لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ تهران ۰۵:۲۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۲۸ ۵.۱.۱۴۰۲

فرمانده یگان‌های ویژه اعتراضات «زن زندگی آزادی» را «اَبَرفتنه» نامید

فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی ایران از اعتراضات «زن زندگی آزادی» با عنوان «ابرفتنه» نام برد و گفت که پوشش ۴۰۰ نقطه برای مقابله با اعتراض‌های احتمالی در سال جدید در دستور کار این نهاد نظامی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن کرمی روز شنبه، پنجم فروردین، مدعی شد که یگان ویژه عملیات سرکوب معترضان را «متناسب با جغرافیا و تهدیدات می‌تواند تنظیم» کند و «تجهیزات مناسب با هر نوع مأموریت را در اختیار» دارد.

۱۳:۵۰ ۵.۱.۱۴۰۲

برگزاری آیین «آتش بام» توسط زرتشتیان در قاسم‌آباد یزد

۱۳:۴۰ ۵.۱.۱۴۰۲

دختر ایرانی، بهترین نماد در فستیوال مرکبات در مانتونِ فرانسه

۱۳:۳۳ ۵.۱.۱۴۰۲

گلایه مادر ابراهیم شریفی‌پور از کشته‌شدگان اعتراضات در بوکان

یک کاربرِ توئیتر گفته است که مادر ابراهیم شریفی‌پور از جان‌باختگان اعتراضات در بوکان را بر سر مزار فرزندش دیده و او با چشمانی گریان گله کرده است: «در این نوروز هیچ کس حرفی از ابراهیمِ من نگفتە و حتی نامی از او نبردەاند.»

به گزارش سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» ابراهیم شریفی‌پور، ۲۹ ساله در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» ۲۵ آبان در بوکان هدف گلوله مستقیم نیروهای حکومتی قرار گرفت و بیمارستان منتقل شد و هشتم آذر به‌دلیل شدت جراحات جان باخت.

۱۲:۵۴ ۵.۱.۱۴۰۲

تلاش وزیر کشور برای کوچک جلوه دادن اعتراضات

در ادامه تلاش مقامات حکومتی برای کوچک جلوه دادن اعتراضات سراسری در ایران، احمد وحیدی در آغاز سال نو این اعتراضات را «گرفتاری و مزاحمتی» خواند که به گفته او «دشمنان برای کشور درست کردند».

بیش از شش ماه پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» تعداد قابل توجهی از زنان در خیابان‌ها بدون حجاب اجباری ظاهر می‌شوند، شعارهای شبانه و شعارنویسی هم‌چنان ادامه دارد، معترضان بلوچ هنوز هر جمعه به خیابان‌ها می‌آیند، حامیان اعتراضات در خارج از کشور هنوز هر آخر هفته به خیابان می‌آیند و هنوز اخبار مربوط به اعتراضات در صدر اخبار و شبکه‌های اجتماعی است.

با این حال در پاسخ به این سوال که آیا ۱۴۰۱ سال سختی برای وزارت کشور بود، احمد وحیدی، وزیر کشور گفته است: «نمی‌توانیم بگوییم سخت بود، اما بالاخره یک گرفتاری و مزاحمتی بود که دشمنان برای کشور درست کردند.»

او همچنین گفت: «طبیعتا دشمنان تلاش می‌کنند با ایجاد مسائل حاشیه‌ای ما را از پرداختن به مسائل اساسی بازدارند. به هیچ وجه نه مسئولین ما و نه ملت عزیز ما نباید به این حاشیه‌ها توجه کنند.»

مقام‌های حکومتی در ایران اعتراضات مردمی را «اغتشاشات» می‌نامند و بارها اعلام کرده‌اند که دیگر از اعتراض خبری نیست.

احمد وحیدی نه به بیش از ۵۰۰ نفری اشاره کرده است که در جریان اعتراضات به دست ماموران حکومتی کشته شدند‌و نه به بیش از ۲۰ هزار نفری که بازداشت شده بودند.

۱۲:۳۶ ۵.۱.۱۴۰۲

آمار حال‌وش از کشته‌شدگان بلوچ در سال گذشته

بر اساس گزارش سایت حقوق بشری «حال‌وش» از کشته‌شدگان بلوچ در سال ۱۴۰۱، دست‌کم ۱۸۲ نفر در این سال اعدام شده و ۲۸۸ نیز در پی شلیک مأموران حکومتی جان خود را از دست داده‌اند.

در گزارش این وب‌سایت که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد آمده است که از مجموع آمار بلوچ‌هایی که در سال ۱۴۰۱ اعدام شده‌اند، اتهامات ۱۴۸ نفر مربوط به جرائم مواد مخدر، ۲۹ نفر «قصاص نفس» و اتهام پنج نفر نیز سیاسی و امنیتی عنوان شده است.

۱۱:۱۱ ۵.۱.۱۴۰۲

«ممنوع‌الروضه» شدن یک «مداح» به دلیل انتقاد از حکومت

حمیدرضا علیمی، «مداح» منتقد حکومت اعلام کرد که اجازه «روضه‌خوانی» ندارد.

او در توئیتی گفت که اداره اطلاعات اصفهان در یک تماس تلفنی به او اعلام کرده که بر اساس شورای تأمین استان، او اجازه روضه‌خوانی در استان اصفهان را ندارد.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به «ممنوع‌الروضه» شدن آقای علیمی گفته‌اند که حتی روضه‌خوانی بدون تعریف و تمجید از حکومت ممکن نیست.

محسن برهانی وکیل دادگستری نیز در انتقاد به این موضوع در توئیتی نوشت: «ظاهراً برخی تصور می‌کنند حق ایجاد هر ممنوعیتی دارند؛ ممنوع‌السفری، ممنوع‌المعاملگی، ممنوع‌التنفسی و ممنوع‌الهرچی! می‌خواهید کمی هم به قانون عمل کنید؟»

۱۰:۴۸ ۵.۱.۱۴۰۲

پیاده‌روی همسران سفرای اروپایی بدون حجاب اجباری در تهران

۱۰:۲۸ ۵.۱.۱۴۰۲

انتقاد دوباره آتش شاکرمی از ایرج طهماسب

در انتقادی دوباره، خاله نیکا شاکرمی، از کشته‌شدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی»، پس از پخش قسمت اول برنامه «مهمونی» در ویدئویی از سازنده این برنامه پرسید: «آقای طهماسب، شعار «زن زندگی آزادی» به گوشِت خورده؟!»

آتش شاکرمی در ویدئویی که شامگاه جمعه، چهارم فروردین، در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرد به تحلیل «تک‌تک واژه‌ها» و «زبان بدن» در چند دقیقه از برنامه «مهمونی» پرداخت و خطاب به ایرج طهماسب، بازیگر و کارگردان این برنامه، گفت: «فکر کردی ما نمی‌فهمیم به تمسخر گرفتن خیزش زن زندگی آزادی و آن چه که کمر مارو شکسته و زیر سوال بردن هویت مستقل یک زن، یعنی چه؟»

۰۶:۵۸ ۵.۱.۱۴۰۲

نوازنده‌ جوان به خاطر حمایت از «دختران اکباتان» به «اعتراف و عذرخواهی اجباری» وادار شد

پس از آنکه دختران اکباتان به خاطر رقص در روز جهانی زن «وادار به اعتراف اجباری» شدند، این بار نغمه مرادآبادی، نوازده‌ تار، که در حمایت از این دختران قطعه «آرام باش» را در این شهرک نواخته بود، تحت فشار نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی «وادار به اعتراف و عذرخواهی اجباری» شد.

نغمه مرادآبادی در آخرین روزهای اسفند ماه در شهرک اکباتان اقدام به اجرای آهنگ «آرام باش»، را با تار و درحالی اجرا کرد از حجاب اجباری سرباز زده بود اما نزدیک به یک هفته بعد در روز جمعه چهارم فروردین ماه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی او را به «اعتراف و عذرخواهی اجباری» و با «رعایت حجاب اجباری» وادار کردند.

حساب توییتری «شهرک اکباتان» در توییتی در این خصوص نوشت: «متاسفانه جمهوری اسلامی باز هم با گرفتن اعتراف اجباری سعی کرده موج نافرمانی‌های مدنی و حمایت‌ها از دختران اکباتان» را کنترل کند.

این حساب توییتری که رویدادهای شهرک اکباتان را پوشش می‌دهد افزود: «ویدیوی عذرخواهی نغمه مرادآبادی با حجاب اجباری در صفحه‌ اینستاگرامش» منتشر شده است.

پنج دختر جوان روز ۱۷ اسفند، همزمان با روز جهانی زن، در محوطه بلوک ۱۳ شهرک اکباتان تهران، با آهنگ «آرام باش» رما، خواننده اهل نیجریه و سلنا گومز خواننده آمریکایی یک رقص گروهی را اجرا کردند که انتشار ویدیوی آن بازتاب‌های گسترده‌ای داشت.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی یک روز بعد، هجدهم اسفند ماه، با مراجعه به بلوک ۱۳ اکباتان و بررسی فیلم‌ دوربین‌های مدار بسته در جستجوی این دختران بودند.

این پنج دختر جوان که در شبکه‌های اجتماعی به «دختران اکباتان» مشهور شدند، پس از احضار اولیه و دریافت تذکر، بار دیگر از سوی قوه قضاییه احضار و پس از «دو روز بازداشت» وادار به اعتراف اجباری در مقابل دوربین شدند.

رسانه‌های حکومتی ویدیوی «عذرخواهی» اجباری آنها را در حالی که حجاب بر سر داشتند، منتشر کردند و حساب توییتری «شهرک اکباتان» از فشار بر مربی رقص «دختران اکباتان» خبر داده بود.

با وجود اقدامات دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی در فشار بر «دختران اکباتان»، مربی رقص آنها و اکنون نغمه مرادآبادی، نوازنده تار، که از دختران اکباتان حمایت کرده بود، کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران و خارج از ایران کارزار گسترده‌ای را در حمایت از دختران اکباتان برپا کرده‌‌اند.

در جریان این کارزار، صدها کاربر اینستاگرام و توییتر در شهرهای مختلف ایران و خارج از ایران با اجرای رقص مشابه دختران اکباتان و انتشار ویدیویی آن به اعمال فشار دستگاه‌های امنیتی به دختران اکباتان اعتراض کردند.

همچنین راما خواننده نیجریه‌ای آهنگ «آرام باش» و سلنا گومز٬ بازیگر سرشناس آمریکایی و دیگر خواننده این آهنگ، با انتشار تصویری دختران اکباتان از خواسته‌های این دختران و همه زنان ایران حمایت کرده و شجاعت‌شان را ستودند.

شهرک اکباتان از آغاز اعتراضات سراسری تاکنون از کانون‌های اعتراضات ضد حکومتی در تهران بوده است. نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از سومین ماه اعتراضات سراسری با بازداشت‌های گسترده و چند مرحله‌ای ساکنان اکباتان، اقدامات گسترده‌ای را برای سرکوب اعتراضات در این شهرک اجرا کردند.

با وجود همه این بازداشت‌ها، و تشدید فضای امنیتی در اکباتان، اعتراضات در این شهرک واقع در غرب تهران به شکل شعارهای شبانه، شعارنویسی، و اقدامات نمادین و هنری همچنان در هفتمین ماه اعتراضات تداوم دارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG