لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۵ تهران ۱۷:۱۵
زوج اوکراینی سرباز در حال عبور از خیابانی در پایتخت اوکراین
زوج اوکراینی سرباز در حال عبور از خیابانی در پایتخت اوکراین

تهاجم به اوکراین؛ استفاده ارتش روسیه از بمب ممنوعه «فسفر سفید»

رئیس‌جمهور روسیه بامداد پنجم اسفند فرمان حمله تمام‌عیار به خاک اوکراین را صادر کرد. اوکراین از آن زمان شاهد حملات گسترده هوایی، زمینی و دریایی بوده است.

۱۴:۳۳ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

بوریس جانسون، نخست‌ وزیر بریتانیا، که به لهستان سفر کرده است، با تاکید بر این که ولادیمیر پوتین به مردم و ارتش روسیه درباره حمله به اوکراین دروغ می‌گوید گفت که در جریان این جنگ، رئيس جمهور روسیه اراده مردم اوکراین برای دفاع از کشورشان را دست‌ کم گرفت.

او گفت اکنون کاملا واضح است که پوتین آماده است از تاکتیک‌های «وحشیانه و کور» علیه غیرنظامیان بی‌گناه استفاده کند و حمله روسیه را فاجعه‌ای نامید که ابعاد آن فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده است.

نخست‌ وزیر بریتانیا همچنین با تمجید از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، رهبری او در این بحران را الهام‌بخش خواند.

بوریس جانسون گفت پوتین همچنین اتحاد غرب در مقابله با روسیه را دست‌ کم گرفت و بریتانیا و کشورهای غربی به فشارهای اقتصادی علیه روسیه تا زمانی که نیاز باشد، ادامه خواهند داد.

۱۴:۱۵ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

وزارت خارجه ایران از اسکان ۳۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم اوکراین در ورشو، پایتخت لهستان، خبر داد. همزمان گزارش‌ها حاکی از انتقال یکصد ایرانی به کشور است.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در توییتر نوشت که قرار است اولین پرواز اختصاصی جهت انتقال ایرانیان ساکن اوکراین که در حال حاضر به لهستان انتقال داده شده‌اند، به سوی تهران پرواز کند.

میراکبر رضوی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، نیز روز دوشنبه گفته بود که یکصد نفر از ایرانیان از جمله دانشجویان مقیم اوکراین با صدور مجوز پرواز از طرف سازمان هواپیمایی لهستان بامداد روز سه‌شنبه، ۱۰ اسفند به ایران بازمی‌گردند.

۱۳:۵۰ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

کمپانی دانمارکی مِرسک، غول حمل و نقل در جهان، روز سه‌شنبه اعلام کرد که از انتقال کالاهای غیرضروری به روسیه جلوگیری خواهد کرد.

روسیه در چند روز گذشته هدف سخت‌ترین رژیم تحریمی در دنیا بوده، بسیاری از مقامات حکومت کرملین تحت تحریم قرار گرفته‌اند و چند بانک روسی نیز از دسترسی به سیستم سوئیفت برای انتقال پول محروم شده‌اند.

در همین زمینه بریتانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد که بانک بزرگ روسی اِسبِربانک را نیز به فهرست تحریم‌های خود افزوده است. این بانک در بیشتر کشورهای اروپایی فعالیت چشمگیر دارد.

۱۳:۴۹ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، که پس از حمله روسیه به اوکراین توسط کشورهای غربی تحریم شده گفت: اتحادیه اروپا به جای گفت‌وگو، مسیر تحریم را انتخاب کرده است.

به گزارش خبرگزاری روسی تاس، او با دفاع از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین گفت تا زمانی که اهداف روسیه تامین شوند، حمله ادامه خواهد داشت.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که آمریکا باید از ایجاد تاسیسات نظامی در کشورهای شوروی سابق خودداری کند و «مسکو اقدامات لازم برای جلوگیری از حضور سلاح‌های اتمی در اوکراین را انجام می‌دهد».

۱۳:۴۷ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اوایل بعدازظهر سه‌شنبه در پارلمان اروپا سخنرانی خواهد کرد.

این سخنرانی یک روز پس از آن ایراد می‌شود که آقای زلنسکی رسما درخواست برای پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را تحویل داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، قرار است اعضای پارلمان اروپا از قطعنامه غیرالزام‌آور عضویت سریع اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت کنند.

تصمیم‌گیری درباره این عضویت بر عهده تمام ۲۷ عضو اتحادیه خواهد بود.

به گفته رئیس پارلمان اروپا، ولودیمیر زلنسکی از طریق ویدئو «با جهانیان سخن خواهد گفت».

۱۳:۴۲ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

یک رسانه اوکراینی روز سه‌شنبه خبر داد که نیروهای بلاروسی برای کمک به نیروهای روسیه وارد خاک اوکراین شده‌اند.


حساب توییتری «کی‌یف ایندیپندنت» خبر می‌دهد که ارتش بلاروس از شمال وارد منطقه چِرنیهیف شده است که در مجاورت کی‌یف قرار دارد.

بلاروس به حکومت کرملین نزدیک است، و پیش از تهاجم روسیه به خاک اوکراین نیز در خاک خود میزبان رزمایش دو کشور در کنار مرز اوکراین بود.

۱۲:۲۳ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

شبکه اجتماعی یوتیوب چند رسانه مرتبط با حکومت روسیه را از دسترس خارج می‌کند.

آلفابت، شرکت مادرِ گوگل، روز سه‌شنبه اعلام کرد که در پی تهاجم روسیه، شبکه‌های راشا تودی و اسپوتنیک را در سراسر اروپا در یوتیوب از دسترس خارج می‌کند.

راشا تودی که در کنار اسپوتنیک بودجه خود را از حکومت ولادیمیر پوتین دریافت می‌کند این خبر را تایید کرده است.

پیشتر شرکت مادرِ فیس‌بوک یعنی مِتا در روز دوشنبه اعلام کرده بود که دسترسی به راشا تودی و اسپوتنیک را در اروپا محدود می‌کند.

شبکه پخش رسانه موسوم به «روکو» در اروپا نیز روز دوشنبه اپلیکیشن راشا تودی را از شبکه خود حذف کرده بود.

۱۲:۱۱ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

برخی شهروندان اوکراینی خبر داده‌اند که توانسته‌اند با موفقیت از اینترنت ماهواره‌ای که شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس در اختیار آنها قرار داده است، استفاده کنند.

دو روز پیش در پی درخواست یک مقام دولت اوکراین برای تامین اینترنت در این کشور از شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس، ایلان ماسک، بنیانگذار این شرکت، اعلام کرد که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را برای اوکراین فعال کرده است.

میخاییل فدوراف، معاون نخست وزیر اوکراین، که این درخواست را مطرح کرده بود، روز گذشته تصاویری منتشر کرد و گفت تجهیزات مرتبط به اینترنت ماهواره‌ای را دریافت کرده‌اند.

شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس، متعلق به ایلان ماسک، بیش از ۱۶۰۰ ماهواره را در شبکه‌ای به نام استارلینک با هدف فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای بیشتر نقاط زمین به فضا پرتاب کرده و مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره دیگر را نیز دریافت کرده است.

۱۱:۰۸ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، آمریکا را مقصر وضعیت فعلی اوکراین دانست و گفت آمریکا یک «رژیم مافیایی» است و در نقاط مختلف دنیا ایجاد بحران می‌کند تا مافیای سیاسی و تسلیحاتی را تامین کند.

او بدون نام بردن از روسیه و حکومت ولادیمیر پوتین گفت حکومت ایران خواستار توقف جنگ است، ولی ریشه بحران سیاست‌های غرب و آمریکا است.

۱۰:۵۱ ۱۰.۱۲.۱۴۰۰

در ادامه تلاش فزاینده نیروهای روسی برای تصرف شهر خارکیف، دوربین‌های مداربسته دقایقی پیش انفجاری مهیب را در میدان اصلی این شهر با عنوان میدان آزادی ثبت کردند.

این انفجار صبح روز سه‌شنبه، دقایقی پس از ساعت هشت به وقت محلی و در حالی رخ داد که خودروهای غیرنظامی در میدان استقلال در حال تردد بودند.

ساعتی بعد خبر رسید که این حمله موشکی دست‌کم ده کشته و چندین مجروح بر جای گذاشته است.

پیشتر خبرگزاری‌ها از افزایش آتش توپخانه روسیه به روی شهر خارکیف خبر داده بودند.


خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین پس از کی‌یف است و در شمال شرقی این کشور قرار دارد.

در یک هفته گذشته روسیه بارها سعی کرده است که این شهر را به تصرف خود درآورد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG