خبرخوان
روبرت لواندوفسکی بهترین بازیکن مرد فوتبال در سال ۲۰۲۰ شد

روبرت لواندوفسکی، بازیکن تیم فوتبال بایرن مونیخ آلمان، به عنوان بهترین بازیکن مرد فوتبال جهان در سال ۲۰۲۰ انتخاب شد.
فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، مراسم اهدای جوایز به بهترینهای فوتبال سال ۲۰۲۰ را به صورت مجازی برگزار کرد و در این دوره، لواندوفسکی، بازیگر لهستانی بوندس لیگا، بالاتر از لیونل مسی و کریستیانو رونالدو ایستاد.
در این مراسم همچنین لوسی برونز، بازیکن تیم ملی بریتانیا، که سال ۲۰۲۰ در باشگاه لیون حضور داشت و سپس به منچسترسیتی ملحق شد نیز عنوان برترین بازیکن زن فوتبال جهان را به خود اختصاص داد.
روبرت لواندوفسکی، مهاجم ۳۲ ساله تیم بایرن مونیخ، نخستین بازیکن تاریخ بوندس لیگا است که به عنوان بهترین بازیکن مرد فوتبال جهان انتخاب میشود.
پیش از او در سال ۱۹۹۱ لوتار ماتئوس، ستاره آلمانی فوتبال، نیز موفق به دریافت این جایزه شده بود، اما او در آن زمان برای تیم اینترمیلان بازی میکرد.
لواندوفسکی، بازیکن پرافتخاز تیم بایرن مونیخ امسال موفقیتهای زیادی بدست آورد و توانست در بازیهای بوندسلیگا، ۳۴ گل و در لیگ قهرمانان، ۱۵ گل وارد دروازه کند.
لواندوفسکی با دریافت این جایزه، به سلطه مسی و رونالدو در این جایگاه پایان داد.
رونالدو، پنج بار و مسی، شش بار موفق به کسب جایزه بهترین بازیکن فوتبال سال شده بودند.
مانوئل نویر، دروازهبان بایرنمونیخ و تیم ملی آلمان نیز جایزه بهترین دروازهبان جهان را به خود اختصاص داد و جایزه بهترین مربی جهان نیز به یورگن کلوپ، سرمربی آلمانی تیم لیورپول رسید.
در این مراسم، سارا وینگمن، سرمربی تیم ملی زنان هلند هم بهترین مربی فوتبال زنان در جهان معرفی شد.
با استفاده از گزارش وبسایت کیکر و خبرگزاری فرانسه؛ ب.ب/ر.ح
مهمترین خبرهای ایران و جهان
دلار به زیر ۲۳ هزار تومان رسید

نرخ دلار روز شنبه ۲۷ دیماه در بازارهای آزاد ایران به زیر ۲۳ هزار تومان رسید.
نرخ دلار از ۱۶ هزار تومان در ابتدای سال جاری خورشیدی به نزدیک ۳۲ هزار تومان در پاییز اوج گرفت، اما در پی تزریق ارز به بازار توسط بانک مرکزی، قیمت دلار طی هفتههای گذشته بین ۲۴ تا ۲۶ هزار تومان در حال نوسان بود.
اکنون نرخ دلار به حدود ۲۲ هزار و ۹۴۵ هزار تومان رسیده که کمترین میزان از شهریور ماه سال جاری است، اما هنوز نسبت به آغاز سال ۴۴ درصد رشد نشان میدهد.
هفته گذشته امیرحسین قاضیزاده، نایبرئيس مجلس مدعی شد دولت ایران قصد دارد با شروع کار دولت بایدن، ارز به بازار تزریق کند و قیمت دلار را به ده تا یازده هزار تومان کاهش دهد.
وی مدعی شد این اقدام برای فراهم کردن شرایط مذاکره با آمریکا انجام میشود. اصولگرایان منتقد دولت روحانی او را متهم کردهاند که تصمیمات اقتصادی و مدیریتی خود را با شروع به کار دولت بایدن گره زده است تا بتواند با ایجاد یک فضای سیاسی تازه، مذاکرات با آمریکا را دوباره شروع کند. دولت روحانی این ادعاها را رد کرده است.
نگرانیها از وضعیت هزاران پناهجوی بیسرپناه در بوسنی و هرزگوین

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وضعیت نگهداری پناهجویان در کمپهای بوسنی و هرزگوین اظهار نگرانی کرده و گفته است این وضعیت قابل قبول نیست و باید مشکل پناهجویان فورا حل شود.
هزاران پناهجو در کمپهای این کشور وجود دارند، اما در پی آتشسوزی در کمپ لیپا در ۲۳ دسامبر پارسال (حدود یک ماه پیش)، ۹۰۰ پناهجو طی سه هفته گذشته در سرمای زیر صفر درجه و بارش برف، بدون سرپناه ماندهاند.
مقامات بوسنی و هرزگوین در پی آتشسوزی کمپ لیپا در شمال غرب کشور، اعلام کردند که پناهجویان این کمپ را به منطقه دیگری منتقل خواهند کرد، اما در پی مقاومت ساکنان محلی، این تصمیم لغو شد و دولت اقدام به راهاندازی چادرهای نظامی برای اسکان پناهجویان کرد.
هفته گذشته ۷۵۰ پناهجو با چادر گرم تامین شدند، اما هنوز وضعیت صدها پناهجو در سرمای زمستان نامشخص است.
حدود ۹ هزار پناهجو به امید رسیدن به اروپا، در بوسنی و هرزگوین حضور دارند و این افراد اکثرا شهروندان کشورهای پاکستان، افغانستان و سوریه هستند.
اتحادیه اروپا ۱۰۷ میلیون دلار برای کمک به پناهجویان در اختیار دولت بوسنی و هرزگوین قرار داده و آقای پیتر استانو سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده باید دولت بوسنی و هرزگوین به تعهدات حقوق بشری خود، همچنین قوانین اتحادیه اروپا پایبند باشد و مشکل پناهجویان را حل کند.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ف.ق/س.ن
رئیس اتاق ایران و کره جنوبی: احتمال رفع توقیف کشتی کرهای تا دو هفته آینده

رئیس اتاق ایران و کره جنوبی روز شنبه، ۲۷ دیماه، از احتمال رفع توقیف کشتی کرهای تا دو هفته آینده خبر داد.
او در عین حال توقیف این نفتکش را به طور مستقیم با پول بلوکهشده ایران در کره جنوبی پیوند زده است.
حسین تنهایی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا سختگیری ایران در توقیف کشتی کرهای را «منطقی» دانست و گفت: «با توجه به مدت زمان بلوکه شدن پول ایران در کره مجبور هستیم که این سختگیریها را اعمال کنیم.»
این در حالی است که سپاه پاسداران ۱۵ دیماه دلیل توقیف کشتی کره جنوبی را «آلودگی نفتی و مخاطرات زیستمحیطی» اعلام کرد.
مسعود پل مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته جمهوری اسلامی ایران هم ۲۵ دیماه گفت که توقیف کشتی کرهای هیچ ارتباطی به مناسبتهای سیاسی ندارد و یک موضوع «اقتصادی» و «زیستمحیطی» است.
مقامهای ایران در قبال درخواست کره جنوبی برای اثبات ادعای آلودگی زیستمحیطی کشتی توقیفشده تاکنون شواهدی ارائه نکردهاند، اما پیشتر گفته بودند که هفت میلیارد دلار از پول فروش نفت به کره جنوبی به دلیل تحریمها در بانکهای این کشور بلوکه شده است.
بر اساس تحریمهای آمریکا، ایران تنها میتواند از این داراییها برای واردات کالاهای انساندوستانه مانند مواد غذایی و دارو استفاده کند.
آقای تنهایی با اشاره به این که پیش از توقیف کشتی مذاکرات با کرهایها از طریق بخش خصوصی پیش میرفت گفت: «قرار بود بخشی از پولهای بلوکهشده با کالاهایی مانند مواد دارویی، غذایی، واکسن و خودرو تهاتر شود، اما پس از این وقایع اطلاع نداریم در جلسات با کرهایها چه تصمیمی گرفته شده است.»
چوی جونگ کون، معاون اول وزارت خارجه کره جنوبی ۲۵ دیماه پس از سفر به ایران عازم دوحه، پایتخت قطر شد و در دیدار با مقامات این کشور خواستار حمایت حداکثری قطر برای حل مسئله توقیف کشتی کره جنوبی از سوی ایران شد.
کرونا در ایران؛ تعداد جانباختگان در یک شبانهروز افزایش یافت

به گزارش سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در روز شنبه، ۲۷ دیماه، شمار جانباختگان کرونا در یک شبانهروز گذشته در مقایسه با مدت مشابه افزایش یافت، اما دورقمی باقی ماند.
به گفته سیما سادات لاری، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶ نفر دیگر بر اثر کرونا در ایران جان باختند، این در حالی است که آمار جانباختگان روز گذشته ۸۳ نفر اعلام شده بود.
در این گزارش همچنین آمده است که شش هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا از روز گذشته تاکنون در ایران شناسایی شدهاند و حدود ۴۴۰۰ از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس این آمار رسمی، تعداد کل جانباختگان کرونا در ایران به ۵۶ هزار و ۷۱۷ نفر و مجموع کل بیماران به یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۹۵ نفر رسید.
مقامات وزارت بهداشت ایران در روزهای گذشته بارها درباره احتمال خیز دوباره کرونا در بهمنماه به دلیل «عادیانگاری» و «سادهانگاری» هشدار دادهاند.
این در حالی است که برخی گروههای مذهبی در تهران اعلام کردهاند که قصد برگزاری تجمعات مذهبی را به مناسبت سالروز مرگ دختر پیامبر اسلام با وجود اعلام ممنوعیت از سوی استانداری دارند.
وزیر بهداشت ایران روز شنبه درباره برگزاری مراسم مذهبی و ممانعت از سفر به وزیر کشور متوسل شد و در نامهای خواست که از ورود هرگونه مسافر غیر بومی به استانهای شمالی خودداری شود.
در روز جمعه تعداد شهرهای قرمز استان مازندران در مقایسه با روز پنجشنبه به یک باره دو برابر شد. در حال حاضر تمام شهرهای قرمز کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران ۱۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
امید اردوغان به حل اختلاف با آمریکا بر سر سامانه روسی اس۴۰۰ با دولت بایدن

رئيس جمهور ترکیه با اشاره به شروع دور تازه گفتوگوهای این کشور با روسیه برای گرفتن محموله دوم سامانه پدافندی اس ۴۰۰ ابراز امیدواری کرد که در مذاکره با دولت بایدن بتواند راه حلی برای تحریمهایی که آمریکا به خاطر خرید این سامانهها وضع کرده، پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان روز جمعه گفت که علاوه بر موضوع تحریمها، ترکیه تلاش میکند درباره خرید جنگندههای اف-۳۵ آمریکایی نیز با دولت بایدن مذاکره کند و به نتیجه مثبتی برسد.
ماه گذشته، واشینگتن، اداره صنایع دفاعی ترکیه، اسماعیل دمیر رئیس و سه مقام دیگر این اداره را به دلیل خریداری سامانه پدافندی اس۴۰۰ تحریم کرد.
دولت آمریکا سال ۲۰۱۹ نیز در واکنش به این موضوع، مشارکت این کشور در طرح مشترک تولید جنگندههای اف-۳۵ را تعلیق کرده بود.
رئيس جمهور ترکیه این اقدام دولت آمریکا را «اشتباه جدی» توصیف کرده است.
دولت ترکیه مدعی است که پس از عدم موافقت دولت آمریکا با فروش سامانههای موشکی «پاتریوت» ناگزیر به روسیه روی آورده و موشکهای اس ۴۰۰ را از آن کشور خریداری کرده است.
دولت آمریکا میگوید سامانههای موشکی ساخت روسیه جنگندههای اف-۳۵ ساخت آمریکا و سایر اجزای سامانه دفاعی ناتو را به خطر میاندازد.
دولت ترکیه ضمن رد این ادعا میگوید موشکهای روسی در سامانه پدافند مشترک ناتو ادغام نخواهند شد.
ترکیه قرارداد خرید موشکهای اس ۴۰۰ از روسیه را در سال ۲۰۱۷ امضا کرد و اولین بخش از این سامانه موشکی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار در ماه ژوییه ۲۰۱۹ به ترکیه تحویل داده شد.
۲۸ کارگر نیشکر هفتتپه به دادگاه احضار شدند

۲۸ کارگر نیشکر هفتتپه با اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش احضار شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، احضار این کارگران روز سهشنبه، ۲۳ دیماه، در پی برگزاری تجمعات اعتراضی با شکایت مدیران شرکت صورت گرفته است.
کارگران نیشکر هفتتپه در طول سالهای گذشته بارها خواستار لغو مالکیت خصوصی این شرکت شدهاند.
آنها میگویند شرکت نیشکر هفتتپه باید تحت مالکیت دولت قرار گیرد یا اینکه به کارگران واگذار شود، اما دولت حسن روحانی با این خواسته مخالفت کرده است.
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی ایران، نهم دیماه در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس ایران درباره لزوم لغو واگذاری این شرکت گفته بود که این واگذاری غیر قابل بازگشت است.
کشت و صنعت هفتتپه، قدیمیترین کارخانه تولید شکر ایران است که حدود نیم قرن از تاسیس آن میگذرد. این شرکت در سال ۹۴ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با پیشپرداختی شش میلیارد تومانی به امید اسدبیگی و مهرداد رستمیچگینی واگذار شد.
این شرکت پس از آن با مشکلات زیادی، از جمله تاخیرهای طولانی در پرداخت دستمزدها مواجه شد که اعتراض کارگران آن را به دنبال داشته است.
پیامرسان واتساپ اجرای سیاستهای جدید را تا سال آینده به تعویق انداخت

در پی واکنش منفی بسیار، پیام رسان واتساپ اعلام کرد که تغییر سیاستهای خود درباره حریم خصوصی کاربران را به تعویق انداخته است.
در اطلاعیه این پیامرسان تاکید شده است که انتشار «اطلاعات غلط» درباره سیاستهای جدید، موجب نگرانی کاربران شده و به همین جهت اعمال این سیاستها را که قبلا قرار بود از ۸ فوریه (۲۰ بهمن امسال) اجرایی شود تا ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت سال آینده) به تعویق انداخته است.
پیش از این واتساپ به حدود دو میلیارد نفر کاربر خود اعلام کرده بود که برای ادامه استفاده از این اپلیکیشن، باید اجازه دهند که دادههای شخصیشان با فیسبوک و اینستاگرام نیز به اشتراک گذاشته شود.
پیامرسان واتساپ و شبکه اجتماعی اینستاگرام هر دو زیرمجموعه فیسبوک هستند.
این درخواست با واکنش منفی کاربران مواجه شد و تعداد قابل توجهی از آنها اقدام به کوچ به دیگر پیامرسانها از جمله سیگنال و تلگرام کردند.
بر اساس گزارش نشریه آمریکایی «بیزنس اینسایدر»، در هفته گذشته، پیامرسان سیگنال ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار بار دانلود شد که نسبت به هفته گذشته رشدی ۴۲۰۰ درصدی داشته است.
پیامرسان تلگرام نیز ۹ میلیون بار دانلود شده که نسبت به هفته گذشته ۹۱ درصد افزایش داشته است.
در ایران پس از این که بسیاری از کاربران اقدام به دانلود پیامرسان «سیگنال» کردند، این پیامرسان به دستور «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از فروشگاههای آنلاین در ایران حذف شد.
تابلوی نقاشی آیدین آغداشلو رکورد فروش در حراج تهران را شکست

شکست رکورد حراج تهران با فروش ۱۲ میلیارد تومانی یک تابلو از آیدین آغداشلو که اخیرا با اتهامات آزار و تعرض جنسی روبهرو بوده روز جمعه خبرساز شد.
در سیزدهمین دوره از حراج بزرگ تهران که به آثار هنر مدرن و معاصر ایران اختصاص دارد ۱۱۰ اثر چکش خورد. سهراب سپهری، محمد احصایی، ژازه طباطبایی، فریده لاشایی، عباس کیارستمی، و رضا کیانیان از جمله دیگر هنرمندانی هستند که آثارشان در این دوره از حراج بزرگ تهران فروخته شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، قیمت پایه تابلوی آیدین آغداشلو با نام «خاطرات امید» در سیزدهمین حراج تهران که روز جمعه، ۲۶ دیماه، برگزار شد، ۱.۲ میلیارد تومان تعیین شده بود.
این تابلو در نهایت با شکست رکورد ۱۲ دوره حراج تهران به مبلغ ۱۲.۵ میلیارد تومان به فروش رسید.
آیدین آغداشلو، نقاش ایرانی، در ماههای گذشته با اتهام آزار جنسی شماری از زنان مواجه شده، اما خود این اتهامات را رد کرده است.
۱۳ تن از این زنان که بیشترشان از شاگردان آقای آغداشلو یا روزنامهنگار بودند در گفتوگو با روزنامه نیویورک تایمز گفتهاند که در ملاقات با او مورد آزارهای جنسی قرار گرفتهاند.
در ماههای گذشته برخی از زنان ایرانی در توئیتر با هشتگ «آزار جنسی» تجربههای خود را از آزار جنسی به اشتراک گذاشتند.
در میان این افشاگریها پای برخی چهرههای مشهور در عرصههای گوناگون نیز به میان آمد.
کیوان اماموردی از جمله کسانی بود که برخی زنان روایتهای مشابهی از آزار جنسی به دست او مطرح کردند. آقای اماموری پس از آن به «افساد فیالارض» متهم شد. چنین اتهامی میتواند منجر به صدور حکم اعدام برای متهمان شود.
افشاگریهای ماههای گذشته در شبکههای اجتماعی فارسیزبان یادآور جنبش معروف به MeToo (من هم) است که سال ۲۰۱۷ میلادی در رسانههای اجتماعی به راه افتاد و شمار بسیار زیادی از زنان در سراسر دنیا از این عنوان و هشتگ برای نشان دادن شیوع گستردهٔ تجاوز و آزار جنسی، به ویژه در محیط کار، و محکوم کردن آن استفاده کردند.
طبق گزارشها، در حراج تهران در روز جمعه تمامی آثار جز یک اثر به مبلغ کل نزدیک به ۸۸ میلیارد تومان به فروش رسیده است.
کاهش چشمگیر مهاجرت در سراسر دنیا به دلیل همهگیری کرونا

بر اساس تازهترین گزارش سازمان ملل که روز جمعه منتشر شد، همهگیری کرونا که در آغاز سال ۲۰۲۰ شروع شد مهاجرت در سراسر جهان را تا ۳۰ درصد کاهش داده است.
در این گزارش آمده است که در میانه سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ حدود دو میلیون نفر کمتر از پیشبینیها مهاجرت از نقطهای به نقطه دیگر انجام شده است.
نشانههای همهگیری کرونا درست یک سال پیش آغاز شد و پس از آن که سازمان بهداشت جهانی آن را پاندمی یا همهگیری جهانی نام نهاد، بیشتر مرزها بسته شد.
طبق گزارش سازمان ملل درباره مهاجرت، در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸۰ میلیون نفر در خارج از کشور زادگاه خود سکونت داشتند.
از این میان، دوسوم از مهاجران ثبت نام شده در تنها ۲۰ کشور دنیا زندگی میکنند. آمریکا با ۵۱ میلیون مهاجر در سال ۲۰۲۰ در صدر این فهرست قرار دارد.
پس از ایالات متحده، آلمان با ۱۶ میلیون، عربستان سعودی با ۱۳ میلیون، و روسیه و بریتانیا به ترتیب با ۱۲ میلیون و ۹ میلیون در این فهرست قرار گرفتهاند.
گزارش سازمان ملل حاکی از آن است که آوارگان حدود ۱۲ درصد از کل مهاجران بینالمللی را تشکیل میدهند، و ۸۰ درصد از کل آوارگان در کشورهای دارای درآمد کم و متوسط زندگی میکنند.
یک انفجار دیگر در کابل جان دو نفر را گرفت

کابل، پایتخت افغانستان، روز شنبه بار دیگر صحنه انفجاری مرگبار بود که جان دو نفر را گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی پلیس، انفجار در خیابان منتهی به دانشگاه کابل رخ داده و جان دو مامور پلیس را گرفته است.
این انفجار همچنین یک زخمی بر جای گذاشت.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
کابل و چند شهر دیگر افغانستان در ماههای اخیر به رغم مذاکرات صلح میان طالبان و حکومت افغانستان صحنه خشونتهای مرگبار بوده است.
این مذاکرات که در دوحه، پایتخت قطر، برگزار میشود در حال حاضر تا اوایل ماه ژانویه به تعویق افتاده و گفته میشود که احتمال عقب افتادن این تاریخ نیز هست.
هند «بزرگترین برنامه واکسیناسیون در جهان» را آغاز میکند

دولت نارندرا مودی، نخستوزیر هند قرار است روز شنبه بزرگترین «برنامه واکسیناسیون در جهان» را در این کشور آغاز کند.
به گزارش رویترز، نارندرا مودی بامداد این روز در یک ویدئو کنفرانس با کادر درمانی و نیروهایی که کار واکسیناسیون را به عهده خواهند داشت، صحبت خواهد کرد.
مقامهای دولت هند میگویند٬ در نخستین روز «بزرگترین برنامه واکسیناسیون در جهان» داوطلبان در سه هزار و شش مرکز درمانی این کشور واکسینه خواهند شد.
در این برنامه قرار است ابتدا کارکنان بخشهای بهداشتی، درمانی، آموزش و پلیس و سپس سالمندان در اولویت قرار گیرند.
دفتر نارندرا مودی میگوید این برنامه واکسیناسیون سراسر کشور اجرا خواهد شد.
هند، پرجمعیت ترین کشور جهان پس از چین، گفته است که احتمالا برای ایجاد مصونیت جمعی نیازی به واکسینه کردن کل یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفر جمعیت کشور نباشد.
هند که به لحاظ تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا بعد از آمریکا در جایگاه دوم قرار داد، میخواهد طی شش تا هشت ماه در حدود ۳۰۰ میلیون نفر را با دو دوز واکسن واکسینه کند.
در این برنامه دو واکسن آکسفورد استرازنکا و واکسن داخلی بهارات بیوتیک استفاده خواهد شد.
زلزلهای به بزرگی ۵.۵ درجه کنگ هرمزگان را لرزاند

گزارشها حاکی است که زلزلهای به بزرگی ۵.۵ درجه ساعت یک بامداد روز شنبه کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران اعلام کرده بود که این زلزله در عمق ۱۹ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و کانون آن در موقعیت ۲۶.۶۷ عرض شمالی و ۵۵.۲۱ طول شرقی ثبت شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان هم گفته است که این زلزله تلفات جانی نداشت.
با این حال، استاندار هرمزگان گفته است: خسارات احتمالی زمین لرزه جنوب کنگ در آبهای خلیج فارس، روستای گورزین و سایر روستاهای قشم در دست پیگیری است.
به گفته استاندار هرمزگان تیمهای ارزیاب به روستاهای غرب جزیره قشم، اعزام شده و اکیپ های امداد و نجات در آماده باش کامل قرار گرفتهبودند.
هلال احمر نیز می گوید، ۴ تیم ارزیاب به منطقه اعزام و ۱۵ روستا ارزیابی شدند که تاکنون ترک خوردگی دیوارها و خسارت جزیی در برخی منازل گزارش شده است.
طبق این گزارش یک نفر در حین فرار دچار مصدوم شده بود که بصورت سرپایی درمان شد.
بندر کُنگ یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است.
آمریکا وزیر کشور کوبا را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد

دولت دونالد ترامپ پنج روز قبل از پایان دوره ریاست جمهوری او روز جمعه ۲۶ دی وزیر و وزارت کشور کوبا را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، استیو منوچین وزیر خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت:«حکومت کوبا در نقض حقوق بشر سابقه طولانی دارد. ایالات متحده آمریکا به استفاده از تمامی ابزارها و امکانات خود برای برخورد با نقض شدید حقوق بشر در کوبا و کشورهای دیگر ادامه خواهد داد.»
وزارت خزانهداری آمریکا در بخش دیگری از بیانیه خود افزود وزارت کشور کوبا نیز که مورد تحریم قرار گرفته «برای کنترل فعالیت سیاسی مخالفان واحدهای ویژهای دارد و پلیس کوبا نیز با دستگیری افرادی که مدنظر قرار میگیرند به این واحدهای ویژه کمک می کند».
در این بیانه به مورد مشخص بازداشت خوزه دانیل فرر، دگراندیش کوبایی در سال ۲۰۱۹ اشاره شده که در زندانهای زیر نظر وزارت کشور کوبا در بازداشت است.
طبق این تحریمها وزیر کشور و وزارت کشور کوبا حق استفاده از نظام بانکی و مالی آمریکا را نخواهد داشت و اگر دارایی در آن کشور داشته باشند مسدود میشود.
دولت ترامپ در سالهای اخير به شیوههای مختلف تلاش کرده روند عادیسازی مناسبات با کوبا را که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما آغاز شد معکوس کند. روز دوشنبه ۲۳ دی واشنگتن کوبا را در فهرست حکومتهای حامی تروریسم قرار داد.
اقدامات اخیر دولت دونالد ترامپ وضعیت را برای جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا که طرفدار کاهش تنش در مناسبات با کوباست دشوار خواهد کرد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر/س.ن
سقوط ۹۹.۵ درصدی صادرات ایران به کره جنوبی

آمارهای گمرکی کره جنوبی حاکی است که صادرات جمهوری اسلامی به این کشور در سال ۲۰۲۰ به ۸.۶ میلیون دلار سقوط کرده، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲.۱۳ میلیارد دلار بوده است.
بدین ترتیب صادرات جمهوری اسلامی به کره جنوبی ۹۹.۵ درصد سقوط کرده است.
آرشیو آمارهای کره جنوبی طی سه دهه گذشته نشان میدهد تجارت ایران و این کشور هرگز تا این حد پایین نبوده است.
کمترین میزان صادرات ایران به کره جنوبی مربوط به سال ۱۹۹۸ میشود که آن هم ۱۱۵ برابر پارسال بود و به نزدیک ۱ میلیارد دلار میرسید.
همچنین آمارهای گمرک کره جنوبی نشان میدهد طی سال گذشته میلادی ۱۸۶ میلیون دلار صادرات به ایران داشته که نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۳۴ درصد افت داشته است.
صادرات ایران به این کشور در سال ۲۰۱۷ و قبل از تحریمهای آمریکا بیش از ۷ میلیارد دلار و وارداتش از کره ۴ میلیارد دلار بود.
ایران میگوید بانکهای کره جنوبی ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی حاصل از صادرات نفت جمهوری اسلامی به این کشور را مسدود کردهاند. اخیرا نیز سپاه پاسداران یک نفتکش کره جنوبی را در خلیج فارس با ادعای «آلوده کردن محیط زیست» توقیف کرد.
سئول خواستار ارائه شواهد آلودگی زیستی توسط این نفتکش شده است.
اوجگیری آمار خانههایی که ایرانیها در ترکیه خریداری کردهاند

آمارهای رسمی ترکیه نشان میدهد که ایرانیها در سال گذشته میلادی نزدیک هفت هزار و دویست واحد مسکن از ترکیه خریداری کردهاند که نسبت به سال قبل آن نزدیک یک سوم رشد داشته است.
به گزارش مرکز آمار ترکیه، خرید خانه توسط ایرانیها از این کشور نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود دو برابر و نسبت به سال ۲۰۱۷ و پیش از آن تقریبا ۱۰ برابر شده است.
حدود ۴۱ هزار واحد مسکن در ترکیه طی سال ۲۰۲۰ به خارجیها فروخته شده که شهروندان ایرانی در مقام اول قرار داشته و در ردیفهای بعدی شهروندان عراق، روسیه، افغانستان، آذربایجان، آلمان، کویت، یمن و بریتانیا قرار دارند.
کل فروش مسکن ترکیه به خارجیها در سال گذشته حدود ۱۳ درصد افت داشته، اما این کشور در نظر دارد سال آینده بیش از ۵۰ هزار مسکن واحد به خارجیها بفروشد.
استانبول، آنتالیا و آنکارا بیشترین سهم از فروش مسکن به خارجیها را در سال گذشته داشتهاند.
همچنین کل معاملات مسکن ترکیه در سال ۲۰۲۰ به حدود ۱.۵ میلیون واحد رسیده که نسبت به سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۵ درصد افزایش نشان میدهد.
انتخاب سردبیر
-
پرواز ۷۵۲
نیما نیستانی: جمهوری اسلامی باید بترسد
-
مجله فناوری
هجوم کاربران واتساپ به سیگنال و تلگرام
-
فرهنگ و هنر جهان
۲۰۲۱؛ سال رستاخیز فرهنگ؟
زیر ذرهبین
-
«شما کسی را پیدا نمیکنید که مثل بابا آزادی و دموکراسی را عملاً پیاده کرده باشد... [در زمان او در کشور] آزادی بود»
در زمان هاشمی رفسنجانی موارد متعددی از سرکوب، شکنجه و قتل مخالفان به ثبت رسیده و یکی از ابتداییترین مؤلفههای دموکراسی، یعنی تضمین حقوق مخالفان و منتقدان به تواتر نقض شده است.