لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵ تهران ۱۴:۵۸
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۲۱:۴۴ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۲۱:۴۲ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۲۱:۲۲ ۲۱.۱.۱۴۰۲

یک حقوقدان در واکنش به تحمیل حجاب: شهروندان به احضار «غیرقانونی» اهمیت ندهند

محسن برهانی، حقوقدان و وکیل دادگستری، در واکنش به تهدید تازۀ فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی مبنی‌بر «دادگاهی کردن»ِ افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، تأکید کرد که پلیس حق احضار اشخاص را ندارد.

او شامگاه دوشنبه در توئیتی توضیح داد که در صورت عدم رعایت «حجاب شرعی»، هیچ شخص و نهاد قضایی و امنیتی (پلیس و دادسرا) حق احضار شهروندان را ندارد.

این حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: «از آن‌جا که جرم مندرج در تبصره ماده ۶۳۸ درجه ۸ است تنها دادگاه حق احضار افراد را دارد».

او از شهروندان خواست که به احضارِ «غیرقانونی» اهمیت ندهند.

پیشتر، احمدرضا رادان حمدرضا رادان تهدید کرده بود که از ۲۶ فروردین زنان و دخترانی که در «معابر عمومی، خودرو یا اماکن تجاری» حجاب اجباری را رعایت نکنند، «با اسناد و مدارک به محاکم قضایی معرفی می‌شوند».

آقای رادان روز ۱۹ فروردین ادعا کرد که نیروهای تحت فرمان او با استفاده از «فناوری و تجهیزات پیشرفته» اقدام به شناسایی افرادی خواهند کرد که به گفته او، در موارد یاد شده حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند.

۲۱:۲۲ ۲۱.۱.۱۴۰۲

نماینده پیشین مجلس: وقتی قانون حجاب وجود ندارد چطور اعلام می‌کنند با بی‌حجابی برخورد می‌شود

یک نماینده پیشین مجلس می‌گوید: «در جایی که هنوز قانون حجاب در کشور وجود ندارد چگونه فرمانده انتظامی کشور اعلام می‌کند که با بی‌حجابی برخورد صورت می‌گیرد».

حشمت‌الله فلاحت پیشه روز دوشنبه در گفت‌وگو با سایت «خبرآنلاین» اظهار داشت: همین «بی‌قانونی» موجب شده است که «کشور یکی از سخت‌ترین ناآرامی‌ها را سال گذشته از سر بگذراند».

به گفته او، اگر قانونی وجود داشته باشد مجری قانون می‌تواند طبق آن عمل کند، «ولی وقتی قانونی نیست و همه چیز نسبی است آن موقع جامعه را در مقابل دو امر تنها می‌گذارند»؛ اول «چالش‌های متقابل مردم با مردم و خودسری‌های رادیکالی دوطرفه‌ای که شکل می‌گیرد، و دوم اجرای سلیقه‌ای اوامر بدون پشتوانه قانونی».

اشاره این فعال سیاسی به اظهارات احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، است که تهدید کرده از روز ۲۶ فروردین زنان و دخترانی که در «معابر عمومی، خودرو یا اماکن تجاری» حجاب اجباری را رعایت نکنند، «با اسناد و مدارک به محاکم قضایی معرفی می‌شوند».

آقای رادان روز ۱۹ فروردین ادعا کرد که نیروهای تحت فرمان او با استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته اقدام به شناسایی افرادی خواهند کرد که به گفته او، در معابر عمومی حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند.

۲۰:۳۵ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۱۹:۳۴ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۱۹:۳۳ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۱۹:۳۲ ۲۱.۱.۱۴۰۲

۱۸:۵۱ ۲۱.۱.۱۴۰۲

تعلیق دانشجویان معترض به مسمومیت‌های گسترده در مدارس دخترانه

دست‌کم ۱۶ دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تبریز به دلیل اعتراض به مسمومیت‌های گسترده در مدارس عمدتاً دخترانه ایران تعلیق شدند.

کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» خبر داد که برای این دانشجویان معترض احکام «یک ترم و دو ترم» تعلیق از تحصیل صادر شده است.

بر اساس این گزارش، پرونده‌ ۱۰ نفر از این دانشجویان برای رسیدگی به شورای مرکزی انضباطی وزارت بهداشت ارسال شده است که امکان صدور احکام بلندمدتِ تعلیق از تحصیل (سه ترم یا بیشتر) برای این دانشجویان وجود دارد.

سرکوب دانشجویان هم‌زمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی» در نیمه دوم سال گذشته در بیشتر دانشگاه‌های ایران شدت گرفت.

«کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» بازداشت بیش از ۷۲۰ دانشجو در ماه‌های گذشته را تأیید کرده است. همچنین گزارش‌های متعددی از صدور احکام سنگین علیه شماری از دانشجویان منتشر شده است.

علاوه بر این که شماری از دانشجویان از سوی کمیته‌های انضباطی دانشگاه با حکم‌هایی چون تعلیق و اخراج مواجه شده‌اند، دادگاه‌های انقلاب نیز برای تعداد قابل توجهی از دانشجویان احکامی چون حبس، شلاق، ممنوع‌الخروجی صادر کرده‌اند.

۱۸:۴۶ ۲۱.۱.۱۴۰۲

بیشتر

​
XS
SM
MD
LG