لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ تهران ۰۵:۴۶
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۴۷ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

دفاع ابوالقاسم طالبی و رئیس صداوسیما از «توهین» به زنان سینماگر معترض

ابوالقاسم طالبی، کارگردان سینما که در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به موضوع «یائسگی» زنان سینماگر معترض به آنان توهین کرده بود، در واکنش به موج گسترده انتقادها و اعتراض‌ها از موضوع خود دفاع کرد و گفت از رسانه‌هایی که با تیتر دروغ و افترا فضاسازی ایجاد کرده‌اند، شکایت می‌کند.

آقای طالبی در تلویزیون جمهوری اسلامی گفته بود «برخی از زنان سلبریتی یائسه‌شدن را هم تقصیر جمهوری اسلامی می‌دانند. یعنی از پنجاه سال که می‌روند بالا، مثلاً روسری‌شان را برمی‌دارند و فحش به جمهوری اسلامی می‌دهند.»

این کارگردان نزدیک به دستگاه‌های امنیتی به روزنامه شرق گفت «حرف بدی علیه زنان» مطرح نکرده و فقط «یک واژه پزشکی» را به کار برده است.

در واکنش به موج گسترده اعتراض‌ها به این اقدام ابوالقاسم طالبی، رئیس صداوسیما هم به‌طور تلویحی از آن دفاع کرد و گفت: «بعضی نظرات با ادبیات بهتری می‌توانست بیان شود. شاید با ادبیات مناسبی بیان نشد اما واکنشی به آن رفتارها و اظهارنظرهایی است که در طول این چند ماه بیان شده بود.»

۱۰:۳۶ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

خواهرِ علی سیدی: کسانی که خوابید، بیدار شوید

خواهرِ علی سیدی، جوان معترض ۲۵ساله که چهارم آبان‌ماه در پرند او را کشتند، خطاب به مردم نوشت: «یادتون نره بجای در آغوش گرفتم عزیزان‌مون، تو پزشک قانونی شناسایشون کردیم. یادتون‌نره وقتی به برادرم علی سیدی تیر زدن، داشت ازش خون می‌رفت. وقتی رسوندن بیمارستان، نذاشتن درمانش کنن. گذاشتند تا بمیره. حسرت دامادیش موند به دل مادرم.»

خانم سیدی در این یادداشت که در همراهی با هشتگ اعتراضی «یادمون نمی‌ره» آن را نوشته است، چنین ادامه داده: «یادم‌نمیره، شماها هم یادتون نره یادتون‌نره برادر از برادر جدا کردن، برادر با خاطرات برادر تو تنهایی‌های خودش اشک می‌ریزه، به مادر نمی‌گه تا غصه بخوره. برادر با زندگی خودش با تنهایی‌های خودش داشت می‌جنگید که داغ برادر‌ش هم‌بهش اضافه کردن‌.»

خواهر علی سیدی در بخشی دیگر از نوشته‌اش چنین آورده است: «عزیزان ما برای وطن‌شون برای آزادی هموطنان‌شون شهید شدن، پس اون کسانی که خوابید، بیدار شید.»

۱۰:۲۶ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

۱۰:۰۴ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن از نحوه بازداشت الناز محمدی، دبیر گروه اجتماعی این روزنامه انتقاد کرد.

وی گفته: «متاسفانه در زیرمجموعه قوه قضائیه بعضا برخوردهای دیگری می‌شود که نمونه آن بازداشت دبیر گروه اجتماعی روزنامه هم‌میهن همزمان با انتشار دستور عفو رهبر انقلاب بود. اینکه خانم الناز محمدی را در مقابل پدر و مادرش با دست‌بند به زندان اوین منتقل کنند، این اقدام با روشی که آقای اژه‌ای برای کرامت انسانی و عفو پیشنهاد می‌کند، متناسب نیست.»

الناز محمدی، خواهر الهه محمدی، روزنامه‌نگاری است که برای گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی به سقر رفته بود و از مهرماه تاکنون در بازداشت است.

۰۹:۴۸ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

انتشار توئیتی از حساب کاربری شروین حاجی‌پور، برنده جایزه گرمی در بخش «تغییرات اجتماعی» به خاطر ترانه «برای»، مبنی از «نارضایتی» از اعلام نام وی از سوی جیل بایدن، بانوی اول آمریکا، در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شده است.

در این توئیت آمده: «من و همه مردم ایران از این جایزه خوشحالیم. اما باید بگویم بخش زیادی از زندگی و شادمانی مردم ایران و منطقه توسط دولتی از بین رفته که همسر رئیس‌جمهور آن کشور این جایزه را به من اعطا کرده. کاش این جایزه توسط یک شخصیت هنری به این اثر هنری اهدا می‌شد. کشور عزیزم را با همه زیبایی‌هایش دوست دارم و اینجا خواهم ماند.»


کاربران بسیاری در واکنش به این توئیت، آن را نوعی «اعتراف اجباری» و تحت فشار تلقی کرده‌اند و برای شروین نوشته‌اند متوجه «فشارها» بر وی هستند و آرزو دارند به زودی او و همه هنرمندان بتوانند آزادانه «حرف دل‌شان» را بیان کنند.

کاربران دیگری هم تاکید کرده‌اند که همان چهره خندان شروین در میان دوستانش پس از شنیدن نام خود به عنوان برنده بخش ویژه گرمی، «احساس واقعی» او بود و مردم ایران می‌فهمند که این هنرمند در «اسارت» است.

کاربر دیگری نیز به طعنه نوشته: «بنظرتون شروین حاجی‌پور تا قبل از این چندبار از کلمه "منطقه" تو زندگیش استفاده کرده بوده؟»

۰۹:۳۷ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

حمید فرخ‌نژاد، بازیگر شناخته‌شده مقیم آمریکا با انتشار ویدئویی حاوی اسامی و تصاویر شماری از بازداشت‌شدگان و کشته‌شدگان اعتراضات، نوشته: «با شما به ایرانی بودنم افتخار می‌کنم. با شما ایران را پس می‌گیریم و دوباره می‌سازیم».

۰۹:۳۴ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

آتش شاکرمی: آیا آن دو پیرمرد بر رَدِ زمان بر بدن‌هایشان دقیق شده‌اند؟

واکنش‌ها به اظهارات توهین‌آمیز ابوالقاسم طالبی درباره زنان سینماگر ایرانی ادامه دارد و شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات از جمله آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی نیز در این زمینه مطلبی در حساب‌های کاربری خود منتشر کرده است.

خانم شاکرمی در اینستاگرام نوشته: «آیا این دو پیرمرد تابحال خودشان را در آینه نگاه کرده‌اند، در حمام و در اتاق خواب‌هایشان لُخت خودشان را تماشا کرده‌اند و به رد زمان بر بدن‌هایشان دقیق شده‌اند؟»

وی اضافه کرده: «آیا... بدن‌هاشان بهشان نگفته... چه رسوایی زننده و سخیفی‌ست مردانی در چنین سن و سالی در مورد زنانِ معترض، ( چه پنجاه شصت ساله، چه بیست ساله، چه یائسه چه در اوج ِ زیست ِ بدن‌ها، طراوت، زیست ِ جنسی تن‌هاشان) چنان حرف‌هایی بزنند....و هیچ به این فکر نکرده‌اند که این حرف‌ها چگونه می‌تواند خود ِ آنها و مشخصا بدن‌های در جایگاه ِ جنسی افول کرده‌شان را نشانه برود؟»

۰۹:۲۲ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

کاملیا سجادیان، مادر محمدحسن ترکمان که با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات بابل کشته شد، خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشته همه اتفاقاتی که برای خانواده‌اش افتاد را به خاطر خواهد داشت تا «روز دادخواهی».

وی در پستی اینستاگرامی نوشته: «یادم نمی‌رود که چقدر به ما دروغ گفتید، یادم نمی‌رود با بی‌شرمی تمام ما را به گلوله بستید...یادم نمی‌رود مزار محمدحسن را لگدمال کردید، یادم نمی‌رود ما را وادار به سکوت کردید.»

خانم سجادیان تاکید کرده:‌ «یادم نمی‌رود آرزوهای محمدحسن را مدفون کردید، همه را یادم هست، همه را بیادم خواهم سپرد، باشد تا روز دادخواهی همه را بیادتان خواهم آورد، تا آن روز هرلحظه تمام این دردها را مرور خواهم کرد.»

۰۹:۱۴ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

حمایت پیمان جبلی از اظهارات توهین‌آمیز ابوالقاسم طالبی

پیمان جبلی،‌ رییس رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی به طور تلویحی از برنامه هفت و اظهارات توهین‌آمیز ابوالقاسم طالبی درباره زنان سینماگر ایرانی حمایت کرد.

وی گفت: «در فضایی که به مقدس‌ترین مقدسات ما در طول ماه‌های گذشته توهین شده و فتنه‌ای که پشت سر گذاشته‌ایم، طبیعی است که واکنش‌ها و عکس‌العمل‌هایی صورت بگیرد که البته بعضی از این نظرات با ادبیات بهتری می‌توانست بیان شود. شاید با ادبیات مناسبی بیان نشد اما واکنشی به آن رفتارها و اظهارنظرهایی است که در طول این چند ماه بیان شده بود.»




۰۹:۰۹ ۱۹.۱۱.۱۴۰۱

امتداد: مرتضی مردیها از دانشگاه علامه تعلیق شده است

حساب توئیتری وب‌سایت «امتداد» از «تعلیق» مرتضی مردیها و دو استاد دیگر دانشگاه علامه طباطبایی به خاطر «مواضع سیاسی» خبر داد.

«امتداد» به نام دو استاد دیگر اشاره‌ای نکرده و اضافه کرده که «تا کنون دانشگاه علامه در این باره اطلاع رسانی نکرده است».

بیشتر

XS
SM
MD
LG