خبرخوان
علیرضا راهب، شاعر، بر اثر کرونا درگذشت

علیرضا راهب، شاعر و منتقد ادبی، روز پنجشنبه ۵ تیر، در پی ابتلا به ویروس کرونا، در ۵۳ سالگی در تهران درگذشت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا و بهنقل از نزدیکان علیرضا راهب، این شاعر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده بود و نهایتاً بر اثر «ایست قلبی» درگذشت.
علیرضا راهب ساعاتی پیش از درگذشت، در اینستاگرامش با اشاره به دو هفته مداوا نوشته بود به دلیل تنگی نفس و تپش قلب عازم بیمارستان است.
علیرضا راهب، شاعر و ترانهسرا و منتقد ادبی، متولد سال ۱۳۴۶ در تهران و دانشآموخته رشته حقوق از دانشگاه تبریز بود.
او سرودن شعر را از دهه ۶۰ آغاز کرد و در سالهای اخیر حضور پررنگی در انجمنهای ادبی و جلسههای شعر داشت و انجمن ادبی «ونداد» را نیز اداره میکرد.
«دو استکان عرقِ چهلگیاه» و «عشق پارهوقت» مجموعه شعرهای بهجامانده از علیرضا راهب است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
گزارشها درباره «حمله پهپادی» به فرودگاه بینالمللی اربیل عراق

به گزارش رسانههای عربی وزارت کشور اقلیم کردستان عراق اعلام کرده است که فرودگاه اربیل توسط پهپاد هدف قرار گرفته شده است.
طبق این گزارشها در این حمله به یک ساختمان خسارت وارد شده، ولی کسی در آن مجروح نشده است.
فرماندار اربیل هم اعلام کرده است که تحقیقات در خصوص این حمله آغاز شده است.
در بهمن ماه سال گذشته شلیک راکت به اطراف فرودگاه بینالمللی اربیل و در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال عراق دستکم ۸ مجروح و یک کشته بر جای گذاشت.
در آن حمله، سه فروند راکت به منطقهای بین فرودگاه غیرنظامی اربیل و پایگاه نیروهای نظامی ایالات متحده اصابت کرده که در نتیجه آن یکی از پیمانکاران غیرنظامی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا کشته شده است.
سخنگوی کاخ سفید: مذاکرات «غیر مستقیم» با ایران پنجشنبه از سرگرفته میشود

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه بار دیگر با تاکید بر تعهد دولت جو بایدن به تداوم مذاکرات هستهای گفت که ایالات متحده و ایران روز پنجشنبه ۲۶ فروردین گفتوگوهای «غیرمستقیم» خود را با هدف احیای توافق برجام در وین از سر میگیرند.
سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران تصریح کرد که ایالات متحده تمایلی به افزودن بر گمانهزنیهای موجود در مورد علل و منشاء حملات آخر هفته گذشته (در تاسیسات هستهای نطنز) ندارد.
خانم ساکی با بیان اینکه «گفتوگوهای دیپلماتیک – هرچند بهطور غیر مستقیم – فردا در وین از سر گرفته میشود»، افزود: «ما میدانیم که روندی طولانی در پیش خواهد بود اما بیتردید آن را به عنوان یک نشانه مثبت می بینیم».
او در بخش دیگری از سخنانش، از سر گیری مذاکرات با جمهوری اسلامی را «گامی رو به جلو» توصیف کرد و اظهار داشت: «تصور ما این است که آنها (مقامات ایران) قصد دارند فردا (در مذاکرات) حاضر شوند».
جن ساکی پیشتر روز سهشنبه از اقدام «تحریکآمیز» جمهوری اسلامی برای آغاز غنیسازی اورانیوم در سطح ۶۰ درصد ابراز نگرانی کرده بود.
حکومت ایران روز ۲۴ فروردین از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در کشور خبر داد. اعلام این سطح از غنیسازی توسط تهران دو روز پس از وقوع انفجار در نطنز صورت گرفت.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه این اقدام را «پاسخی به شرارت» اخیر در تاسیسات غنیسازی نطنز خواند؛ جمهوری اسلامی و برخی رسانههای غربی و اسرائیلی میگویند اسرائیل پشت این خرابکاری بوده است.
با تشدید تنش در چند روز اخیر، تردیدها در مورد مذاکرات مربوط به احیای برجام که هفته گذشته در وین برگزار شد، بهشدت بالا گرفته است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
عذرخواهی خامنهای از بیان آمار اقتصادی نادرست در سخنرانی نوروزی

رهبر جمهوری اسلامی میگوید آماری که وی درباره رتبه اقتصادی ایران در سخنرانی نوروزی خود بیان کرده، «مربوط به پنج سال قبل بوده است».
علی خامنهای روز چهارشنبه ۲۵ فروردین در یک سخنرانی به مناسبت آغاز ماه رمضان، افزود که بعد از آن سخنرانی، چند نفر به او «تذکر دادند که این آمار درست نیست».
به گفته وی، پس از بررسی دفترش، «معلوم شد که حرف آنها {تذکردهندگان} درست است» و آماری که وی درباره رتبه هیجدهم ایران در اقتصاد جهان مطرح کرده، «مربوط به ۵ یا ۶ سال قبل بوده است».
آقای خامنهای از افرادی که به او تذکر دادند، تشکر کرده است.
با این حال مشخص نیست چه فرد یا نهادی این آمار را در اختیار رهبر جمهوری اسلامی قرار داده است.
به طور معمول متن اظهارات علی خامنهای و عکسهای مراسمی که وی در آن حضور دارد و سخنرانی میکند، از سوی دفتر وی برای رسانههای داخلی ارسال میشود.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فارس/ب.ب/ک.ر
وزارت رفاه به قانون جدید غربالگری در مجلس «اعتراض کرد»

یک مقام سازمان بهزیستی ایران از ارسال نامه اعتراضی محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه به شورای نگهبان درباره طرح جدید مجلس درباره غربالگری خبر داد.
افروز صفاریفرد، معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، به خبرگزاری ایلنا گفته که طرح جدید مجلس برای غربالگری، «بدون نظرخواهی از بهزیستی و وزارت بهداشت» ارائه شده است.
بر اساس این گزارش، در طرح جدیدی که نمایندگان مجلس تصویب کردهاند، برای تایید سقط جنین پس از غربالگری، شورایی متشکل از دو فقیه، یک قاضی و چند پزشک تشکیل میشود و تصمیم مادر تعیینکننده نخواهد بود.
آنطور که صفاریفرد گفته این طرح بدون «نظرخواهی» از سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، در مجلس تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد.
او نسبت به ازدیاد جمعیت کشور بدون توجه به سلامت آنها و تحمیل فشار اقتصادی و اجتماعی به کشور و جامعه هشدار داده است.
موضوع مخالفت با غربالگری مادران باردار در ایران از دی ماه سال ۹۹ و با ابراز نظر کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان، در این زمینه مطرح شد.
او مدعی شده بود که مجلس ایران غربالگری «اجباری» زایمان را لغو کرده است.
وزارت بهداشت بلافاصله به این سخنان واکنش نشان داد و اعلام کرد استفاده از این خدمات همواره «داوطلبانه» و «اختیاری» بوده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز، تصویب چنین قانونی در مجلس را تکذیب کرده بود، اما با ارسال نامه اعتراضی وزیر رفاه به شورای نگهبان، به نظر میرسد این قانون تصویب شده است.
مجلس شورای اسلامی در حالی دو فقیه و یک قاضی را به جمع شورای مشورتی غربالگری اضافه کرده که سازمان نظام پزشکی ایران روز ۲۷ دی در توئیتی به نقل از ناهید خداکرمی، عضو شورای عالی این سازمان، نوشت: «پزشکان و متخصصان باید بگویند غربالگری باشد یا نه».
با استفاده از گزارشهای ایلنا و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
نخستوزیر پیشین اسرائیل: بمب در سایت نطنز احتمالا سالها پیش کارگذاری شده بود

نخستوزیر پیشین اسرائیل میگوید خرابکاری منتسب به کشورش در تاسیسات هستهای نطنز، احتمالا ناشی از «انفجار یک بمب بوده که ممکن است ده تا ۱۵ سال پیش به این سایت منتقل شده بود».
اهود اولمرت روز ۲۴ فروردین به سایت «واینت» گفت برنامهریزی و کار اجرایی برای حملاتی از این دست از مدتها قبل انجام میشود و اینگونه نیست که کسی یکی دو شب قبل وارد تاسیسات شده و مواد منفجره را جاسازی کند.
او افزود: «این تلهگذاریها از مدتها قبل، و حتی پیش از نصب تجهیزات، انجام میشود و در زمان مناسب عمل میکند».
به گزارش رسانههای بینالمللی، رخنه دادن کرم رایانهای استاکسنت به سایتهای هستهای ایران و هدف قرار دادن شماری از دانشمندان و مهرههای دیگر مرتبط با برنامه هستهای ایران نیز در زمان نخستوزیری اهود اولمرت برنامهریزی و اجرایی شده بود.
رسانههایی در اسرائیل گزارش داده بودند پیمانکار سالن تاسیسات نطنز، مکانی که تا بهحال دستکم شاهد دو انفجار در روز ۱۲ تیر پارسال و یکشنبه این هفته بود، سال گذشته قبل از انفجار اول از ایران خارج شده بود.
هشدار یک مقام مسئول در ایران: اگر واکسن کرونا نرسد، فاجعه انسانی رخ میدهد

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مسئولان در ایران هشدار داده است که «اگر واکسن کرونا نرسد، فاجعه انسانی رخ میدهد».
علی بیرجندینژاد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین مسئولان جمهوری اسلامی را به «سخن گفتن بسیار راحت از رسیدن آمار مرگومیر به ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ نفر در روز» و «اتهامزنی به مردم» بهجای انجام وظیفه متهم کرد و گفت که «بسیاری از مسئولین به جای اقدام عاجل در پی یافتن مقصر هستند».
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد تأکید کرد که «رتبه کشور در مرگومیر در حال ارتقاء است و حتی یک روز تأخیر در واکسیناسیون گسترده و عمومی نابخشودنی است. اگر وزارت بهداشت در نوروز به هر علتی نتوانست مؤثر وارد میدان شود لااقل در واکسیناسیون گسترده قافیه را نبازد. انتظار همه جامعه از شخص وزیر و مجموعه وزارت بهداشت تهیه واکسن، واکسن و واکسن است».
او وضعیت بیمارستانها را «غیرقابل باور» خواند و گفت: «به اذعان بسیاری از همکارانمان در بسیاری از اورژانسها نزدیک به تکمیل ظرفیت هستیم و ادامه این روند باعث خواهد شد تختی برای بستری بیمار جدید نداشته باشیم».
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، ۱۶ فروردین گفته بود تاکنون در فاز نخست، ۵۹۰ هزار نفر در ایران واکسن کرونا زدهاند و بنابر گزارش رسانههای داخلی، وزارت بهداشت از آن تاریخ تاکنون دیگر در این زمینه اطلاعرسانی نکرده است.
محمدرضا شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران، روز ۲۳ فروردین در گفتوگو با خبرگزاری رکنا با اشاره به مرگ هفت پرستاری که به تازگی در ایران جان باختهاند گفت که دریافتکنندگان واکسنهای وارداتی کرونا در کشور «خودی ناخودی» شدهاند.
او افزود: «اکنون بیش از دو ماه است واکسیناسیون کادر درمان در ایران آغاز شدهاست، اما روند تأمین و توزیع این واکسنها آنچنان نامناسب بوده که هنوز بخش زیادی از کادر درمان در سراسر کشور واکسن کرونا دریافت نکردهاند».
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۹ دی پارسال اعلام کرد که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» است. دولت ایران از آن زمان مجبور شده است که به واکسنهای روسی، هندی و چینی روی بیاورد.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به این دستور رهبر جمهوری اسلامی او را به «نادیده انگاشتن حق حیات و حق سلامت» برای شهروندان متهم کرد و گفت که علی خامنهای در حال بازی با جان میلیونها انسان است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا و رادیو فردا/پ.پ/ک.ر
تلف شدن دوباره گربهماهیها در سواحل جاسک؛ این «فاجعه طبیعی نیست»

فرماندار جاسک در استان هرمزگان از تکرار پیدا شدن لاشه انبوهی گربهماهی در دریا و سواحل این شهرستان خبر داده و آن را «غیرطبیعی» خواند.
محمد دارمهر روز چهارشنبه، ۲۵ فروردین، طول این «فاجعه» را حدود ۸ تا ۱۰ کیلومتر عنوان کرده و به خبرگزاری فارس گفته است شاهدان عینی آن را دردناکتر از قبل میدانند.
معاون فرمانداری جاسک روز جمعه، ۱۳ فروردین، از پیدا شدن بیش از ده تُن لاشه گربهماهی در دریا و سواحل این شهرستان در یک روز خبر داده بود.
اکنون در حالی که هنوز علت آن حادثه مشخص نشده، جاسکیها شاهد تلف شدن دوباره گربهماهیها بودهاند.
پیشتر حبیب مسیحی تازیانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به نمونهبرداری از ماهیهای تلفشده در آزمایشگاهها درباره علت این موضوع گفته بود که به احتمال زیاد آلودگی نفتی یا صید صیادی و به احتمال ضعیفی بیماری میتواند موجب این تلفات شده باشد.
اوایل اسفند ۹۹ هم گزارشهایی از مرگ هزاران ماهی در سواحل عسلویه خبرساز شد.
بهزاد حیدری، سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر علت این موضوع را مسمومیت بر اثر نشت مواد نفتی و آلایندههای شیمیایی به دریا عنوان کرده بود اما مدیرکل محیط زیست استان بوشهر این موضوع را تکذیب کرده بود.
آلودگی نفتی یکی از عوامل آلودگی دریا است و بنا به دلایلی چون ریختن نفت از نفتکشها، ترکیدن لولههای نفت و سایر تصادفات صنعتی ایجاد میشود.
بنا بر گزارشها سالانه ۱۴ هزار حادثه نشت نفت در جهان رخ میدهد که موجب به خطر افتادن حیات ماهیها، گیاهان و سایر موجودات دریایی را به خطر میاندازد.
در سواحل جنوبی ایران نیز به دلیل استخراج نفت و گاز و جابهجایی نفتکشها، نشت مواد نفتی و شیمیایی هر از چندگاه خبرساز میشود، اما مسئولان معمولا ارتباط تلفات گونههای جانوری در این سواحل به دلیل نشت نفت را تکذیب میکنند.
نوشین جعفری، عکاس و خبرنگار، به زندان بازگشت

نوشین جعفری، خبرنگار و عکاس سینما و تئاتر که ۲۷ اسفندماه به مرخصی آمده بود، روز شنبه ۲۱ فروردین به زندان قرچک ورامین بازگشت.
خانم جعفری به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام در مجموع به پنج سال زندان محکوم شده است که بر اساس قوانین ایران چهار سال از این حکم قابل اجراست.
این عکاس و خبرنگار ۱۲ مرداد ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد و ۷۲ روز پس از بازداشت در تاریخ ۲۲ مهرماه پارسال با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.
سه هفته پس از بازداشت نوشین جعفری، انتشار یک فایل صوتی نشان میداد او تحت فشار است که اعتراف کند مسئولیت یک حساب کاربری در توئیتر موسوم به «یار دبستانی» را بر عهده دارد.
کاربران معروف به «ارزشی» در واکنش به خبر بازداشت خانم جعفری گفته بودند که حساب کاربری منتسب به او به «ارزشهای دینی» اهانت کرده است.
شهرزاد جعفری، خواهر نوشین جعفری، هرگونه ارتباط او با این حساب کاربری را تکذیب کرده است.
شهرزاد جعفری نیز ۱۰ شهریور پس از اینکه درباره بازداشت خواهرش افشاگری کرد، برای مدتی کوتاه بازداشت شد.
رکورد شناسایی بیمار مبتلا به کرونا در ایران بار دیگر شکسته شد

با شناسایی بیش از ۲۵ هزار بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران بار دیگر رکورد مبتلایان در یک شبانهروز شکسته شد.
رسانههای داخل ایران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گزارش دادند که از تعداد ۲۵ هزار و ۵۸۲ مبتلای جدید سه هزار و ۹۸ نفر در بیمارستان بستری شدهاند.
بر اساس همین گزارشها، ۳۰۴ نفر از مبتلایان نیز در شبانهروز گذشته جان باختهاند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران از ارائه آمار تفکیکی ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خودداری میکنند و درستی آمارهای آنها به ویژه در زمینه شمار قربانیان، از سوی منابع مستقل مورد تردید قرار دارد.
همزمان قاسم جانبابایی، معاون درمان وزیر بهداشت، روز چهارشنبه اعلام کرد که واکسیناسیون ضد کرونا با واکسن تولید داخلی از خردادماه آغاز میشود و «در این زمینه برنامهریزیهای لازم در حال انجام است».
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی در دستکم ۱۸ شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان تأمین اجتماعی ایران روز چهارشنبه و در ادامه اعتراضهای صنفی خود در دستکم ۱۸ شهر تجمع کردند.
این تجمعها از جمله در شهرهای بجنورد، اراک، مشهد، ایلام، تهران، کرج، شوش، هفتتپه و تبریز برگزار شد. بازنشستگان همچنین در کرمان، کرمانشاه، یزد، خرمآباد، اهواز، بهشهر، رشت، شوشتر، اصفهان و نیشابور تجمع کردند.
در تهران، بازنشستگان از مقابل مجلس به سمت سازمان برنامه و بودجه راهپیمایی کردند و در سایر شهرها، تجمعها در مقابل ادارههای تأمین اجتماعی برگزار شد.
بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، بازنشستگان در کرمان و شوش وارد ساختمانهای تأمین اجتماعی شدند و شعار دادند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار اجرای مرحله دوم متناسبسازی دستمزدها بر روی فیش حقوق فروردین، افزایش سالیانه مستمریها از فروردین، پرداخت مزایای شغلی و برخورداری از درمان رایگان هستند.
صدور حکم غیابیِ زندان و محرومیت برای گلرخ ایرایی

گلرخ ایرایی، فعال مدنی، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یک سال زندان و دو سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد.
خانم ایرایی که از آبانماه ۹۸ در زندان به سر میبرد در پروندهای که در زندان برای او تشکیل شده به تبلیغ علیه نظام متهم و به صورت غیابی به زندان، محرومیت و همچنین دو سال ممنوعالخروجی از کشور محکوم شده است.
پرونده جدید به همبستگی زنان بند ۸ سیاسی زندان قرچک ورامین برای جلوگیری از انتقال خانم ایرایی به زندان اوین مربوط میشود که با ورود خشونتآمیز گارد ضد شورش و توسل به زور همراه شد.
این زندانی سیاسی در بهمن ۹۹ و پس از ۴۳ روز بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان آمل تبعید شد و در این زندان به سر میبرد.
او ۱۵ شهریور ۹۳ همراه با همسرش آرش صادقی، بازداشت و در اردیبهشتماه ۹۴ به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان محکوم شد و در حالی که در زندان به سر میبرد بابت پروندهای دیگر در زندان بار دیگر به ۲۵ ماه زندان محکوم شد که در حال حاضر در حال تحمل این حکم است.
آرش صادقی، فعال مدنی و همسر گلرخ ایرایی در زندان رجاییشهر کرج زندانی است. او به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی، توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
احمدینژاد میگوید به فائزه هاشمی پیشنهاد همکاری نداده است

دفتر محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق ایران، روز چهارشنبه به سخنان فائزه هاشمی واکنش نشان داده و آنها را تکذیب کرد.
در بیانیه دفتر آقای احمدینژاد آمده است که «ادعای پیشنهاد ائتلاف یا معاون اولی از سوی محمود احمدینژاد به ایشان، قویا و به طور کامل تکذیب میگردد».
فائزه هاشمی سهشنبه شب با حضور در «میزگرد انتخاب» در شبکه اجتماعی کلابهاوس دیدگاههای خود را درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ بیان کرد.
او همچنین خبر داد که پیشنهاد محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق، برای معاون اولی او در این انتخابات را نپذیرفته است.
خانم هاشمی گفت: «محمود احمدینژاد به من پیشنهاد معاون اولی برای انتخابات ۱۴۰۰ را داد. اما من قبول نکردم، چون سال ۸۸ را نمیتوانم فراموش کنم.»
خانم هاشمی در ادامه گفت که پیشتر از سوی محمود احمدینژاد به او پیشنهاد شده بود که در مناظرهای با وی شرکت کند، اما او معتقد است که احمدینژاد به هیچ اصولی پایبند نیست.
انتقال «غیرقانونی» امیرسالار داودی به زندان رجاییشهر

طناز کلاهچیان، همسر امیرسالار داودی، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری، در توییتر خود از انتقال همسرش به زندان رجاییشهر خبر داده و نوشت که تاکنون هیچ دلیل و توضیحی از سوی مسئولان زندان اوین در این خصوص ارائه نشده است.
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری هم در توییتر این قضیه را نقص ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری عنوان کرده است.
بر اساس تبصره ۳ ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری «در صورتی که محل اقامت محکوم به حبس، خارج از حوزه دادگاه صادرکننده حکم باشد، نامبرده برای تحمل ادامه حبس به زندان محل اقامت خود منتقل میشود؛ مگر این که این امر موجب مفسده باشد که در این صورت با تشخیص قاضی صادرکننده رای قطعی به نزدیکترین زندان به محل اقامت خود منتقل میشود. هزینه انتقال از محل اعتبارات قوه قضائیه پرداخت میشود.»
امیرسالار داودی، وکیل دادگستری که وکالت تعدادی از زندانیان سیاسی و مدنی را بر عهده داشت به ۳۰ سال زندان و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده است که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۵ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.
او طی سه سال گذشته در بند ۸ زندان اوین زندانی بوده است.
آقای داودی خود پیشتر در اواخر اسفندماه در اعتراض به جابهجایی دیگر زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بود.
هشدار سازمان ملل در مورد افزایش خشونت علیه زنان در دوران همهگیری کرونا

دفتر جمعیت سازمان ملل در گزارش سالانه خود در مورد پایمال شدن حق انتخاب زنان و خشونت علیه آنها در دوران شیوع کرونا هشدار داد.
این گزارش میگوید که حدود نیمی از دختران و زنان از حق جلوگیری از بارداری، برقراری رابطه جنسی و حق انتخاب زندگی سالم محرومند.
ناتالیا کَنِم، مدیرکل دفتر جمعیت سازمان ملل، روز سهشنبه گفت که میلیونها دختر و زن «صاحب بدن خود نیستند و زندگی آنان زیر نظر دیگران اداره میشود».
در بخشی از این گزارش به ازدواج اجباری دختران زیر ۱۸ سال و بارداری آنها اشاره شده است. ایران در زمره کشورهایی است که این امر در آن رواج دارد.
بر اساس آمار منتشر شده از طرف مرکز آمار ایران، در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ بیش از هفت هزار ازدواج دختر ۱۰ تا ۱۴ ساله به ثبت رسیده است.
سازمان ملل پیشتر در آذرماه سال گذشته هم اعلام کرده بود که از زمان شیوع جهانی کووید ۱۹، انواع خشونت علیه زنان و دختران، به ویژه خشونت خانگی تشدید شده و پناهگاههای زنان خشونتدیده اکنون به ظرفیت کامل رسیده و تماس زنان خشونتدیده با مراکز یاریرسانی در برخی از مناطق پنج برابر شده است.
تاکید فرانسه بر لزوم پاسخ هماهنگ به اقدام ایران در غنی سازی ۶۰ درصدی

دفتر ریاست جمهوری فرانسه روز سه شنبه در واکنش به تصمیم ایران برای غنیسازی ۶۰ درصدی اعلام کرد در حال هماهنگ کردن پاسخی به این اقدام ایران است.
کاخ الیزه اعلام کرده است، اقدام ایران تحولی «جدی» است و ضروری است که کشورهای حاضر در توافق هستهای موسوم به برجام و آمریکا به این اقدام پاسخی هماهنگ بدهند.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای ایران، روز سهشنبه از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در کشور خبر داد.
او گفت امروز این موضوع به اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده است. این اقدام ایران برای افزایش سطح غنیسازی اورانیوم ، دو روز بعد از انفجار در مرکز غنیسازی نطنز انجام میشود.
در همین زمینه،جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز روز سهشنبه اقدام ایران برای غنی سازی ۶۰ درصدی را «تحریکآمیز» خواند و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی کاخ سفید میگوید به رغم بیانیه «تحریکآمیز» ایران، ایالات متحده کماکان متعهد به ادامه مذاکرات هستهای است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
زندگی به سبک گوگوش، آلبوم ۲۱ و باقی قضایا
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.