خبرخوان
نوع پوشش ماریا زاخارووا در ساختمان وزارت خارجه ایران واکنشبرانگیز شد

پوشش ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه که همراه وزیر خارجه روسیه به تهران سفر کرده، واکنش برخی رسانههای داخلی و کاربران شبکههای اجتماعی را برانگیخته است.
انتشار تصویری از خانم زاخارووا با روسری و مانتو اما بدون پوشش و حجاب پایینتر از زانو در ساختمان وزارت خارجه ایران با انتقاد برخی کاربران نسبت به سختگیری جمهوری اسلامی به حجاب شهروندان ایرانی و ظاهر شدن این دیپلمات روسی با این پوشش در یک ساختمان دولتی و مکانی رسمی مواجه شده است.
در نقطه مقابل، رسانههای نزدیک به دولت با انتشار صورت خانم زاخاروا پوشش روسری وی را برجسته کرده و دربارهٔ «محجبه» شدن وی در تهران تیتر زدهاند.
ازجمله وبسایت روزنامه «مردمسالاری» عکسی از او با عنوان «استایل محجبه زاخارووا در تهران» منتشر کرده و همشهری آنلاین نیز آن را «پوشش جالب سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ایران» نامیده اما این رسانهها از انتقاد از سخنگوی وزارت خارجه روسیه خودداری کردهاند.
مجاز بودن حضور این دیپلمات روسی با ظاهری مغایر با مقررات جمهوری اسلامی در ساختمان دولتی در حالی صورت میگیرد که حدود ۱۰ روز پیش یک خبرنگار مرد در نشست مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه ایران از برخورد حراست وزارتخانه با وی به خاطر پوشیدن پیراهن آستین کوتاه خبر داد.
وی به خطاب به سخنگوی وزارت خارجه گفت که حراست این وزارتخانه به وی گفته است که به خاطر پوشیدن لباس آستینکوتاه از هفته آینده حق حضور در نشست مطبوعاتی را ندارد.
با استفاده از گزارشهای شبکههای اجتماعی، رادیو فردا؛ د.خ / پ.پ
مهمترین خبرهای ایران و جهان
به خواست اردوغان، دولت ترکیه قانون ممنوعیت حکم اعدام را بازنگری میکند

پس از آنکه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، خواستار حکم اعدام برای مجازات کسانی شد که جنگلها را به آتش میکشند، وزیر دادگستری دولت اردوغان از بازنگری قانون ممنوعیت حکم اعدام در این کشور خبر داد.
بکیر بوزداغ، وزیر دادگستری، روز شنبه ۴ تیر با اعلام این خبر همچنین تأکید کرد که سخنان رئیسجمهوری «برای ما دستورالعمل است.»
رجب طیب اردوغان روز جمعه پس از بازدید از یکی از مناطق جنگلی در مارماریس که دچار آتشسوزی شده بود گفت که مجازات آتش زدن جنگلها باید «سهمگین» باشد حتی اگر حکم اعدام باشد.
در پی این اظهارنظر، وزیر دادگستری ترکیه گفت که دولت اردوغان قانون ممنوعیت حکم اعدام مصوب سال ۲۰۰۴ را بازنگری میکند.
او با اشاره به مجازات کنونی ١٠ سال زندان تا حبس ابد برای کسانی که متهم به ایجاد آتشسوزی در طبیعت میشوند، افزود که وزارت دادگستری بازبینی قانون ممنوعیت مجازات اعدام را آغاز کرده است.
پیش از آن، وزارت کشور ترکیه از دستگیری متهمی خبر داده بود که به ایجاد حریق عمدی در جنگل به دلیل ناامیدی از مشکلات خانوادگی اعتراف کرده بود.
بر اثر این آتشسوزی که از روز سهشنبه گذشته آغاز شد، حدود چهار هزار و پانصد هکتار از جنگلهای ترکیه در امتداد ساحل دریای اژه طعمه شعلههای آتش شد.
بهگفته مقامات جنگلداری ترکیه، عامل شروع ۸۸ درصد آتشسوزیهای جنگلی در ترکیه مردم هستند.
با استفاده از رویترز/ ر.ش
روند افزایشی ابتلا به تب کریمه کنگو در ایران

بنا بر اعلام یک مقام وزارت بهداشت ایران از ابتدای امسال تا روز شنبه چهارم تیر، ۳۴ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده و دو نفر بر اثر این بیماری جان باختهاند.
بهزاد امیری، رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا روند ابتلا به تب کریمه کنگو را در کشور «افزایشی» خوانده و گفته است طی سال ۱۴۰۰ در مجموع تنها ۱۳ مورد ابتلا به این بیماری و دو مرگ ناشی از آن ثبت شده بود.
تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد، تبدار و همراه با خونریزی است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود و در صورت عدم تشخیص بهموقع میتواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود.
آقای امیری درباره دلایل افزایش آمار تب کریمه کنگو بر «عدم کنترل موارد بهداشتی» تاکیده کرده و گفته است که وزیر بهداشت در نامهای خواستار «جلوگیری از تبادل دام در مناطق مرزی» شده است.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان پیشتر به صورت تلویحی «قیمت واکسن دام» را از دلایل شیوع بیشتر بیماری در سال جاری عنوان کرده و گفت: «وقتی قیمت واکسن و داروی دامها گران باشد، دامدار نمیرود آن را بخرد و بیماری شیوع پیدا میکند.»
سخنگوی وزارت بهداشت عراق روز جمعه، سوم تیر از ابتلای ۲۰۸ نفر در این کشور به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری میلادی خبر داده و گفته بود که ۳۵ نفر از این مبتلایان نیز جان خود را از دست دادهاند.
سمپاشی فضای دامداریها و واکسیناسیون بهموقع دامها از جمله عوامل پیشگیری از ابتلا و شیوع تب کریمه کنگو است.
خلبان بازنشسته ایرانی-آمریکایی به فروش اطلاعات به چین محکوم شد

یک خلبان ایرانیتبار بازنشسته ارتش آمریکا، اتهام فروش اطلاعات نظامی به چین را پذیرفته و در دادگاه مجرم شناخته شد.
بر اساس بیانیهای که وزارت دادگستری آمریکا منتشر کرده شاپور معینیان ۶۷ ساله ساکن سندیگو، در ازای ارائه اطلاعات ارتش آمریکا، هزاران دلار از نمایندگان کشور چین دریافت کرده است.
شاپور معینیان از سال ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۰ در ایالات متحده و کشورهای آلمان و کره جنوبی خدمت کرده است.
بر اساس مدارکی که وزارت دادگستری آمریکا منتشر کرده، وی با سفر به اندونزی و هنگکنگ با طرف چینی ملاقات کرده و پول و تجهیزاتی چون تلفن همراه تحویل گرفته و هنگام پر کردن فرم های اطلاعاتی آنها را پنهان کرده است. او در دادگاه پذیرفته که همه این کارها را با اطلاع از رابطه شخص چینی با دولت چین انجام داده است.
قرار است حکم نهایی دادگاه ۲۹ اوت امسال- دو ماه دیگر- صادر شود.
دادستان خوزستان از بازداشت ۱۶ نفر در ارتباط با پرونده متروپل خبر داد

دادستان عمومی و انقلاب خوزستان از بازداشت ۱۶ نفر در ارتباط با پرونده فروریختن ساختمان متروپل خبر داد و گفت ممکن است به موجب نظر هیات کارشناسی، افراد دیگری نیز مقصر شناخته شوند.
به گفته صادق جعفریچگنی، پرونده متروپل در مرحله تحقیقات مقدماتی است و با تکمیل تحقیقات مقدماتی در مرحله دادسرا و صدور کیفر خواست، پرونده به دادگاه ارسال و «طبق قانون به آن رسیدگی خواهد شد».
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان افزود در کنار این پرونده، پرونده و فساد و تبانی مالی نیز به صورت جداگانه در حال رسیدگی است.
برج متروپل آبادان با وجود هشدارها درباره عدم استحکام ساختمان به دلیل تخلفات صورتگرفته در ساخت، روز دوم خرداد بهطور ناگهانی فرو ریخت و در پی آن ۴۱ نفر کشته شدند که از میان آنها ۱۶ نفر کارگران حاضر در ساختمان بودند.
«حکم اعدام» شاکر بهروزی، زندانی سیاسی کرد، به او ابلاغ شد

سازمان حقوقبشری ههنگاه به نقل از یک منبع مطلع خبر داد که حکم اعدام شاکر بهروزی، زندانی سیاسی کُرد، که شهریور سال گذشته در شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور، مستقر در قم، تایید شده بود، بار دیگر در دیوان عالی تایید شد.
این منبع مطلع به ههنگاه گفته است که تایید حکم اعدام، روز شنبه رسما به آقای بهروزی ابلاغ شده است و او برای فرجامخواهی، تنها ۲۰ روز مهلت دارد.
این سازمان حقوقبشری با اشاره به اعدام مخفیانه فیروز موسیلو، زندانی سیاسی کرد، در زندان ارومیه در هفته گذشته، نگرانی عمیقش را از اجرای قریب الوقوع حکم اعدام شاکر بهروزی ابراز داشت.
شاکر بهروزی پس از ۷ ماه عضویت در حزب دموکرات کردستان ایران بە ایران بازگشت اما در اسفند ٩٧ به دست نیروهای ادارە اطلاعات ارومیە بازداشت شد. او در شهریور ۹۹ در دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به اتهام عضویت در حزب کومهله، به اعدام محکوم شد.
سومین حمله موشکی به مقر شرکت گاز امارات در اقلیم کردستان طی چهار روز

منابع ضدتروریسم اقلیم کردستان عراق از سومین حمله موشکی به مقر شرکت «دانه گاز» امارات در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق طی چهار روز اخیر خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه ضدتروریسم اقلیم کردستان روز شنبه چهارم تیرماه اعلام کرد میدان گازی «خور مور» که تحت اپراتوری شرکت «دانه گاز» امارات فعالیت میکند هدف شش موشک قرار گرفته است.
این بیانیه اشارهای به تلفات احتمالی نکرده است. رویترز از قول منابع امنیتی عراق گزارش داده که دو حمله موشکی قبلی تلفات انسانی بر جای نگذاشته بود.
اولین حمله موشکی چهارشنبه هفته گذشته و دومین حمله روز جمعه انجام شده بود.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است، اما رویترز مینویسد برخی مقامات عراقی نیروهای مورد حمایت ایران را متهم به انجام این حملات میکنند.
«دانه گاز» یک شرکت خصوصی انرژی و بنیانگذار و بزرگترین سهامدار آن نیز کرسنت پترولیوم امارات متحده عربی است.
سال گذشته در پی شکایت این شرکت اماراتی از عدم پایبندی ایران به قرارداد گازی سال ۲۰۰۱، دادگاه بینالمللی داوری در پاریس شرکت ملی نفت ایران را به پرداخت ۶۰۷.۵ میلیون دلار جریمه محکوم کرد.
با استفاده از گزارشهای رویترز، رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
تدریس دبیران مرد در تمام دبیرستانهای دخترانه ممنوع شد

یک مقام ارشد وزارت آموزش و پرورش از ممنوع شدن تدریس دبیران مرد در تمام دبیرستانهای دخترانه خبر داد.
محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش روز شنبه ۴ تیرماه در خصوص ممنوعیت تدریس دبیران مرد در مدارس متوسطه دخترانه، اعلام کرد بخشنامهای در تاریخ ۲۸ اردیبهشت امسال درباره ممنوعیت تدریس معلمان مرد در مدارس دخترانه ابلاغ کردیم.
به گزارش فارس، وی در ادامه گفت این بخشنامه به استناد ماده ۳ آییننامه اجرایی مدارس است که سال گذشته تصویب شده، چرا که مدارس به تفکیک جنسیت تأسیس میشوند و تطابق جنسیت کارکنان مدارس با دانشآموزان الزامی است.
کاظمی تصریح کرد در همین راستا بخشنامهای را به استانها ابلاغ کردیم و گفتیم تخصیص دبیر غیرهمجنس در مدارس دوره اول و دوم متوسطه شامل همه مدارس عادی دولتی، استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، شاهد و حتی مدارس غیردولتی فاقد وجاهت قانونی است.
موضوع ممنوعیت تدریس مردان در دبیرستانهای دخترانه از ابتدای انقلاب اسلامی مطرح بوده، اما اجرای آن را منوط به رفع کمبود مدرس زن کرده بودند.
همچنین در بسیاری از مناطق دور افتاده مشکل کمبود مدرس مطرح بود.
بر اساس آمارهای دولتی ۵۰۰ هزار معلم زن در کشور وجود دارد که ۶۰ درصد معلمان را تشکیل می دهد، اما تاکنون آماری درباره شمار دبیران زن منتشر نشده است.
با استفاده از گزارشهای فارس و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
گزارش وزیر نفت ایران از «رشد ۵۰ درصدی» درآمدهای صادرات نفتی

یک عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش وزیر نفت در مجلس از عملکرد ۳ ماهه نخست این وزارتخانه در حوزه درآمدی گفت منابع حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی در ۳ ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.
محمد خدابخشی روز شنبه ۴ تیرماه در گفتوگو با ایسنا همچنین از قول جواد اوجی وزیر نفت کشور گفت: «هم وضعیت فروش نفت بهتر شده و هم مبالغی که در برخی کشورها داشتیم، آزاد شده است.»
رشد ۵۰ درصدی درآمدهای نفتی ایران در حالی است که قیمتهای جهانی نفت در بهار امسال نسبت به بهار پارسال تقریبا دو برابر شده است. آمارهای شرکت اطلاعات داده، کپلر، نیز نشان میدهد صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در سه ماهه ابتدایی امسال نسبت به بهار پارسال حداقل ۶ درصد افزایش یافته است. بنابراین انتظار میرفت درآمدهای نفتی ایران در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۱ حداقل ۱۰۰ درصد رشد داشته باشد.
آقای خدابخشی توضیح نداد چرا در حالی که بنابر گفته وزیر نفت، وضعیت فروش نفت بهتر شده، درآمدهای نفتی تنها ۵۰ درصد رشد داشته است.
وی همچنین درباره میزان طلب وصول شده ایران از عراق خاطرنشان کرد که عراق ۲.۶ میلیارد دلار بابت واردات گاز از ایران بدهکاری داشت که ۱ میلیارد دلار آن را سال قبل پرداخت کرد و باقی آن نیز طی روزهای قبل وصول شد.
تاکنون گزارشهای متضادی از میزان بدهیهای گازی عراق به ایران منتشر شده است و برخی مقامات حتی این رقم را حدود شش میلیارد دلار نیز گزارش کرده بودند.
با استفاده از گزارشهای ایسنا، کپلر و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
فرمانده تیم حفاظت فیزیکی خامنهای تغییر کرد

روابط عمومی سپاه پاسداران روز شنبه چهارم تیرماه اعلام کرد که حسن مشروعیفر در مقام «فرمانده سپاه حفاظت ولیامر» جانشین ابراهیم جباری شده است.
سپاه حفاظت ولیامر، یگان ویژهاى است که مسئولیت حفاظت فیزیکی از علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، بیت رهبرى، نهاد رهبرى و ساختمانهاى زیرمجموعه آن را که همگى در مقر موسوم به شهید مطهرى قرار دارند، بر عهده دارد و شمار پرسنل آن بیش از ۱۲ هزار نفر تخمین زده شده است.
ابراهیم جباری عضو شبکهای از فرماندهان قدرتمند سپاه و نزدیکان مجتبی خامنهای موسوم به حلقه گردان حبیب بوده است. نام این حلقه یادآور «گردان حبیب» است که در دوران جنگ ایران و عراق، مجتبی خامنهای هم در آن عضو بود و اعضای آن حالا به عنوان شبکهای از تندروترین و سرکوبگرترین نیروهای اطلاعاتی-امنیتی جمهوری اسلامی حول محور مجتبی خامنهای متحد شدهاند.
خبر جایگزینی جباری دو روز پس از آن رسانهای میشود که حسین طائب نیز روز پنجشنبه از مقام ریاست سازمان اطلاعات سپاه کنار گذاشته و محمد کاظمی به عنوان جانشین او اعلام شد.
خبرهای مربوط به عزل و کنارهگیری و انتصابهای جدید در بخشهای اطلاعاتی و حفاظتی سپاه پاسداران در شرایطی اعلام میشود که بحث «نفوذ» سازمانهای جاسوسی خارجی از جمله موساد در دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی بار دیگر بالا گرفته است.
با استفاده از خبرگزاری تسنیم، ایسنا و گزارشهای رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
ابتلای قطعی ۱۷ نفر به وبا در کردستان؛ «مبتلایان به عراق سفر کرده بودند»

همزمان با اعلام خبر نبود موارد ابتلا به کرونا از سوی یک مقام وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد که نتیجه آزمایش ۱۷ نفر در این استان مثبت شده است.
به گزارش ایلنا بهرام کندایی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان روز شنبه، چهارم تیر گفت که از ۱۸ مورد مشکوک در این استان، آزمایش ۱۷ نفر مثبت شده است و ۱۴ نفر از این افراد در مریوان شناسایی شدهاند.
این خبر چند ساعت پس از آن اعلام شد که مریم مسعودیفر، رئیس اداره بیماریهای منتقله وزارت بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفته بود که «تاکنون موارد مشکوک در آزمایشگاههای منطقهای تأیید شدهاند، اما برای اعلام قطعی، آزمایش این افراد باید از سوی «آزمایشگاه مرجع» مورد تأیید قرار گیرد.
در هفته گذشته گزارشهایی از موارد ابتلا به وبا در برخی استانهای غربی کشور از جمله کردستان منتشر شده بود. رسانههای ایران حتی در هفته گذشته اعلام کرده بودند که آمار موارد مشکوک ابتلا به این بیماری در کردستان طی یک روز دو برابر شده است.
همزمان مقامات وزارت بهداشت ایران در روزهای اخیر گفته بودند که موارد مشکوک ابتلا به وبا اخیرا به «کشورهای همجوار» سفر کرده بودند. با این حال تاکنون وزارت بهداشت درخواستی مبنی بر اعمال محدودیت برای سفر به عراق و ایجاد پروتکلهای بهداشتی در مناطق مرزی وضع نکرده است.
بر اساس آخرین آمار گفتهشده از سوی مقامات بهداشت عراق در ۲۹ خرداد دستکم ۱۳ نفر در این کشور به طور قطعی به وبا مبتلا و دهها مورد مشکوک نیز شناسایی شدهاند.
در دو سال گذشته به دلیل محدودیت سفر به عراق در پی همهگیری کرونا، وزارت بهداشت ایران تنها ابتلای یک نفر را در سال ۱۳۹۹ و یک نفر دیگر را در سال ۱۴۰۰ تایید کرده بود، اما در سالهای پیش از آن آمار ابتلا به وبا در ایران بهویژه پس از سفر شهروندان به شهرهای مختلف عراق در ماه محرم و صفر به دهها نفر هم رسیده بود.
با این حال مقامات ایران همواره از ارائه آمار مبتلایان به وبا بهویژه پس از «راهپیمایی اربعین» خودداری میکنند.
بیماری وبا یک بیماری باکتریایی است که بیشتر از طریق آب و غذای آلوده منتقل میشود و با علائمی چون اسهال و استفراغ همراه است و در صورت شدت یافتن ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.
ایران مدعی «بدرفتاری» آلمان و سوئد با اسدی و نوری شد

معاون بینالملل قوه قضائیه جمهوری اسلامی، مدعی شد در حالی که ایران «با سه زندانی سوئدی غیرانسانی رفتار نمیکند»، سوئد با حمید نوری، که به مشارکت در اعدامهای گروهی تابستان ۶۷ متهم است، بدرفتاری کرده است.
حمید غریبآبادی در یک برنامه تلویزیونی، ادعا کرد که دادستانی سوئد «کیفرخواستی ساختگی» برای حمید نوری صادر کرده، و او علاوه بر اینکه در یک سال و نیم گذشته با خانوادهاش ارتباط نداشته، «در بدترین شرایط، مدتها در سلول انفرادی نگهداری شده و از دسترسی پزشکی محروم بوده است».
او همچنین ادعا کرد که اسدالله اسدی هم ۱۱۰ روز در آلمان در یک پناهگاه نگهداری شده و از تمامی امکانات محروم بوده و حتی قرآن و جانمازی را که سفارت برای او فرستاده، در اختیارش قرار ندادهاند.
حمید نوری، از مقامهای قضایی متهم به مشارکت در اعدامهای گروهی تابستان ۶۷ است که در سفری به سوئد بازداشت و مرتبط با این اتهام در جلسات پرشمار دادگاه محاکمه شد و قرار است حکم او تا سه هفته دیگر صادر شود.
اسدالله اسدی نیز در قالب دیپلمات جمهوری اسلامی در وین فعالیت میکرد، متهم به طراحی حملهای به نشست شورای ملی مقاومت در پاریس بود، و ارشدترین مقام ایرانی است که تا کنون در خارج از کشور محاکمه شده است.
بازداشت آقای اسدی و همدستانش با همکاری سه کشور آلمان، فرانسه و بلژیک انجام شد و گرچه خود آقای اسدی در آلمان بازداشت شد، اما به دلیل آنکه دیگر متهمان این پرونده در بلژیک بازداشت شدند، روند رسیدگی به اتهامات این گروه در بلژیک انجام شد و آقای اسدی به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
ادعای بدرفتاری با این دو تن در سوئد و آلمان و در مقابل ادعا حسن رفتار ایران با «سه زندانی سوئدی» در حالی است که بیشتر زندانیان دوتابعیتی در ایران با رفتارهایی از جمله ممانعت از دسترسی پزشکی، زندانهای طویل انفرادی و بدون مرخصی، و نیز اعترافهای اجباری تلویزیونی روبهرو بودهاند و در مورد احمدرضا جلالی یکی از شهروندان سوئدی گرفتار در ایران، جمهوری اسلامی بارها با اعلام خبر اعدام قریبالوقوع و سپس به تعویق افتادن اجرای حکم، او و خانوادهاش را مشمول شکنجههای روانی نیز کرده است.
علاوه بر احمدرضا جلالی، حبیبالله چعب (حبیب اسیود) دیگر شهروند ایرانی و سوئدی گرفتار در ایران است که در آبان ۹۹ در ترکیه ربوده و به ایران منتقل شد و اتهامات منتسب به او از جمله «طراحی اقدامات تروریستی و جداییطلبانه» میتواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.
همچنین در اردیبهشت امسال و در آستانه پایان روند محاکمه حمید نوری، ایران یک گردشگر سوئدی را بازداشت کرد که درباره وضعیت او پس از بازداشت تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.
در حال حاضر دست کم ۱۳ شهروند دوتابعیتی در ایران گرفتار هستند که ۱۲ تن از آنها در زندان به سر میبرند اما باقر نمازی با وجود آزادی از زندان، اجازه خروج از کشور را ندارد.
پدر فرزاد انصاریفر، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ بار دیگر راهی زندان شد

پدر فرزاد انصاریفر، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ روز شنبه، چهارم تیر برای دومین بار در ماههای گذشته راهی زندان شد.
فرزانه انصاریفر، خواهر فرزاد انصاریفر در توییتی این خبر را اعلام کرده و گفته است که جرم پدرش این است که پرسیده است: «قاتل پسرم کیست؟»
خانم انصاریفر در ادامه خطاب به پدرش نوشته است: «محکم بمان روزش که برسد باید تاوان همه این ظلم و بیعدالتیها را در حق ملت پس بدهند.»
امین انصاریفر، پدر فرزاد انصاریفر، ۳۰ بهمن امسال در پی مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شد. او ۲۵ اسفند به همراه پسرش آرمان انصاریفر آزاد شد.
بنا بر اعلام برخی منابع، آزادی آقای انصاریفر در آستانه نوروز بهصورت موقت و با قید وثیقه صورت گرفته بود.
پدر فرزاد انصاریفر پیش از نخستین انتقال به زندان در ابلاغیهای برای دفاع از خود در مورد اتهام «تبلیغ به نفع گروهها یا سازمانهای مخالف نظام جمهوری اسلامی» احضار شده بود.
این ابلاغیه پس از حضور مجازی او بهعنوان شاهد در «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» صادر شده بود. این دادگاه در دومین سالگرد اعتراضات آبان ۹۸ در آبان و بهمن ۱۴۰۰ در لندن و برای رسیدگی به جنایات جمهوری اسلامی ایران در سرکوب این اعتراضهای مردمی برگزار شده بود.
فرزاد انصاریفر، فرزند امین انصاریفر، در بحبوحه اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شد.
شکلگیری دوباره ریزگردها در خوزستان بیش از ۵۰۰ تن را راهی بیمارستان کرد

همزمان با شکلگیری دوباره و گسترده ریزگردها در خوزستان، ۵۰۱ نفر در روزهای نخست ماه تیر راهی بیمارستان شدهاند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز روز شنبه، چهارم تیر در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفت که از این تعداد ۵۰ نفر در بخشهای ویژه بیمارستان بستری شدهاند. با وجود این وضعیت هوا، تاکنون خبری از تعطیلی مدارس و ادارهها در این استان منتشر نشده است.
در همین حال سازمان هواشناسی از وقوع پدیده گردوغبار همزمان با وزش باد «نسبتاً شدید» در بیش از ۱۰ استان کشور خبر داده است.
بر اساس گزارش این سازمان پدیده ریزگرد و باد از روز شنبه و از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، البرز، زنجان، کرمانشاه، قزوین شروع خواهد شد و در روز یکشنبه علاوه بر این استانها در کردستان، ایلام، خوزستان، قم، تهران، مرکزی، لرستان رخ خواهد داد.
در این گزارش درباره خسارت احتمالی به محصولات کشاورزی و تاخیر و لغو پرواز در استانهایی که تحت تاثیر پدیده گرد و غبار هستند نیز هشدار داده شده است.
آخرین بار پیش از این سامانه گرد و غبار اوایل خرداد وارد کشور شده بود و روز سوم خرداد به دلیل تشدید آلودگی، موجب تعطیلی ادارات دولتی و مراکز آموزشی در ۹ استان از جمله خوزستان شد.
سامانه گرد و غبار که کانونهای اصلی آن در کشورهای همسایه غربی ایران است هر از گاهی وارد کشور میشود و معمولا سطح گستردهای از کشور را فرا میگیرد.
تغییر شرایط اقلیمی، بروز خشکسالیهای متعدد، مدیریت نادرست منابع آب و خاک، کاهش پوشش گیاهی و بهرهبرداری غیرعلمی از اراضی زراعی، مهمترین عوامل فرسایش خاک و بروز طوفانهای گرد و غبار و ریزگرد است.
با وجود همه هشدارها، به دلیل عدم تدبیر کشورهای منطقه از جمله ایران، فواصل زمانی شکلگیری این پدیده کوتاهتر و دامنه آن به تمامی فصول سال کشیده شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اواخر اردیبهشت گفته بود که کانون ریزگردها «به دلیل خشکسالیهای پیدرپی» به اطراف تهران رسیده است.
اسرائیل گزارش سازمان ملل در مورد کشته شدن شیرین ابوعاقله را «مغرضانه» خواند

ارتش اسرائیل با رد گزارش سازمان ملل متحد در مورد کشته شدن شیرین ابوعاقله، روزنامهنگار آمریکایی- فلسطینی شبکه الجزیره با گلوله نظامیان اسرائیلی، گفت که این تحقیق تنها زمانی میتواند کامل باشد که فلسطینیان گلوله بیرون آورده شده از سر این خبرنگار را به اسرائیل بدهند.
راوینا شامداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه در نشستی خبری در ژنو اعلام کرد که اطلاعات گردآوری شده این نهاد از ارتش اسرائیل و دادستانی فلسطین تأییدکننده این «واقعیت» است که گلولههایی که شیرین ابوعاقله را کشت و علی السمودی، تهیه کننده شبکه الجزیره را زخمی کرد، از اسلحه سربازان اسرائیلی شلیک شد.
ساعاتی بعد ارتش اسرائیل گزارش سازمان ملل متحد را «مغرضانه» نامید و افزود که تحقیقات ارتش نشان داده که تیراندازی به سوی این خبرنگار «عمدی نبوده» و اصولاً کشته شدن او بهدست سربازان اسرائیلی «تأیید نشده است».
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، نیز روز جمعه گفت که «شرایط مرگ این روزنامهنگار را تنها میتوان با بررسی بالستیک گلولهای که به او اصابت کرده، تعیین کرد و نه با تحقیقات غیرواقعی که رسانهها ارائه کردهاند».
آقای گانتز گفت که در هر حال، او و ارتش از سربازان حمایت میکنند.
شیرین ابوعاقله، گزارشگر ۵۱ ساله و باسابقه امور فلسطینیان که در ۱۵ سال گذشته برای شبکه الجزیره گزارشهای میدانی ارائه میکرد، روز ۲۱ اردیبهشت امسال زمانی که از ورود نیروهای اسرائیلی به اردوگاه جنین گزارش ارائه میکرد و جلیقه ضد گلوله خبرنگاری به تن داشت، از ناحیه صورت مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در دم کشته شد.
تا پیش از گزارش سازمان ملل متحد، شبکههای الجزیره و سیانان و روزنامههای واشینگتنپست و نیویورک تایمز و همچنین گروه مستقل «بلینگکت» در تحقیقات جداگانه گفته بودند که شواهد انگشت اتهام را در کشته شدن این خبرنگار متوجه اسرائیل میکند.
تحقیق شبکه الجزیره گفته بود که گلوله با کالیبر ۵.۵۶ میلیمتر از اسلحه ام۴ که در ارتش اسرائیل کاربرد دارد، شلیک شده است. تحقیق شبکه سیانان نیز مدعی بود که گلوله از فاصله ۱۷۰ تا ۲۰۰ متری شلیک شده و درختی که این خبرنگار زیر آن ایستاده بود، بارها مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. سیانان شلیک مکرر به سمت درخت را «عامدانه» توصیف کرده است.
تشکیلات خودگردان فلسطینی از انجام تحقیقات مشترک با اسرائیل در باره قتل شیرین ابوعاقله خودداری کرده است. مقامات فلسطینی گفتهاند که اسرائیل سابقه ریاکاری دارد و نمیتوانند با سپردن گلوله به ارتش اسرائیل، به آن اعتماد کنند.
هنوز مشخص نیست گزارش سازمان ملل متحد چه نتیجه عملی داشته باشد، اما به نوشته واشینگتن پست، این یافتهها به فشار بر کاخ سفید، در آستانه سفر بایدن به اسرائیل، افزوده است.
شماری از سناتورها روز سوم تیر در نامه به آقای بایدن با اشاره به آمریکایی بودن شیرین ابوعاقله، نوشتند که آمریکا نیز موظف است که تحقیق جامعی در این باره انجام دهد.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش به نامه سناتورها گفت که کاخ سفید فعلاً برای رسیدن به سازشی در مورد مرگ شیرین ابوعاقله میان طرفین (اسرائیل و فلسطینیان) تلاش میکند. این سخنگو اما نگفت که آیا آقای بایدن در سفر دو هفته دیگر خود به اسرائیل این موضوع را مطرح خواهد کرد یا نه.
زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ درجه شهرستان لنگه در هرمزگان را لرزاند

در پی ثبت زمینلرزههای ممتد در مناطق مختلف استان هرمزگان در هفتههای گذشته، زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ درجه، صبح روز شنبه، چهارم تیر شهرستان لنگه در این استان را لرزاند.
بنا بر اعلام مرکز لرزهنگاری کشور این زمینلرزه حوالی ساعت ۸ و در عمق ۲۲ کیلومتری زمین رخ داده است.
به گفته مختار سلحشور، مدیر عامل جمعیت هلال احمر هرمزگان، ارزیابیهای اولیه نشان داده که این زلزله خسارت جانی و مالی خاصی به همراه نداشته است. با این حال فرماندار بندر لنگه گفته است که این زلزله خسارت جانی نداشته، اما موجب وحشت مردم و ترکخوردگی برخی منازل مسکونی شده است.
مهرداد حسنزاده، مدیر کل مدیریت بحران هرمزگان نیز گفته است که این زلزله در داخل دریا رخ داده و در برخی شهرهای اطراف از جمله بندرعباس حس شده است.
وقوع زمینلرزه در مناطق مختلف استان هرمزگان دستکم از دو هفته پیش آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. بزرگترین زمینلرزه پیش از این به بزرگی ۵.۲ درجه در بندر مقام در روز یکم تیر رخ داده بود.
مهدی مسعودی، استاد زمینشناسی دانشگاه هرمزگان پیشتر گفته بود که احتمال وقوع زلزله بزرگتر در این منطقه «بسیار بسیار کم» است، اما گسلهای بخشهای جنوبی ایران باید مورد پژوهشهای بیشتری قرار گیرند.
بر اساس اعلام نهادهای بینالمللی و داخلی، ایران دهمین کشور زلزلهخیز جهان است و مسئله فرونشست زمین در سالهای اخیر هشدارها درباره پیامدهای وقوع زمینلرزه در مناطق مختلف کشور را افزایش داده است. این در حالی است که به گفته سازمانها، مسئولان و کارشناسان آمادگی کافی برای مدیریت بحران در صورت وقوع زلزلههای بزرگ در کشور وجود ندارد.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.