لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۱

زلنسکی: بارگیری اولین کشتی حامل غلات بی‌اهمیت است؛ اقتصاد اوکراین در حالت کما است


ولودیمیر زلنسکی می‌گوید اوکراین برای کاهش کسری بودجه خود که اکنون حدود پنج میلیارد دلار در ماه است حداقل به صادرات ده میلیون تن غلات نیاز دارد
ولودیمیر زلنسکی می‌گوید اوکراین برای کاهش کسری بودجه خود که اکنون حدود پنج میلیارد دلار در ماه است حداقل به صادرات ده میلیون تن غلات نیاز دارد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز چهارشنبه ۱۲ مرداد در سخنرانی ویدئویی برای گروهی از دانشجویان در استرالیا حرکت اولین کشتی حامل غلات را کم‌اهمیت توصیف کرد و گفت در مقایسه با حجم غلات صادراتی برای کمک به احیای اقتصاد کشور بسیار ناچیز است.

همزمان کار بازرسی «رازونی» اولین کشتی حامل غلات اوکراین که روز دوشنبه بندر اودسا را ترک کرد در بندرگاه استانبول پایان یافت و این کشتی با عبور از تنگه بسفر سفر خود به سوی لبنان، مقصد نهایی این محموله را ادامه داد.

از سرگیری تردد کشتی‌ها از بنادر اوکراین در حاشیه دریای سیاه براساس توافق اخیر بین روسیه و اوکراین با میانجی‌گری دولت ترکیه و سازمان ملل صورت گرفت.

آقای زلنسکی در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت باید منتظر شد و دید که آیا روند صادرات غله اوکراین ادامه پیدا خواهد کرد یانه. او تاکید کرد که اوکراین، یکی از بزرگترین صادرکنندگان غلات در جهان، برای کاهش کسری بودجه خود که اکنون حدود پنج میلیارد دلار در ماه است حداقل به صادرات ده میلیون تن غلات نیاز دارد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز از حرکت اولین کشتی حامل غلات اوکراین استقبال کرد ولی گفت که این اولین گام است.

یک مقام ارشد دولت ترکیه به خبرگزاری‌ها گفت از این پس هر روز سه کشتی می‌توانند از بنادر اوکراین حرکت کنند. وزیر زیرساخت‌ها و حمل‌ونقل اوکراین نیز روز دوشنبه گفت در حال حاضر ۱۷ کشتی در بنادر این کشور محصولات کشاورزی را بارگیری کرده و آماده حرکت هستند.

دولت اوکراین امیدوار است که حدود ۲۰ میلیون تن غلات انبار شده در سیلوها و حدود ۴۰ میلیون تن محصول این فصل را که در حال برداشت است با سرعت صادر کند.

ولودیمیر زلنسکی در بخش دیگری از سخنرانی روز چهارشنبه گفت: «اقتصاد کشور به‌دلیل جنگ تقریبا مرده است؛ در حالت کما است. محاصره بنادر ما توسط روسیه ضربه بزرگی به اقتصاد اوکراین است».

او در عین حال هشدار داد که روسیه هر لحظه ممکن است صادرات غلات اوکراین را متوقف کند.

روسیه در جریان مذاکرات چهار جانبه برای از سرگیری صادرات غله اوکراین و در موضع‌گیری‌های دیگر تاکید کرده است که باید تسهیلات بیشتری برای صادرات غله و کودشیمیایی آن کشور فراهم شود.

مسکو هرگونه مسئولیتی در بحران کمبود مواد غذایی را تکذیب کرده و ادعا می‌کند که تحریم‌های غرب علیه آن کشور و مین‌گذاری آب‌های نزدیک به سواحل دریای سیاه توسط اوکراین عامل اصلی اختلال در صادرات مواد غذایی است.

در رويدادی ديگر، سخنگوی کاخ کرملین روز سه‌شنبه آمریکا را به دخالت مستقیم در جنگ اوکراین متهم کرد و گفت حملات توپخانه‌های دوربرد اوکراین که در ماه‌های اخیر از کشورهای غربی دریافت کرده است با راهنمایی، هماهنگی و تایید جاسوسان آمریکا انجام می‌شود.

دولت آمریکا تاکید کرده است که هدف غرب شکست نیروهای روسیه توسط ارتش اوکراین است و به همین منظور میلیاردها دلار سلاح‌های پیشرفته و تهاجمی در اختیار اوکراین قرار داده است. ولی واشینگتن در عین حال تاکید کرده است که خواستار درگیری مستقیم بین آمریکا و روسیه نیست و اوکراین از سلاح‌هایی که دریافت کرده است نمی‌تواند برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

همزمان، گرهارد شرودر، صدر اعظم سابق آلمان و یکی از دوستان ولادیمیر پوتین در مصاحبه‌ای با مجله آلمانی «اشترن» گفت توافق در مورد از سرگیری صادرات غله ممکن است راهی برای پایان جنگ بگشاید.

آقای شرودر افزود: «خبر خوب این است که کرملین خواستار نوعی توافق است. اولین موفقیت در مورد صادرات غله ممکن است به مرور به یک توافق بزرگتر برای آتش‌بس بیانجامد».

او در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که هفته گذشته در مسکو با ولادیمیر پوتین دیدار کرده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، گفت آقای پوتین در این دیدار به گرهارد شرودر گفته است که خط لوله «نورد استریم ۲» آماده بهره‌برداری است و می‌تواند حجم صادرات گاز روسیه به اروپا را افزایش دهد.

در پی کاهش صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله «نورد استریم ۱» که مسکو دلیل آن را تعمیر یکی از توربین‌های ساخت شرکت آلمانی زیمنس عنوان کرده است آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی خود را برای انطباق با کمبود انرژی در فصل زمستان آماده می‌کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG