لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۹:۵۱
۰۳:۵۹ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

شعار شبانه ضد حکومتی در چند منطقه تهران؛ حضور بر مزار کشته‌شدگان در خاوران، مشهد، فومن، بوکان، کرج

چند منطقه از شهر تهران شامگاه شنبه و در شب‌های پایانی سال ۱۴۰۱ همچنان شاهد سردادن شعارهای شبانه و ضد حکومتی بود و همزمان روز و عصر شنبه نیز جمعی از معترضان و خانواده‌ها در شهرهای مختلف بر مزار معترضان کشته شده حضور یافتند و در تهران نیز جمعی از خانواده‌های دادخواه زندانیان سیاسی اعدام شده در تابستان سال ۶۷ در خاوران حضور یافتند.

شهرک باقری در منطقه ۲۲ تهران شامگاه شنبه بیست و هفتم اسفند ماه باردیگر شاهد شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردم معترض بود. معترضان در شعارهای شبانه این شهرک، شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

در غرب تهران همچنین جمعی از معترضان نیز شامگاه شنبه در شهرک اکباتان شعارهایی شبانه‌ای چون «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

مناطق نارمک و تهرانپارس نیز شامگاه شنبه شاهد شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردمی بود. «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی» از جمله شعارهای شبانه معترضان در این منطقه از شرق تهران بود.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که واگن‌های متروی تهران نیز روز شنبه شاهد شعارنویسی‌ و نصب تراکت‌های با مضمون شعارهای ضد حکومتی بودند.

از سوی دیگر در بسیاری از شهرهای ایران در ادامه حضور بر مزار معترضان کشته شده در آخرین روزهای سال، روز شنبه نیز مزار تعدادی از معترضان کشته شده در آرامستان‌های شهرهای مختلف ایران گلباران شد.

در شهر مشهد با وجود فضای به شدت امنیتی در محدوده مزار مجیدرضا رهنورد در آرامستان بهشت رضای این شهر، شماری از معترضان روز شنبه بر مزار این معترض اعدام شده حضور یافتند.

جمعی از معترضان نیز در کرج روز شنبه ۲۷ اسفند ماه در بهشت سکینه و بهشت علی بر مزار معترضان کشته شده حضور یافتند. در یکی از ویدیوها تعدادی از معترضان بر مزار سارینا اسماعیل‌زاده در بهشت سکینه کرج حضور یافته و با اهدای گل بر مزارش به او ادای احترام کردند.

لیلا مهدی، مادر سیاوش محمودی ویدیویی از حضور و گلباران مزار فرزند نوجوانش را منتشر کرد. سیاوش محمودی، نوجوان هفده ساله، ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱ در جریان تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در محله نازی‌آباد با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.

در شهر کردنشین بوکان واقع در استان آذربایجان غربی نیز روز شنبه جمعی از مردم و خانواده‌های معترضان کشته شده با حضور در آرامستان این شهر، ضما ادای احترام به هژار مام‌خسروى، شهريار محمدى، هيوا جان‌جان، هيمن امان، امجد عنايتى، و سليمان شکرى، مزار این معترضان کشته شده را گلباران کردند.

جمعی از مردم و خانواده مهران بصیر توانا، ورزشکار ۲۹ ساله اهل فومن که در تظاهرات ۲۵ آبان با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهر صومعه‌سرا کشته شد روز شنبه بر مزار او در آرامستان مسجد روستای سند بالا شهر فومن حضور یافته و با اهدای گل به او ادای احترام کردند.

در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱، جمعی از خانواده‌های دادخواه زندانیان سیاسی اعدام شده در جریان اعدام‌های دسته‌جمعی سال ۱۳۶۷ نیز در تهران با حضور در آرامستان خاوران مزار بی‌نام قربانیان این اعدام‌ها را گلباران کردند.

جنبش دادخواهی در ایران که در چند سال اخیر گسترش یافته است از دهه شصت و به ویژه بعد از کشتار گسترده و دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ با ایستادگی و پیگیری مادران و پدران دادخواه زندانیان کشته شده شکل گرفت.

پس از سرکوب و کشتار اعتراضات دانشجویی سال ۱۳۷۸، اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، اعتراضات سراسری به گرانی‌ها در دی ماه سال ۱۳۹۶، اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ و کشته شدن ۱۷۶ سرنشین پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با موشک‌های سپاه پاسداران در دی ماه ۱۳۹۸، و کشتار صدها معترض در جریان اعتراضات سراسری شش ماه گذشته، دادخواهی در ایران به جنبشی فراگیر تبدیل شده است.

۱۹:۳۶

۱۹:۲۴

تبریک نوروز به معترضان از سوی آسیب‌دیده چشم

۱۸:۴۶

گروه پیگیری مطالبات فرهنگیان استان تهران با انتشار بیانیه‌ای از معلمان سراسر کشور خواست از حضور در کلاس‌های درس از تاریخ ۱۴ فروردین خودداری و در تجمع روز پنجشنبه ۱۷ فروردین در محل وزارت آموزش و پرورش شرکت کنند.

در بیانیه این گروه که روز پنجشنبه دهم فروردین منتشر شد، نسبت به اقدامات اخیر همه مسئولان جمهوری اسلامی، «اعم از دولت، نمایندگان مجلس و شخص وزیر آموزش و پرورش در قبال جامعه بزرگ فرهنگیان» اعتراض شده است.

گروه پیگیری مطالبات فرهنگیان استان تهران، این اقدامات را موجب «تحقیر و توهین» به معلمان ایران دانسته‌اند.

معلمان ایران حقوق اسفندماه خود را با تاخیر دریافت کردند و حقوق آنان بر اساس قانون رتبه‌بندی نیز پرداخت نشده است.

۱۸:۴۵

مولوی عبدالحمید چهره پرنفوذ سنی‌های ایران در آستانه سالگرد رفراندوم ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، از تبعیض‌ها و ناکارآمدی‌های مختلف که طی بیش از چهل سال عمر جمهوری اسلامی در ایران وجود داشته، انتقاد کرد.

در جریان این همه‌پرسی که کمتر از دو ماه پس از پیروزی انقلاب ایران برگزار شد، اعلام شد که اکثریت مردم ایران به تشکیل نظام «جمهوری اسلامی» رای «آری» دادند.

آقای عبدالحمید روز جمعه ۱۱ فروردین در مراسم نمازجمعه زاهدان در این باره گفت که اگر در جمهوری اسلامی به همه طیف‌ها، همه گروه‌ها و همه مردم توجه می‌شد، بعد از چهل و چند سال اعتراضی علیه مسئولان و نظام صورت نمی‌گرفت.

۱۸:۱۵

واکنش‌ها به ریختن ماست روی سر دو زن مخالف حجاب اجباری

انتشار یک ویدئو در فضای مجازی که نشان می‌دهد فردی که کاربران وی را «بسیجی» معرفی کرده‌اند، در واکنش به بی‌توجهی دو زن به حجاب اجباری در یک فروشگاه، روی سر آنها ماست می‌ریزد، موجی از خشم را در فضای مجازی فارسی‌زبان برانگیخته است.

کاربران زیادی نوشته‌اند وقتی این افراد در فضای عمومی به خود اجازه می‌دهند چنان با خشونت، سطل ماست را به سوی زنان پرت کنند، در بازداشتگاه‌ها با بازداشت‌شدگان چه می‌کنند.

۱۷:۵۴

۱۷:۳۴

۱۷:۱۲

۱۶:۴۷

کاملیا سجادیان، مادر محمدحسن ترکمان، جوان کشته‌شده در اعتراضات، درباره روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در اعتراضات کرج، نوشته: «یه جوجه بسیجی بیست و یک ساله، برای کشته شدنش باید سه نفر را اعدام کنند و چند نفر را هم فعلا در زندان نگه داشته‌اند، تازه زبان پدر و مادرش هم دراز است که چی؟ چون که این بسیجی قطعا به جاهای بالایی وصل بوده و هست.»

اشاره وی به اعدام محمد مهدی کرمی و محمد حسینی، از بازداشت‌شدگان این پرونده است. سه نفر از متهمان این پرونده نیز زیر ۱۸ سال دارند و به «افساد فی‌الارض» متهم شده‌اند.

۱۶:۴۰

کنایه محمد عمرانی درباره بازی در نقش آخوند در سینما

محمد عمرانی، بازیگر پیشکسوت سینما در ویدئوی تازه‌ای که در اینستاگرام منتشر کرده، در پاسخ به افرادی که می‌گویند او چون چند بار در نقش آخوند بازی کرده، نباید از آخوندها انتقاد کند، گفت: «من کلا نقش‌های منفی زیادی بازی کرده‌ام».

بیشتر

XS
SM
MD
LG