پیگیری و برخورد با خاطیان صادر شده است».
مهمترین خبرهای ایران و جهان
اردوغان: سوئد قول داده که ۷۳ تروریست را به ترکیه تحویل دهد

رئیسجمهوری ترکیه میگوید سوئد قول داده است که ۷۳ تروریست را به ترکیه تحویل دهد.
رجب طیب اردوغان روز پنجشنبه ۹ تیر پس از نشست رهبران ناتو در مادرید از توافق سهجانبه با سوئد و فنلاند بهعنوان «پیروزی دیپلماسی» یاد کرد و گفت نشان دادن عزم ناتو برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال آن مهم است.
او تصریح کرد که این توافق نباید روی کاغذ بماند.
آقای اردوغان همچنین اعلام کرد حمایت ناتو از اوکراین «بیقید و شرط» است، اما این حمایت باید نشانگر دیدگاهی در راستای صلح و جلوگیری از فاجعه انسانی در کمترین زمان ممکن باشد.
از زمان اعلام تمایل سوئد و فنلاند برای الحاق به ناتو، ترکیه با این درخواست مخالفت کرده و گفته بود که برخی اعضای گروههای تروریستی فعال در ترکیه، در این کشورها فعال هستند.
با این حال، آنکارا روز هشتم تیر از مخالفت خود با پیوستن سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو دست کشید.
از سوی دیگر، روسیه که در ابتدای ارائه درخواست فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو به شدت نسبت به عواقب آن هشدار داده بود، اکنون موضع نرمتری گرفته است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز پنجشنبه در نشست کشورهای حاشیه دریای خزر گفت که عضویت این کشورها در ناتو با اوکراین فرق دارد؛ زیرا روسیه با این کشورها «مناقشه ارضی» ندارد.
او گفت اگر این کشورها زمینه ورود تسلیحات و نیروهای ناتو به سرزمین خود را فراهم کنند، روسیه اقدامات «مقتضی» را انجام خواهد داد.
با استفاده از گزارشهای شبکه «تیآرتی» و خبرگزاری آناتولی ترکیه/د.خ/ک.ر
جو بایدن: یک کمک تسلیحاتی دیگر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین داده میشود

رئیسجمهوری ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا یک کمک تسلیحاتی دیگر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین تحویل میدهد.
جو بایدن روز پنجشنبه ۹ تیر افزود: آمریکا و متحدانش تا هر زمانی که لازم باشد از اوکراین در برابر تهاجم روسیه حمایت خواهند کرد.
رئیسجمهوری آمریکا که در محل برگزاری اجلاس ناتو در مادرید با خبرنگاران سخن میگفت، افزود: این کمک ۸۰۰ میلیون دلاری جدید شامل سیستمهای ضد-هوایی، آتشباری، توپخانه و دیگر سلاحها خواهد بود.
او همچنین اظهار داشت که تجاوز روسیه به خاک اوکراین باعث عقبماندگی اقتصادی، عدم ورود فناوری لازم برای صنایع نظامی و نفتی، و تضعیف موقعیت جهانی مسکو شده است.
این کمکها بخشی از بسته ۴۰ میلیارد دلاری کمکهای امنیتی و اقتصادی آمریکا به اوکراین است که ماه گذشته توسط کنگره این کشور تصویب شد. از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، آمریکا ۱۳ بسته کمک مالی به این کشور اختصاص داده و بسته جدید چهاردهمین آنها خواهد بود.
آمریکا طی چهار ماه گذشته، هفت میلیارد دلار برای کمک به اوکراین جهت مقابله با تهاجم روسیه و بهبود وضعیت اقتصادی این کشور اختصاص داده است.
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین پنجم اسفند پارسال آغاز شد. آمریکا، اتحادیه اروپا همراه با بریتانیا، کانادا، ژاپن و استرالیا تحریمهای شدیدی علیه کرملین وضع کردهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
احمد خاتمی: به رئیسی گفتم گرانیها تا کی ادامه دارد؛ گفت تمام میشود

احمد خاتمی، امامجمعه تهران و عضو مجلس خبرگان، میگوید رئیسجمهوری ایران در جلسهای به او قول داده که گرانیهای افسارگسیخته به پایان میرسد.
احمد خاتمی روز پنجشنبه ۹ تیر مدعی شد: «در جلسه هیات رئیسه که پنجشنبه تشکیل شد، به رئیسجمهور گفتم که به طور خلاصه بگویید این گرانیهای افسارگسیخته تا کی ادامه دارد و جواب داد تردید نداشته باشید که تمام میشود».
ابراهیم رئیسی افزوده که «از این گردنه گذر خواهیم کرد و اقتصاد بیمار ۵۰ ساله را با فضل خدا و با صبر مردم به سامان خواهیم رساند».
اظهارات رئیسجمهوری ایران در حالی است که خود او روز چهارم تیر گفته بود: «لایحه دو فوریتی برای مجلس شورای اسلامی تهیه کردیم که افزایش قیمت برخی از کالاها به سال بعد محول شود».
از سوی دیگر، ۱۰ ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و بهرغم شعارهای آن برای کنترل تورم، ریال ایران حدود یک چهارم از ارزش خود را از دست داده و کشور با موج جدیدی از تورم مواجه شده است.
در همین زمینه مرکز آمار ایران روز هفتم تیر اعلام کرد نرخ تورم نقطه به نقطه در خرداد امسال به ۵۲.۵ درصد رسیده و در مقایسه با ماه قبل (تورم ماهانه) نیز ۱۳.۲ درصد افزایش نشان میدهد.
چنین میزانی از تورم ماهانه (افزایش قیمتها در یک ماه نسبت به ماه قبل) طی سالهای گذشته بیسابقه بوده و حتی از سال ۹۱ و آغاز تحریمهای سخت بینالمللی علیه ایران تا سال گذشته، هرگز تورم ماهانه ایران بیش از هشت درصد نبوده است.
تورم ماهانه ایران طی دو ماه گذشته همواره بالای ۱۲ درصد بوده است.
با استفاده از گزارش روزنامه همشهری، مرکز آمار و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
روسیه بر سر «سوالبارد»، نروژ را تهدید به اقدامات تلافیجویانه کرد

همزمان با تهدید نروژ از سوی روسیه به «اقدامات تلافیجویانه» به دلیل محدودیت در انتقال کالا به شهرکهای روسنشین مجمعالجزایر «سوالبارد»، نروژ هرگونه محدودیت در دسترسی مسکو به این جزایر را رد کرد.
روسیه چهارشنبه، هشتم تیر اعلام کرد که محدودیتهای اعمال شده از سوی نروژ، انتقال کالا به شهرکهای روسنشین در مجمعالجزایر «سوالبارد» در منطقه شمالگان را مختل میکند.
کرملین تهدید کرده در صورتی که اسلو این مشکل را حل نکند، با «اقدامات تلافیجویانه» روسیه مواجه خواهد شد.
روسیه مشخص نکرده که این «اقدامات تلافیجویانه» در چه حوزهای خواهند بود.
وزارت خارجه روسیه هم اعلام کرد که در اعتراض به این محدودیتها، کاردار نروژ را احضار کرده است.
سوالبارد، در میانه راه سواحل شمالی نروژ و قطب شمال قرار دارد و بخشی از خاک نروژ است.
با این حال روسیه بر اساس معاهدهای که در سال ۱۹۲۰ امضا شده، حق بهرهبرداری از منابع طبیعی بخشی از این مجمعالجزایر را در اختیار دارد و برخی از ساکنین این جزایر نیز روستبار هستند.
این در حالی است که نروژ میگوید اسلو دسترسی روسیه به مجمع الجزایر سوالبارد را مسدود نمیکند و تنها تحریمهای بینالمللی را اجرا میکند.
نروژ عضو ناتو است و با آنکه از اعضای اتحادیه اروپا به شمار نمیرود، اما تحریمهای اتحادیه اروپا را علیه روسیه اعمال میکند.
وزیر خارجه این کشور در عین حال اعلام کرده که تحریمها بر حمل و نقل کالا از طریق دریا به سوالبارد تأثیری نخواهد داشت.
با این حال، بیشتر بار برای شهرکهای روسی مجمعالجزایر یادشده، ابتدا از طریق جاده از طریق نقطه مرزی بین روسیه و نروژ در سرزمین اصلی میگذرد که به روی کالاهای تحریمی بسته است.
از زمان حمله به اوکراین در فوریه گذشته، روسیه با تحریمهایی مواجه شده که ترانزیت کالاهای این کشور از طریق اروپا را محدود میکند.
با استفاده از گزارشهای رویترز و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
حسین شنبهزاده، ویراستار و فعال توئیتری، راهی زندان شد

حسین شنبهزاده، ویراستار ادبی و فعال توئیتری، روز پنجشنبه نهم تیر از قطعی شدن حکم زندان خود بهاتهام «توهین به مقدسات و رهبر جمهوری اسلامی» خبر داد و راهی زندان شد.
آقای شنبهزاده با انتشار یادداشتی در قالب رشتهتوئیت تصویری از رأی دادگاه تجدیدنظر را منتشر کرد که بر اساس آن او به تحمل نزدیک به شش سال حبس محکوم شده که سه سال و نیم آن قابل اجراست.
اتهامات حسین شنبهزاده در حکم دادگاه «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» بهواسطه فعالیت در توئیتر عنوان شده است؛ اتهاماتی که خود او آنها را رد میکند.
این ویراستار ادبی در یادداشت خود خطاب به دوستان و مخاطبانش تأکید کرده است که آنچه برای او اهمیت دارد، آزادی عقیده و بیان است که هرگز از آن کوتاه نمیآید و از همگان خواسته است که «شما هم کوتاه نیایید و آزاد باشید».
او در بخش دیگری از این یادداشت با بیان اینکه حکومت «زندگی و آیندۀ» او را از بین برده، نوشته است: «من صدهزارمین مظلومِ دست این جماعت هم نیستم و شرم دارم در مقابل کارونها و ریراها دم از مظلومیت خودم بزنم. ولی باز مظلومم. تو بگو صدهزار و یکمین مظلوم.»
اشاره او به کارون حاجیزاده، فرزند ۹ ساله حمید حاجیزاده است؛ شاعر و نویسندهای که شهریور ۱۳۷۷ در جریان قتلهای زنجیرهای وزارت اطلاعات همراه با پسرش با چاقو کشته شد. «ریرا» نیز نام دختر حامد اسماعیلیون است؛ یکی از ۱۷۶ قربانی سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشکهای سپاه.
حسین شنبهزاده در پایان یادداشت خود نوشته است: «به امید روزی که همهمون آزاد باشیم، که زندانی بزرگتر از جهل و ظلم نیست.»
یادداشت توئیتری حسین شنبهزاده در روز معرفی خود به زندان
سلام بچهها. دلم بیشتر از چیزي که فکر میکنید براتون تنگ شده بود. هر روز، و بدون اغراق هر روز، به یادتون بودم. برمیگردم. اما نه فوری. روزي که رفتم، دلیلش این بود که احضاریهم به زندان اومده بود. در شرایطي که مادرم آرتروز شدید داره و یه نفر باید تو دست و بالش میبود.
روزي که احضاریه اومد مجبور شدم از ترس دستگیری، از توییتر برم و کمکحال مامان باشم. ولی دیگه برای خواهرم، نور چشمم، فاطمهمون، که وثیقه گذاشته بود اولتیماتوم اومده و الآن در راه زندانم. بدون یک پاپاسی پول، و در شرایطي که نمیدونم خرج زندان، و بهخصوص بعد از زندان رو از کجا بیارم.
ولی مهم نیست. با تمام گشادی، خرج خودمو تو زندان شاید بتونم دربیارم (مشهوره که غذای خود تهران بزرگ یا حتی اوین قابل خوردن نیست.) ولی بعد از زندان... نمیدونم. یه طوري میشه دیگه. سه سال پیش تازه داشتم از آب و گِل درمیاومدم، که زندگی و آیندهمو تباه کردن. سه ساله گرفتارم.
میدونم چه کنم. به امیدِ اول خونوادهم، بعدش شما، زنده میمونم. سرافراز میرم داخل زندان، سرافرازتر میام بیرون. گرچه... دروغ چرا... من مجید توکلی نیستم. میترسم از زندان رفتن. تو بدترین کابوسامم زندان نمیدیدم. آدمِ زندان نیستم. حتی سیاسی.
و به نظر خودم اینقدر در حق کسي بدی نکردهم که شایستۀ سه سال و نیم زندان باشم. ولی حالا که قراره برم، ابداً سرافکنده نیستم. شایدم عفو مشروطي چیزي بهم خورد و زودتر اومدم بیرون. من که گناهي ندارم آخه. حتی از کسي کینه هم ندارم. اما اگه شما از من بدی دیدید، جز شرمندگی ندارم.
صمیمانه، عاجزانه، و ملتمسانه میگم ببخشید. یا به اصطلاح مذهبیا: حلالم کنید. میدونم زیاد و در حضور عدۀ زیادي حرف میزدم و یه آفتِ این کار اینه که خواهی نخواهی افرادي رو آزرده میکنی. جز این بارِ بزرگ، هیچ باري روی وجدانم ندارم، و از افرادي هم که ناراحتشون کردهام میخوام در حق برادر کوچیکشون بزرگواری نشون بدن و ببخشنش. از سر مظلومنمایی نمیگم. حرفیه که از ته دل میزنم. ببخشید. حرف مفت زیاد زدم و کار عبث هم زیاد کردم.
دیگه: درست از همون زمان آزادی از بازداشت تا الآن، باور بفرمایید یا نه، بهترین شرایطِ رفتن برام مهیا بود. با کار، میتونستم پول وثیقه رو هم بدم. ولی نرفتم. با احترام به خیلیا که به هر دلیل پناهنده شدن. اونا نوعاً مسئولیت خانواده یا حتی جان خودشون به عهدهشون بود، یا هر دلیل دیگهاي.
و با تمام احترام به کسي که حتی بدون خانواده و شخصاً پناهنده شده. اون شخصم دلیل کاملاً موجه خودشو داره.
ولی من اعتقادم اینه که این سرزمین، که حتی یک وجب از خاکش سهم ندارم، خونۀ منه، و «من از این خانۀ پرنور به در مینروم». شاید یه روز به اختیار خودم برم، اما نمیتونن بهزور، به این آسونی از خونهم بیرونم کنن. کسي که باید بره من نیستم، چون کسي که خونهمو اشغال کرده من نیستم.
یک تا سه سال عمرم که دیگه قابل نداره. فدای سر خونهم که کشورم باشه، و فدای سر شما.
بچهها، این کارو به دو دلیل با من کردن؛ یکي کینۀ شخصیِ یه یارویي، و دیگه این که ازم «درس عبرت» بسازن. لطفاً به چشم درس عبرت بهم نگاه نکنید، و بهقول فریدون فرخزاد مظلوم، آزاده باشید وَ آزاد باشید.
من از موردي که برام اهمیت داره، یعنی آزادی عقیده و بیان، هرگز کوتاه نمیام. هیچکس نباید در بیانِ عقیدهش، حتی اگه سراپا باهاش مخالف باشیم، ترس جان و ترس آزادی داشته باشه. الآن گمونم در جایگاه نصیحت باشم دیگه. پس خواهش میکنم شما هم کوتاه نیاید. آزاد باشید.
اینا زندگی و آیندۀ منو از بین بردن. به خاک سیاه نشوندنم. بدون پول. من صدهزارمین مظلومِ دست این جماعت هم نیستم و شرم دارم در مقابل کارونها و ریراها دم از مظلومیت خودم بزنم. ولی باز مظلومم. تو بگو صدهزار و یکمین مظلوم. اشکال نداره. این زمستون هم میگذره و روسیاهی به زغال میمونه.
بچهها، من دوستتون داشتم و دارم. اینجا هم خونۀ من بود. برمیگردم. با دست پُر هم برمیگردم. الآن چیزي جز این نمیخوام که منو ببخشید.
گوشیم دست نور چشمم، خواهرم فاطمه میمونه. اگه امر ضروری، و واااااقعاً ضروری داشتید بهش بگید. چون طفل معصوم زیاد کار میکنه.
دلم برای انیمههای میازاگی تنگ میشه. دلم برای صدای دلکش و پریسا و مرضیه و بنان و شجریان و مهستی و هایده تنگ میشه. دلم برای آهنگ لیلی مارلین تنگ میشه. از همه مهمتر، دلم برای مسخرهبازی درآوردن با بچههای اینجا تنگ شده، و تنگتر میشه. مظلوم میرم و ساقط از زندگی. بدون آینده.
دیگه سلامتیتون. و یه چیز کماهمیتتر. بچهها من فراموشتون نکردهم و نمیکنم. خواهش میکنم شما هم فراموشم نکنید. هر قدر این خواهش رقتانگیز به نظر میرسه ایراد نداره. وضعم رقتانگیز نیست، اما آرزوی کسي هم نیست.
روزي که قراره آزادم کنن به فاطمه میگم قبلش با این اکانت توییت کنه.
سری قبل که آزاد شدم مثل غریبالغربا تو خیابون جلو اوین برای خودم میپلکیدم و دلم بهشدت گرفت از تنهایی و اینکه هیچکس به یادم نیست. خودم میدونم چقدر پرروییه، ولی اگه اون اطراف بودید، اگه بیکار بودید، اگه یه شاخه خرزهره سر راهتون دیدید بکَنیدش و برام بیارید. تنهام نذارید.
دوستتون دارم. احتمالاً بیشتر از چیزي که فکر میکنید. من تو راه اوینم برای معرفی. دیگه به جواب دادن نمیرسم. ببخشید.
به امید روزي که همهمون آزاد باشیم، که زندانی بزرگتر از جهل و ظلم نیست.
با استفاده از رشتهتوئیت حسین شنبهزاده و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
پارلمان اسرائیل رأی به انحلال خود داد

پارلمان اسرائیل برای پنجمین بار در کمتر از چهار سال اخیر به انحلال خود رأی داد و قرار شد شهروندان این کشور در ماه نوامبر باری دیگر به پای صندوقهای رای فرستاده شوند.
بنابر گزارشها، با این تحولات، یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل و معمار دولت ائتلافی در حال خروج، بعد از نیمهشب جمعه نخستوزیر موقت این کشور خواهد شد.
این اقدام به روندی یک ساله پایانی رسمی میدهد که در آن هشت حزب از سراسر طیف سیاسی اسرائیل تلاش کردند پس از یک دوره بنبست سیاسی طولانیمدت و برگزاری چهار انتخابات ظرف دو سال، زمینه مشترک پیدا کنند.
به نوشته شماری از رسانههای اسرائیلی، دولت این کشور در روزهای اخیر سعی داشته است تا با تسریع روند انحلال پارلمان، مانع بهقدرت رسیدن اپوزیسیون به رهبری بنیامین نتانیاهو در این دوره پارلمان شود.
یائیر لاپید چهاردهمین فردی خواهد بود که این مقام را به دست میآورد و او اکنون این پست را از نفتالی بنت، کوتاهمدتترین نخستوزیر اسرائیل، تحویل میگیرد.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، ساعاتی پیش از نشست پارلمان این کشور برای رایگیری در مورد انحلال خود گفت که در انتخابات آتی پارلمان شرکت نخواهد کرد.
متهم اصلی حملات تروریستی پاریس به «حبس ابد کامل» محکوم شد

صلاح عبدالسلام، متهم اصلی حملات تروریستی به پاریس که ۱۳۰ قربانی بر جا گذاشت، به حبس ابد بدون آزادی مشروط یا حبس ابد کامل محکوم شد.
این شدیدترین مجازات در فرانسه است و به ندرت از سوی دادگاهها صادر میشود.
صلاح عبدالسلام، به اتهام حمله مسلحانه و بمبگذاری در ارتباط با گروه داعش مجرم شناخته شد.
این حکم در روزهای پایانی یک محاکمه ۹ ماهه صادر شد که در آن عبدالسلام، تنها بازمانده تیم افراطی داعش که این حمله را طراحی و اجرا کرد، از قربانیان عذرخواهی کرد و از قضات درخواست کرد که «اشتباهات» او را ببخشند.
دادگاهی در پاریس، ۱۹ مرد را با اتهاماتی مرتبط با حمله تروریستی داعش در پاریس در سال ۲۰۱۵ مجرم شناخت.
قاضی دادگاه حکم محکومیت این افراد را روز چهارشنبه، هشتم تیر، شش سال پس از حملات به تئاتر، کافهها، تالار موسیقی باتاکلان و استادیوم ملی فرانسه قرائت کرد.
به جز عبدالسلام، ۱۸ نفر از متهمان دیگر این پرونده که به طور عمده متهم به کمک در تدارکات یا حمل و نقل هستند، به محکومیتهای مختلف مرتبط با تروریسم محکوم شدند.
یکی از متهمان در ترکیه در زندان است، پنج تن از آنها در سوریه یا عراق کشته شدند و یک نفر از آنها نیز متهم به کلاهبرداری است.
اعدام «۱۰ زندانی» دیگر در رجاییشهر در یک روز

برخی گزارشها از اعدام ۱۰ زندانی با اتهامات متفاوت در زندان رجاییشهر کرج در بامداد چهارشنبه، ۸ تیر، حکایت دارد.
وبسایت حقوق بشری هرانا اتهام هشت نفر از اعدامشدگان را «قتل» و اتهام دو نفر دیگر را «لواط به عنف» و«تجاوز به عنف» عنوان کرده است.
رادیو فردا مستقلاً قادر به تأیید جزئیات این خبر نیست، اما خبرگزاری رکنا در داخل ایران نیز از اعدام چهار متهم به قتل در بامداد روز چهارشنبه در محوطه زندان رجاییشهر کرج خبر داده است.
فرهاد میثمی، فعال مدنی که بیش از چهار سال است در همین زندان به سر میبرد، نیمه خرداد امسال در یادداشتی با موضوع اعدامها در زندان رجاییشهر نوشت که «سالانه حدود ۲۰۰ اعدام در این زندان اجرا میشود».
اوایل خرداد نیز سازمان عفو بینالملل در گزارشی هشدارآمیز در مورد افزایش «نگرانکننده» آمار اعدام در جهان اعلام کرد که در این میان، ایران بیشترین آمار اعدام را از سال ۲۰۱۷ تاکنون داشته است.
معاون حقوق بشر دبیرکل سازمان ملل هم روز ۳۱ خرداد گفت که روند افزایشی اعدام در ایران همچنان ادامه یافته و تنها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ یعنی بین ۱ ژانویه تا ۲۰ مارس ۲۰۲۲، دستکم ۱۰۵ نفر در جمهوری اسلامی اعدام شدهاند که بسیاری از آنها متعلق به گروههای اقلیت بودند.
با استفاده از هرانا، رکنا و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
دختری «۱۶ ساله» در نورآباد ممسنی با شلیک پدرش به قتل رسید

یک دختر ۱۶ ساله در نورآباد ممسنی در استان فارس بهدست پدرش، با شلیک اسلحه شکاری، به قتل رسید.
بهنوشته وبسایت هرانا، دختر کشتهشده آریانا لشکری نام داشت و این قتل شامگاه دوشنبه، ششم تیر، رخ داده است.
بهگزارش خبرگزاری رکنا، پدر آریانا پس از بازداشت گفته است: «در پی اختلاف بر سر موضوعی، آریانا به خانه مادرم رفت و من هم یکباره نتوانستم عصبانیتم را کنترل کنم و با اسلحه شکاری خودم به آنجا رفتم تا او را بترسانم. واقعاً قصدم کشتن دخترم نبود، اما بیاختیار شلیک کردم.»
با این حال، مسیح علینژاد، فعال مدنی حقوق زنان، فایلی صوتی از «یکی از بستگان آریانا لشکری» را در اینستاگرامش منتشر کرده که میگوید پدر آریانای «۱۵ ساله» وی را «فقط بهخاطر اینکه میخواسته بدون محدودیت زندگی کند و بهخاطر حرفهای خالهزنکی فامیل کشته است».
بر اساس ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، پدران قاتل در صورت محکومیت در دادگاه، حداکثر به پرداخت دیه و حبس بین سه تا ده سال محکوم میشود. با این حال، در بسیاری موارد از موارد قتلهایی که توسط مردان خانواده صورت میگیرد، اولیای دم با گذشت از خون فرزند خود، زمینه حمایت از قاتل و آزادی آنها را فراهم میکنند.
با استفاده از هرانا، رکنا و اینستاگرام مسیح علینژاد؛ ر.ش / پ.پ
رئیسی: مبادلات مالی ایران و روسیه باید مستقل از غرب باشد

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، میگوید تبادلات مالی ایران و روسیه باید مستقل از سیستم تبادلات مالی غرب گسترش یابد.
رئیسی که در حاشیه اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، دیدار کرد، افزود این سیستم مالی مستقل موجب میشود «هیچ کشوری نتواند بر آن اعمال نفوذ و فشار کند.»
ایران و روسیه هر کدام بهترتیب به دلیل برنامه هستهای و حمله به اوکراین، تحت فشار شدید غرب و آمریکا قرار دارند.
با این حال رئیسی از افزایش حجم مبادلات تجاری و روابط اقتصادی دو کشور در ماههای اخیر خبر داده است.
وی اضافه کرده که ایران تعامل با روسیه را در چارچوب یک «روابط راهبردی» دنبال میکند.
رئیسجمهوری روسیه نیز در این دیدار بر همکاری امنیتی روسیه و ایران تأکید کرد.
ولادیمیر پوتین با اشاره «تماس دائمی» روسیه و ایران در مسائل امنیتی گفت: «ما در امور سیاسی و امنیتی، از جمله در نقاط حساس سوریه، در ارتباط دائمی هستیم.»
نگاه مثبتی در جامعه ایران به روابط جمهوری اسلامی و روسیه، تحتتأثیر مناسبات تاریخی، وجود ندارد، اما رهبران فعلی بهسوی تقویت و افزایش این روابط حرکت میکنند.
ناتو رسماً روسیه را «مهمترین تهدید» برای امنیت کشورهای عضو اعلام کرد

ناتو روز چهارشنبه، ۹ تیر، روسیه را «مهمترین و مستقیمترین تهدید» برای صلح و امنیت اعضای خود اعلام کرد.
این ائتلاف نظامی پس از نشست چهارشنبه خود در مادرید، ضمن تاییدِ آنچه که، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو «بزرگترین بحران امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون خواند»، اعلام کرد که «با چنین تهدیدی» مقابله خواهد کرد.
ناتو در بیانیه خود همچنین تأکید کرد که «بحران برآمده از تهاجم بیدلیل روسیه به اوکراین بهطور چشمگیری نظم امنیتی اروپا را برهم زده است.
در این بیانیه همچنین از موافقت رهبران ناتو با دعوت رسمی از فنلاند و سوئد و امضای پروتکلهای الحاقِ این دو کشور برای پیوستن به این ائتلاف خبر داده شد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز چهارشنبه در عشقآباد، گفت روسیه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو «مشکلی ندارد.»
دیدار نمایندگان طالبان و آمریکا برای آزادسازی منابع مالی افغانستان

به دنبال زمینلرزه مرگبار در افغانستان، مقامات ایالات متحده و طالبان دیداری به منظور آزادسازی بخشی از منابع مالی افغانستان خواهند داشت.
کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد که به فوریت روی این موضوع کار خواهد کرد، اما یکی از اعضای هیات مدیره بانک مرکزی افغانستان گفت که نهایی کردن این اتفاق میتواند امری زمانبر باشد.
حافظ ضیا احمد، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، گفت که امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، به همراه وزیر اقتصاد طالبان و مقامات بانک مرکزی جهت گفتوگو وارد دوحه شده است.
وزارت خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرد که تام وست، نماینده این کشور در امور افغانستان، در این گفتوگوها مشارکت خواهد داشت و واشینگتن پارهای از مسائل دیگر همچون حقوق بشر و بازگشایی مدارس به روی دختران را نیز مطرح خواهد کرد.
زلزله ۵.۹ درجهای هفته گذشته در افغانستان که بیش از هزار کشته بر جای گذاشت و دهها هزار نفر را نیز بیخانمان کرد، به بحث آزادسازی ذخایر مالی افغانستان فوریت بخشیده است.
واشینگتن اما تلاش میکند اطمینان یابد که منابع آزادشده صرف کمک به مردم افغانستان خواهد شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن/ک. خ
نفتالی بنت میگوید در انتخابات آینده پارلمان اسرائیل شرکت نخواهد کرد

نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، ساعاتی پیش از نشست پارلمان این کشور برای رایگیری در مورد انحلال خود گفت که در انتخابات آتی کنست شرکت نخواهد کرد.
دولت بنت که از ائتلاف هشت حزب تشکیل شده است هفته پیش اعلام کرد که ادامه کار آن میسر نیست و قرار است که انتخابات زودرس در ماه اکتبر برگزار شود. یائیر لاپید، وزیر خارجه، تا زمان برگزاری انتخابات ریاست موقت دولت برعهده خواهد داشت.
رایگیری برای انحلال پارلمان امشب انجام میشود و آقای لاپید پست نخستوزیری را در اختیار خواهد گرفت.
آقای بنت روز چهارشنبه هشتم تیر در اظهارنظری گفت که «به زودی دوره نخستوزیری خود را به پایان میرسانم».
او افزود: در انتخابات بعدی شرکت نمیکنم.
نفتالی بنت همچنین از واگذاری ریاست حزب «یامیناه» به آیلد شکت خبر داد. این احتمال مطرح شده است که خانم شکت احتمالا در انتخابات آینده به ائتلاف راستگرایان به رهبری حزب لیکود و بنیامین نتانیاهو بپیوندد.
شاکر بهروزی، زندانی سیاسی کرد، در پی ابلاغ حکم اعدام به «مکانی نامعلوم» منتقل شد

سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز چهارشنبه هشتم تیر با هشدار در مورد اعدام «قریبالوقوع» شاکر بهروزی، زندانی سیاسی کُرد، از جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری خواست تا با اعمال فشار بر جمهوری اسلامی مانع از اجرای این حکم شوند.
این فراخوان برای اقدام فوری پس از آن منتشر میشود که به گزارش پایگاه خبری ههنگاو، آقای بهروزی که بهتازگی برای بار دوم حکم اعدامش توسط دیوان عالی کشور تایید شده بود، از اوایل روز چهارشنبه «به بهانه دیدار با برادرش از بند سیاسی خارج شده» و بیاطلاعی از وضعیت او ادامه دارد.
این سازمان حقوقبشری همچنین با اشاره به اعدام مخفیانه فیروز موسیلو، زندانی سیاسی کرد، در زندان ارومیه، از تکرار وضعیتی مشابه در رابطه با اجرای حکم شاکر بهروزی ابراز «نگرانی عمیق» کرده است.
پیشتر یک «منبع مطلع» به ههنگاو گفته بود که آقای بهروزی از زمان تایید دوباره این حکم، فقط ۲۰ روز برای فرجامخواهی مهلت دارد.
حکم اعدام این زندانی سیاسی کُرد نخستینبار شهریور سال گذشته در شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور، مستقر در قم، تایید شده بود.
شاکر بهروزی پس از هفت ماه عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران بە ایران بازگشت اما در اسفند ٩٧ به دست نیروهای اداره اطلاعات ارومیه بازداشت شد. او در شهریور ۹۹ در دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به اتهام عضویت در حزب کومهله، به اعدام محکوم شد.
با استفاده از وبسایت ههنگاو و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
تاکید کشورهای حاشیه دریای خزر بر مقابله با حضور نیروهای خارجی در این منطقه

ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، و رهبران چهار کشور دیگر حاشیه دریای خزر روز چهارشنبه هشتم تیر بار دیگر بر تعهد مشترک خود برای مقابله با حضور نیروهای خارجی در منطقه تاکید کردند.
روسای جمهوری ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در اجلاسی در شهر عشق آباد، پایتخت ترکمنستان، در مورد همکاریهای منطقهای و مسائل بینالمللی گفتوگو کردند.
آنها در بیانیه پایانی اجلاس بر جلوگیری از حضور هر نیروی خارجی در این منطقه تاکید کرده و در عین حال متعهد شدند که قلمرو خود را برای حمله به یکی از کشورهای حاشیه دریای خزر در اختیار نیروهای خارجی قرار نخواهند داد.
در این بیانیه بر اهمیت همکاریهای نظامی بین کشورهای حاشیه دریای خزر نيز تاکید شده است.
پنج کشور حاشیه دریای خزر پس از چند دهه مذاکره و ابهام بالاخره در سال ۹۷ در مورد پیمان تقسیم قلمرو دریایی و نحوه بهره برداری از دریای خزر به توافق رسیدند.
دیدار ولادیمیر پوتین از تاجیکستان در روز سهشنبه و شرکت او در اجلاس عشق آباد در روز چهارشنبه اولین سفر خارجی رئیسجمهوری روسیه پس از شروع تهاجم نظامی این کشور به اوکراین در روز پنجم اسفند است.
اجلاس عشق آباد همزمان با اجلاس سران اعضای ناتو در مادرید برگزار شد که در آن روسیه «بزرگترین تهدید مستقیم» توصیف شده است.
ولادیمیر پوتین و سایر رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر در اظهار نظرهای علنی خود به جنگ در اوکراین هیچ اشارهای نکردند.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.