لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۰

کارنامه آذر ماه ۹۸

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در آذر ماه ۹۸ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۴:۴۱ ۱۴.۹.۱۳۹۸

«بسیاری از کارگران ساختمانی،‌ کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند»

نایب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی گفت: بسیاری از کارگران ساختمانی که جزو اقشار محروم و شدیدا آسیب پذیر هستند، کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، هادی ساداتی با اشاره به اینکه اعتقادی به کارساز بودن این بسته معیشتی با توجه به وضعیت تورمی که اکنون به وجود آمده ندارد و بعید می‌داند تاثیری بر زندگی کارگران ساختمانی بگذارد افزود:‌ بیشتر کارگران ساختمانی کد ملی خود را در کد دستوری و سامانه اعلام شده،‌ثبت کرده اند ولی هنوز جوابی نگرفته‌اند.

حدود یک میلیون کارگر ساختمانی در ایران وجود دارند.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه سخنگوی ستاد شناسایی گفته که ۶۰ میلیون نفر از کمک معیشتی بهره‌مند شده‌اند اما فعالان و مقامات کارگری می‌گویند این یارانه به طور محدود و به تعداد کمی از کارگران حداقل‌بگیر و بازنشسته پرداخت شده و شامل بخش بزرگی از کارگران نشده است.

۱۷:۳۳ ۱۲.۹.۱۳۹۸

موافقت کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه با خواسته‌های کارگران اعتصابی

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه روز سه‌شنبه اعلام کرد که کارگران این شرکت در پی پذیرش خواسته‌های شان از سوی کارفرمای خصوصی، به طور مشروط،‌ اعتصاب خود را به حال تعلیق درآورده‌اند.

بر اساس این گزارش، کارفرما متعهد به بازگرداندن کارگران اخراجی ظرف کمتر از پنج روز شده و قول داده شده است که تمام پرونده‌ها علیه شماری از کارگران در دادسرای شوش بسته خواهد شد.

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه اشاره کرد قرار شده است کارفرما سالی دوبار لباس کار و کفش در اختیار کارگران قرار دهد و در زمان بندی معین حقوق مهرماه را در روز ۲۶ آذر،‌ حقوق آبان را در روز پنجم دی و حقوق دی ماه و پس از آن را سر موعد و بدون تاخیر بپردازد.

پرداخت مطالبات بازنشستگان حداکثر تا سه ماه آینده، تمدید فوری دفترچه بیمه و پرداخت لیست بیمه، تامین مطالبات عرفی، حق همسر، سختی کار، ایاب و ذهاب، پاداش و بهره برداری، پرداختی ماه رمضان و افزایش حق غذا نیز از دیگر تعهدات کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت تپه بوده است.

بر اساس این گزارش،‌ نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه اعلام کرده‌اند در صورت عدم بازگشت به کار اخراجی‌ها، بسته نشدن پرونده‌های قضایی، مشخص نشدن وضعیت قرارداد و عدم بازگشت به کار اسماعیل بخشی،‌نماینده کارگران، تا چهارشنبه هفته آینده، اعتصاب و تجمع‌ها را این بار در مقابل فرمانداری شوش از سر خواهند گرفت.

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه خطاب به مسئولان استان خوزستان گفت که تنها شش روز برای تحقق خواسته‌های آنان وقت دارند.

۱۶:۴۳ ۱۲.۹.۱۳۹۸

پرداخت دستمزد مهرماه کارگران آذرآب و هپکو

استاندار استان مرکزی روز سه‌شنبه با اعلام اینکه دستمزد مهرماه کارگران دو کارخانه آذرآب و هپکو در اراک پرداخت شده است، گفت: رونق تولید به این دو کارخانه بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی آقازاده در پاسخ به این پرسش که آیا در پی جلساتی که برای دو کارخانه آذرآب و هپکو اراک برگزار شده بود، کارگران به حقوق خود رسیدند، گفت: دستمزد مهر آنان پرداخت شده است و کارگران در هر کارخانه به اندازه یک ماه، حقوق عقب‌افتاده دارند.

او اشاره کرد که در هر دو شرکت، «کار و تولید انجام می‌شود و رونق نسبی گرفته‌اند، اما شرایط مالکیت از نظر حقوقی در دو کارخانه تغییر نکرده است که باید سهام آنان به بخش خصوصی واگذار شود».

این مقام دولتی افزود:‌ پیشنهاد شده بود که سهام بانک کشاورزی در آذرآب به مپنا واگذار شود، اما این مذاکرات نتیجه‌ای نداده و از رفتار آنها معلوم است که تمایلی به خرید سهام بانک کشاورزی در آذرآب ندارند.

استاندار استان مرکزی اضافه کرد که قرار شده سهام بانک کشاورزی که بیش از ۳۱ درصد از سهام آذرآب در اختیار این بانک است، با شرایط خیلی شفاف و روشن از طریق بورس عرضه شود.

او در مورد هپکو نیز گفت: «سهام عمده هپکو که حدود ۶۱ درصد است در اختیار سازمان خصوصی‌سازی است که باید سازوکار اجرایی آن برای اداره، ایجاد رونق تولید و واگذاری این سهام به بخش غیر دولتی انجام شود که باید از سازمان خصوصی‌سازی سؤال شود».

سخنان استاندار مرکزی در شرایطی ابراز شده است که یکی از خواسته‌های مهم کارگران آذرآب و هپکو در اعتراض‌های سالیان اخیر،‌ لغو مالکیت خصوصی این دو شرکت بوده است.

۱۶:۰۰ ۱۲.۹.۱۳۹۸

کارگران پیمانکاری یکی از شرکت‌های پالایشگاه هشتم عسلویه: ‌۴ ماه دستمزد معوقه داریم

کارگران پیمانکاری یکی از شرکت‌های پالایشگاه هشتم عسلویه از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران که در فازهای ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی کار می‌کنند، گفتند: ۴ ماه است که حقوق نگرفتیم؛ بیمه اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ و شهریور، مهر و آبان ۹۸ نیز به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و به همین دلیل در تمدید دفترچه‌های بیمه درمانی خود با مشکل مواجه هستیم.

در مقابل، خواجه احمدی، مدیر سایت پالایشگاه هشتم، با تکذیب این خبر به ایلنا گفت: این کارگران تعدادشان زیاد نیست و همگی حقوق‌هایشان را گرفته‌اند.

وی در ارتباط با پرداخت حق بیمه‌های کارگران گفت: حق بیمه این کارگران نیز مرتب به حساب تامین اجتماعی واریز شده است.

۱۴:۴۳ ۹.۹.۱۳۹۸

اتحادیه آزاد کارگران ایران: مزدبگیران به شکلی توده‌ای تر و قدرتمندتر مطالبات خود را پیگیری خواهند کرد

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه‌ای درباره تظاهرات آبان ماه و انتقاد از آنچه «یورش وحشیانه به مردم معترض»‌ نامید، هشدار داد که کارگران و تمام مزدبگیران و اقشار تحت ستم جامعه در نزدیک‌ترین فرصت ممکن، باز به پیگیری خواست و مطالبات خود «به شکلی توده‌ای‌تر و قدرتمندتر» دست خواهند زد.

این تشکل کارگری با اشاره به «مقاومت جانانه»‌ معترضان در بیش از ۱۰۰ شهر ایران در قبال سیاست «سرکوب، ضرب و شتم و کشتار»‌ حکومت خواند،‌ اضافه کرد: جنبش عظیم اعتراضی مردم ایران به خوبی دریافته بود که گران شدن بنزین، آغاز دور جدیدی از تحمیل گرانی، فقر و فلاکت به اکثریت جامعه است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بخش دیگری از بیانیه خود نوشت: «طبقه کارگر و کل جنبش مطالباتی مردم ایران با حجم انبوهی از خواست‌ها و مطالبات انباشت شده و عدم کوچک‌ترین تحرکی از سوی حاکمیت برای برآورده شدن این خواست و مطالبات، هیچ راهی جز دست بردن برای ایجاد تغییراتی بنیادین و تغییر کل مناسبات موجود مقابل خود نمی‌بیند و با قدرتی عظیم به این امر مبادرت خواهد ورزید».

این تشکل کارگری اشاره کرد که «تمامی دم و دستگاه سرکوب و سیستم قضایی و نهادهای امنیتی»‌ در چند ماه گذشته دست به «تعرض گسترده به فعالان جنبش‌های اعتراضی و جنبش کارگری زده‌اند تا از طریق دستگیری و پرونده‌سازی و به زندان افکندن آنها، بحران و تلاطم اجتماعی پیش روی خود را راحت‌تر از سر بگذرانند» اما با تمامی سرکوب گسترده ماه‌های اخیر، مردم قدرتمندترین اعتراض‌های دوره‌های گذشته را رقم زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران تاکید کرد که در دوره آتی، جنبش کارگری به عنوان نقطه ثقل اصلی جنبش عظیم مردمی در ایران با ورود به اعتصاب‌های گسترده، در کنار تسخیر خیابان‌ها، توازن اجتماعی کنونی را دگرگون خواهد کرد.

۱۴:۲۵ ۹.۹.۱۳۹۸

دستمزد صدها کارگر شرکت‌های مه‌نخ،‌ فرنخ و نازنخ پس از ۱۶ ماه پرداخت شد

رئیس کل دادگستری استان قزوین روز شنبه گفت: با پیگیری دستگاه قضایی این استان، مطالبات حدود ۳۰۰ کارگر شرکت‌های ریسندگی مه‌نخ، فرنخ و نازنخ پس از حدود ۱۶ سال به آنها پرداخت شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، نورالله قدرتی با اشاره به وضعیت مطالبات کارگران شرکت ریسندگی فرنخ گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال از مطالبات آنان پرداخت شد و افزود: اموال این شرکت در رهن بانک‌ها و اداره‌‌ها بود و این موضوع، پرداخت مطالبات کارگران را با مشکل مواجه کرده بود.

