خبرخوان
کمبود واکسن کرونا؛ فرانسه و آلمان به شرکت آسترازنکا هشدار دادند

در پی انتشار گزارشهایی در مورد کمبود واکسن ضد کرونا در اتحادیه اروپا، فرانسه و آلمان شرکت دارویی انگلیسی-سوئدی آسترازِنِکا را به پیگرد قضایی تهدید کردند.
بنا بر گزارشها، اتحادیه اروپا در مورد انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه دوزهای تولیدی واکسن آسترازنکا از کارخانههای واقع در بلژیک و آلمان، بهجای رسیدن به دست شهروندان اتحادیه اروپا، به بریتانیا حمل شده است، ابراز نگرانی کرده است.
اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به مشکلات پیشآمده برای تولید این واکسن در بلژیک از آسترازنکا خواسته است برای پیروی از قرارداد امضاءشده، تولیدات دو کارخانه خود در بریتانیا را به کشورهای اتحادیه اروپا بفرستد اما این شرکت موافقت نکرده است.
روزنامه بریتانیایی گاردین روز یکشنبه ۱۲ بهمن نوشت که گفتوگوها بین کمیسیون اروپایی و شرکت آسترازنکا در این خصوص ادامه دارد.
شرکت آسترازنکا به تازگی به کمیسیون اروپایی خبر داد که تنها قادر خواهد بود ۲۵ درصد از صد میلیون دوزی را که قرار بود در چهار ماهه نخست امسال به کشورهای اتحادیه اروپا برساند، تحویل بدهد.
اتحادیه اروپا قراردادی به ارزش ۳۳۶ میلیون یورو برای دریافت ۴۰۰ میلیون دوز واکسن با آسترازنکا دارد.
کلمان بون، وزیر امور اروپایی فرانسه، به خبرنگاران گفت که اگر معلوم شود این شرکت در تحویل سفارشهای خود به بریتانیا اولویت داده است با «تنبیه و تحریم» روبرو خواهد شد.
او تأکید کرد که «قراردادهای ما باید رعایت شوند و فقط قرارهایی اخلاقی نیستند بلکه قرارهای قانونی هستند».
اتحادیه اروپا پس از آن که شرکت فایزر نیز از اخلال در تولیدش در کارخانه این شرکت در بلژیک خبر داد، با کمبود واکسن کرونا روبهرو شده است.
آخرین آمارها نشان میدهد که بریتانیا ۱۳ درصد از جمعیت بالغ خود را علیه کرونا واکسینه کرده است. این رقم برای کشورهای اتحادیه اروپا بهطور میانگین ۲٫۶۹ درصد است.
بر اساس گزارش روزنامه گاردین / پ.پ /ک.ر
مهمترین خبرهای ایران و جهان
نماینده مجلس: متهم حادثه نطنز از طریق مرز هوایی فرار کرد

ابراهیم عزیزی، عضو کمیسیون مجلس میگوید فردی که به عنوان متهم حادثه نطنز معرفی شده، از «طریق مرزهای هوایی کشور فرار کرده است».
او توضیحی درباره زمان خروج این فرد از کشور نداده ولی گفته است که باید از طریق پلیس اینترپل، این فرد به ایران برگردانده شود.
وزارت اطلاعات ایران روز شنبه، ۲۸ فروردین اعلام کرد که عامل حادثه نطنز، رضا کریمی نام دارد و پیش از حادثه از کشور خارج شده است.
در گزارش صداوسیما که درباره معرفی این فرد پخش شد، تصویر این فرد بر برگهای با لوگوی پلیس اینترپل نشان داده شد، ولی رادیو فردا در وبسایت پلیس اینترپل تصویر یا نامی از رضا کریمی نیافت.
مقامهای حکومت ایران پیش از این به طور گسترده از دولت اسرائیل به عنوان متهم اصلی این حادثه نام برده بودند، ولی در گزارش صداوسیما اشارهای به ارتباط این فرد با دولت اسرائیل نشده است.
پس از حادثه روز ۲۲ فروردین در تاسیسات اتمی نطنز، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت بر اثر این رخداد ضربه شدیدی به توانایی ایران در غنیسازی اورانیوم وارد آمده و ارزیابیها حاکی از آن است که ایران برای بازگشت به نقطه پیش از این انفجار دستکم ۹ ماه زمان لازم دارد.
سخنگوی سپاه میگوید علت مرگ جانشین نیروی قدس سپاه «عارضه قلبی» نبود

با وجود اینکه روابط عمومی سپاه پاسداران علت مرگ محمد حجازی، جانشین فرمانده قدس را «عارضه قلبی» اعلام کرده بود، سخنگوی سپاه این موضوع را رد کرد و گفت او به علت «عوارض شیمایی» ناشی از دوران جنگ ایران و عراق فوت کرده است.
به گفته رمضان شریف، آقای حجازی چند ماه پیش به کرونا مبتلا شده ولی «خوب شده» بود.
او همچنین گفته است که کمیسیون خاص در بیمارستان «بقیهالله» وابسته به سپاه آقای حجازی را «جانباز شهید» معرفی کرده و «عوارض شیمیایی» را عمدهترین دلیل مرگ او دانسته است.
سخنگوی سپاه درباره احتمال ترور آقای حجازی، گفته است که دولت اسرائيل «سالها دنبال ترور» جانشین فرمانده قدس سپاه بود.
روز گذشته پس از انتشار اعلامیه روابط عمومی سپاه، محمد مهدی همت، فرزند محمد ابراهیم همت، از مشهورترین فرماندهان کشته شده در جنگ ایران و عراق، توئیت کرده است که علت مرگ آقای حجازی، «عارضه قلبی نبوده و نیست».
او هیچ توضیح بیشتری در این زمینه نداد ولی از هشتگ «شهید» استفاده کرد.
محمد حجازی در ۲۸ دی سال ۹۸ و پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در حمله نیروهای آمریکایی، جانشین فرمانده این نیرو شده بود.
محمد حجازی پیش از انتصاب به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه، نقش مهمی نیز در سیاستهای منطقهای ایران به ویژه در جنگ سوریه داشت.
او عالیرتبهترین فرمانده سپاه پاسداران از نظر سلسلهمراتب نظامی بود که در جنگ سوریه حضور مستقیم داشت و هنگامی که جنگ سوریه آغاز شد، در لبنان در حال همکاری با حزبالله بزرگترین و قدیمیترین گروه نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه بود.
حجازی در سال ۸۸ در جریان اعتراضهای پس از انتخابات ریاستجمهوری، مسئولیت قرارگاه ثارالله تهران را بر عهده داشت که نهاد اصلی در سرکوب اعتراضها در پایتخت به شمار میرفت. در آن اعتراضات دهها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.
نقش او در سرکوب معترضان و نقض حقوق بشر منجر به قرار گرفتن نام وی در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا از مهرماه ۹۰ شده بود.
درخواست «قطع دست» برای مجازات پنج عضو «باند سرقت ۲۲ خانه در تهران»

اعضای باند پنج نفرهای که به «۲۲ خانه در تهران دستبرد زده بودند»، به درخواست شاکیهای پرونده برای «قطع دست» در دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند.
به گزارش رسانههای ایران، در جریان دادگاه رسیدگی به اتهامات این پنج نفر که روز ۲۸ فروردین در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد، هشت نفر از شاکیهای پرونده حضور داشتند و برای متهمان درخواست «اشد مجازات» كردند.
شش شاكی پرونده گفتهاند که خواستار بازگرداندن اموالشان هستند، در غیر این صورت، درخواست «قطع دست» سارقان را دارند.
رسیدگی به این پرونده از سال ۹۲ بهدنبال چندین فقره شکایت مبنیبر سرقت از خانههایی در غرب تهران آغاز شده بود. یافتههای اولیه پلیس آگاهی حاکی از شیوه مشابه دستبردهای انجام گرفته بود و فرضیه سریالی بودن این سرقتها را قوت بخشید.
سارقان شبانه و در غیاب صاحبخانه وارد خانههایی در محله بلوار فردوس، مرزداران و تهرانسر شده و پس از شکستن گاوصندوق، پول، طلا و دلارها را سرقت کرده بودند.
با این حال، گزارشها از جلسه دادگاه حاکی است که متهمان پرونده تنها به پنج تا شش فقره سرقت اعتراف کردهاند و هیچیک اتهام «۲۲ فقره» سرقت را نپذیرفتند.
با استفاده از گزارش روزنامه جام جم و رکنا/ آ.ت/ ک.ر
روسیه ۲۰ دیپلمات جمهوری چک را از خاک خود اخراج کرد

روسیه به تلافی اخراج دیپلماتهایش از جمهوری چک به دلیل «جاسوسی و دست داشتن در انفجار یک انبار مهمات نظامی در سال ۲۰۱۴»، اعلام کرد که ۲۰ دیپلمات دولت پراگ را از کشور اخراج میکند.
دولت روسیه روز یکشنبه ۲۹ فروردین به این دیپلماتها ۲۴ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
یان هَماچِک وزیر خارجه جمهوری چک روز شنبه اعلام کرده بود ۱۸ دیپلمات شاغل در سفارت روسیه عاملِ مخفی «سرویس اطلاعات خارجی» و «اداره اصلی اطلاعات فدراسیون روسیه» هستند و پراگ دستور ترک خاک این کشور ظرف ۴۸ ساعت را داده است.
انفجار در انبار یک کارخانه مهمات سازی منطقه وربتیچ در جنوب شرقی پراگ پایتخت جمهوری چک در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۴ دو کشته برجای گذاشت. در سوم دسامبر همان سال یک انفجار دیگر در این کارخانه رخ داد.
جمهوری چک همچنین روز یکشنبه اعلام کرد که به متحدان ناتو و اتحادیه اروپا در مورد «مداخله مشکوک» روسیه در انفجار انبار مهمات در سال ۲۰۱۴ اطلاع داده است و این موضوع در جلسه وزیران خارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۳۰ فروردین مطرح خواهد شد.
ولادیمیر دژاباروف، معاون اول رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدراسیون روسیه، اتهام دولت چک علیه دیپلماتهای روسی را «واهی» عنوان کرده است.
در همین حال جنیفر باخوس، کاردار سفارت ایالات متحده در پراگ، با تاکید بر اینکه آمریکا در کنار متحد خود (جمهوری چک) ایستاده است، از تصمیم دولت چک برای افشای اقدامات «خطرناک» روسیه در خاک این کشور تقدیر کرد.
بر اساس گزارش ریانووستی و رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
شلیک پنج راکت به پایگاه نظامی آمریکاییها در عراق دستکم «پنج زخمی» برجای گذاشت

گزارشهای رسیده از عراق حاکی است که حداقل پنج راکت به پایگاه نظامی شهر بلد استان صلاحالدین که میزبان نیروهای آمریکایی است، شلیک شده است.
مقامات عراقی روز یکشنبه ۲۹ فروردین به خبرگزاری رویترز گفتند موشکهای کاتیوشا در محوطه پایگاه نظامی بلد واقع در شمال عراق افتاده و دستکم پنج زخمی برجای گذاشته است.
یک منبع نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است دو راکت به سالن غذاخوری و خوابگاهی که شرکت سالیپورت آمریکا برای ارائه سرویس به نظامیان در این پایگاه ساخته، اصابت کرده است.
تاکنون هیچ کدام از گروههای شبهنظامی فعال در عراق مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است اما رویترز میگوید مقامات عراقی معتقدند که برخی از گروههای مورد حمایت ایران حملات مشابهی را در گذشته انجام دادهاند.
ارتش عراق ۲۵ اسفند پارسال و ۱۵ فروردین امسال نیز از پرتاب مجموعا ۹ راکت توسط گروهای ناشناس به پایگاه هوایی بلد خبر داده بودند اما این حملات تلفات جانی در پی نداشت.
از زمان آغاز به کار جو بایدن بهعنوان رئیسجمهوری آمریکا در ماه ژانویه، حداقل ۲۰ راکت به پایگاههای میزبان نیروهای آمریکایی در عراق شلیک شده است.
مقامهای امنیتی غربی درباره حملات پیشین گفته بودند که از موشکهای «مدل آرش ساخت ایران» استفاده شده بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، فرانسه و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
زلزله گناوه پنج مصدوم بر جای گذاشت؛ «نیروگاه اتمی بوشهر آسیب ندیده است»

در پی وقوع زمینلرزهای بهبزرگی حدودا شش درجه در استان بوشهر، حدود ده روستا دچار خسارت شدند. این زلزله در استانهای فارس و خوزستان نیز احساس شد.
به گزارش رسانههای ایران، ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه روز یکشنبه ۲۹ فروردین زمینلرزهای به بزرگی ۵.۹ درجه مرز استانهای فارس و بوشهر (منطقه بندرگناوه و دیلم) را لرزاند. این زلزله خسارت جانی به همراه نداشته و عمده آسیبها به سازههای قدیمی وارد شده است.
این زلزله تا کنون ۲۵ پسلرزه به بزرگی ۲.۶ تا ۴.۴ درجه داشته است. بیش از ۲۰ درصد جمعیت ۱۰۵ هزارنفری گناوه در شمال استان بوشهر در روستاها سکونت دارند.
روابط عمومی نیروگاه بوشهر نیز اعلام کرد که زلزله روز یکشنبه هیچگونه آسیبی به تجهیزات و ساختمانهای نیروگاه اتمی بوشهر وارد نکرده است.
در اطلاعیه روابط عمومی این نیروگاه آمده که «وضعیت تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمانهای نیروگاه اتمی بوشهر در صحت کامل بوده و در روند انجام فعالیتهای جاری نیروگاه نیز خللی رخ نداده است».
غلامرضا مهرجو، فرماندار شهرستان گناوه، شمار مصدومان این حادثه را چهار نفر اعلام کرد. با این حال، محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی سازمان هلال احمر گفته است که زلزله گناوه تاکنون پنج مصدوم داشته که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم آسیب دیدهاند.
سخنگوی هلال احمر با اشاره به گزارش میدانی تهیه شده توسط گروههای ارزیاب اعزامی به مناطق زلزلهزده افزود: «تخریب و ترکخوردگی دیوارهای منازل گزارش شده و ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود».
او یادآور شد که تاکنون ۲۰۰ تخته چادر در مناطق زلزله زده توزیع شده است.
فرماندار بوشهر هم گفته است که ارزیابی کامل از خسارات وارد شده به مناطق روستایی تا روز دوشنبه امکانپذیر خواهد بود.
با استفاده از خبرگزاری ایسنا و ایرنا/ آ.ت/ ک.ر
سخنگوی سازمان غذا و دارو «پولی شدن» واکسن کرونا را تکذیب کرد

در حالی که یکی از مدیران سازمان غذا و داروی ایران روز یکشنبه ۲۹ فروردین گفت شهروندانی که در اولویت تزریق نیستند میتوانند برای تهیه واکسن کرونا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بپردازند، سخنگوی این سازمان در همین روز گفت که پولی بودن واکسن «صحت ندارد»
حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران گفته بود واکسن رایگان فعلاً تنها برای گروههای در معرض خطر است که شمار آنها حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برآورد میشود.
او سپس با اعلام اینکه اولین «واکسن تولید ملی» حدوداً خردادماه وارد بازار میشود، گفت: «در صورت واردات واکسن با ارز نیمایی، آنها که در اولویت تزریق نیستند میتوانند آن را ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان از دارخانهها تهیه کنند».
ساعاتی پس از این اظهارات، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت که «واکسیناسیون پولی کرونا در کشور صحت ندارد».
او افزود که «واکسیناسیون در چارچوب سند ملی واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ بهصورت رایگان تا رسیدن به نقطه هدف یعنی ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون انجام خواهد شد».
آقای جهانپور تأکید کرد: «وزارت بهداشت هرگونه سیاست موازی یا دور زدن این برنامه ملی تحت هر عنوان اعم از پرداخت هزینه واکسن را که ناقض برنامه ملی واکسیناسیون باشد، تکذیب میکند».
در ماههای گذشته بسیاری از شهروندان، کارشناسان و حتی مسئولان از روند کُند تهیه واکسن در کشور انتقاد کردهاند.
بنا به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا در روز شنبه، تاکنون در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۵ هزار دُز واکسن تحویل ایران شده است. اسفند سال گذشته مقامهای وزارت بهداشت وعده داده بودند که در طول یک سال ۱۸۰ میلیون دُز واکسن تهیه و تولید میکنند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ب.پ/ک.ر
کلیپ «سیلی خوردن آخوند» حاشیهبرانگیز شد

انتشار یک کلیپ که در آن یک جوان در جریان گفتوگو با فردی که لباس روحانی به سر دارد، به او سیلی میزند، حاشیه ساز شد.
خبرگزاری فارس روز گذشته در گزارشی با انتشار تصویری از این کلیپ نوشت که این اتفاق در شهرستان کیاشهر رخ داده و یک «جوان ۲۴ ساله» در این ارتباط بازداشت شده است.
این خبرگزاری امروز اما در گزارشی نوشته است که ماجرای بازداشت «جوان ۲۴ ساله» در کیاشهر ارتباطی به این کلیپ نداشته و آن جوان عمامه امام جمعه آستانهاشرفیه را از سرش برداشته بود و «متواری شده بود» و پس از مدتی بازداشت شد.
به گزارش فارس کلیپی که در شبکههای اجتماعی با عنوان «سیلی خوردن آخوند» منتشر شده، مربوط به «مربوط به استان دیگری بوده» است.
در همین حال، گزارشهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که بر مبنای آن، این کلیپ ساختگی بوده و توسط یک پدر و پسر تولید شده است.
در این کلیپ که بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته است، پسر جوان به فردی که لباس روحانی به تن دارد، درباره وضعیت اجتماعی و اشتغال جوانان اعتراض میکند و پس از آن که فرد روحانی از او میخواهد که به گوش او یکی سیلی بزند، ظاهرا یک سیلی محکم به گوش این روحانی میزند.
خبرگزاری فارس در گزارش تازه خود درباره ماجرا، اشارهای به ساختگی بودن این کلیپ نکرده و جوان معترض را «هتاک» معرفی کرده و اعتراضهای او را «الفاظ رکیک» خوانده است.
کرونا در ایران؛ جان باختن ۴۰۵ نفر در یک روز، واکسن آزاد احتمالا ۳۰۰ هزار تومان

یکی از مدیران سازمان غذا و دارو با بیان این که واکسن کرونا فعلا تنها برای گروههای در معرض خطر رایگان است گفت که سایر شهروندان که در اولویت نیستند، احتمالا باید حدود ۳۰۰ هزار تومان برای خرید این واکسن پرداخت کنند.
حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل این سازمان که در یک برنامه رادیویی سخن میگفت، تاکید کرد که واکسن رایگان فعلا تنها شامل گروههای در معرض خطر که جمعیت آن حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میشود.
در ماههای گذشته بسیاری از شهروندان، کارشناسان و حتی مسئولان از روند کُند تهیه واکسن در کشور انتقاد کردهاند.
بنا به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا در روز شنبه تاکنون در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۵ هزار دُز واکسن تحویل ایران شده است.
اسفند سال گذشته مقامهای وزارت بهداشت وعده دادند که در طول یکسال ۱۸۰ میلیون دُز واکسن تهیه و تولید میکنند.
بنا بر آخرین اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران تا کنون ۳۸۹ هزار و ۲۶۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲۷ هزار و ۵۹۴ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۵۱۶ هزار و ۸۶۰ دُز رسیده است.
در تازهترین گزارش وزارت بهداشت ایران در روز یک شنبه، ۲۸ فروردین اعلام شد که طی یک شبانهروز گذشته، ۴۰۵ نفر دیگر در کشور جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۱ هزار مبتلای جدید شناسایی شده است.
به این ترتیب شمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۶۶ هزار و ۷۳۲ نفر و آمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۹ نفر رسید.
مقامهای وزارت بهداشت ایران از ارائه آمار تفکیکی ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خودداری میکنند.
سازمان نظام پزشکی ایران پیش از این آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی وزارت بهداشت برآورد کرده است.
تجمع دوباره بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای مختلف ایران

بازنشستگان تأمین اجتماعی روز یکشنبه، ۲۹ فروردین ماه در ادامه اعتراضهای صنفی خود در مقابل دفاتر این سازمان در شهرهای مختلف تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.
تاکنون گزارشهایی از برگزاری تجمعات در شهرهای تهران، اصفهان، کرمانشاه، دزفول، قزوین، شوش، بندرعباس و مشهد منتشر شده است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار اجرای مرحله دوم متناسبسازی دستمزدها بر روی فیش حقوق فروردین، افزایش سالیانه مستمریها از فروردین امسال، پرداخت مزایای شغلی و برخورداری از درمان رایگان هستند.
پیشتر مجلس ایران مصوب کرده است که مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشگری و کشوری و ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاریها جهت رد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی که مسئول پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان است، اختصاص یابد ولی معترضان میگویند اطمینانی برای محقق شدن این مصوبات و دریافت حقوق خود ندارند.
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود سبد هزینه معیشت خانوار را ۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان اعلام کرده بود، این درحالی است که حداقل حقوق بازنشستگان ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
بازنشستگان همچنین میگویند هزینههای سبد معیشت کارگران بر اساس محاسبات کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار به ۸ میلیون و ۹۸۵ هزار تومان در سال جاری میرسد.
بر اساس فیلمهای منتشرشده از این اعتراضها در برخی شهرهای بازنشستگان معترض شعارهایی مبنی بر عدم شرکت در انتخابات سر دادهاند.
آمار قربانیان کرونا در تهران به «۱۳۰ نفر در روز» رسیده است

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفته است که آمار قربانیان کرونا در تهران به روزانه «۱۳۰ نفر» رسیده است.
او با ابراز نگرانی از این وضعیت و بدون ارائه جزییات بیشتر گفته است که شهر تهران به «شرایط وخیم پاییز گذشته» بازگشته است.
اعلام آمار جدید قربانیان کرونا در تهران در حالی صورت میگیرد که روز ۲۲ فروردین، محسن هاشمی گفته بود مرگ و میر ناشی از کرونا در پایتخت به ۷۰ نفر در روز رسیده است.
وزارت بهداشت ایران در طول ماههای گذشته، از اعلام آمار تفکیکی مرگ و میر ناشی از کرونا در استانهای مختلف خودداری کرده است.
به گفته مقامهای وزارت بهداشت در سراسر ایران تاکنون بیش از ۶۶ هزار نفر بر اثر کرونا جان باختهاند ولی پیش از این مقامهای ارشد سازمان نظام پزشکی گفتهاند که آمار واقعی قربانیان کرونا سه تا چهار برابر آماری است که وزارت بهداشت اعلام میکند.
احمدینژاد وضعیت حکومت ایران را شبیه دوران فتحعلی شاه دانست

محمود احمدینژاد با تشبیه وضعیت کنونی حکومت ایران به دوران فتحعلی شاه، از ادامه مذاکرات هستهای توسط دولت روحانی به شدت انتقاد کرده و گفته است حکومت فتحعلی شاه «نصف بیشتر ایران را داد و جشن شکرگزاری برگزار کرد و مدّعی شد که آنها تهران را میخواستند و ما ندادیم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی که روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین در جمع حامیانش در تهران داشته، گفته است که حکومت فتحعلی شاه و قاجار، «منفورترین حکومتهای تاریخ ایران» هستند.
آقای احمدینژاد ضمن انتقاد شدید از امضای برجام، گفته حسن روحانی طبق نظرسنجیها دو درصد محبوبیت دارد و دولت او صلاحیت ورود مجدد به مذاکرات هستهای ندارد.
انتقاد تند احمدینژاد از ادامه مذاکرات در حالی صورت میگیرد که در روزهای اخیر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با حمایت ضمنی از ادامه مذاکرات، سیاست کنونی را مذاکره توصیف کرده بود و خواستار فرسایشی نشدن مذاکرات شده بود.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای ایران در مذاکرات وین برای احیای برجام روز گذشته گفت که «تفاهم نهایی در حال شکل گرفتن است» و مذاکرات به مرحلهای رسیده که «میتوان کار بر روی یک متن مشترک را به انجام رساند».
محمود احمدینژاد در بخش دیگری از سخنرانی خود همچنین از علی لاریجانی انتقاد کرده و با اشاره به تصویب برجام در دوران ریاست لاریجانی در مجلس، گفته است که این روند غیرقانونی بود.
او در بخش دیگری از سخنرانی خود به انجام مذاکره در حین وقوع اتفاقاتی در نطنز انتقاد کرده و گفته است انفجار تاسیسات هستهای ایران موجب وارد آمدن «چند میلیارد دلار خسارت» شده است.
محکومیت غزل معصومشاهی، فعال دانشجویی، به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی»

غزل معصومشاهی، عضو پیشین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان ترقیخواه دانشگاه پلیتکنیک (امیرکبیر)، به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به ۱۸ ماه حبس تعلیقی و سه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
مواضع و فعالیتهای خانم معصومشاهی در شبکه اجتماعی توییتر شامل توییتهای او در رابطه با سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط پدافند موشکی سپاه پاسداران، از مصادیق اتهامی این فعال دانشجویی عنوان شده است.
غزل معصومشاهی ۲۸ بهمن ماه سال گذشته بدون اطلاع قبلی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب احضار و از بابت عناوینی همچون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تفهیم اتهام شد.
گزارشها حاکی است که این فعال دانشجویی از اتهامات مزبور تبرئه شده و با تغییر عنوان اتهامی بهدلیل «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به جزای نقدی و حبس تعلیقی محکوم شده است.
بنابر رای دادگاه، غزل معصومشاهی ملزم است که در طول مدت «چهار سال» تعلیق مجازات خود، پنج بار در قطعه موسوم به «شهدای مدافع حرم» حاضر شود و علاوهبر مراجعه فصلی به دفتر پیگیری سپاه پاسداران، برای سفر به خارج نیز از مقام قضایی اجازه کسب کند.
هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد ۱۸ دی سال ۹۸ به فاصله کوتاهی پس از پرواز از فرودگاه بینالمللی تهران با شلیک دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
جمهوری اسلامی ادعا میکند دلیل شلیک «خطای انسانی» است، اما اوکراین، کانادا و برخی ناظران درباره صحت چنین ادعایی ابراز تردید کردهاند.
با استفاده از کانال تلگرامی «دانشجویان متحد» / آ.ت/ س.ن
اعزام ناوچه جنگی سپاه برای محافظت از «کشتی جاسوسی» ساویز

شرکت ردیابی نفتکشها، تانکر ترکرز، میگوید تصاویر ماهوارهای نشان از اعزام یک ناوچه جنگی سپاه پاسداران برای محافظت از «کشتی جاسوسی ساویز» در دریای سرخ دارد.
این شرکت روز شنبه ۲۸ فروردین با انتشار توئیتی گفته است کشتی ساویز که ۱۷ فروردین مورد حمله قرار گرفته بود، اکنون در بخش جنوبی دریای سرخ قرار دارد.
شامگاه سهشنبه ۱۷ فروردین ماه رسانههای اسرائیل و شبکه العربیه از «حمله» عوامل ناشناس به کشتی ساویز سپاه پاسداران در دریای سرخ، در نزدیکی سواحل یمن، خبر دادند.
نیویورکتایمز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که اسرائیل، آمریکا را از حمله به کشتی ایرانی ساویز در دریای سرخ مطلع کرده است.
این کشتی با ظاهری شبیه کشتیهای باری معمولا در دریای سرخ تردد میکند؛ اما ائتلاف به رهبری عربستان میگوید کشتی ساویز حامل قایقهای تندرو است که برای انتقال تجهیزات نظامی به حوثیهای یمن، دیدبانی منطقه و جاسوسی مورد استفاده قرار میگیرد.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، پیشتر نوشته بود که طبق اطلاعات کسب شده، «کشتی ساویز به دلیل انفجار مینهای چسبان در بدنه کشتی دچار آسیب شده است».
به نوشته این خبرگزاری، کشتی ساویز در چند سال گذشته در دریای سرخ به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام میشوند مستقر بوده است.
هشدار پزشکان درباره احتمال بالای ایست قلبی آلکسی ناوالنی

جمعی از پزشکان، از جمله پزشک شخصی آلکسی ناوالنی، منتقد سرسخت کرملین، با انتشار نامهای نسبت به وضعیت جسمی این فعال سیاسی زندانی در روسیه هشدار دادهاند.
این نامه که روز شنبه ۲۸ فروردین منتشر شده است، میگوید وضعیت جسمی ناوالنی به شدت در حال وخیم شدن است و هر لحظه احتمال ایست قلبی وی وجود دارد.
آقای ناوالنی ۴۴ ساله، اواخر ماه گذشته میلادی در اعتراض به آنچه ممانعت از مسئولین زندان برای دسترسی وی به خدمات پزشکی و دارو در رابطه با درد کمر و پا عنوان کرده بود، اعلام اعتصاب غذا کرد. هفته گذشته با بدتر شدن وضعیت جسمی، وی به بیمارستان منتقل شد.
آقای ناوالنی روز جمعه نیز گفته بود مسئولین زندان تهدید به خوراندن غذا به وی با توسل به زور و تجهیزات ویژه کردهاند.
پزشکان در نامه خود میگویند آزمایشها نشان میدهد میزان پتاسیم خون آقای ناوالنی به «حد بحرانی» رسیده و وی هر لحظه میتواند با ایست قلبی مواجه شود.
آلکسی ناوالنی اوایل ماه ژانویه و پس از چند ماه درمان در آلمان به خاطر مسمومیت با ماده مخرب اعصاب «نوویچوک» به روسیه بازگشت و هنگام ورود به فرودگاه مسکو بازداشت شد.
دادگاهی در شهر مسکو در ماه فوریه با تجدیدنظر در حکم حبس تعلیقی که چند سال پیش به جرم اختلاس صادر شده بود او را به دو سال و نیم زندان محکوم کرد.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ف.ق/س.ن
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.