خبرخوان
کرونا در ایران باز هم بیش از ۳۰۰ قربانی گرفت

بر اساس گزارشهای رسمی، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۲۳ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
آنطور که سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز سهشنبه ۱۸ آذر اعلام کرده، با جان باختن این افراد، شمار قربانیان کرونا در ایران به ۵۰ هزار و ۹۱۷ نفر رسیده است.
سیما لاری در عین حال از شناسایی ۱۱ هزار و ۲۳ بیمار جدید طی شبانهروز گذشته در کشور خبر داده و آمار رسمی مبتلایان در ایران را یک میلیون و ۶۲ هزار و ۳۹۷ نفر اعلام کرده است.
از میان بیماران جدید، ۱۷۱۰ نفر در مراکز درمانی نقاط مختلف ایران بستری شدهاند و ۵۷۸۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران روزانه درباره آمار کرونا در کشور گزارش میدهند ولی صحت این آمارها با تردیدهای جدی از سوی منابع داخلی و خارجی روبرو شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران در عین حال گفته که در حال حاضر ۶۴ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
بدنبال افزایش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران، محدودیتهایی از اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به رفع محدودیتها در برخی شهرستانها و فعالیت دوباره شماری از مشاغل، گفته که پروتکلهای وزارت بهداشت باید «بیش از پیش» رعایت شوند.
او هشدار داده که اگر اصول بهداشتی رعایت نشود، «ممکن است به محدودیتهای سختگیرانه برگردیم».
مهمترین خبرهای ایران و جهان
از سرگیری پروازهای ایران و عراق پس از یک ماه تعلیق به دلیل ویروس جهشیافته

شرکت خطوط هوایی عراق اعلام کرد که این کشور پروازهای خود با ایران را از سر میگیرد.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه به نقل از الفرات نیوز نوشت که این پروازها از روز شنبه، چهارم بهمنماه با چهار پرواز رفت و برگشت بین نجف-تهران و نجف- مشهد آغاز خواهد شد.
دولت عراق دوم دیماه اعلام کرده بود که این کشور رفت و آمد به هشت کشور از جمله ایران را به منظور ممانعت از انتقال گونه جدید ویروس کرونا ممنوع کرده است.
این ممنوعیت که به جز ایران شامل کشورهای بریتانیا، آفریقای جنوبی، استرالیا، دانمارک، ژاپن، بلژیک و هلند میشد، قرار بود از روز چهارم دیماه آغاز شود و حداقل دو هفته طول بکشد.
مقامات عراقی پیشتر از احتمال تمدید آن با توجه به شیوع نوع جدید ویروس کرونا در این کشورها خبر داده بودند.
وزیر بهداشت ایران تاکنون از شناسایی شش مورد ابتلا به ویروس جهشیافته خبر داده است.
پس از اعلام خبر ویروس جهشیافته، از ابتدای دیماه پروازها بین ایران و بریتانیا که نخستین کشور محل شیوع این نوع ویروس بود، به حالت تعلیق درآمد، وزیر بهداشت ایران ۱۶ دیماه از شناسایی اولین مورد ابتلا به این ویروس در کشور خبر داد.
مقامات بریتانیا اواخر آذرماه از شناسایی یک گونه جهشیافته از ویروی کرونا در این کشور خبر دادند.
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا میشوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال میدهند، حال آن که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.
دادگاه سه معترض آبان ۹۸ در اسفندماه برگزار میشود