او اضافه کرد که مشکل مالی شرکت فرنخ به استناد مواد قانونی متعدد با فروش سوله‌های داخل شرکت، آهن‌آلات و سایر اموال مشابه حل شد.

این مقام قضایی در مورد چگونگی پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران مه‌نخ و نازنخ توضیح نداد.

پیشتر ایلنا در اردیبهشت سال جاری گزارش داده بود که کارگران دو کارخانه فرنخ و نازنخ در مجموع بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال مطالبات معوقه مزدی طلب دارند.

رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت که بی توجهی به مطالبات کارگران طلبکار سبب نارضایتی بیشتر و اعتراض‌های جمعی در سطح شهر قزوین و مواردی از این دست می‌شود که «سوءاستفاده افراد و گروه‌های ضدنظام» را به همراه داشته است.

۱۸:۵۲ ۸.۹.۱۳۹۸

انفجار لوله گاز در پاکدشت؛‌ هشت تن مجروح شدند

سخنگوی سازمان اورژانس ایران از انفجار لوله گاز در پاکدشت و زخمی شدن هشت تن،‌ از جمله شش کارگر،‌ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ مجتبی خالدی دلیل این انفجار را برخورد بیل مکانیکی سازمان آب دانست و افزود: محل در اطراف میدان «قوهه رضوان ۴» بوده است.

به گفته او، وضعیت جسمانی دو تن از مجروحان «بد» بوده است.

۱۸:۴۵ ۸.۹.۱۳۹۸

یک مقام وزارت کار: کارگران نیشکر هفت‌تپه پس از دریافت دستمزد شهریور سر کار بازگردند

یک مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام خبر پرداخت حقوق شهریورماه کارگران نیشکر هفت‌تپه از آنان خواست سر کار خود بازگردند.

درخواست کریم یاوری،‌ مدیر کل بیمه بیکاری و حمایت از پایداری مشاغل وزارت تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی، در شرایطی مطرح شد که هنوز دوماه دستمزد چهار هزار کارگر نیشکر هفت‌تپه پرداخت نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ او خطاب به کارگران نیشکر هفت‌تپه گفت که باید کار کنند تا از محل تولید، دستمزدشان پرداخت شود. با این همه،‌ این مقام دولتی نگفت که دو ماه دستمزد معوقه کارگران چه زمانی از سوی کارفرما یخصوصی شرکت پرداخت خواهد شد.

پرداخت نشدن دستمزد هزاران کارگران نیشکر هفت‌تپه پس از خصوصی‌سازی شدن آن در زمستان سال ۹۴ به طور مرتب وجودداشته و این موضوع اعتراض و اعتصاب آنان را به همراه داشته است.

۱۷:۰۵ ۷.۹.۱۳۹۸

انتقاد شورای بازنشستگان ایران از بسته حمایت معیشتی

شورای بازنشستگان ایران در بیانیه ای با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی به زیان اکثریت جامعه نوشت که طرح حمایت معیشتی خانوار با «رویکرد تحقیرآمیز کمک هزینه‌های خیریه‌ای و صدقه‌ای، پوششی برای استتار این سیاست‌ها است.

این تشکل صنفی با اشاره به افزایش قیمت بنزین و به دنبال آن، افزایش قیمت کالاها و خدمات در ایران نوشت که این وضع فعلا قابل محاسبه نیست.

شورای بازنشستگان ایران با اشاره به شعارهای کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر مزدبگیران در تجمع‌ها سال جاری برای افزایش میزان دستمزدها به سطح خط فقر،‌ یعنی هشت میلیون تومان در ماه، نوشت که طرح‌هایی مانند سبد حمایت معیشتی تاثیری بر بهبود وضعیت مردم نخواهدداشت.

۱۶:۳۱ ۷.۹.۱۳۹۸

وعده وزیر راه: ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران و بازنشستگان احداث می‌شود

وزیر راه و شهرسازی وعده داد که به زودی، تفاهم‌نامه‌ای به منظور احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران و بازنشستگان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد اسلامی بدون اینکه به زمان امضای این تفاهم نامه و یا زمان اجرای طرح ساخت و ساز این واحدهای مسکونی اشاره کند، افزود که این واحدها به کارگران و بازنشستگان فاقد خانه تعلق می‌گیرد.

این مقام دولتی به بودجه درنظر گرفته شده برای این طرح بزرگ ساختمانی و نیز نحوه تامین بودجه توضیح نداد.

به نوشته ایسنا، بر اساس آمارها بیش از ۶۰ درصد دریافتی کارگران صرف هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها می‌شود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG