خبرخوان
عضو اتاق بازرگانی: سرمایهگذاران روس از بالای سر ما عبور کرده و به امارات میروند

جلیل جلالیفر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت گفت با وجود اینکه «ورود یک سرمایهگذار روس تأثیر بالایی در اقتصاد ما دارد، ما تاکنون نتوانستهایم یک سرمایهگذار جذب کنیم.»
او در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا توضیح داد که «متوجه میشوند با موانع و مشکلات زیادی در ایران برای سرمایهگذاری مواجه خواهند شد و دیواری در مقابل آنها قرار دارد، لذا از بالای سر ما عبور و به امارات رفتهاند. امروز روزانه ۴۰ تا ۵۰ شرکت روسی در امارات در حال ثبت شدن است.»
عضو هیئت ریسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه در ادامه گفت که اکنون در ارمنستان هم سرمایهگذاری روسها در حال افزایش است.
وی ادامه داد که در ایران، دولت و برخی مسئولان پیشنهاد برداشتن موانع سرمایهگذاری را میدهند، اما «درست همان روز یک عده بخشنامه صادر و مشکل ایجاد میکنند.»
روسیه که جمهوری اسلامی آن را «متحد استراتژیک» خود میداند در روزهای اخیر به تلاش برای تصاحب بخشی از بازار بینالمللی نفت ایران از طریق دادن تخفیفهای بیشتر برآمده است؛ موضوعی که وزیر نفت ایران نیز آن را تلویحاً تأیید کرده است.
در همین حال، روزنامه شرق اخیراً گزارش داد که تخفیفهای چشمگیر روسیه به مشتریان فولاد، بازارهای صادرات فولاد ایران را نیز مختل کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
همدست جفری اپستین به جرم قاچاق جنسی دختران نوجوان به ۲۰ سال حبس محکوم شد

دادگاهی در آمریکا روز سهشنبه گیزلین مکسول، یک شهروند سرشناس بریتانیایی را به جرم همدستی در قاچاق دختران زیر سن قانونی برای سوءاستفاده جنسی توسط جفری اپستین، سرمایهدار درگذشته آمریکایی٬ به ۲۰ سال زندان محکوم کرد.
گیزلین مکسول، ۶۰ ساله، در دی ماه سال گذشته توسط هیات منصفه در ۵ فقره اتهام از جمله قاچاق جنسی دختران زیر سن قانونی در سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ مجرم شناخته شده بود.
گیزلین مکسول پیش از صدور حکم٬ در جلسه دادگاه فدرال منهتن نیویورک جفری اپستین را مردی سواستفادهگر، مکار و کنترلکننده خواند که همه افراد در حلقه دوستانش را فریب میداد.
خانم مکسول در ادامه از همه قربانیان اقدامات جفری اپستین به دلیل درد و رنجی که متحمل شدند «عذرخواهی» کرد.
گیزلین مکسول، دوست دختر سابق جفری، توسط پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی،در برفورد در ایالت نیوهمپشایر بازداشت بازداشت شده بود.
جفری اپستین که در زمینه مالی و بانکی فعالیت میکرد، پس از بازداشت به اتهام سواستفاده جنسی از دختران نوجوان در سال ۲۰۱۹ در زندان «خودکشی» کرد.
جفری اپستین با بسیاری از سیاستمداران آمریکا ارتباط داشت. اما ارتباط او با الکساندر آکوستا وزیر کار دولت دونالد ترامپ در یک پرونده قدیمی در سال ۲۰۰۸باعث شد تا بار دیگر سوابق و اتهامات او مورد توجه قرار گیرد.
به دنبال جنجال در ارتباط با پرونده جفری اپستین، الکساندر آکوستا ۲۱ تیر ماه از سمت خود استعفا کرد.
با استفاده از رویترز
بیانیه گروه هفت: ایران هرگز نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند

گروه هفت کشور صنعتی روز سهشنبه هفتم تیر در پایان نشست سه روزه خود در جنوب آلمان در بیانیهای اعلام کردند که ایران هرگز نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند.
در این بیانه که فقط دو خط آن به ایران اختصاص دارد، آمده است: «ما روی تعهد روشن خود مبنی بر اینکه ایران هرگز نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند تاکید میکنیم».
این بیانیه میافزاید: «راهحل دیپلماتیک بهترین راه برای محدود کردن برنامه هستهای ایران به شمار میرود».
انتشار این بیانیه همزمان با سفر نمایندگان ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا به دوحه قطر برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام منتشر شده است. این گفتوگوها از سه ماه پیش متوقف مانده بود.
دولت جو بایدن در آمریکا اعلام کرده که در صورت بازگشت همزمان تهران و واشینگتن به تعهدات خود در برجام، تحریمهای مرتبط با این توافق که علیه ایران وضع شده است لغو خواهند شد.
رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل: ایران به رقیب اصلی سایبری ما تبدیل شده است

رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل میگوید ایران همراه با گروه حزبالله لبنان و حماس به رقیب اصلی سایبری ما تبدیل شده است.
گبی پورتنوی که روز سهشنبه هفتم تیر در برنامه «هفته سایبری» در دانشگاه تلآویو شرکت کرده بود، اظهار داشت: «ما آنها را میبینیم، میدانیم چطور عمل میکنند و ما هم آنجا هستیم».
اظهارات این مقام اسرائیلی یک روز پس از حمله سایبری به مجتمع فولاد ایران بیان میشود که به گفته روزنامه جروزالم پست، متحمل یکی از بزرگترین ضربات سایبری در تاریخ خود شد. این حمله موجب توقف کامل خط تولید مجتمع شد.
چند روز پیش نیز به صدا در آمدن آژیرهای خطر در شهرهای اورشلیم و ایلات در اسرائیل به حمله سایبری ایران نسبت داده شد.
رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل در بخشی از اظهاراتش گفت که کشورش در حال ایجاد یک «گنبد آهنین سایبری» است که با استفاده از سازوکارهای جدید، «حملات سایبری را کاهش میدهد، بانک اطلاعاتی جدید و یک رویکرد کلی هوش مصنوعی برای یکسانسازی تشخیص بیدرنگ در سراسر کشور... در مسیر تلاشهای مداوم دفاع سایبری ایجاد میکند».
به گفته پورتنوی، این سازوکار موجب «ارتقاء امنیت سایبری» میشود.
او گفت: «ما به سرعت در حال حرکت از دفاع منعطف به سمت دفاع پیشگیرانه هستیم»، و سعی میکنیم مهاجمان سایبری را در پناهگاههای امن دیجیتالی خود که در گذشته بدون هیچ مانعی از آنجا دست به حمله میزدند، تعقیب کنیم.
بر اساس گزارش جروزالم پست و رادیو فردا/ک.ر
حکم حبس بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی زندانی در ایران، قطعی شد

سعید دهقان، وکیل دادگستری، روز سهشنبه هفتم تیر از قطعی شدن حکم هشت سال و هشت ماه حبس بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی زندانی در ایران، خبر داد.
آقای دهقان با اعلام این خبر در توئیتر همچنین افزود که در این حکم فرانسه بهعنوان «دولت متخاصم» معرفی و «همدردی با قربانیان هواپیمای اوکراینی» نیز یکی از دلایل محکومیت آقای بریر اعلام شده است.
بهگفته این وکیل دادگستری، «تخصص بنجامین بریر در رشته انفورماتیک، داشتن بیش از یک هارد و تلفن همراه» هم از دیگر دلایلی است که در حکم بنجامین بریر برای محکومیت او ذکر شده است.
این گردشگر ۳۷ ساله فرانسوی اردیبهشت ۱۳۹۹ با یک خودرو ون به ایران سفر کرده بود و پس از آنکه «یک پهپاد» را در دشتهای نزدیک مرز ایران و ترکمنستان به پرواز درآورد، بازداشت شد.
روند قضایی علیه او تا بهمن پارسال به درازا کشید و نهایتا دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را بهاتهام «جاسوسی» و همچنین «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال و هشت ماه حبس محکوم کرد.
همان زمان، سعید دهقان، بهعنوان یکی از وکلای بنجامین بریر، اعلام کرد که «او به همکاری با دولتهای متخاصم با ایران متهم شده» در حالی که موکلش «اطلاعی از اتهام جدیدش نداشت».
بنجامین بریر از جمله شهروندان غربی است که حکومت جمهوری اسلامی در سالهای اخیر آنها را به اتهامهای گوناگون از جمله «جاسوسی، همکاری با نهادهای امنیتی خارجی و یا اقدام علیه نظام» بازداشت و تعدادی از آنها را با زندانیان وابسته به جمهوری اسلامی در خارج مبادله کرده است.
برخی از ایرانیهای دو تابعیتی نیز به همین اتهامات بازداشت و در ایران زندانی شدهاند.
کشورهای غربی بارها گفتهاند که جمهوری اسلامی با گروگان گرفتن شهروندان دوتابعیتی و خارجی، سعی در گرفتن امتیاز از کشورهای خارجی دارد.
با استفاده از توئیت سعید دهقان و وبسایت رادیو فردا/ر.ش/ک.ر
وزیر دفاع بریتانیا خواستار افزایش بودجه نظامی شد؛ «روسیه، چین و ایران تهدید هستند»

وزیر دفاع بریتانیا میگوید این کشور باید سرمایهگذاری در امور دفاعی خود را افزایش دهد تا نه تنها بتواند با تهدید روسیه، بلکه همچنین با تهدیدهای چین و سایر کشورها مقابله کند.
بن والاس روز سهشنبه هفتم تیر در کنفرانسی که از سوی موسسه خدمات اتحاد سلطنتی برگزار شد، اظهار داشت: «من همیشه گفتهام همانطور که تهدید تغییر میکند، بودجه نیز باید تغییر کند».
او افزود: «روسیه تنها مشکل نیست: یک چینِ مدعی، آماده به چالش کشیدن یک نظام مبتنی بر قواعد و دمکراسی است، تروریسم در حال گسترش در سراسر آفریقاست، بلندپروازیهای هستهای ایران هنوز حلوفصل نشده، تهدید در حال رشد است... و ضروری است که رشد بودجه ادامه پیدا کند».
وزیر دفاع بریتانیا از بوریس جانسون، نخستوزیر، خواست تا بودجه دفاعی این کشور را تا سال ۲۰۲۸ به ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی برساند.
بر اساس تخمینهای پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، هزینههای نظامی بریتانیا در سال ۲۰۲۲ در حدود ۲.۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی است.
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در پنجم اسفند، مسکو هدف شدیدترین تحریمهای غرب قرار گرفته است و کشورهای مختلف اروپایی از برنامه خود برای افزایش بودجه دفاعیشان بهمنظور مقابله با تهدید کرملین سخن به میان آوردهاند.
به عنوان مثال، آلمان اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۲ بیش از صد میلیارد یورو صرف نوسازی ارتش خود خواهد کرد. این رقم علاوه بر بودجه نظامی ۵۰ میلیارد یورویی این کشور است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ک.ر
یکی از رهبران جهادی همسو با القاعده در سوریه از پا درآمد

ارتش آمریکا اعلام کرد در حملهای که روز دوشنبه، ششم تیر در استان ادلب سوریه انجام داد، ابوحمزه الیمنی، یکی از رهبران ارشد «حُراسالدین» را یک گروه همسو با شبکه القاعده است، از پای درآورد.
در بیانیه سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، آمده که ابوحمزه الیمنی در حالی که به تنهایی با موتورسیکلت در تردد بود، هدف قرار گرفت و کشته شد.
سنتکام افزود که نبود الیمنی، توان القاعده را در ضربه زدن به آمریکاییها و متحدین این کشور و غیرنظامیان در جهان کم خواهد کرد.
به گزارش «دفاع مدنی سوریه»، که یک سازمان بشردوستانه است، جسد مردی که نیمهشب دوشنبه با اصابت دو موشک به موتورسیکلتش کشته شد، به پزشکی قانونی شهر ادلب انتقال یافت.
«حراسالدین» در سال ۲۰۱۸ توسط حامیان القاعده پا گرفت. این گروه با دیدگاههای جهادگرایی سلفی در استانهای ادلب، حماه، لاذقیه و درعا در سوریه جنگیده است.
شمار نیروهای باقیمانده این گروه در بهترین حالت تا دو هزار نفر ارزیابی شده بود.
دو سال پیش نیز ارتش آمریکا خالد عروری، یکی دیگر از فرماندهان ارشد «حراسالدین» را که یک شهروند اردنی بود، در ادلب کشت.
شش ماه پیش از کشته شدن عروری هم، بلال خریسط، معروف به «ابوخدیجه الاردنی» که او نیز از فرماندهان ارشد «حراسالدین» بود، در حمله پهپادی آمریکا در سوریه کشته شد.
در سال ۲۰۱۹ ابوبکر البغدادی، اولین رهبر داعش و پس از مدتی بسیار کوتاه، جانشین او، ابوابراهیم الهاشمی القرشی، هر دو در حملات هوایی آمریکا در سوریه از پا درآمدند.
ابوخیر المصری، فرمانده وقت القاعده، نیز در سال ۲۰۱۷ در یک حمله هوایی دیگر آمریکا در سوریه کشته شد.
هشدارهای سایبری نخستوزیر اسرائیل به ایران

نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه، هفتم تیر، گفت که اقدامهای سایبری عمدهترین بُعد جنگهای آینده است و کاری که تا پیش از این با اعزام ۵۰ و ۱۰۰ کوماندو و با تحمل مخاطرات زیاد انجام میشد، حال با صفحهکلید عملی میشود.
نفتالی بنت که یک روز پس از حملات گسترده سایبری به سلسله کارخانههای تولید فولاد ایران سخن میگفت، به ایران «هشدار» داد که اگر از راه سایبری درصدد آسیب زدن به زیرساختهای اسرائیل باشد، «بهای آن را خواهد پرداخت».
به گزارش جروزالم پست، او در سخنرانی در دانشگاه تلآویو به مناسبت «هفته سایبری» افزود: «همانگونه که بازدارندگی هستهای وجود دارد، بازدارندگی سایبری نیز شکل میگیرد؛ رویکرد ما در قبال دشمنانمان، بهویژه ایران… این است که دنبال ایجاد ویرانی در تهران نیستیم – هرگز سیاست ما این نبوده است. سیاست ما این است که اگر سر به سر اسرائیل بگذارید، بهای آن را خواهید پرداخت.»
نفتالی بنت این گفته دوره اخیر خود را خطاب به ایران تکرار کرد که «شما دیگر نمیتوانید غیرمستقیم و از طریق گروههای نیابتی به اسرائیل ضربه بزنید و فکر کنید که از عقوبت آن معاف هستید».
او در مورد ایران اضافه کرد: «اگر شما قلدری میکنید و نیرو میفرستید ما به شما ضربه میزنیم؛ چه پنهانی و چه سایبری».
به گفته نفتالی بنت، اسرائیل «گروهی از افراد باهوش را گرد میآورد که پشت صفحهکلید بنشینند و به همان هدفی که پیشتر با اعزام دهها کوماندو حاصل میشد، میرسند».
اسرائیل در مورد حمله همزمان روز ششم تیر به کارخانههای تولیدی فولاد ایران مسئولیتی به عهده نگرفتهاست.
گروه موسوم به «گنجشکهای درنده» مدعی انجام این حمله به زیرساختهای غیرنظامی ایران شدهاست.
هشدارهای تازه نفتالی بنت در حالی بیان شد که او به احتمال زیاد در آخرین روز کاری خود در مقام نخستوزیری است ولی کماکان مسئول «پرونده ایران» در دولت انتقالی اسرائیل در چند ماه آتی خواهد بود.
دومین روز از اعتصاب کارگران پالایشگاه در تهران

کارگران بخش تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت تندگویان تهران روز سهشنبه برای دومین روز به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند.
به گزارش شورای هماهنگی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، آنها به افزایش ساعات کاری و پایین بودن دستمزدهای خود اعتراض دارند.
در روزهای اخیر، اعتصابهایی در برخی از مناطق نفتی ایران برگزار شدهاست. اعتصاب کارگران داربستبند در بیش از ۲۰ شرکت پیمانی در این مناطق از جمله اعتصابهایی است که در روزهای گذشته آغاز شده است.
رانندگان و کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز غرب نیز روز دوشنبه در دو ناحیه نفتی آبان و پایدار، اعتصاب و در محل شرکت در دهلران تجمع کردند.
در این شرکت ۵ ماه دستمزد رانندگان و ۳ ماه دستمزد کارگران پرداخت نشده است.
بازنشستگان تامین اجتماعی نیز روز سهشنبه در شهر اهواز تجمع کردند و خواستار لغو مصوبه دولت در افزایش ۱۰ درصدی حقوق غیرحداقلبگیرها شدند.
آنها از جمله شعار دادند: «کجای این عدالته/ دستش تو جیب ملته».
دولت ابراهیم رئیسی روز ۱۵ خرداد بخشنامهای صادر کرد که بر اساس آن، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی غیرحداقلبگیر، ۱۰ درصد افزایش مییابد.
از آن زمان تاکنون، بازنشستگان تامین اجتماعی، روزانه تجمعهای اعتراضی در شهرهای مختلف برگزار کردهاند.
آنها خواستار اجرای مصوبه شورای عالی کار در مورد افزایش ۳۸ درصدی حقوق غیرحداقلبگیرها هستند.
پیشتر، هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس، این مصوبه را باطل دانسته بود اما شورای اطلاعرسانیدولت و رئیس سازمان برنامهو بودجه، با آن مخالفت کردند.
ایران برای عضویت در گروه اقتصادی نوظهورِ «بریکس» درخواست عضویت داد

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه ششم تیر خبر داد که دولت جمهوری اسلامی درخواست عضویت در گروه اقتصادهای نوظهورِ موسوم به «بریکس» را ارائه کرده است.
سعید خطیبزاده این خبر را پس از آن اعلام کرد که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، روز جمعه گذشته در اجلاس سران «بریکس» بهطور مجازی سخنرانی کرد.
همزمان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، دوشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت که ایران و آرژانتین برای پیوستن به گروه «بریکس» درخواست دادهاند.
دولت بوئنوس آیرس هنوز نوشته خانم زاخارووا را تأیید نکرده، اما آلبرتو فرناندز، رئیسجمهوری آرژانتین که در حال حاضر در سفر اروپایی است، در روزهای اخیر بار دیگر بر تمایل خود برای پیوستن کشورش به «بریکس» تأکید کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در کانال تلگرامیاش افزود «در حالی که کاخ سفید در اندیشه خاموش کردن، ممنوعیت و خرابکاری (در مناسبات جهان با روسیه) بود، آرژانتین و ایران برای پیوستن به پیمان بریکس درخواست دادند».
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه مدتها است که برای برقراری روابط نزدیکتر با کشورهای آسیا، آمریکای لاتین و خاورمیانه تلاش میکند، اما در پی تحریمهای سختی که از سوی آمریکا و اروپا در نتیجه یورش همهجانبه روسیه به اوکراین، متوجه دولت مسکو شده، روسیه در دوره اخیر بر کوششهای گسترش روابط با این بخشهای دنیا افزوده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که «بریکس» یک سازوکار ابتکاری با ابعاد مختلف است و ۳۰ درصد از تولید ناخالص جهان و ۴۰ درصد جمعیت دنیا در این حوزه تعریف میشود.
«بریکس» را ابتدا برزیل، روسیه، هند، چنین و آفریقای جنوبی دو دهه پیش شکل دادند. با این حال، نخستین اجلاس آن در سال ۲۰۰۹ در روسیه برگزار شد.
چین به تازگی از دولت ابراهیم رئیسی خواسته بود دیدگاههای خود را در خصوص «بریکس» عنوان کند.
وزیر خارجه ایران خرداد امسال در نامه به هند حمایت دولت دهلی نو از عضویت ایران در این پیمان را درخواست کرده بود.
در حالی که عنوان این گروه کشورهای دارای «اقتصاد نوظهور» است، اقتصاد ایران در نتیجه سیاستهای منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی و سوءمدیریتها، در یکی از وخیمترین شرایط خود در دهههای اخیر قرار دارد.
نرخ تورم نقطهای در خردادماه امسال از ۵۲ درصد فراتر رفت

مرکز آمار ایران روز چهارشنبه، هفتم تیرماه، اعلام کرد نرخ تورم نقطهای در خردادماه ۱۴۰۱ به عدد ۵۲.۵ درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل ۱۳.۲ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنابر این گزارش، نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با افزایش ۳۲.۲ واحد درصدی به ۸۱.۶ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ۲.۸ واحد درصدی به ۳۶.۸ درصد رسیده است.
همزمان با افزایش نرخ تورم در ایران، ابراهیم رئیسی میگوید که قصد دارد برخی از افزایش قیمتها در کشور را به سالهای آینده موکول کند.
رئیس جمهور ایران در مصاحبهای که پنجم تیر در یک برنامه تلویزیونی انجام داد که «لایحه دو فوریتی به مجلس ارائه دادیم که برخی افزایش نرخها به سالهای آینده موکول شود.»
او افزود که دولت تلاش کرده است «چند علت تورمی در یک سال» اتفاق نیفتد تا «فشار تورمی یکدفعه به مردم وارد نشود و از این مرحله عبور کنیم.»
پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، روز چهارشنبه تورم موجود در ایران را ناشی از «شوکهای عرضه، افزایش نرخ ارز، اصلاح ارز ۴۲۰۰ و تورم وارداتی ناشی از افزایش برخی کالاهای خوراکی» در جهان عنوان کرده است.
وی افزوده ما به طور متوسط «در ده سال اخیر، در خرداد همیشه نرخ تورم ماهانه بالاتری داشتیم، در ده سال اخیر معمولا فروردین ماه یک و یک دهم تورم ماهانه بوده و اردیبهشت یک درصد و تورم ماهانه داشت.»
افرایش شدید نرخ کالا و خدمات در ایران، مردم را دچار مشکلات معیشتی جدی کرده است.
رئیس سازمان زندانها: در زمینه پابند الکترونیکی به تولید انبوه رسیدهایم

غلامعلی محمدی، رئیس زندانهای ایران از «تولید انبوه» پابند الکترونیکی در جمهوری اسلامی خبر داد و گفت که طی سه ماه اخیر، تعداد زندانیانی که به آنها پابند الکترونیکی زده شده «نزدیک به دو و نیم برابر» شده است.
رئیس زندانهای ایران دوشنبه، ششم تیر، در برنامه تلویزیونی «صف اول» همچنین گفت طی دو هفته آینده، ۱۲ هزار و ۵۰۰ پابند الکترونیکی دیگر در ایران تولید خواهد شد.
وی افزود که با رسیدن آمار پابندها به ۱۵ هزار، پیشنویس بخشنامه استفاده از آنها به رئیس قوه قضائیه ارائه میشود تا در صورت تائید، قضات بیش از پیش نسبت به صدور آراء جایگزین حبس اقدام کنند.
آنطور که وی گفته، در حال حاضر، سه هزار و ۲۰۰ پابند الکترونیکی در انبار زندانهای ایران موجود است و با اضافه شدن ۱۲ هزار و ۵۰۰ پابند دیگر طی دو هفته آینده، باید بخشنامه استفاده از آن پیشنهاد شود.
مقامهای جمهوری اسلامی استفاده از پابند الکترونیکی را از راههای کاهش ازدحام در زندانهای ایران عنوان میکنند.
رئیس سازمان زندانها روز دوشنبه در ادامه از «افزایش تراکم جمعیت کیفری» در زندانهای ایران خبر داد و همچنین گفت که «هماکنون حدود ۶۰ و خردهای درصد زندانیان ما متأهل و مابقی مجردین یا افرادی هستند که متارکه کردهاند یا با فوت همسرانشان مواجه شدهاند.»
پابند الکترونیکی که به سازمان زندانها این امکان را میدهد که بداند فرد مجرم در چه موقعیت مکانی است، به طور معمول برای جرایم تعزیری به کار برده میشود و نه در «حدود قصاص و دیه.»
جنازه بیش از ۴۰ مهاجر در یک تریلی در ایالت تگزاس کشف شد

گِرِگ ابت، فرماندار ایالت تگزاس روز دوشنبه اعلام کرد که جنازه دستکم ۴۲ مهاجر در یک تریلی در سن آنتونیو کشف شده است، رخدادی که یکی از مرگبارترین حوادث اخیر مربوط به قاچاق انسان در مرز مکزیک و ایالات متحده توصیف شده.
مارسلو ابرارد، وزیر خارجه مکزیک، حادثه خفه شدن مهاجران در تریلی را «یک تراژدی در تگزاس» نامید و گفت که مسئولان کنسولگری مکزیک در راه صحنه حادثه هستند، اگرچه هنوز ملیت قربانیان تایید نشده است.
یکی از مقامات پلیس ایالات متحده نیز بدون ذکر جزییات صرفا گفت که بیش از ۴۰ نفر در تریلی مردهاند.
این تریلی در مجاورت خط آهن در منطقهای دورافتاده در حومه شهر سن آنتونیو پیدا شده است.
طی ماههای اخیر رکورد مهاجرانی که از مرز مکزیک – ایالات متحده عبور کردهاند شکسته شده و همین امر انتقاداتی را از سیاستهای دولت جو بایدن در امور مهاجرت به دنبال داشته است.
فرماندار ایالت تگزاس نیز سیاستهای دولت بایدن را مسبب حادثه مرگ مهاجران در تریلی دانست و در توییتر نوشت که این امر «تبعات مرگبار خودداری او از اجرای قانون را به نمایش گذاشت».
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
تصادف قطار با کامیون در ایالت میزوری آمریکا سه کشته بر جای گذاشت

یک قطار مسافربری که از لسآنجلس عازم شیکاگو بود، روز دوشنبه بر اثر تصادف با کامیون در منطقهای دورافتاده و روستایی در ایالت میزوری آمریکا از ریل خارج شد و این حادثه سه کشته بر جای گذاشت.
مقامهای پلیس ایالت میزوری اعلام کردند که دو نفر از قربانیان این حادثه سوار بر قطار و نفر سوم نیز در کامیون بود.
این گزارشها میگویند که هنوز شمار مجروحان حادثه مشخص نیست، اما با این حال چندین بیمارستان خبر از پذیرش مجروحان داده و گفتهاند که انتظار میرود تعداد بیشتری مجروح به این بیمارستانها منتقل شوند.
قطار مورد اشاره هنگام تصادف ۲۳۴ مسافر و ۱۲ خدمه داشت. این حادثه در تقاطعی بدون میلههای محافظ و هشداردهنده به وقوع پیوست. سفر این قطار طبق برنامه میباید دو روز به درازا میانجامید.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن
رئیسی و پوتین در عشقآباد دیدار میکنند

رسانههای روسی به نقل از مقامات این کشور گزارش دادهاند که ولادیمیر پوتین و ابراهیم رئیسی، روسای جمهور ایران و روسیه، روز چهارشنبه ۸ تیر ماه در جریان اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر دیداری دوجانبه خواهند داشت.
آقای پوتین در نخستین سفر خارجی خود پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از تاجیکستان بازدید میکند و سپس روانه عشقآباد، پایتخت ترکمنستان میشود که محل برگزاری ششمین اجلاس کشورهای حاشیه خزر است.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یوری اوشاکوف، مشاور رئیس دولت روسیه، نوشته که ولادیمیر پوتین در حاشیه این اجلاس دیدارهایی جداگانه با آقای رئیسی و الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان، خواهد داشت.
نخستین دیدار ابراهیم رئیسی با ولادیمیر پوتین روز ۲۹ دی ماه سال گذشته در مسکو انجام شد که برخی تصاویر آن دیدار بحثبرانگیز شد، از جمله فاصله بسیار آن دو در پشت میز که مسکو میگوید به خاطر پروتکلهای مربوط به ویروس کرونا بوده است، یا تصویر نماز خواندن آقای رئیسی در کرملین که حامیان وی به ستایش از آن پرداختند.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسلامی، ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه هفته جاری در رأس هیأتی عالی رتبه از مقامهای سیاسی و اقتصادی ایران برای شرکت در ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر به ترکمنستان سفر میکند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا، اسپوتنیک و رادیو فردا؛ س.ن
انفجار در بندر عقبه اردن دستکم ۱۳ کشته برجای گذاشت

وقوع انفجاری در بندر عقبه اردن در روز دوشنبه ششم تیر دستکم ۱۳ تن را کشت و بیش از ۲۵۰ زخمی برجای گذاشت.
عامر السرطاوی، سخنگوی اداره امنیت اردن، گفت یک تانکر مملو از گاز سمی در حین انتقال سقوط کرد که به نشت گاز منجر شد.
خبرگزاری «منا» ماده منفجر شده را «گاز کلرین» اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری اردنی پترا، بهدنبال این انفجار، بالگردها و هواپیماهای امدادی ارتش از امان و سایر پایگاههای مهم نظامی کشور به بندرعقبه اعزام شدند و سواحل این بندر و مناطق اطراف آن از بیم سرایت گاز کشنده تا اطلاع بعدی بسته شد.
جمال عبیدات یک مقام وزارت بهداشت و درمان اردن به تلویزیون این کشور گفت که از مردم عقبه خواسته شده تا در خانه بمانند و از حضور در حیات و بالکنها خودداری کنند تا گاز انتشار یافته موجب افزایش مصدومین نشود.
اردن که از نظر اقتصادی بهویژه در بحران کرونا در تنگنای شدیدی بود و نرخ رسمی بیکاری در این کشور به ۲۴ درصد رسیده بود، در سه سال گذشته برای ترویج گردشگری، این بندر را به روی پروازهای ارزانقیمت اروپایی گشود.
عقبه با داشتن حدود ۲۰۰ هزار جمعیت، همسایه بندر اسرائیلی ایلات است و دو بندر با یک گذرگاه مرزی به هم وصل میشوند.
تا لحظه انتشار خبر، مقامات اسرائیلی هنوز به ۵۰ هزار ساکن و هزاران گردشگر دیگر در ایلات هشدار خاصی در مورد عواقب احتمالی نشت گاز در بندر عقبه ندادهاند.
چهار سال پیش نیز یک انفجار در بخش اردنی بحرالمیت، ۲۱ تن را کشت که اکثر آنها دانشآموزان در حال انتقال با یک اتوبوس مدرسه بودند.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.