وکیل مدافع محمد رجبی، یکی از معترضان آبان ۹۸ که پیشتر به اعدام محکوم شده بود، از برگزاری دادگاه جدید برای رسیدگی به پرونده او در اسفندماه آینده خبر داد.
حسین تاج روز شنبه، چهارم بهمنماه، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، تاریخ دقیق برگزاری دادگاه را اعلام نکرد و تنها گفت که رسیدگی به پرونده در شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب انجام خواهد شد.
امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی سه تن از معترضان به افزایش بهای بنزین در آبان ۹۸ بودند که اسفندماه سال گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی با اتهاماتی چون «ارتباط با گروهکهای خاص خارج از ایران» به اعدام محکوم شدند.
این حکم با واکنشهای بسیاری از سوی فعالان حقوق بشر، مقامات برخی کشورها و کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شد که در نهایت به لغو حکم اعدام انجامید.
رسیدگی مجدد به پرونده معترضان یادشده پس از آن میسر شد که کارزاری بینالمللی در شبکههای اجتماعی در مخالفت با احکام اعدام آنها به راه افتاد و بسیاری از شخصیتهای فعال در حوزه حقوق بشر و مقامهای اجرایی از جمله رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا خواستار تجدیدنظر در این احکام شدند.
وکیل مدافع محمد رجبی در ششم دیماه در توئیتی نوشت که دیوان عالی کشور اعلام کرده است که اقدامات این متهم «در حد محاربه نیست» و با توجه به این دیدگاه، هنوز میتوان «به رسیدگی عادلانه» این پرونده امیدوار بود.
به گفته آقای تاج، این عبارت دادنامه صادره از سوی شعبه اول دیوان عالی کشور درباره پرونده دو معترض دیگر یعنی امیرحسین مرادی و سعید تمجیدی هم ذکر شده است.
امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در شرایطی به اعدام محکوم شده بودند که به گفته کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، برای انجام اعتراف، شکنجه شدند و این اعترافات بعداً علیه آنان در دادرسیهای غیرمنصفانه استفاده شد.
پلیس روسیه دهها معترضِ حامی ناوالنی را بازداشت کرد

گزارشها از روسیه حکایت از بازداشت دهها معترض حامی آلکسی ناوالنی در چند شهر این کشور در روز شنبه دارد.
در پی درخواست آقای ناوالنی، از رهبران اپوزیسیون در روسیه، برای اعتراض به حکومت ولادیمیر پوتین، روز شنبه عده زیادی در چند شهر به خیابانها آمدند.
این اعتراضات قرار است روز شنبه در چندین شهر روسیه برگزار شود. از جمله در مسکو، پایتخت، این تظاهرات قرار است حوالی ظهر آغاز شود و طبق برنامه معترضان به سوی کاخ کرملین راهپیمایی خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخستین گردهمآییها در شهرهای منطقه شرق دور و سیبری آغاز شده و تاکنون در ده شهر حدود ۵۰ نفر دستگیر شدهاند.
تظاهرات در ایرکوتسک:
آلکسی ناوالنی، منتقد سرسخت حکومت روسیه، که به محض بازگشت به کشورش در روز یکشنبه هفته گذشته بازداشت شد از مردم روسیه خواست که برای اعتراض به خیابانها بیایند.
آقای ناوالنی جمعه شب در پیامی از زندان مسکو به هواداران خود پیام داد که حال روحی مناسبی دارد و «اگر اتفاق مشکوکی برایش افتاد»، همه بدانند که او اصلا قصد خودکشی نداشته است.
همزمان، ستاد طرفداران آقای ناوالنی در شهر سنت پترزبورگ و چندین شهر دیگر مردم را به شرکت در یک تظاهرات سراسری در روز شنبه، ۲۳ ژانویه، دعوت کرده است.
آقای ناوالنی اواخر تابستان گذشته در پی مسمومیت با گاز اعصاب نوویچوک به آلمان منتقل شده بود. او ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، را آمر مسمومیت خود میداند اما کرملین این اتهام را رد کرده است.
حملات راکتی به نزدیکی فرودگاه بغداد

گزارشها حاکی است بامداد روز شنبه چهارم بهمن فرودگاه بین المللی بغداد هدف سه راکت قرار گرفت که یکی از این سه راکت به منطقه «حي الجهاد» در نزدیکی این فرودگاه اصابت کرد.
به گزارش بخش عربی شبکه العربیه این موشکها به سمت پایگاه ویکتوریا که نظامیان آمریکایی در آن حضور دارند، شلیک شده است.
هنوز مقامهای عراقی در خصوص جزئیات این حملات راکتی ابراز نظر نکردهاند. اما شبکه العربیه میگوید این نخستین حمله راکتی به سمت نیروهای آمریکایی در دوره ریاست جمهوری جو بایدن محسوب میشود.
طبق این گزارش در جریان این حمله راکتی آژیر خطر در فرودگاه بغداد به صدا در آمده است.
در ۳۰ آذرماه سال جاری دست کم سه راکت کاتیوشا به منطقه سبز بغداد٬ که ساختمانهای دولتی و سفارتخانهها در در آن قرار دارند، شلیک شد.
مقامهای عراقی گفته بودند که سفارت آمریکا هدف این حملات بوده که سامانه و سپر دفاعی یکی از این راکتها را رهگیری کرد٬ اما دو راکت دیگر به مناطق مسکونی اصابت کردند.
به دنبال این حملات راکتی، رئیس جمهوری آمریکا به ایران هشدار داد در صورتی که یک آمریکایی در حملات شبه نظامیان در عراق کشته شود، جمهوری اسلامی مسئول خواهد بود.
ایالات متحده در واکنش به آنچه که تحرکات ایران و گروههای نیابتی آن در سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی خواند، از اواخر ماه نوامبر ناو یواساس نیمیتز را برای گشتزنی به خاورمیانه اعزام کرده است. بمبافکنهای بی-۵۲ این کشور نیز ظرف یک ماه گذشته چند بار از یک پایگاه نظامی در داکوتای شمالی پرواز کرده و در خلیج فارس مانور دادهاند.
ژنرال فرانک مککنزی، فرمانده سنتکام، در این زمینه گفته بود: «ما آماده و قادر هستیم تا به هرگونه تهاجم علیه آمریکاییها یا منافع ما پاسخ دهیم».
گفتوگوی مشاور امنیت ملی جدید آمریکا با اروپاییها درباره ایران، چین و روسیه

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرده است، جیک سالیوان٬ مشاور امنیت ملی جدید آمریکا به طور جداگانه با مقامهای فرانسه، آلمان، بریتانیا و ژاپن تلفنی گفتوگو و رایزنی کرده است.
میلی هورن، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تصریح کرده است: جیک سالیوان در این تماس با شرکای اروپایی در خصوص «عزم» جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای تحکیم اتحاد دو سوی آتلانتیک و همچنین طیفی از مسائل از جمله چین، ایران، روسیه، کره شمالی و همهگیری ویروس کرونا با آنها رایزنی کرد.
طبق این گزارش، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۱ ژانویه در تماسهای مقدماتی و جداگانهای با امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور فرانسه، دکتر یان هکر ، مشاور سیاست خارجی و امنیتی رئیس شورای آلمان؛ دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا و شیگرو کیتامورا ، رئیس دبیرخانه امنیت ملی ژاپن صحبت کرده است.
در این بیانیه توضیح بیشتری در خصوص جزئیات مذاکرات جیک سالیوان با اروپاییها ارائه نشده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که رویکرد او در عرصه بینالمللی برای مقابله با بحرانهای جهانی همکاری با متحدان اروپایی خواهد بود.
یک فرمانده سابق ارتش بوسنی به اتهام جنایت جنگی به زندان محکوم شد

یک فرمانده سابق ارتش بوسنی روز جمعه ۳ بهمن به جرم عدم پیشگیری از کشتار و شکنجه توسط داوطلبان اسلامگرایی که در طول جنگ بوسنی بخشی از واحدهای تحت فرمان او بودند، به ده سال زندان محکوم شد.
دادگاهی در شهر سارایوو در حکم خود اعلام کرد که شکیب محمولجین، ۶۸ ساله، مسئول کشتار بیش از ۵۰ صرب تبار ساکن نواحی شمال شرقی بوسنی در ماههای پایان جنگ در این کشور است.
قربانیان توسط پیکارجویان موسوم به «مجاهدین» که یکی از واحدهای تحت فرمان لشکر سوم ارتش بوسنی بود به قتل رسیدهاند. واحد «مجاهدین» متشکل از داوطلبان مسلمانی بود که از کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و برخی از کشورهای اروپایی به ارتش بوسنی پیوسته بودند.
دادگاه در بخشی از حکم خود گفت: «شکیب محمولجین از ارتکاب جرایم جنگی توسط نیروهای تحت فرمان خود جلوگیری نکرده و مسئولان این جرایم را مجازات نکرده است.»
دادگاه افزود که نیروهای تحت فرمان او علاوه بر کشتار صربها، اسرای جنگی را که مجروح بودند و حتی غیرنظامیان را شکنجه میکردند.
شکیب محمولجین در دسامبر ۲۰۱۵ بازداشت ولی به قید ضمانت آزاد شد. دادستانی بوسنی در ژانویه ۲۰۱۶ رسما علیه او اعلام جرم کرد.
او یکی از معدود فرماندهان مسلمان ارتش بوسنی است که به خاطر ارتکاب جرایم جنگی در طول جنگ ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ مجازات میشود. در این جنگ بیش از صد هزار نفر کشته شدند.
وکیل مدافع آقای محمولجین در دادگاه ادعا کرد که او نمیتوانسته اقدامات واحد موسوم به «مجاهدین» را کنترل کند. آقای محمولجین میتواند به حکم این دادگاه اعتراض کند.
اکثر اسلامگرایانی که در جنگ بوسنی شرکت داشتند پس از توافق آتش بس که در سال ۱۹۹۵ با میانجی گری آمریکا به اجرا گذاشته شد، خاک بوسنی را ترک کردند.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ش.ر/س.ن
کميته مالی سنای آمريکا نامزدی جنت يلن برای وزارت خزانهداری را تاييد کرد

کميته مالی سنای آمريکا روز جمعه ۳ بهمن به اتفاق آرا جنت يلن، نامزد پيشنهادی جو بايدن برای وزارت خزانهداری را تاييد کرد که راه را برای تاييد صلاحيت او در مجلس سنا هموار میکند. در صورت تاييد در سنا، او اولين زنی است که به اين مقام منصوب میشود.
به گزارش خبرگزاری رويترز، تمام جمهوریخواهان عضو کميته مالی سنا با وجود ابراز نگرانی از طرحهای مالی بلندپروازانه دولت جو بايدن به خانم يلن رای مثبت دادند ولی از او خواستند که در تنظيم سياستهای اقتصادی دولت جديد آمريکا با آنها همکاری کند.
جو بايدن اعلام کرده که حدود ۱.۹ تريليون دلار به مقابله با شيوع ويروس و پيامدهای اقتصادی آن و حدود ۲ تريليون دلار نيز به نوسازی زيرساختهای کشور، بهره برداری از انرژیهای قابل بازيافت، آموزش و تحقيقات علمی هزينه اختصاص خواهد داد.
يکی از دلايل اصلی نگرانی جمهوری خواهان تاثير طرحهای اقتصادی جو بايدن بر افزايش کسری بودجه است. در دوران رياست جمهوری دونالد ترامپ به دليل کاهش چشمگير ماليات شرکتهای بزرگ در سال ۲۰۱۷ و هزينههای ۵ تريليون دلاری مقابله با بحران کرونا، کسری بودجه آمريکا به شدت افزايش يافت.
جنت يلن ۷۴ ساله و اولين زنی بود که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به رياست بانک مرکزی آمريکا منصوب شد. در صورت تصويب صلاحيت او در مجلس سنا چالش اصلی او مديريت و حل بحران اقتصادی ناشی از شيوع ويروس کرونا خواهد بود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
سنای آمریکا لوید آستین، گزینه بایدن برای وزارت دفاع را تایید کرد

مجلس سنای آمریکا روز جمعه ۳ بهمن لوید آستین، ژنرال چهار ستاره بازنشسته را به عنوان وزیر دفاع جدید آمریکا تایید کرد. او اولین سیاهپوستی است که به این مقام منصوب میشود.
مجلس سنا که ۱۰۰ نماینده دارد با ۹۰ رای موافق در برابر ۲ رای مخالف این انتصاب را تایید کرد. نمایندگان هر دو حزب دمکرات و جمهوری خواه از تایید انتصاب ژنرال آستین دو روز پس از مراسم تحلیف جو بایدن ابراز خرسندی کردند.
جک رید، سناتور دمکرات که در پی کنترل این مجلس توسط دمکراتها ریاست کمیته نیروهای مسلح را برعهده گرفته است در سخنان خود به چالشهای بزرگ و گوناگون آمریکا در شرایط فعلی از جمله مقابله با شیوع ویروس و رقابت با چین اشاره کرد.
او قبل از انجام رای گیری گفت: «ژنرال آستین یک رهبر شایسته با سابقه طولانی و درخشان خدمت در نیروهای مسلح آمریکاست.»
جیمز اینهوف، رییس سابق و جمهوری خواه این کمیته نیز ضمن درخواست از نمایندگان برای دادن رای مثبت گفت:«ما در خطرناکترین برهه زمانی قرار داریم.»
اعضای کنگره آمریکا روز پنجشنبه با اکثریت آرا معافیت ژنرال آستین از مقررات مربوط به انتصاب نظامیان در مقامات عالی وزارت دفاع را تصویب کردند.
طبق این مقررات که هدف آن دادن اولویت به غیرنظامیان است، نظامیان سابق فقط پس از گذشت ۷ سال از بازنشستگی میتوانند به مقام وزیر دفاع منصوب شوند. ژنرال آستين چهار سال پيش بازنشسته شد و بدون تصويب اين معافيت استثنايی قاعدتا نمیتوانست به مقام وزير دفاع منصوب شود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
اسرائیل میگوید یک پهپاد را سرنگون کرده است

ارتش اسرائیل اعلام کرده پهپادی را که روز جمعه سوم بهمنماه از لبنان وارد آسمان این کشور شده بود هدف قرار داده است.
این گزارش میگوید نیروهای دفاعی اسرائیل پهباد یاد شده را رهگیری و ساقط کردهاند.
هنوز مقامات لبنان واکنشی به این خبر نشان ندادهاند، اما تاکنون گزارشهای متعددی از پروازهای تجسسی پهپادهای حزبالله لبنان، گروه شیعه مورد حمایت ایران در مناطق مرزی با اسرائیل منتشر شده است. همچنین حزبالله نیز تاکنون بارها مدعی سرنگون کردن پهپادهای اسرائیلی شده است.
اسرائیل طی دو سال گذشته حملات به مکانهایی در سوریه را که گفته میشود کارخانههای ساخت تسلیحات ایران است، شتاب بخشیده و مواضع نیروهای مورد حمایت ایران در این کشور را بمباران کرده است.
اسرائیل میگوید ایران از طریق سوریه تسلیحات به حزبالله ارسال میکند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ف.ق/س.ن
سپاه از دستگیری «عامل ترور» یک افسر راهنمایی و رانندگی در روانسر خبر داد

روابط عمومی نیروی زمینی سپاه از دستگیری «عامل ترور» یک افسر راهنمایی و رانندگی به نام حسن ملکی خبر داد که در سال ۱۳۹۷ در کرمانشاه کشته شده بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی قرارگاه نجف اشرف نیروی زمینی سپاه روز جمعه، سوم بهمنماه در اطلاعیهای اعلام کرد که اعضای این قرارگاه دوم بهمنماه با «اشراف اطلاعاتی» عامل ترور حسن ملکی را دستگیر کردهاند.
بر اساس اطلاعاتی که در خبرگزاریهای داخلی پیشتر منتشر شده بود، از حسن ملكی به عنوان افسر پليس راهنمايي و رانندگي شهرستان روانسر در کرمانشاه نام برده شده که ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ در مقابل منزلش مورد سوء قصد افراد ناشناس قرار گرفت.
در اطلاعیه روابط عمومی نیروی زمینی سپاه درباره مشخصات فرد دستگیرشده و نحوه بازداشت او اطلاعاتی ارائه نشده و تنها آمده است که او «عضو گروهکهای ضد انقلاب» است که ترور آقای ملکی را در سال ۱۳۹۷ با هدف «ایجاد ناامنی در کشور» انجام داده است.
اداره اطلاعات استان کرمانشاه ۱۷ شهریور ۹۷ در اطلاعیهای اعلام کرده بود که ۱۲ نفر از عوامل و مرتبطان به این «اقدام تروریستی» را شناسایی و در بیست و پنجم مردادماه دستگیر کرده است.
در این اطلاعیه به نام و هویت این دو تیم و اعضای آنها اشاره نشده و آنها فقط «وابسته به کشورهای متخاصم» معرفی شده بودند.
استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه طی سالهای اخیر شاهد درگیری نیروهای امنیتی ایران با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و اعضای حزب حیات آزاد کردستان، موسوم به پژاک بوده است.
جمهوری اسلامی ایران این گروههای مسلح کرد را به «تجزیهطلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند. از سوی دیگر، اما این گروهها هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
اکانت توییتری که پوستر سایت خامنهای درباره تهدید ترامپ به «انتقام حتمی» را منتشر کرد، تعلیق شد

شبکه اجتماعی توییتر، یک اکانت که به عنوان اکانت وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار علی خامنهای معرفی شده بود و با انتشار یک پوستر، رئیسجمهور پیشین آمریکا را به «انتقام حتمی» تهدید کرده بود، معلق کرده است.
در پوستری که پنجشنبه شب در این اکانت (@khamenei_site) منتشر شد، تصویری از دونالد ترامپ در حال بازی گلف و در حالی که سایه یک پهپاد روی زمین بازی گلف دیده میشود، طراحی و بالای آن تیتر «انتقام حتمی است»، درج شده بود.
در این پوستر همچنین به نقل از رهبر جمهوری اسلامی آمده است که «انتقام حتمی است قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند».
در توضیحی که مقامهای شبکه اجتماعی توییتر به خبرگزاری رویترز دادهاند، تاکید کردهاند که انتشار این پوستر نقض قوانین این شبکه اجتماعی است ولی اکانتی که این پوستر را منتشر کرده است، اکانت جعلی بوده است.
این موضوع در حالی مطرح میشود که توییت منتشر شده در این اکانت، دیشب توسط اکانت توییتر رهبر جمهوری اسلامی بازنشر شد و پوستر تهدید دونالد ترامپ در سایت KHAMENEI.IR نیز منتشر شده است.
دفتر حفظ و نشر آثار رهبر جمهوری اسلامی توسط مسعود خامنهای، فرزند علی خامنهای، اداره میشود و مسئولیت اداره سایت KHAMENEI.IR و انتشارات انقلاب اسلامی را بر عهده دارد.
دولت ایران پیش از این دونالد ترامپ را به اتهام «صدور دستور و راهبری» عملیات کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه تحریم کرده و خواستار محاکمه قضایی او شده است.
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی برونمرزی سپاه پاسداران، بامداد ۱۳ دی ۹۸ همراه با ابومهدی المهندس، از اعضای بلندپایه گروه حشدالشعبی، در بغداد در حمله پهپادی به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا کشته شد.
ایران در واکنش به کشته شدن قاسم سلیمانی، روز ۱۸ دی دستکم ۱۲ موشک به پایگاه عینالاسد و یک پایگاه دیگر در اربیل محل حضور نیروهای آمریکایی شلیک کرد، ولی میگوید که به دنبال گرفتن «انتقام سخت» از آمریکا است.
درخواست فرزند ناهید تقوی از دولت آلمان برای تلاش برای آزادی مادرش

فرزند ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی که در زندان اوین به سر میبرد از دولت فدرال آلمان خواست که برای آزادی مادرش مبارزه کند.
مریم کلارن روز پنجشنبه، دوم بهمنماه، در توئیتی ضمن تشکر از همه کسانی که با هشتگ freenahid در فضای مجازی برای آزادی این زندانی دوتابعیتی تلاش کردند، تشکر کرد و دوباره از دولت آلمان خواست که برای آزادی مادرش مبارزه کند.
خانم کلارن همچنین از نصب تابلوهایی بر در و دیوار با همین هشتگ خبر داده است.
ناهید تقوی که پیشتر در شهر کلن آلمان زندگی میکرد، ۲۵ مهرماه بدون اتهام مشخصی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
مقامات قضایی ایران تاکنون هیچ دلیلی برای بازداشت او ارائه ندادهاند و امکان دسترسی به وکیل هم به او ندادهاند.
خبرگزاری فرانسه پیشتر به نقل از جامعه بینالمللی حقوق بشر در آلمان نوشته بود که دلیل بازداشت خانم تقوی فعالیت طولانی او در زمینه دفاع از حقوق بشر در ایران به خصوص حقوق زنان و دفاع از آزادی بیان بوده است.
خانم کلارن ۹ دی هم با هشدار درباره وخامت حال مادرش خواستار آزادی سریع او شده بود.
کاربران فضای مجازی اواخر دیماه از راهاندازی کمپینی در شبکههای مجازی به مناسبت سومین ماه بازداشت ناهید تقوی خبر داده بودند.
کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان هر روزه، همچنان بالای شش هزار نفر

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شش هزار و ۳۰۵ بیمار جدید شناسایی شدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، سیما سادات لاری روز جمعه، سوم بهمنماه، همچنین گفت که از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در کشور، چهار هزار و ۱۳۴ نفر در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس گزارش خانم لاری، تاکنون مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۸۲۵ نفر و آمار جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۲۲۵ نفر رسیده است.
آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران امروز درباره وضعیت شهرهای کشور گزارشی ارائه نداد، اما بر اساس آخرین گزارش او در روز پنجشنبه، دوم بهمنماه ۱۰ شهر کشور که همگی در استان مازندران واقع شده بودند، دارای وضعیت قرمز بودند.
در گزارش خانم لاری آمده بود که شهرهای آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در وضعیت قرمز قرار دارند.
اما خبرگزاری تسنیم روز جمعه، سوم بهمنماه، به نقل از «مسئولان ستاد کرونای مازندران» اعلام کرد که همه این شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی و زرد سوق یافتهاند.
این مسئولان که به نام و سمت آنها در گزارش خبرگزاری تسنیم اشاره نشده گفتهاند هماکنون وضعیت کرونایی شهرستانهای گلوگاه، میاندورود، سیمرغ، سوادکوه شمالی، سوادکوه، عباسآباد و کلاردشت زرد است. پیش از این وضعیت سوادکوه قرمز و بقیه شش شهرستان هم نارنجی بود.
اصرار ژاپنیها بر برگزاری بازیهای المپیک «در میانه موج سوم» کرونا در این کشور

خبرگزاری رویترز روز جمعه از تاکید مسئولان برگزاری المپیک در ژاپن بر اجرای این رخداد ورزشی بهرغم ادامه همهگیری کرونا در این کشور و نقاط دیگر جهان خبر داد.
این در حالی است که بخش اعظم کشور ژاپن در حال حاضر در وضعیت اضطراری به سر میبرد و طبق گزارشها «موج سوم» ابتلا به بیماری کووید ۱۹ همه را غافلگیر کرده است.
بهرغم این وضعیت، برگزارکنندگان المپیک توکیو روز جمعه تاکید کردند که مسابقات ورزشی طبق برنامه جدید در مردادماه سال ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
مسابقات المپیک، طبق برنامه، قرار بود اول مرداد ۹۹ در توکیو آغاز به کار کند و مراسم تحویل مشعل نیز اوایل فروردینماه بدون تماشاگر برگزار شد.
اما بحران همهگیری ویروس کرونا در نهایت باعث شد که مسئولان المپیک طی تصمیمی کمسابقه تاریخ برگزاری رقابتها را به یک سال بعد موکول کنند.
در همین حال یک سخنگوی دولت ژاپن روز جمعه گزارش روزنامه تایمز مبنی بر اذعان مقامات این کشور در خفا به ناممکن بودن برگزاری المپیک را تکذیب کرد.
روزنامه تایمز به نقل از یک مقام ارشد ژاپنی که به نامش اشاره نکرده بود نوشته است که دولت ژاپن اکنون در پی آن است که امتیاز برگزاری المپیک در سال ۲۰۳۲ را کسب کند.
رقابتهای المپیک فعلا قرار است از اول مرداد ۱۴۰۰ (۲۳ ژوئیه ۲۰۲۱) در توکیو آغاز شود.
آزادی اعضای گروه موسیقی زنان کرمانشاه «با وثیقه و تعهد کتبی» پس از بازداشت

دو تن از اعضای بازداشتشده یک گروه موسیقی زنان در کرمانشاه با قرار وثیقه آزاد شدند و از سه تن دیگر نیز برای عدم شرکت در کلیپهای تبلیغاتی، تعهد کتبی گرفته شده است.
حسن حیدری، رئیس پلیس امنیت کرمانشاه، روز ۲۸ دیماه ضمن «هنجارشکن» خواندن اعضای یک گروه موسیقی در کرمانشاه از شناسایی و بازداشت عوامل دخیل در تولید و انتشار ویدئویی از این گروه خبر داده بود.
آقای حیدری گفته بود که ترانه خواندن آنها «به سفارش یکی از واحدهای صنفی و با هدف تبلیغات توسط یکی از کانونهای تبلیغاتی شهر کرمانشاه» انجام شده است.
او همچنین از بازداشت صاحب این واحد صنفی و صاحب کانون تبلیغاتی و پلمب دفاتر آنها و مسدود شدن صفحات اینترنتی انتشاردهنده کلیپ آن ترانه خبر داد.
گروه موسیقی بانوان «گلاریس» در سال ٩۶ در کرمانشاه تأسیس شد و در این سالها در زمینه موسیقی فلکلور و سنتی فعالیت داشته است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نازنین اتابکی و نسترن یزدانیپور، دو خواننده گروه «گلاریس»، روز شنبه، ۲۷ دیماه به جرم خواندن ترانه بازداشت، اما با قرار وثیقه آزاد شدند.
از سه عضو دیگر این گروه موسیقی به نامهای ملیحه مرادی، سمیرا فرحناکی و الهام یزدانیپور هم پس از بارها احضار برای عدم شرکت در کلیپ های تبلیغاتی، تعهد کتبی گرفته شده است.
بر اساس این گزارش مرجان کرمجانی، از دیگر اعضای این گروه موسیقی نیز سال گذشته توسط نهادهای امنیتی در کرمانشاه ممنوعالفعالیت شده است.
در قوانین جمهوری اسلامی ایران منع قانونی صریحی برای آواز خواندن زنان وجود ندارد؛ با این حال در چهار دهه گذشته هر گونه تکخوانی زنان به ویژه در صورتی که مخاطب مرد باشد با برخورد دستگاههای قضایی مواجه شده است.
حتی تعدادی از خوانندگان مرد نیز به دلیل کار با خوانندگان زن یا مشخص بودن صدای زن در کارهایشان ممنوعالفعالیت شدهاند.
انتخاب سردبیر
-
نمایشگاه مجازی کتاب تهران
فروشگاهی که حتی مجازی هم «در دسترس نیست»
-
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد
«حرف قطعی» خامنهای درباره برجام چیست؟
-
نگاه فریدون خاوند
از دلار رفسنجانی تا دلار روحانی
-
یادداشتی از حبیب حسینیفرد
آیا کرملین واقعاً از آلکسی ناوالنی میترسد؟
زیر ذرهبین
-
«این هم اقتصاد فلجشان است؛ اقتصاد آمریکا به معنای واقعی فلج است.»
آمارهای نهادهای بینالمللی نه تنها بیانگر نادرستی ادعای خامنهای درباره اقتصاد آمریکاست، بلکه نشاندهنده وضعیت اقتصادی وخیم کشوری است که خود او آن رهبری میکند.