خبرخوان
عضو ستاد کرونا: چون در مطالعات واکسن کرونا شرکت نکردیم، در واردات عقب افتادیم

مصطفی قانعی، رئيس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته است شرکت نکردن ایران در مراحل مطالعاتی تولید واکسن کرونا، باعث عقبماندن از خرید و واردات واکسن شده است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۱۷ اسفند در روزنامه همشهری منتشر شده، گفته است که در دوران مطالعات مربوط به تولید واکسن « ایران حاضر نشد در این مطالعات شریک شود و خرید واکسن را منوط به پایان فازهای تحقیقاتی آن کرد».
به گفته آقای قانعی، شرکتهای تولیدکننده واکسن تعهد داده بودند «مقدار زیادی واکسن در اختیار شرکتهای همکاریکننده در فاز مطالعاتی قرار دهند» و بسیاری از کشورهای همسایه ایران با مشارکت در مراحل مطالعاتی «توانستهاند سهمیه واکسن دریافت کنند».
رئيس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه تا خرداد سال آینده واکسن داخلی به مرحله تولید نمیرسد، گفته است تا خرداد سال آینده ۶ تا ۷ میلیون واکسن وارد میشود، در حالی که «برای ایمن کردن جمعیت کشور، به بالای ۱۰۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این مقامهای دولت ایران از جمله حسن روحانی، رئيسجمهور و سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران با این شعار که «مردم ایران وسیلهای برای آزمایش واکسن نیستند»، از عدم مشارکت ایران در طرحهای مطالعاتی تولید واکسن دفاع کرده بودند.
آقای روحانی روز ۲۰ دیماه با دفاع از رویکرد وزارت بهداشت در این زمینه، گفت: «واکسنهایی در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور شود، اما این واکسنها برای آزمایش روی مردم بود که وزارت بهداشت قبول نکرد».
مهمترین خبرهای ایران و جهان
آمار قربانیان کرونا در تهران به «۱۳۰ نفر در روز» رسیده است

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفته است که آمار قربانیان کرونا در تهران به روزانه «۱۳۰ نفر» رسیده است.
او با ابراز نگرانی از این وضعیت و بدون ارائه جزییات بیشتر گفته است که شهر تهران به «شرایط وخیم پاییز گذشته» بازگشته است.
اعلام آمار جدید قربانیان کرونا در تهران در حالی صورت میگیرد که روز ۲۲ فروردین، محسن هاشمی گفته بود مرگ و میر ناشی از کرونا در پایتخت به ۷۰ نفر در روز رسیده است.
وزارت بهداشت ایران در طول ماههای گذشته، از اعلام آمار تفکیکی مرگ و میر ناشی از کرونا در استانهای مختلف خودداری کرده است.
به گفته مقامهای وزارت بهداشت در سراسر ایران تاکنون بیش از ۶۶ هزار نفر بر اثر کرونا جان باختهاند ولی پیش از این مقامهای ارشد سازمان نظام پزشکی گفتهاند که آمار واقعی قربانیان کرونا سه تا چهار برابر آماری است که وزارت بهداشت اعلام میکند.
احمدینژاد وضعیت حکومت ایران را شبیه دوران فتحعلی شاه دانست

محمود احمدینژاد با تشبیه وضعیت کنونی حکومت ایران به دوران فتحعلی شاه، از ادامه مذاکرات هستهای توسط دولت روحانی به شدت انتقاد کرده و گفته است حکومت فتحعلی شاه «نصف بیشتر ایران را داد و جشن شکرگذاری برگزار کرد و مدّعی شد که آنها تهران را میخواستند و ما ندادیم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی که روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین در جمع حامیانش در تهران داشته، گفته است که حکومت فتحعلی شاه و قاجار، «منفورترین حکومتهای تاریخ ایران» هستند.
آقای احمدینژاد ضمن انتقاد شدید از امضای برجام، گفته حسن روحانی طبق نظرسنجیها دو درصد محبوبیت دارد و دولت او صلاحیت ورود مجدد به مذاکرات هستهای ندارد.
انتقاد تند احمدینژاد از ادامه مذاکرات در حالی صورت میگیرد که در روزهای اخیر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با حمایت ضمنی از ادامه مذاکرات، سیاست کنونی را مذاکره توصیف کرده بود و خواستار فرسایشی نشدن مذاکرات شده بود.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای ایران در مذاکرات وین برای احیای برجام روز گذشته گفت که «تفاهم نهایی در حال شکل گرفتن است» و مذاکرات به مرحلهای رسیده که «میتوان کار بر روی یک متن مشترک را به انجام رساند».
محمود احمدینژاد در بخش دیگری از سخنرانی خود همچنین از علی لاریجانی انتقاد کرده و با اشاره به تصویب برجام در دوران ریاست لاریجانی در مجلس، گفته است که این روند غیرقانونی بود.
او در بخش دیگری از سخنرانی خود به انجام مذاکره در حین وقوع اتفاقاتی در نطنز انتقاد کرده و گفته است انفجار تاسیسات هستهای ایران موجب وارد آمدن «چند میلیارد دلار خسارت» شده است.
توافق آمریکا و چین برای همکاری در زمینه بحران تغییرات آبوهوایی

آمریکا و چین، بزرگترین کشورهای تولید کننده کربن در جهان، موافقت خود را برای همکاری با دیگر کشورها جهت مقابله با بحران تغییرات آب و هوایی اعلام کردند.
وزارت خارجه آمریکا روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد، این توافق در جریان سفر جان کری، نماینده دولت آمریکا در امور اقلیمی به شانگهای چین و دیدار با شی شینهوا، همتای چینی خود به دست آمده است.
در بیانیه مشترک دو کشور آمده است: ایالات متحده و چین متعهد به همکاری با دیگر کشورها برای مقابله با بحران آب و هوا هستند که میبایست با جدیت و اضطرار به آن پرداخته شود.
سفر جان کری به شانگهای بالاترین سطح سفر یک مقام آمریکایی به چین از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه است.
جو بایدن از ۴۰ رهبر جهان از جمله شی جین پینگ، رئیس جمهور چین برای شرکت در اجلاس درباره تغییرات اقلیمی در ۲۲ و ۲۳ آوریل دعوت کرده است.
آسوشیتدپرس میگوید، انتظار میرود در این اجلاس آمریکا و سایر کشورها اهداف جاه طلبانه و تعهدات تازهای را برای کاهش انتشار کربن اعلام کنند.
محکومیت غزل معصومشاهی، فعال دانشجویی، به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی»

غزل معصومشاهی، عضو پیشین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان ترقیخواه دانشگاه پلیتکنیک (امیرکبیر)، به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به ۱۸ ماه حبس تعلیقی و سه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
مواضع و فعالیتهای خانم معصومشاهی در شبکه اجتماعی توییتر شامل توییتهای او در رابطه با سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط پدافند موشکی سپاه پاسداران، از مصادیق اتهامی این فعال دانشجویی عنوان شده است.
غزل معصومشاهی ۲۸ بهمن ماه سال گذشته بدون اطلاع قبلی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب احضار و از بابت عناوینی همچون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تفهیم اتهام شد.
گزارشها حاکی است که این فعال دانشجویی از اتهامات مزبور تبرئه شده و با تغییر عنوان اتهامی بهدلیل «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به جزای نقدی و حبس تعلیقی محکوم شده است.
بنابر رای دادگاه، غزل معصومشاهی ملزم است که در طول مدت «چهار سال» تعلیق مجازات خود، پنج بار در قطعه موسوم به «شهدای مدافع حرم» حاضر شود و علاوهبر مراجعه فصلی به دفتر پیگیری سپاه پاسداران، برای سفر به خارج نیز از مقام قضایی اجازه کسب کند.
هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد ۱۸ دی سال ۹۸ به فاصله کوتاهی پس از پرواز از فرودگاه بینالمللی تهران با شلیک دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
جمهوری اسلامی ادعا میکند دلیل شلیک «خطای انسانی» است، اما اوکراین، کانادا و برخی ناظران درباره صحت چنین ادعایی ابراز تردید کردهاند.
با استفاده از کانال تلگرامی «دانشجویان متحد» / آ.ت/ س.ن
اعزام ناوچه جنگی سپاه برای محافظت از «کشتی جاسوسی» ساویز

شرکت ردیابی نفتکشها، تانکر ترکرز، میگوید تصاویر ماهوارهای نشان از اعزام یک ناوچه جنگی سپاه پاسداران برای محافظت از «کشتی جاسوسی ساویز» در دریای سرخ دارد.
این شرکت روز شنبه ۲۸ فروردین با انتشار توئیتی گفته است کشتی ساویز که ۱۷ فروردین مورد حمله قرار گرفته بود، اکنون در بخش جنوبی دریای سرخ قرار دارد.
شامگاه سهشنبه ۱۷ فروردین ماه رسانههای اسرائیل و شبکه العربیه از «حمله» عوامل ناشناس به کشتی ساویز سپاه پاسداران در دریای سرخ، در نزدیکی سواحل یمن، خبر دادند.
نیویورکتایمز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که اسرائیل، آمریکا را از حمله به کشتی ایرانی ساویز در دریای سرخ مطلع کرده است.
این کشتی با ظاهری شبیه کشتیهای باری معمولا در دریای سرخ تردد میکند؛ اما ائتلاف به رهبری عربستان میگوید کشتی ساویز حامل قایقهای تندرو است که برای انتقال تجهیزات نظامی به حوثیهای یمن، دیدبانی منطقه و جاسوسی مورد استفاده قرار میگیرد.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، پیشتر نوشته بود که طبق اطلاعات کسب شده، «کشتی ساویز به دلیل انفجار مینهای چسبان در بدنه کشتی دچار آسیب شده است».
به نوشته این خبرگزاری، کشتی ساویز در چند سال گذشته در دریای سرخ به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام میشوند مستقر بوده است.
هشدار پزشکان درباره احتمال بالای ایست قلبی آلکسی ناوالنی

جمعی از پزشکان، از جمله پزشک شخصی آلکسی ناوالنی، منتقد سرسخت کرملین، با انتشار نامهای نسبت به وضعیت جسمی این فعال سیاسی زندانی در روسیه هشدار دادهاند.
این نامه که روز شنبه ۲۸ فروردین منتشر شده است، میگوید وضعیت جسمی ناوالنی به شدت در حال وخیم شدن است و هر لحظه احتمال ایست قلبی وی وجود دارد.
آقای ناوالنی ۴۴ ساله، اواخر ماه گذشته میلادی در اعتراض به آنچه ممانعت از مسئولین زندان برای دسترسی وی به خدمات پزشکی و دارو در رابطه با درد کمر و پا عنوان کرده بود، اعلام اعتصاب غذا کرد. هفته گذشته با بدتر شدن وضعیت جسمی، وی به بیمارستان منتقل شد.
آقای ناوالنی روز جمعه نیز گفته بود مسئولین زندان تهدید به خوراندن غذا به وی با توسل به زور و تجهیزات ویژه کردهاند.
پزشکان در نامه خود میگویند آزمایشها نشان میدهد میزان پتاسیم خون آقای ناوالنی به «حد بحرانی» رسیده و وی هر لحظه میتواند با ایست قلبی مواجه شود.
آلکسی ناوالنی اوایل ماه ژانویه و پس از چند ماه درمان در آلمان به خاطر مسمومیت با ماده مخرب اعصاب «نوویچوک» به روسیه بازگشت و هنگام ورود به فرودگاه مسکو بازداشت شد.
دادگاهی در شهر مسکو در ماه فوریه با تجدیدنظر در حکم حبس تعلیقی که چند سال پیش به جرم اختلاس صادر شده بود او را به دو سال و نیم زندان محکوم کرد.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ف.ق/س.ن
حکومت نظامیان میانمار ۲۳ هزار زندانی را «عفو و آزاد» کرد

سران حکومت نظامی در میانمار روز شنبه ۲۸ فروردین اعلام کردند که بیش از ۲۳ هزار زندانی را بهمناسبت تعطیلات رسمی سال نو آیین بودایی «عفو و آزاد کردهاند».
هنوز مشخص نیست که آیا خبرنگاران و افرادی که در جریان اعتراضات به کودتای نظامی یکم فوریه (۱۳ بهمن) در بازداشت بودند، نیز بخشوده و آزاد شدهاند یا نه.
به گزارش تلویزیون حکومتی میانمار، ۲۳ هزار و ۴۷ زندانی از جمله ۱۳۷ خارجی از سوی مین آنگ هلینگ، فرمانده ارشد نظامیان میانمار، عفو شدهاند. قرار است خارجیها از میانمار اخراج و به کشور خود بازگردانده شوند.
بر اساس آمارهای رسانهها و سازمانهای حقوق بشری تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر در اعتراضات به کودتای نظامیان کشته شدهاند و دستکم سه هزار و ۱۴۱ نفر از جمله آنگ سان سوچی، رهبر برکنار شده حکومت غیرنظامی میانمار، نیز در بازداشت به سر میبرند.
اقدام اخیر از سوی فرمانده ارشد نظامیان میانمار در شرایطی صورت میگیرد که او قرار است ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) در اجلاس اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به «سهآن» شرکت کند.
سخنگوی وزارت خارجه تایلند در بانکوک روز شنبه این موضوع را تایید کرد.
شورای امنیت سازمان ملل ۱۳ فروردین با ابراز «نگرانی عمیق» در مورد آشوب در میانمار، سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی توسط نیروهای نظامی این کشور را محکوم کرد.
اروپا و آمریکا تحریمهایی علیه مقامات و برخی نهادهای نظامی میانمار وضع کردهاند، اما روسیه حمایت خود از نظامیان این کشور را اعلام کرده است.
با استفاده از خبرگزاری آسوشیتدپرس و سایت رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
ادامه افت تجارت ایران و اروپا در دو ماه ابتدایی ۲۰۲۱

گزارش جدید مرکز آمار شورای اروپا، یورواستات، نشان میدهد سطح تجارت ایران با ۲۷ عضو این اتحادیه کماکان سیر نزولی را طی میکند.
بر اساس آمارهای جدید یورواستات که روز شنبه ۲۸ فروردین در وبسایت آن منتشر شده، کل صادرات ایران به این اتحادیه در ماههای ژانویه و فوریه ۲۰۲۱ حدود ۱۲۲ میلیون یورو بوده که نسبت به دور مشابه پارسال ۲۶ درصد کاهش یافته است.
اروپا در سال ۲۰۱۷ و قبل از تحریمهای آمریکا حدود ۱۰ میلیارد یورو واردات از ایران داشت، اما پارسال این رقم به ۷۱۰ میلیون یورو سقوط کرد.
همچنین در دو ماهه ابتدایی سال اتحادیه اروپا ۵۸۳ میلیون یورو صادرات به ایران داشته که نسبت به دور مشابه پارسال نزدیک ۶ درصد کاهش نشان میدهد.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۱ میلیارد یورو صادرات به ایران داشت، اما پارسال این رقم به ۳.۷۵ میلیارد یورو سقوط کرده بود.
آلمان سهمی ۴۰ درصدی در کل صادرات اتحادیه اروپا به ایران دارد. حدود یک سوم صادرات ایران به اتحادیه اروپا نیز راهی آلمان میشود.
سخنگوی هلال احمر: عدم صدور مجوز تامین واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت، تهیه واکسن را به تاخیر انداخت

سخنگوی سازمان هلال احمر روز شنبه ۲۸ فروردین گفت که این سازمان از حدود چهار ماه پیش، پیگیریها و مذاکرات لازم برای تامین واکسن کرونا را آغاز کرده بود اما عدم صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت، مانع تهیه واکسن شد.
محمدحسن قوسیان مقدم با اشاره به رایزنیهای انجام گرفته با چندین کشور از جمله چین، روسیه و هند تصریح کرد: «با توجه به اینکه مجوز تامین واکسن از سوی وزارت بهداشت صادر نشده بوده، امکان تهیه آن از سوی هلال احمر وجود نداشت.»
سخنگو و دبیرکل سازمان هلال احمر یادآور شد که وزارت بهداشت مجوز تهیه واکسن کرونا را بهتازگی و در تاریخ ۱۴ فروردین صادر کرده است.
آقای قوسیان در مورد دلیل تاخیر وزارت بهداشت در صدور مجوز تهیه واکسن کرونا اظهار «بیاطلاعی» کرد.
او با بیان اینکه شرایط تامین واکسن در حال حاضر با سه ماه پیش متفاوت است و در وضعیت فعلی حتی یک دوز واکسن کرونا هم مهم است، افزود: «اما باید این موضوع را نیز بپذیریم که شرایط برای تهیه واکسن مشکل است.»
پیش از این محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی، با اشاره به دشواریهای ورود واکسن توسط شرکتهای کوچک یا بخش خصوصی گفته بود: «ایران زمان را از دست داده و برای واردات واکسن دیر عمل کرده است.»
آقای قوسیان همچنین در واکنش به ادعای یکی از مدیران سازمان غذا و دارو در مورد دریافت ۱۳ میلیون یورو از سوی هلال احمر برای تامین واکسن «آنفلوانزا» گفت که با توجه به مشکلات پیشآمده، ارز تامینشده برای تهیه واکسن آنفلوانزا در «تهیه داروهای بیماران سرطانی، داروهای تک نسخهای و ...» استفاده شد.
او تاکید کرد که وزارت بهداشت و همچنین سازمان غذا و دارو به طورکامل در جریان موضوع هستند و این اقدام با هماهنگی هر دو نهاد انجام گرفته است.
در روزهای اخیر با افزایش سریع تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا، حسن روحانی، رئيس جمهوری ایران، گفته است نمیتوان منتظر تولید واکسن داخلی بود و باید واکسن خارجی وارد شود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا/ آ.ت/ س.ن
وعده روحانی: تزریق یک میلیون و ۴۰۰ هزار واکسن کرونا به «گروه اول» تا پایان هفته

رئیس جمهور ایران روز شنبه، ۲۸ فروردین، وعده داد که یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به «گروه اول» دریافتکنندگان این واکسن بر اساس اولویت وزارت بهداشت تا پایان هفته جاری تزریق شود.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، اوایل اسفند سال گذشته وعده داده بود که تا پایان سال ۹۹، ۱.۳ میلیون نفر با اولویت کادر درمان واکسن دریافت خواهند کرد.
بر اساس اولویتبندی ستاد کرونا «گروه اول» دریافتکنندگان واکسن کرونا در کشور شامل کادر درمان، بیماران صعبالعلاج، بیماران مبتلا به سرطان و افراد خانه سالمندان میشوند و آغاز واکسیناسیون این گروه از بهمن ماه ۹۹ با اولویت کادر درمان در کشور شروع شده است.
بنا بر آخرین اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران در روزهای گذشته، تاکنون ۳۷۶ هزار و ۶۸۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲۱ هزار و ۸۰۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و در مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۴۹۸ هزار و ۴۸۷ دُز رسیده است.
در ماههای گذشته بسیاری از شهروندان، کارشناسان و حتی مسئولان از روند کُند تهیه واکسن در کشور انتقاد کردهاند.
در پی این انتقادها، حسن روحانی ۲۶ فروردین ماه از شرکتهای خصوصی خواست تا برای واردات واکسن خارجی با دولت همکاری کنند.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا روز شنبه گفت که در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۵ هزار دُز واکسن تحویل ایران شده است.
آقای رئیسی این مقدار واکسن را برای جمعیتی نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر کافی دانست.
با وجود وعدههای مقامات ایران درخصوص تهیه زودهنگام واکسن کرونا در ماههای آینده، آنها تاکنون اعلام نکردهاند که واکسن مورد نیاز برای ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور را از چه منابع و در چه بازه زمانی تهیه خواهند کرد.
کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین اعلام کرده بود که تهران قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن ضد کرونا «اسپوتنیک وی» با روسیه را نهایی کرده است و این واکسن از خرداد تا آذرماه امسال به ایران ارسال خواهد شد.
کرونا در ایران؛ جان باختن ۳۱۹ نفر دیگر، روحانی عامل «سفر» در افزایش آمار را رد کرد

به گزارش وزارت بهداشت ایران در روز شنبه، ۲۸ فروردین، طی یک شبانهروز گذشته، ۳۱۹ نفر دیگر در کشور جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۱ هزار مبتلای جدید شناسایی شد.
به این ترتیب شمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر و آمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۴۵ نفر رسید.
مقامهای وزارت بهداشت ایران از ارائه آمار تفکیکی ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خودداری میکنند و درستی آمارهای آنها به ویژه در زمینه شمار قربانیان، از سوی منابع مستقل مورد تردید قرار دارد.
وزارت بهداشت ایران روز شنبه وضعیت ۲۵۷ شهر کشور را قرمز و ۱۲۹ شهر را نارنجی اعلام کرد.
بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا از روزهای آغازین امسال سفر «از» و «به» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع اعلام شد و متخلفان برای ورود به شهرهای قرمز، یک میلیون تومان و در مورد شهرهای نارنجی باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه پرداخت کنند.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا روز شنبه از نقض گسترده مصوبه تردد از سوی شهروندان خبر داد.
به گفته آقای رئیسی، ۷۱ درصد نقض ترددها به شهرهای قرمز مربوط به شهرهای استانهای اصفهان، البرز، همدان، مازندران، فارس و آذربایجان شرقی و ۷۳ درصد نقض ترددها به شهرهای نارنجی هم مربوط به استانهای اصفهان، البرز، فارس، مازندان، همدان و خوزستان است.
به گفته سخنگوی ستاد کرونا، ۶۶ درصد از نقض تردد شبانه هم در شش استان تهران، خراسان رضوی، البرز، اصفهان، گیلان و فارس رخ میدهد.
در پی اوجگیری کرونا پس از تعطیلات نوروز در ایران بسیاری از کارشناسان و مسئولان از جمله وزیر بهداشت، سفرهای نوروزی را عامل اصلی بحران اخیر اعلام و از سیاستهای ستاد کرونا در خصوص عدم اعمال محدودیتهای جدی برای جلوگیری سفرهای نوروزی انتقاد کردند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران پیشتر در واکنش به انتقادها، ورود ویروس جهشیافته از عراق را عامل اصلی افزایش اخیر آمار کرونا در کشور اعلام کرده بود.
آقای روحانی روز شنبه در واکنش دیگری به انتقادها گفت: «اگر تا شش ماه دیگر کسی سفر نرود مشکلات حل میشود؟ خیر نمیشود.»
او در ادامه افزود: «اگر سفرها باید لغو شود، سفرهای درونشهری هم باید لغو شود. شما نمیتوانید سفرهای درونجادهای را لغو کنید و بعد در سفرهای درونشهری هفت نفر داخل یک خودرو بنشینند.»
نماینده روسیه در وین: مذاکرات احیای برجام کُند، ولی رو به جلو است

میخائیل اولیانوف، رئیس هیئت مذاکرهکننده روسیه در وین، روند مذاکرات احیای برجام را «کند اما رو به جلو» توصیف کرده و گفته است اعضای هیئت مذاکرهکننده روز شنبه در یک جلسه رسمی شرکت میکنند.
جلسه تازه کمیسیون مشترک برجام روز شنبه، ۲۸ فروردین، برای بررسی مذاکرات انجام شده درباره احیای برجام تشکیل میشود.
این جلسه ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه به وقت تهران در گراند هتل وین با حضور ایران و نمایندگان پنج کشور عضو برجام یعنی چین، روسیه، آلمان، فرانسه و بریتانیا برگزار میشود.
نمایندگان آمریکا نیز در هتلی در نزدیکی محل این مذاکرات حضور دارند و برای نخستین بار در این مذاکرات روز گذشته نشستی به طور غیر رسمی با کشورهای عضو برجام، به غیر از ایران، برگزار کردند.
همزمان با این گفتوگوها، جلسات گروههای کارشناسی درباره نحوه برداشته شدن تحریمها و همچنین اقدامات ایران برای اجرای تعهدات هستهای خود ادامه دارد.
در حال حاضر بر سر نحوه اجرای دوباره برجام اختلاف نظر وجود دارد؛ آمریکا میگوید ایران باید تعهدات هستهای خود طبق برجام را اجرا کند تا تحریمها را بردارد ولی ایران میگوید تا پیش از برداشته شدن تمام تحریمها، چنین اقدامی نمیکند.
مذاکرات کنونی در وین برای رسیدن به لیست مشترک بین طرفین درباره انجام این اقدامات در حال برگزاری است.
بازداشت دیپلمات اوکراینی در روسیه به اتهام تلاش برای دستیابی به «اطلاعات محرمانه»

در ادامه تنش جدید بین روسیه و اوکراین، سرویس امنیت روسیه از بازداشت یک دیپلمات اوکراینی به اتهام تلاش برای دریافت «اطلاعات طبقهبندیشده» از یک تبعه روسیه خبر داد.
سرویس امنیت روسیه، موسوم به «افاسبی»، روز شنبه، ۲۸ فروردین، در بیانیهای اعلام کرد که الکساندر سوسونیوک، کنسول در سرکنسولگری اوکراین در شهر سن پترزبورگ روز جمعه هنگام ملاقات با یک تبعه روسیه برای دریافت برخی اطلاعات طبقهبندیشده بازداشت شده است.
در این بیانیه به هویت تبعه روسیه اشاره نشده است.
سرویس امنیت روسیه در ادامه بیانیه امروز خود در حالی که اقدام دیپلمات اوکراین را مغایر با جایگاه دیپلماتیک او و دشمنی آشکار با دولت روسیه نامیده است، از اقدامات قانونی «مطابق با قوانین بینالمللی» علیه این فرد خبر داده است.
در هفتههای گذشته به دنبال تجمع نیروهای نظامی روسیه در مناطق مرزی اوکراین، تنشها بین دو کشور دوباره بالا گرفته است.
وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین، گفته بود که کارشناسان و مقامات روسی «آشکارا اوکراین را به جنگ و نابودی دولت اوکراین تهدید میکنند».
در واکنش به تحرکات اخیر روسیه، اروپا و آمریکا در روزهای گذشته به این کشور هشدار دادهاند، اما مقامات روسیه در واکنش به این اظهارات گفتهاند که اگر غرب مداخله نظامی کند، جنگی «ویرانگر» درخواهد گرفت.
روسيه در سال ۲۰۱۴ با نادیده گرفتن توافق سال ۱۹۹۵ و با اعزام نیروهای نظامی، شبه جزیره کریمه را که پیشتر جزو خاک اوکراين بود، تصرف کرد.
وزارت بهداشت: هلال احمر ارز گرفت، ولی واکسن وارد نکرد

یک مدیر وزارت بهداشت ایران میگوید سازمان هلال احمر ۱۳ میلیون یورو برای واردات واکسن دریافت کرده ولی هنوز واکسن وارد نکرده است.
حیدر محمدی، مدیر حوزه دارویی وزارت بهداشت، به زمان دقیق دریافت ارز توسط هلال احمر اشاره نکرده ولی گفته است مجوز واردات ۱۴ فروردین به هلال احمر داده شده و قرار بوده «ظرف مدت دو هفته واردات واکسن را انجام دهد که هنوز این اتفاق نیفتاده است».
بر اساس این گزارش که در خبرگزاری فارس منتشر شده، شرکت «سها کیش» به نمایندگی از سازمان هلال احمر مسئول این کار بوده ولی «یک عدد واکسن هم وارد نکرده است».
وزارت بهداشت همچنین تصویر مجوز هلال احمر برای واردات واکسن سینوفارم از چین را منتشر کرده است.
در روزهای اخیر با افزایش سریع تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا، حسن روحانی، رئيس جمهور، گفته است نمیتوانیم منتظر تولید واکسن داخلی باشیم و باید واکسن خارجی وارد شود.
پیش از این محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی با اشاره به دشواریهای ورود واکسن توسط شرکتهای کوچک یا بخش خصوصی گفته بود: «ایران زمان را از دست داده و برای واردات واکسن دیر عمل کرده است.»
سه فضانورد از ایستگاه فضایی بینالمللی بازگشتند

سه فضانورد، دو روسی و یک آمریکایی، صبح روز شنبه پس از شش ماه ماموریت در ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگشتند.
سرگی روژیکوف و سرگی کود-اسوِرچکوف، هر دو از روسیه، و کیت روبینز، فضانورد زن آمریکایی، روز شنبه در نقطهای از بیابانهای مرکزی قزاقستان فرود آمدند.
کیت روبینز، زیستشناس مولکولی، که دومین سفر خود به ایستگاه فضایی را به پایان رسانده است قرار است به مرکز ناسا، سازمان فضایی آمریکا، در هیوستون تگزاس بازگردد، و دو همکار روس او به مسکو میروند.
در یک دهه گذشته، همواره بین سه تا شش فضانورد در ایستگاه فضایی اقامت داشتهاند.
اما، به گزارش خبرگزاری فرانسه، هفته آینده تعداد ساکنان این ایستگاه با رسیدن سفینه اسپیسایکس متعلق به کمپانی ایلان ماسک به ۱۱ نفر خواهد رسید.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.