خبرخوان
سفیر روسیه: ایران، چین و روسیه رزمایش مشترکی در اقیانوس هند برگزار میکنند

سفیر روسیه در ایران اعلام کرد که روسیه، چین و ایران در اواسط ماه جاری میلادی رزمایش نظامی-دریایی مشترکی را در بخش غربی اقیانوس هند برگزار میکنند.
لوان جاگاریان در گفتوگو با خبرگزاری ریانووستی که روز دوشنبه ۲۰ آبان در سایت آن منتشر شد، گفت که در جریان این رزمایش قرار همکاری و تعامل هنگام عملیات جستجو، نجات و تامین امنیت کشتیرانی تمرین شود.
ایران، روسیه و چین در دسامبر سال ۲۰۱۹ رزمایش مشابهی را در اقیانوس هند با عنوان «کمربند امنیتی دریایی» برگزار کرده بودند.
لوان جاگاریان در بخش دیگری از مصاحبه خود با ریانووستی از برنامه تحویل سوخت تازه هستهای به ایران برای نیروگاه بوشهر خبر داده است و در عین حال گفته که تهران و مسکو در هیچ پروژه دیگری برای تولید سوخت هستهای مشارکت ندارند.
این اظهارات سفیر روسیه در تهران واکنشی به برخی ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی است که گفتهاند ایران قصد دارد تولیدکننده سوخت اتمی شود و روسیه قرار است در این زمینه به ایران کمک کند.
بر اساس مصاحبه ریانووستی و سایت رادیو فردا/ک.ر
مهمترین خبرهای ایران و جهان
سفیر ترکیه در عراق: ایران نمیتواند درس احترام درباره مرزهای عراق بدهد

فاتح یلدیز، سفیر ترکیه در عراق گفته است: «فکر میکنم آخرین فردی که باید در مورد احترام به مرزهای عراق درس بدهد، سفیر ایران در عراق باشد».
او این اظهارات را در توییتر و در واکنش به سخنان ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق مطرح کرده است.
سفیر ایران در عراق، روز گذشته در مصاحبه با تلویزیون کردزبان «روداو» از حضور ترکیه در شمال عراق انتقاد کرد و گفت ایران «مخالف تعرض یا تهدید از طرف ترکیه» بر علیه عراق است.
آقای مسجدی همچنین خواستار عقبنشینی ترکیه به «مرزهای بینالمللی خود» شد.
ترکیه در سالهای اخیر با استناد به حضور شبهنظامیان حزب کارگران کردستان، پکاکا، در شمال عراق اقدام به حملات نظامی در خاک آن کشور کرده است.
دولت ایران نیز در سالهای اخیر بارها از سوی کشورهای عربی متهم به مداخله در عراق شده است.
خرداد امسال امارات متحده عربی اعلام کرد که ایران و ترکیه با مداخلات خود در حال نقض حاکمیت عراق به عنوان یک کشور عربی هستند.
رئيس سازمان محیط زیست: در زمینه توسعه انرژیهای پاک رتبه آخر جهان هستیم

عیسی کلانتری، رئيس سازمان محیط زیست ایران گفته است ایران در زمینه توسعه انرژیهای پاک «ضعیفترین عملکرد» را دارد و «رتبه آخر در جهان» را کسب کرده است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۱۰ اسفند در روزنامه اعتماد منتشر شده است، با انتقاد از بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران گفته است ایران بر اساس گزارشهای منتشره مرتبط با معاهده پاریس، در زمینه مبارزه با گرمایش جهانی نیز همراه کشورهایی مثل «آمریکا و عربستان»، دارای «بدترین عملکرد» است.
آقای کلانتری همچنین با اشاره به بحث پیوستن ایران به معاهده پاریس، میگوید این بحث در مجلس به مشکل برخورده و «فكر میكنند كه اگر عضو معاهده پاريس شويم، جلوی توسعه كشور گرفته خواهد شد».
پس از سالها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۹۴ در پاریس به توافقی دست یافتند.
هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاستهایی، هرچه سریعتر جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
در طول سالهای گذشته مقامهای دولت ایران بارها خواستار پیوستن به این معاهده شدهاند، از جمله آبان سال ۹۷، وزرای نفت و خارجه در نامههای جداگانه به حسن روحانی خواستار الحاق ایران به توافق پاریس شدند ولی این موضوع کماکان بین مجلس و شورای نگهبان سرگردان است.
نوذر آزادی، کارگردان و بازیگر سالهای پیش از انقلاب ۵۷، درگذشت

نوذر آزادی،کارگردان، بازیگر و نویسندۀ رادیو، تلویزیون، روز شنبه در ۸۲ سالگی در آلمان درگذشت.
نوذر آزادی متولد سال ۱۳۱۷ در کرمانشاه بود. او هنرپیشه، شاعر، نقاش و فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک و از هنرپیشگان و کارگردانان ایرانی پیش از انقلاب ۵۷ بود.
نوذر آزادی در رادیو و تئاتر به ویژه تئاتر کرمانشاه، تاثیرگذار بود، اما با بازی در سریالهای پیش از انقلاب و نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «ایتالیا ایتالیا» به شهرت رسید.
مجموعه شش قسمتی «ایتالیا ایتالیا» در نخستین روزهای عید ۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش شد.
او همچنین در نقش «آقای قاطبه» در سریال «اختاپوس» به معروفیتی چشمگیر دست یافت.
نوذر آزادی پس از انقلاب چندین سفر به اروپا و آمریکا داشت و پیشنهادهایی برای کار دریافت کرد که به دلایل مختلف، آنها را نپذیرفت.
از دیگر کارهای او میتوان به بازی در سریالهای «سرکار استوار»، «آدم به آدم»، «تله موش» و چند کار تلویزیونی تک قسمتی مثل «کاف شو»، «سامانتا شو» اشاره کرد.
نوذر آذری همچنین در سال ۲۰۱۰ میلادی، نخستین نمایشگاه آثار نقاشی خود را در گالری سیحون، در شهر لس آنجلس برگزار کرد.
کانون نویسندگان از تایید حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی خبر داد

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای از ابلاغ حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران خبر داد.
براساس این بیانیه آرش گنجی در دادگاه بدوی که حکم آن دهم دی ماه سال جاری ابلاغ شده بود، با اتهامهایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. مصداق این اتهامها ترجمه کتابی دربارهی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازهای بزرگ) بود.
حکم دادگاه بدوی که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شده است.
در ماههای گذشته، برای رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین، کیوان باژن، گیتی پورفاضل و علیرضا نوری، از اعضای کانون نویسندگان نیز احکام طولانی مدت زندان صادر شده است.
آمریکا مجوز اضطراری واکسن جانسون و جانسون را صادر کرد

سازمان غذا و داروی آمریکا، اف دی ای، واکسن تک دُزی «جانسون و جانسون» برای مقابله با ویروس کرونا را رسما تایید کرد. این سومین واکسن کووید ۱۹ است که در آمریکا مجوز می گیرد.
هرچند واکسنهای مدرنا و فایزر تاکنون موثرشناختهشدهاند اما نیازمند تزریق دو دُز هستند، درحالی که واکسن جانسون و جانسون فقط به یک بار تزریق نیاز دارد.
آزمایشها نشان داده است که این واکسن در ۸۵ درصد موارد مانع بروز علائم شدید بیماری می شود.
این شرکت تاکنون با عرضه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به دولت آمریکا موافقت کرده است. علاوه بر بریتانیا، اتحادیه اروپا و کانادا، سیستم کواکس هم سفارش خرید ۵۰۰ میلیون دُز از این واکسن را داده است.
شهردار بابل بازداشت شد

بازداشت شهردار بابل، روز شنبه ۹ اسفند از طرف مراجع قضایی تایید شد.
روز شنبه اخباری پیرامون بازداشت مجتبی حکیم در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود، اما ساعاتی طول کشید تا این اخبار به طور رسمی تایید شد.
آقای حکیم روز ۱۶ بهمن ۹۷ پس از تغییر ترکیب شورای شهر به دنبال بازداشت پنج عضو این شورا و ورود اعضای علی البدل به عنوان شهردار بابل انتخاب شده بود.
خبرگزاری ایرنا گزارش داده که علت یازداشت وی، مسائل مالی بوده است.
این گزارش میافزاید گمانهزنی درباره احضار و دستگیری شهردار بابل از اواخر آذر ماه و زمانی که دو عضو شورای شهر به همراه چند کارمند و پیمانکار شهرداری دستگیر شده بودند، در فضای مجازی و حقیقی وجود داشت، ولی از سهشنبه هفته پیش به صورت جدی مطرح شد.
شهردار بابل دومین شهردار در مازندران است که در نیمه دوم امسال بر سر مسایل مالی بازداشت میشود. شهردار ساری مرکز مازندران هم آبان ماه امسال پس از تکمیل دستگیری تمامی ۹ عضو شورای شهر دستگیر شده بود.
مجلس ایران تعرفه واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار را ۲.۵ برابر کرد

مجلس شورای اسلامی روز شنبه ۹ اسفند رای به ۲.۵ برابر کردن تعرفه گوشیهای همراه بالای ۶۰۰ دلار داد.
بدین ترتیب، تعرفه گوشیهای همراه بالای ۶۰۰ دلار از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافت.
با این مصوبه، سود بازرگانی واردات تجاری موبایل بالای ۶۰۰ دلاری از یک به هشت درصد افزایش یافته و با احتساب چهار درصد حقوق و عوارض گمرکی، تعرفه واردات از ۵ به ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت.
انجمن واردکنندگان تلفن همراه روز شنبه اعلام کرد مصوبه مجلس برای افزایش عوارض واردات تلفن همراه، باعث گرانی این کالا خواهد شد.
تابستان امسال اعلام شد واردات گوشیهای همراه بالای ۳۰۰ یورو ممنوع شده است، اما با افزایش ناگهانی و شدید قیمت موبایل این طرح لغو شد.
آخرین آمارهای گمرکی نشان میدهد در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی حدود ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه وارد کشور شده که نسبت به دور مشابه پارسال افزایشی ۲۲ درصدی داشته است.
طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ارزش گوشیهای همراه که از گمرک و به صورت قانونی وارد کشور شده، به یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسیده است.
سقوط واردات گاز ترکیه از ایران؛ ادامه توقف خرید نفت و برق

آمارهای رسمی اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نشان میدهد در سال گذشته میلادی واردات گاز ترکیه از ایران با کاهشی ۳۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به ۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب رسید.
آذربایجان و روسیه به همراه برخی تولیدکنندههای گاز مایع مانند آمریکا و قطر، افت واردات گاز ترکیه از ایران را جبران کردهاند.
این گزارش که روز شنبه ۹ اسفند در وبسایت اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه منتشر شده است، میگوید آذربایجان طی سال گذشته فروش گاز به ترکیه را ۲۱ درصد افزایش داده و به ۱۱ میلیارد و ۵۴۳ میلیون متر مکعب رسانده است.
روسیه نیز صادرات گاز به ترکیه را با افزایشی ۷ درصدی به بالای ۱۶ میلیارد متر مکعب رسانده است. واردات گاز ترکیه از روسیه و آذربایجان در سال گذشته رکورد تاریخی زده است.
ترکیه از طریق خطوط لوله از ایران، آذربایجان و روسیه گاز وارد میکند. بقیه واردات گاز ترکیه هم از طریق گاز مایع (ال ان جی) تامین میشود.
ترکیه در سال گذشته میلادی واردات گاز مایع از آمریکا را ۱۴۴ درصد افزایش داده و به ۳ میلیارد متر مکعب رسانده است. واردات گاز مایع از قطر نیز با افزایشی ۳۱ درصدی به ۳.۲ میلیارد متر مکعب رسیده است. بقیه واردات گاز مایع ترکیه از کشورهای دیگر بوده است.
این کشور در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۸ میلیارد متر مکعب گاز در مجموع وارد کرده که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۵ درصد افزایش داشته است.
ترکیه از ماه مه سال ۲۰۱۹ خرید نفت از ایران را نیز متوقف کرده و یک سال قبل آن نیز خرید برق از ایران را متوقف کرد.
حکم ۱۱ ماه حبس محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس تائید شد

محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس ایران از تائید حکم ۱۱ ماه حبس خود بابت اتهامات «اهانت به رییس سابق قوه قضاییه» و «تمرد در برابر مأموران دادستانی» خبر داد و گفت که تقاضای اعاده دادرسی خواهد کرد.
آقای صادقی روز شنبه نهم اسفند ماه در توئیتی نوشت که دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ضمن تأیید حکم قبلی، مجازاتها را کاهش داده و او را بابت اهانت به صادق لاریجانی، رییس سابق قوه قضاییه به ۳ ماه و از بابت تمرد در برابر مأموران دادستانی به ۸ ماه حبس محکوم کرده است.
او همچین گفت که بر اساس حکم صادره، بابت نشر اکاذیب هم به پرداخت ۴ میلیون جزای نقدی محکوم شده است.
آقای صادقی اواخر اردیبشت ماه امسال اعلام کرده بود که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تجدیدنظر خواهی او از رأی دادگاه شعبه ۱۰۵۷ کارکنان دولت را رد کرده و رأی دادگاه بدوی مبنی بر ده میلیون تومان جزای نقدی و ۲۱ ماه حبس را عیناً تأیید کرده است.
آقای صادقی آذر سال ۹۵ و پس از مجادلات لفظی رسانهای با صادق لاریجانی درباره حسابهای قوه قضاییه، طی یک سخنرانی در دانشگاه شیراز گفت که پاسخ لاریجانی درباره ابهامات مربوط به این حسابها «مزخرفات» بوده است. صادق لاریجانی در آن زمان رئيس قوه قضاییه بود.
صادقی پس از طرح شکایت از سوی صادق لاریجانی به ۷ ماه حبس و به دلیل «تمرد در برابر عوامل امنیت دادستانی تهران» به ۱۴ ماه حبس محکوم شد.
در آذرماه ۹۵، ماموران امنیتی برای بازداشت محمود صادقی به مقابل منزل او رفتند ولی پس از این که او در این باره اطلاعرسانی کرد و برخی از نمایندگان مجلس و حامیان این نماینده مقابل منزلش تجمع کردند، ماموران موفق به بازداشت او نشدند.
نماینده مجلس دهم روز شنبه، در توئیت دیگری از اعتراض خود نسبت به حکم صادره خبر داد و نوشت: «باتوجه به اینکه حکم صادره هم با قانون جرم سیاسی هم با قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مغایرت دارد نسبت به آن تقاضای اعاده دادرسی خواهم کرد.»
وزارت بهداشت، وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» را رد کرد

روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، اظهارات نایب رئیس مجلس درباره شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» را رد کرد.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رئیس مجلس و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه، نهم اسفندماه گفته بود که شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین و نواحی اطراف آن به دست آمده اما «این موضوع هنوز کاملا تائید نشده است».
تنها چند ساعت پس از این اظهارات، کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران با رد این موضوع گفت: «از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز، افزون بر ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که تا امروز هیچ کدام تغییر معناداری در رفتار ویروس ایجاد نکرده و اطلاق واریانت جدید به آنها درست نیست.»
آقای جهانپور با تاکید بر این که اعلان مصوبات و اطلاعات ستاد ملی مقابله با کرونا منحصر به سخنگوی این ستاد است، گفت: «اصطلاح موتاسیون ایرانی که به نقل از نائب رییس محترم مجلس نیز منتشر شده است، درست نیست و صحت ندارد و تا امروز از میان واریانتهای شناختهشده با مبدا انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا صرفا واریانت انگلیسی در ایران مشاهده شده است.»
در همین حال سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران روز شنبه، در جلسهای در قم گفت که «باید همواره درون مرزها منتظر جهش ویروس باشیم».
آقای نمکی در ادامه با اشاره این که هر استان ایران به اندازه یک کشور اروپایی است، افزود که «تنوع ژنتیکی» کشور میتواند بستری برای «جهش ویروس» باشد.
وزیر بهداشت ایران روز جمعه، هشتم اسفندماه هم در پاسخ به سوالی درباره وجود گونه «ایرانی» ویروس کرونا، وجود این نوع ویروس در کشور را رد نکرد و تنها گفت: «هنوز جهش داخلی قابل توجهی که آن را به عنوان جهش ملی اعلام کنیم، نداشتهایم.»
در روزهای گذشته وزارت بهداشت ایران به طور رسمی وجود ویروس جدید را در ۱۱ استان کشور تائید کرده بود.
بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا تاریخ پنجم اسفندماه ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته و جان باختن هشت نفر از جمله چند کودک به دلیل ابتلا به این ویروس تائید شده است.
بروز شواهدی از وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین

نایب رئیس اول مجلس ایران از وجود شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین خبر داد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین قاضیزاده هاشمی که عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هم است، روز شنبه، نهم اسفندماه ضمن اعلام این خبر گفت که «این موضوع هنوز کاملا تائید نشده، ولی شواهدی از آن در قزوین و آن نواحی هست.»
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران هم روز جمعه، هشتم اسفندماه در پاسخ به سوالی درباره وجود گونه «ایرانی» ویروس کرونا، وجود این نوع ویروس در کشور را رد نکرد و تنها گفت: «هنوز «جهش داخلی قابل توجه» که آن را به عنوان «جهش ملی» اعلام کنیم نداریم، اما هر لحظه ممکن است در گوشهای از کشور دچار جهش جدید ویروس شویم.»
در روزهای گذشته وزارت بهداشت ایران به طور رسمی وجود ویروس جدید را در ۱۱ استان کشور تائید کرده بود.
بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا تاریخ پنجم اسفندماه ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته و جان باختن هشت نفر از جمله چند کودک به دلیل ابتلا به این ویروس تائید شده است.
ویروس کرونا از یک سال پیش که به یک همهگیری جهانی دامن زد تاکنون بارها جهش داشته است. علاوه بر گونهای که اولین بار در کنت در بریتانیا مشاهده شد، در حال حاضر از دستکم دو گونه جهشیافته دیگر با عنوان آفریقایی و کالیفرنایی نیز گزارشهایی منتشر شده است.
گونه متعلق به بریتانیا قدرت و سرعت بیشتری برای سرایت دارد، اما هنوز ثابت نشده است که از ویروس کرونا مرگبارتر است.
کرونا در ایران؛ اهوازیها در خانه بمانند، هشدار درباره ویروس جدید در خراسان جنوبی

همزمان با تائید گردش ویروس جهشیافته در ایران، مقامات محلی خوزستان از مردم اهواز خواستند تا از خانه بیرون نیایند و مقامات بهداشتی خراسان رضوی هم درباره همهگیری ویروس جدید در این استان هشدار دادند.
با بحرانی شدن وضعیت کرونا در خوزستان در روزهای گذشته و تائید شیوع گسترده ویروس جهشیافته در این استان، مقامات محلی در چند مرحله خواستار تعطیلی کامل و قرنطینه استان شدند، درخواستی که ستاد ملی مقابله با کرونا تاکنون به آن پاسخ نداده است.
در همین حال دبیر شورای سلامت اهواز روز شنبه به شهروندان این شهر توصیه کرد در شرایط فعلی تا میتوانند از خانه خارج نشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم روز شنبه، نهم اسفند، با اعلام خبر شناسایی شش مورد ابتلا به ویروس جهشیافته در استان خراسان رضوی درباره خطر همهگیری این نوع ویروس جهشیافته در استان هشدار داد.
مهدی قلیان با بیان این که نمونههای مبتلا به ویروس جدید در این استان به صورت تصادفی شناسایی شده و تنها یک مورد از آنها با فرد مبتلا به این ویروس تماس مستقیم داشته، گفت: «این نشان میدهد نوع جهشیافته کرونا در مشهد و خراسان رضوی در حال گردش است.»
معاون وزارت بهداشت ایران روز گذشته از ۱۱ استان نام برد که موارد ابتلا به ویروس جدید در آن تائید شده است، اما در میان استانهای نام بردهشده، استان خراسان رضوی دیده نمیشد.
در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه، نهم اسفند، از شناسایی حدود هشت هزار بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۸۱ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر رسید.
به گفته سیما سادات لاری، سه هزار و ۷۲۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
«نامه ۳۷ صفحهای» خاتمی به خامنهای «برای حل مشکلات کشور»

علی خاتمی، برادر محمد خاتمی، رئيس جمهور پیشین ایران با اشاره به برخی خبرهای منتشره درباره نامه خاتمی به رهبر جمهوری اسلامی گفت «آن چه به این مقدار راجع به محتوای نامه بیان میشود، ناشی از حدسیات و گمانهزنی است».
او توضیح بیشتری درباره محتوای این نامه نداده است.
وبسایت رویداد ۲۴ گزارش داده بود که محمد خاتمی نامه مفصلی به رهبر جمهوری اسلامی نوشته و از او خواسته که «مشکلات موجود در کشور را حل کند».
بر اساس این گزارش، او در نامه تاکید کرده که «هیچگاه علیه انقلاب و رهبری و حاکمیت» نیست و «اصلاحطلبان نیروهای وفادار به رهبر و نظام» هستند که «توان خود را برای حفظ نظام گذاشتهاند».
در این نامه به مواردی چون «مذاکرات با آمریکا و انتخابات ۱۴۰۰ و حصر» رهبران جنبش سبز نیز اشاره شده و گفته شده که اگر برخی از این مسائل «به صورت حل نشده به آینده موکول شود، مشکلات سختی برای جمهوری اسلامی به جا خواهد گذاشت».
محمدجواد حقشناس، عضو شورای شهر تهران نیز ارسال این نامه را تایید کرده و به خبرگزاری ایلنا گفته است این نامه ۳۷ صفحه بوده و «تقریباً برای دو ماه گذشته است».
به گفته آقای حقشناس، خاتمی در این نامه «در خصوص دغدغهها و آینده انقلاب و کشور» مطالب و راهحلهایی نوشته است.
محمد خاتمی پس از رویدادهای مربوط به انتخابات سال ۸۸، اجازه دیدار با رهبر جمهوری اسلامی را ندارد.
او در طول این مدت نامههایی به علی خامنهای نوشته یا درخواست ملاقات کرده است که بر اساس اخبار منتشره، بیپاسخ ماندهاند.
آزادی ۴۲ دانشآموز از ۳۱۷ دانشآموز دختر ربودهشده در نیجریه

مقامات محلی نیجریه روز شنبه، نهم اسفند، از آزادی ۴۲ دانشآموز از میان ۳۱۷ دانشآموز دختری خبر دادند که روز گذشته ربوده شده بودند.
پلیس نیجریه روز جمعه ۸ اسفند اعلام کرد که مردان مسلحی که هویت آنها هنوز مشخص نشده شبانه با حمله به یک مدرسه در شمال غربی این کشور بیش از ۳۰۰ دانشآموز دختر را ربوده و احتمالا به نواحی جنگلی این منطقه بردهاند.
ابوبکر سانی بلو، فرماندار استانی که این آدمربایی دستهجمعی در آن اتفاق افتاده، روز شنبه در توئیتر خبر آزادی تعدادی از دانشآموزان و کارمندان کالج دولتی کاگارا در شهر «جانگبه» را تائید کرد، اما نگفت که چه گروهی اقدام به ربودن این دانشآموزان کرده است.
این دومین گروگانگیری مسلحانه طی هفته اخیر و سومین مورد از این حوادث از ماه دسامبر گذشته در نواحی ناامن شمال نیجریه است که در سالهای اخير به کانون فعالیت گروههای مسلح و باندهای تبهکار تبدل شده است.
در سالهای اخیر گروههای مسلح اسلامگرا از جمله «بوکوحرام» و شاخه «خلافت اسلامی» در غرب آفریقا به ربودن و گروگانگیری دختران محصل دست میزدند، ولی اکنون گروههای مسلح و خشونتطلب دیگر نیز که هویت و اهداف آنها مشخص نیست این روش را به کار میبرند.
رئیس جمهور نیجریه، محمدو بوهاری روز جمعه با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن آدمربایی اخیر گفته بود که دولت او تسلیم سیاهنمایی راهزنانی نمیشود كه دانشآموزان بیگناه مدارس را با هدف باجگیری گروگان میگیرند.
روز گذشته یک مقام دولتی که حاضر نشد نامش فاش شود، گفته بود پرداخت باجهای هنگفت از سوی دولت برای آزادی گروگانها به عاملی برای تشویق این حملات در نواحی شمالی نیجریه بدل شده که از امنیت کافی برخوردار نیست.
این در حالی است دولت نیجریه همواره پرداخت پول برای آزادی گروگانها را تکذیب کرده است.
نهادهای حقوق بشری: ایران اینترنت را قطع میکند تا جرائم حقوق بشریاش را پنهان کند

سازمان عفو بینالملل به همراه سه گروه حقوق بشری «آرتیکل ۱۹، اکسس نا و گروه میان» در بیانیهای مشترک با اشاره به اعتراضات سراوان و «قطعی تقریبا کامل اینترنت در استان سیستان و بلوچستان» نوشتهاند این اقدام برای «پنهان کردن ارتکاب نقض جدی حقوق بشر و جرائم بینالمللی مانند قتلهای فراقضایی» انجام میشود.
در این بیانیه، با اشاره به کشته شدن حداقل ده نفر از جمله یک کودک در حوادث چند روز اخیر سراوان تاکید شده است که قطع اینترنت در این مناطق در حالی رخ داد که «این استان زیرساختهای اینترنتی ضعیفی دارد و تعداد کمی از مردم آن قادر به دسترسی یا اتکا به اینترنت پرسرعت در خانههایشان هستند».
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به قطع دسترسی به تلفن همراه آمده است که بیش از ۹۵ درصد کاربران در این مناطق برای دسترسی به اینترنت از تلفن همراه استفاده میکنند و قطع تلفن همراه «برابر با قطع تقریبا کامل هرگونه دسترسی به اینترنت است».
مسئولان دولت ایران در جریان اعتراضهای اخیر سراوان دسترسی کاربران به شبکه ملی اطلاعات را نیز مسدود کرده بودند.
حکومت ایران به طور معمول در جریان اعتراضهای سالهای اخیر با افزایش حضور معترضان اقدام به قطع اینترنت میکند که در برخی رویدادها مثل اعتراضهای آبان ۹۸ به قطع چند روزه اینترنت منجر شد.
در اعتراضهای آبان ۹۸، اینترنت در سیستان و بلوچستان نیز قطع شده و به گفته این نهادهای حقوق بشری «در آن برهه، با توجه به ادامه اعتراضات در سیستان و بلوچستان این استان یکی از آخرین مناطقی بود که اینترنت به آن بازگشت».
ناآرامیها در شهر سراوان پس از آن رخ داد که روز ۴ اسفند، ماموران حکومت به سوی سوختبران که به محدودیتهای تازه معترض بودند، شلیک کردند و برخی از آنها کشته و زخمی شدند.
روز ۵ اسفند برخی از مردم شهر سراوان در اعتراض به کشته شدن سوختبرها به فرمانداری شهر سراوان حمله کردند که با دخالت پلیس و برخورد با معترضان روبهرو شد.
تاکنون از تعداد افراد کشته و مجروحشده در این حوادث گزارش دقیقی منتشر نشده است.
کمپین فعالان بلوچ میگوید در این اعتراضها حداقل ۱۵ نفر کشته شدند، ولی مقامهای دولتی تاکنون کشته شدن چهار نفر از جمله یک مامور نیروی انتظامی را پذیرفتهاند.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.