خبرخوان
بنفشه جمالی، فعال زنان، به حبس و عدم استفاده از ابزارهای هوشمند محکوم شد

بنفشه جمالی، فعال زنان، به حبس، جزای نقدی، عدم استفاده از وسایل الکترونیکی هوشمند و شرکت در جلسات «مرکز مشاوره ماوا» در شهر قم محکوم شد.
خانم جمالی در سال ۱۳۹۶ در جریان تجمع اعتراضی روز جهانی زن (۸ مارس) در تهران، همراه با تعداد دیگری از شرکتکنندگان بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.
او ۱۱ تیرماه امسال به دادسرای فرهنگ و رسانه برای تفهیم اتهام احضار و با تودیع قرار کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
«بیدارزنی»، رسانه کنشگران حقوق زنان، روز پنجشنبه، ۳۰ بهمنماه در توئیتر اعلام کرد که خانم جمالی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس که به مدت پنج سال تعلیق شده، پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی، عدم استفاده از وسایل الکترونیکی هوشمند که «موثر در جرم بوده»، محکوم شده است.
همچنین این فعال زنان محکوم شده که به منظور «یادگیری روشهای کنترل هیجان و آرامش»، در جلسات مرکز مشاوره ماوا واقع در شهر قم شرکت کند.
بر اساس آن چه در سایت مرکز مشاوره مأوا آمده است، این مرکز وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی است؛ مؤسسهای که زیر نظر محمدتقی مصباح یزدی تأسیس شده است.
این مرکز به «تولید محصولات روانشناسی با رویکرد اسلامی» مشغول است و در آن «مشاوران حوزوی» به ارائه مشاورههای روانشناسی در زمینههای مختلف میپردازند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
یک کارمند اداره پلیس در حومه پاریس با چاقو به قتل رسید

یک کارمند زن اداره پلیس روز جمعه ۳ اردیبهشت هنگام ورود به پاسگاه پلیس شهر کوچک رامبوئییه در حومه پاریس با ضربات چاقوی یک مهاجم به قتل رسید. به گفته مقامات امنیتی، مهاجم به ضرب گلوله ماموران پلیس کشته شده است.
فرماندار منطقه پاریس گفت که این حمله ممکن است انگیزه تروریستی داشته باشد. ولی به گفته یک مقام محلی دیگر دادستانی ضد تروریسم فرانسه هنوز در مورد این حمله پروندهای تشکیل نداده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام امنیتی فرانسه گزارش داد که مقتول در ناحیه گردن مضروب شده است.
ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه در محل وقوع حمله گفت: «فرانسه یکی از قهرمانان روزمره خود را در یک حمله وحشیانه و زبونانه از دست داد.»
مهاجم تبعه تونس است و با مدارک اقامت در فرانسه زندگی میکرد. مقامات امنیتی گفتند بر اساس شواهدی که تاکنون جمع آوری شده او هنگام حمله شعارهای اسلامی نداده است. علاوه بر این او در پلیس فرانسه هیچ گونه پرونده و سوء سابقهای ندارد.
طی سالهای اخیر بر اثر حملات تروریستهای اسلامگرا و پیروان آنها در فرانسه حدود ۲۵۰ نفر به قتل رسیدهاند.
حدود ۶ ماه پیش یک نوجوان اسلامگرا در یکی دیگر از شهرهای حومه پاریس سر یک معلم تاریخ را برید.
به احتمال فراوان در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده فرانسه مقابله با اسلامگرایی افراطی، امنیت داخلی و مفهوم هویت ملی به موضوعات مهم و بحث برانگیزی بدل خواهند شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
مهدی کروبی برای دومینبار بهدلیل آسیبدیدگی ستون فقرات راهی بیمارستان شد

گزارشها حاکی است که مهدی کروبی برای دومینبار در چند ماه اخیر بهدلیل آسیبدیدگی در ناحیه ستون فقرات در بیمارستان بستری شده است.
سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، به نقل از محمدرضا خاتمی، پزشک و دبیر کل پیشین جبهه مشارکت، این خبر را تایید کرد.
مهدی کروبی ۸۳ ساله و از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری مناقشهانگیز سال ۱۳۸۸ در ایران، از زمستان ۱۳۸۹ به دستور رهبر جمهوری اسلامی در خانه محصور شده است.
آقای کروبی پیش از این در آبانماه سال گذشته به علت آسیبدیدگی مشابه تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.
او توانسته بود در ماههای اخیر با برخی از فعالان سیاسی نزدیک به خود دیدار کند.
میرحسین موسوی، دیگر رهبر جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸، موسوم به جنبش سبز، نیز بههمراه همسرش، زهرا رهنورد، از ده سال پیش در زندان خانگی بهسرمیبرد. اما بر خلاف آقای کروبی، هنوز دایره دیدارهای میرحسین موسوی از خانواده و نزدیکانش فراتر نرفته است.
با استفاده از گزارش خبرآنلاین، توییتر و رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
وزارت خارجه ایران سخنان رستم قاسمی درباره کمک نظامی به یمن را رد کرد

وزارت امور خارجه ایران سخنان رستم قاسمی، معاون اقتصادی سپاه قدس و نامزد انتخابات ریاستجمهوری در ارتباط با کمک نظامی و حضور مستشاران نظامی ایران در یمن را «خلاف واقعیت و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در یمن» عنوان کرد.
آقای قاسمی اول اردیبهشت در مصاحبهای با شبکه روسی «راشا تودی» گفته بود جمهوری اسلامی «به صورت محدود تسلیحات در اختیار حوثیها قرار داده و آنها را آموزش نظامی میدهد».
وزارت امور خارجه امروز روز جمعه ۳ اردیبهشت با رد اظهارات قاسمی اعلام کرد «حمایت جمهوری اسلامی ایران از یمن یک حمایت سیاسی است».
ادعای «حمایت صرفا سیاسی» جمهوری اسلامی از شورشیان شیعه حوثی یمن در حالی است که نماینده ویژه آمریکا در امور یمن روز چهارشنبه همزمان با اظهارات رستم قاسمی اعلام کرده بود «حمایت ایران از حوثیهای یمن کاملا چشمگیر و مرگبار است».
تیم لندرکینگ در ادامه گفته بود متوقف کردن کشتیهای حامل تسلیحاتی کع ایران برای حوثیهای یمن ارسال میکند کار دشواری بوده است.
او تاکید کرد که همکاری بینالمللی برای متوقف کردن ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن ضروری است.
حوثیهای یمن از سال ۹۴ بر بخشهای گستردهای از این کشور از جمله صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کردهاند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثیها شده است.
جنگ داخلی یمن تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است و میلیونها نفر نیز به کمکهای سازمان ملل وابسته شدهاند و خطر قحطی این کشور را تهدید میکند.
بر اساس گزارش وزارت خارجه ایران، راشا تودی و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
کرونا به کوهنوردان قله اورست هم رسید

نتیجه آزمایش کرونا یکی از کوهنوردان اردوگاه اصلی قله اورست، مثبت اعلام شد. این خبر در حالی اعلام میشود که دولت نپال پس از یک سال تعطیلی، از چند هفته قبل تصمیم به بازگشایی کوه اورست گرفت.
بر اساس گزارش روزنامه گاردین، ارلند نس، کوهنورد نروژی، پس از بستری در یکی از بیمارستانهای دامنه اورست، با بالگرد از به بیمارستانی در کاتماندو، پایتخت نپال منتقل شد.
با این حال او در صفحه فیسبوکش نوشته است که حالش مساعد است و در بیمارستان تحت مداوا قرار دارد.
شبکه خبری انآرکی نروژ نیز گزارش کرده است که آزمایش کرونا یکی از اعضای بومی این اردوگاه که در تیم نس فعالیت داشته، مثبت شده است.
نس در گفتوگو با این شبکه ابراز امیدواری کرد که کوهنوردان دیگر به ویروس کرونا آلوده نشده باشند و گفته پایین آوردن آنها با بالگرد و قتی در ارتفاعی بالاتر از هشت هزار متر قرار دارند، کار دشواری است.
روزنامه گاردین از افزایش نگرانیها بدلیل احتمال شیوع گسترده کرونا در اردوگاه اصلی اورست خبر میدهد.
کارشناسان میگویند علائم کوید ۱۹ ممکن است به اشتباه با علائم ارتفاع زدگی اشتباه گرفته شود، همانطور که در ماجرای ارلند نس، کوهنورد نرژوی این اتفاق افتاد.
دولت نپال باوجودی که چین دسترسی کوهنوردان خارجی از این کشور به کوه اورست را مسدود کرد و بسیاری از شرکتهای خارجی نیز تورهای خود برای سال جاری را به خاطر شیوع کرونا تعطیل کردند، امسال ۳۷۷ مجوز کوهنوردی صادر کرده است.
کوه اورست جزو رشته کوههای هیمالیا میان دو کشور چین و نپال قرار دارد، اما قله اورست در نپال است.
اقتصاد نپال به شدت به درآمدهای حاصل از کوه اورست وابسته است و رسیدن کرونا به این منطقه، میتواند ضربه شدید اقتصادی برای این کشور باشد.
با استفاده از گزارش روزنامه گاردین؛ ب.ب
صدور حکم قطعی شلاق برای دو دانشجو بابت انتشار مطالب انتقادی در تلگرام

حکم ۳۶ ضربه شلاق برای میلاد ناظری و شبیر حسینی نیک، دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود، به اتهام نشر مطالب انتقادی در یک کانال تلگرامی قطعی شد.
به نوشته محمدعلی کامفیروزی، وکیل این دو دانشجو، میلاد ناظری و شبیر حسینی نیک بر اساس حکم بدوی که ۲۹ دی ۹۹، صادر شده بود، بابت اتهام «مشارکت در نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق کانال انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شاهرود»، هر کدام به تحمل ۳۶ ضربه شلاق محکوم شده بودند.
به گفته آقای کامفیروزی تائید این حکم و قطعی شدن آن در حالی صورت گرفته است که موکلان او هنوز تفهیم اتهام نشدهاند و دادگاه تاکنون مصادیق اکاذیب مدنظر خود را ارائه نداده است.
وکیل آقایان ناظری و حسینی نیک با بیان این که دادگاه و قاضی رسیدگی به پرونده موکلانش صلاحیت رسیدگی به این پرونده را نداشتهاند، نوشته است در قانون بابت جرم نشر اکاذیب رایانه ای، مجازاتی مانند آن چه برای موکلانش صادر شده، تعیین نشده است.
آقای کامفیروزی در ادامه، اقدام صورتگرفته علیه موکلانش را «پرونده سازیهای بیاساس» از سوی «اطلاعات سپاه» عنوان کرده است.
مقامهای جمهوری اسلامی برای اجرای احکام مجازات بدنی نظیر شلاق به قانون مجازات اسلامی استناد میکنند، حال آن که بر اساس قوانین جهانی مجازاتهای بدنی ممنوع است.
سازمان ملل متحد نیز بارها در قطعنامههای خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است که استفاده از مجازاتهای بدنی را متوقف کنند.
کنوانسیون جهانی منع شکنجه که در سال ۱۹۸۴ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل تنظیم و تصویب شد٬ مجازاتهای بدنی و رفتارهای «غیرانسانی و تحقیرآمیز» را ممنوع اعلام کرده٬ اما ایران از معدود کشورهایی است که به این کنوانسیون ملحق نشده است.
واعظی: برخی میگویند واکسن کرونا را از خیابان ناصر خسرو میخرند

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران، بدون رد یا تائید گزارشها درباره فروش واکسن کرونا «در خیابان ناصر خسرو» تهران، این پدیده را «کار نادرستی» عنوان کرد.
به گزارش روز جمعه، سوم اردیبهشت خبرگزاری ایرنا، آقای واعظی گفته است: «برخی در داخل میگویند که واکسن را در خیابان ناصرخسرو میخرند و از آن سو می گویند خانوادههایی به برخی از کشورها میروند و دو سه هفته میمانند تا واکسن بزند که این کار درستی نیست.»
روز ۲۳ فروردین، سایت خبری تجارتنیوز گزارش داد که دلالان در تهران در ازای دریافت ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان، وعده تهیه واکسن کرونا میدهند.
به گفته واعظی، واکسیناسیون عمومی رایگان است ولی رئيس جمهور ایران اجازه داده است که شرکتهای خصوصی و بیمارستانها با «ارز نیمایی واکسن بیاورند و تحت نظارت وزارت بهداشت به همه افرادی که نمیخواهند صبر کنند تا نوبتشان شود این واکسن را تزریق کنند».
به دنبال انتقادهای گسترده از روند کُند تهیه واکسن کرونا در کشور، حسن روحانی، ۲۶ فروردین ماه از شرکتهای خصوصی برای همکاری با دولت در خصوص واردات واکسن کرونا دعوت کرده بود.
اشاره آقای واعظی به «افرادی که نمیخواهند صبر کنند تا نوبتشان شود»، نشاندهنده برنامه دولت ایران برای واردات واکسن خارجی توسط بخش خصوصی و فروش آن در بازار است.
ناصر ریاحی، عضو اتاق بازرگانی تهران، روز سهشنبه ۳۱ فروردینماه گفت قیمت واکسنهای کرونا که توسط بخش خصوصی وارد میشوند، «۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان» خواهد بود.
برگزاری جلسه بازپرسی «صوری» در پی شکایت وحید و حبیب افکاری

سعید افکاری، برادر نوید افکاری، کشتیگیر اعدامشده، از برگزاری جلسه بازپرسی «صوری» در پی شکایت دو بردار دیگرش، وحید و حبیب که ماهها است در انفرادی بهسر میبرند، خبر داد.
او روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت ماه در صفحه توئیتر خود نوشت ۲۲۸ روز پس از شکایت برادرانش بابت زندان «انفرادی»، «ضرب و شتم» و «تهدید به قتل توسط دو نفر از مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی»، یک جلسه بازپرسی «صوری» تنها با حضور وحید افکاری تشکیل شده است.
سعید افکاری در این توئیت به نام دو مقامی که برادرانش را تهدید به مرگ کردهاند و زمان دقیق برگزای جلسه بازپرسی اشاره نکرده و نوشته است که بازپرس، اجازه دسترسی به پرونده فیلم ضرب و شتم و گزارش پزشکی قانونی از صدمات را نمیدهد.
وحید و حبیب افکاری از اواسط شهریورماه ۹۹ در انفرادی زندان شیراز به سر میبرند.
سعید افکاری پیشتر خبر داده بود که بر اساس دستور دادستان استان فارس در تاریخ دوم اسفند ۹۹، حبیب و وحید باید به بند عمومی زندان منتقل میشدند ولی با گذشت بیش از دو ماه از این دستور آنها همچنان در سلول انفرادی زندانی هستند.
پبشتر پدر و مادر وحید و حبیب افکاری در مهر ماه ۹۹ در نامهای به قاضی ناظر زندان به ممنوع الملاقات بودن فرزندانشان و حبس آنها در سلولهای انفرادی اعتراض کرده و خواستار توضیح قوه قضائیه ایران در این زمینه شدند.
نوید افکاری با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شده بود و بهغم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور ۹۹، اعدام و شبانه دفن شد.
او که پس از شرکت در اعتراضهای مرداد ۹۷ بازداشت و به قتل یک کارمند حراست متهم شده بود.
نوید افکاری و دو برادرش در جریان دادگاه گفته بودند که تحت شکنجه مجبور به پذیرش مسئولیت قتل شدهاند.
اصابت سه راکت به نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد

ارتش عراق در بیانیهای اعلام کرد که دستکم سه راکت شامگاه پنجشنبه به نزدیکی تاسیسات فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرد.
در این بیانیه آمده است: در مجموع هشت راکت شلیک شد که سه راکت از آنها به نزدیكی مجموعه فرودگاه اصابت کردند.
ارتش عراق جزییات بیشتری در خصوص ۵ راکت دیگر ارائه نکرده است.
مقامهای عراقی گفتهاند که این سه راکت به نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در این فرودگاه اصابت کردند، ولی به کسی آسیب وارد نشده است.
گزارشها حاکی است که این راکتها به نزدیکی زندان مرکزی الکرخ؛ به محوطه آکادمی ضد تروریسم؛ و به نزدیکی مقر یک هنگ واکنش سریع اصابت کردند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. اما پیش از این مقامات آمریکایی گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران را عامل حمله به محل استقرار نیروهای آمریکایی و ائتلاف معرفی کرده بودند.
پایگاه هوایی البلد عراق که سربازان آمریکایی در آن مستقر هستند، شامگاه ۲۹ فروردین هدف حمله راکتی قرار گرفت و در جریان این حمله دو پیمانکار خارجی و سه سرباز عراقی زخمی شدند.
پلیس روسیه بیش از ۱۷۰۰ نفر از حامیان ناوالنی را بازداشت کرد

پلیس روسیه بیش از هزار و ۷۰۰ تن از معترضانی را که در حمایت از آلکسی ناوالنی، منتقد کرملین، به خیابانهای دهها شهر آمده بودند، بازداشت کرد.
تجمعات روز پنجشنبه دوم اردیبهشت در سراسر روسیه را گروههای متحد آقای ناوالنی که در زندان دست به اعتصاب غذا زده است، سازماندهی کردهاند.
سخنگوی الکسی ناوالنی نیز اکنون ۱۰ روز است که در بازداشت بهسرمیبرد و همچنین یکی دیگر از متحدان او هم در همان روزی بازداشت شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، به طور تلویحی حمایتهای غرب از ناوالنی را «عبور از خط قرمز» توصیف کرد.
گزارش گروههای ناظر حقوق بشر حاکی است که در اعتراضات روز پنجشنبه هزار و ۷۸۲ نفر بازداشت شدهاند که بیشتر این بازداشتها در شهر سن پترزبورگ رخ داده است.
آقای ناوالنی که از حدود سه هفته پیش اعتصاب غذا کرده است روز دوشنبه به بیمارستان زندان منتقل شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ س.ن/ک.ر
مقام روس: ایران فهرست تحریمهای آماده لغو آمریکا را ناکافی میداند

نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین به نقل از مقامهای ایرانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، فهرست تحریمهایی که آمریکا آماده لغو آنها به منظور احیای برجام است را ناکافی میداند.
میخائیل اولیانوف افزود طرف ایرانی گفته که فهرست این تحریمها باید «گسترش یابد».
بر اساس اظهارات وی، پس از ارائه فهرست یادشده به هیات ایرانی حاضر در وین، «طرف ایرانی به وضوح نشان داده که این کافی نیست و لیست مجازاتهای لغو شده باید گستردهتر باشد».
هیچ جزئیاتی درباره این فهرست منتشر نشده، اما پیش از این عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران گفته بود آمریکا برای بازگشت به برجام باید ۱۵۰۰ تحریم را رفع کند؛ در غیر این صورت به گفته او وضعیت «دشوار» میشود.
این در حالی است که منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به تازگی به نشریه فارین پالیسی گفته بودند، انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران به تهران یک بسته پیشنهادی ارائه کند که بر مبنای آن تهران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
ایران خواستار لغو یکمرحلهای همه تحریمهای وضعشده در دوران دونالد ترامپ است.
اما آمریکا هشدار داده که پافشاری ایران بر لزوم رفع تمام تحریمهای دوران رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، میتواند مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام را به بنبست بکشاند.
این خبر در شرایطی گزارش میشود که در روزهای اخیر، اتحادیه اروپا، آمریکا و مقامهای مذاکرهکننده ایرانی از «پیشرفت» در مذاکرات احیای برجام خبر دادهاند.
با استفاده از گزارش اسپوتنیک و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
طالبان پاکستان، مسئولیت انفجار در هتل میزبان سفیر چین را بر عهده گرفت

طالبان پاکستان روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، مسئولیت انفجار در هتلی که میزبان سفیر چین بود را بر عهده گرفت.
بر اثر انفجار یک بمب در روز چهارشنبه، اول اردیبهشت در هتل مجلل «سِرِنا» در شهر کویته پاکستان که این روزها سفیر چین مهمان آن است، پنج نفر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی گروه «تحریک طالبان پاکستان» روز پنجشنبه در بیانیهای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و گفت: «بمبگذار انتحاری دقیقاً همانطور که برنامهریزی شده بود به مقامات امنیتی ضربه زده است.»
به گفته پلیس پاکستان، در این حادثه که در اثر انفجار یک بمب دستساز در خودرویی واقع در هتل محل اقامت سفیر چین اتفاق افتاده، تعدادی از مقامات امنیتی و کارمندان هتل کشته شدهاند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این حادثه آن را «حمله تروریستی» خوانده و محکوم کرده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، هیئت چینی هنگام منفجر شدن بمب در هتل حضور نداشتند.
طالبان پاکستان نیز اعلام کرده که هدف از این انفجار، مقامات امنیتی پاکستان بودهاند.
این حادثه چند روز پس از اعتراضهای ضد فرانسوی گروه افراطی «تحریک لبیک پاکستان» در شهرهای مختلف این کشور اتفاق افتاده است.
از سال گذشته که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از حق مجله طنز شارلی ابدو برای بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام حمایت کرده، احساسات ضد فرانسوی در پاکستان به شدت افزایش یافته است.
در روزهای اخیر پس از بازداشت حسین رضوی، رهبر گروه «تحریک لبیک پاکستان» و اعلام ممنوعیت فعالیت این گروه از سوی عِمران خان، نخست وزیر پاکستان، اعتراضهای خیابانی از سوی گروههای افراطی در شهرهای مختلف پاکستان شروع شد.
گرداندن بازداشتشدگان چهارشنبهسوری در شهر مشهد

سی و چهار تن از بازداشتشدگان حوادث چهارشنبهسوری امسال در مشهد توسط نیروی انتظامی در سطح شهر گردانده شدند.
خبرگزاری ایرنا از گرداندن این ۳۴ نفر در سطح شهر با عنوان «طرح پیشگیری و برخورد با متهمان حوادث چهارشنبه آخر سال» یاد کرده و گزارش داده است که این طرح با حضور قاضی هادی شریعتیار، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و دستگیرشدگان این حوادث اجرا شد.
۱۵ مهر سال گذشته هم چند متهم به اقداماتی چون موبایلقاپی، سوار بر وانت در منطقه مشیریه تهران گردانده شدند و نیروهای پلیس که شماری از آنها چهره خود را پوشانده بودند، آنها را در ملاء عام مورد ضرب و شتم قرار دادند.
انتشار تصاویری از این ماجرا و کتک خوردن یکی از متهمان توسط یک مامور نقابدار بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت.
دهم مهر ماه ۹۹ هم پلیس گیلان تعدادی از متهمان درگیری با قمه در بیمارستان پورسینای رشت را در سطح شهر گرداند.
فعالان حقوق بشر همواره از اقدام پلیس ایران در گرداندن تحقیرآمیز متهمان انتقاد کردهاند.
فعالان حقوق بشری میگویند اجرای چنین مجازات و تنبیهی نقض آشکار پیماننامهها و میثاقهای حقوق بشری و حتی قوانین جمهوری اسلامی است.
«منع بهائیان» از دفن مردگان در بخشی از گورستان خاوران

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل در ژنو اعلام کرده است که بهائیان تهران از دفن مردگانشان در بخشی از گورستان خاوران که مربوط به گورهای دستهجمعی نیست، منع شدهاند.
خانم فهندژ در توئیتر خود با ذکر اینکه نمایندگان بهشت زهرا میخواهند بهاییان را «مجبور» کنند بهجای قسمت معمول در گورستان خاوران (معروف به گلستان جاوید)، درگذشتگان خود را در بخش گورهای دستهجمعی اعدامشدگان زمان انقلاب دفن کنند گفته است این در حالی است که آن قسمت معمول «حداقل برای ۵۰ سال آینده جا دارد.»
گورستان خاوران در شرق تهران به عنوان نمادی از اعدامشدگان دهه ۶۰ شناخته میشود و تعدادی از بهائیان هم در آنجا دفن شدهاند.
سیمین فهندژ به خبرگزاری هرانا گفته است که نمایندگان بهشت زهرا مدعی هستند گورهای دسته جمعی خاوران که محل دفن بسیاری از کشته شدگان پس از انقلاب در دهه ۶۰ بوده به طور کامل تخریب و تخلیه شده است.
گورستانهای شهروندان بهایی در شهرها و روستاهای ایران به صورت سازمانیافته تخریب میشود و در مواردی حتی قبرها هم نبش و جنازهها بیرون کشیده شده است. برای نمونه، آبان ۱۳۹۷ جنازه شمسی اقدسی، شهروند بهائی، در منطقه گیلاوند دماوند به خاک سپرده شد اما چهار روز بعد به خانوادهاش خبر دادند که پیکر او در بیابانهای اطراف جابان در توابع دماوند پیدا شده است.
پیشتر نیروهای امنیتی به بهائیان گیلاوند هشدار داده بودند که دیگر حق دفن امواتشان را در این شهر ندارند.
این ممنوعیت در دیگر شهرهای ایران هم بارها اعمال شده است و از دفن بهائیان در شهرهایی همچون تبریز، کرمان و اهواز جلوگیری شده است. در سال ۹۳ جامعه جهانی بهاییان خبر داد که مقامهای محلی قبرستان بهائیان در شهر اهواز را بستهاند و جلوی آن دیوار کشیدهاند.
در پی درگذشت یک شهروند بهایی در سنندج، در تیر ماه ۹۴ ماموران امنیتی از خاکسپاری او در این شهر جلوگیری کرده و استدلال کرده بودند که بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی، در هر استان تنها یک گورستان به بهائیان اختصاص دارد.
درگذشتگان بهایی که قبلاً در شهرهای خود دفن میشدند با این مصوبه باید از سراسر استان، به یک گورستان استانی منتقل و در آنجا به خاک سپرده شوند.
کرونا در ایران؛ آمار جانباختگان ۴۳۵ نفر، شناسایی ۲۴ هزار نفر بیمار جدید

بنا بر اعلام وزرات بهداشت ایران در روز پنجشنبه، دوم اردیبهشتماه در یک شبانهروز گذشته ۴۵۳ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۴ هزار بیمار جدید شناسایی شدند.
به این ترتیب شمار جانباختگان کرونا در ایران به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر و آمار کل مبتلایان به نزدیک دو میلیون و ۳۳۶ هزار نفر رسید.
همچنین بر اساس گزارش سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، بیش از ۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
بنا بر گزارشها، رکورد بالاترین مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در ایران با ۴۸۶ نفر، به ۲۶ آبان ۹۹ بازمیگردد.
وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری میکند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانههای قرار میدهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، تاکنون ۵۱۸ هزار و ۹۰۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دُز رسیده است.
در ماههای گذشته، انتقادهای بسیاری از دولت حسن روحانی در خصوص اقدام دیرهنگام و روند کُند در خرید واکسن کرونا شده است.
عوارض خروج از ایران بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد

مسافران ایرانی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ باید برای سفر اول ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان بپردازند.
خبر افزایش قابل توجه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ پیشتر توسط نمایندگان مجلس در دیماه سال ۹۹ اعلام شده بود، اما همزمان با آغاز سال ۱۴۰۰ اخذ این عوارض اجرایی شده است.
در سال ۹۹ عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۲۶۴، برای سفر دوم ۳۹۶ و برای سفر سوم ۵۲۸ هزار تومان در تمام مرزها بود.
بر اساس جدولی که از ارقام عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ منتشر شده، عوارض حج تمتع و عمره در سال جاری همانند سالهای گذشته در همه مرزها، همان ۱۳۲ هزار تومان خواهد بود.
همچنین عوارض سفر به شهرهای مذهبی عراق که از آن با عنوان «عتبات عالیات» نام برده میشود، در سال ۱۴۰۰ همانند سال ۹۹ خواهد بود.
عوارض سفر هوایی به این شهرها در سفر اول ۳۷ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۴۵ هزار تومان خواهد بود، اما در سفرهای زمینی این مبلغ در سفر اول ۱۲ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.
در سالهای گذشته بر اساس بند «د» تبصره ۱۱ این لایحه، زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج معاف بودهاند، اما درباره وضعیت عوارض این گروه از مسافران در سال ۱۴۰۰ اظهار نظری نشده است.
در سالهای گذشته در تدوین لایحه بودجه، دولت سهمی از عوارض خروج از کشور را برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگی تعیین کرده است، اما عدم اختصاص این سهم به سازمان مذکور همواره مورد انتقاد مدیران آن بوده است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.