لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۳۶
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۲:۱۹ ۲۹.۲.۱۴۰۲

پیام جدید مادر بهنام محجوبی

۱۲:۱۸ ۲۹.۲.۱۴۰۲

واکنشِ داریوشِ خواننده به اعدام متهمان خانه اصفهان

۱۲:۱۷ ۲۹.۲.۱۴۰۲

شعار علیه اعدام سه مرد جوان در شهرک اکباتان

۱۱:۴۰ ۲۹.۲.۱۴۰۲

امیرعبداللهیان: مکرون درباره اعتراضات اشتباه کرد و به‌سرعت فهمید اتفاقی در ایران نمی‌افتد

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه‌ای با یک روزنامه چاپ پاریس گفت اعلام موضوع رئیس‌ جمهور فرانسه در حمایت از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اشتباه بود.

حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با روزنامه فیگارو چاپ پاریس که در شماره روز پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت منتشر شد، بار دیگر موج گسترده اعتراضات سراسری در ایران را که هم‌چنان ادامه دارد «اغتشاشات و جنگ روانی و رسانه‌ای گسترده علیه مردم ایران» خواند.

۱۱:۱۵ ۲۹.۲.۱۴۰۲

بازداشت برادر یکی از قربانیان اعدام

حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر روز جمعه خبر داد که محسن کاظمی، برادر مجید، بازداشت شده است.

ساعتی پیشتر خبر اعدام مجید کاظمی به عنوان یکی از متهمان پرونده خانه اصفهان منتشر شده بود.

۱۱:۰۳ ۲۹.۲.۱۴۰۲

هفت معترض در تبریز به محاربه متهم شده‌اند

هفت معترض در شهر تبریز به محاربه متهم شده‌اند که می‌تواند حکم اعدام در پی داشته باشد:

۱۱:۰۰ ۲۹.۲.۱۴۰۲

انتقاد مدیر سازمان حقوق بشر از واکنش‌های جهانی به اعدام‌ها

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه در پی انتشار خبر اعدام سه متهم پرونده خانه اصفهان، جامعه جهانی را متهم کرد که به موج اعدام‌ها در ایران واکنش «قدرتمندانه» نداشته است.

او تاکید کرده است که این سه اعدام تازه باید «عواقب جدی برای رژیم ایران داشته باشد»، وگرنه جان بیش از صد معترض دیگر در خطر خواهد بود.

از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، نهادهای حقوق بشری گزارش داده‌اند که بیش از صد معترض با اتهاماتی روبه‌رو هستند که می‌تواند حکم اعدام در پی داشته باشد.

۰۹:۲۰ ۲۹.۲.۱۴۰۲

سه متهم پرونده خانه اصفهان اعدام شدند

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز جمعه از اعدام سه معترض جوان خبر داد که در پرونده موسوم به خانه اصفهان متهم شده بودند.

این خبرگزاری رسمی صالح میرهاشمی، مجید کاظمی شیخ شبانی و سعید یعقوبی کردسفلی «تروریست» خوانده و دست‌کم یک نفر از آنها را به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران متهم کرده است.

این در حالی است که پرونده خانه اصفهان از ابتدا دارای مشکلات و تناقضات فراوانی بود که مقامات قضایی ایران هرگز به آنها پاسخ ندادند.

هشت ماه پس از آغاز اعتراضاتی بی‌سابقه که با مرگ مهسا امینی آغاز شد، اکنون این سه نفر را باید به جمع محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی افزود که در همان ماه‌های آغازین اعدام شدند.

در پرونده تمام آنها ابهاماتی بود که هرگز روشن نشد. همه آنها اعلام کرده بودند که زیر شکنجه و فشار فراوان مجبور به اعتراف شده‌اند.

۰۷:۱۱ ۲۹.۲.۱۴۰۲

درخواست فعالان هنری برای توقف موج اعدام‌ها

شمار دیگری از بازیگران سینما و تئاتر ایران روز پنجشنبه با انتشار متن‌هایی در صفحات اینستاگرام خود خواهان توقف موج اعدام‌ها و از جمله توقف اجرای حکم اعدام سه معترض بازداشت شده در پرونده محله «خانه اصفهان» شدند.

حامد بهداد، بازیگر سینما، با اشاره به اعتراض گسترده مردم به احتمال اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی، سه معترض بازداشت شده در پرونده محله خانه اصفهان، نوشت: «همین صدای مردم مهربان ایران که به واسطه عشق و عواطف‌شان برای زنده ماندن عزیزان‌شان فریاد بر می‌آوردند، روزی شنیده و قانون خواهد شد.»

مهتاب نصیرپور، بازیگر تئاتر و سینما، نیز در با انتشار تصاویر «مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی» در صفحه اینستاگرام خود با هشتگ «اعدام نکنید»، نوشت: «از آنجا که سکوت نشانه‌ تایید است پس با صدای بلند می‌گویم: نه به اعدام.»

سحر زکریا، بازیگر سینما، هم در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که بعد از انتشار پستی که در آن خواهان توقف اجرای حکم اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی شده بود، به «مرگ» تهدید شده است.

این بازیگر با انتشار تصاویری از پیام‌های «تهدید به مرگ» که دریافت کرده است، نوشت: دوستان عزیز برای پستی که گذاشتم تهدید به مرگ شدم، فقط می‌خوام اعلام کنم هر بلایی سر بنده بیاورند من نه مریض بودم، نه چیز دیگری.»

شبنم طلوعی، بازیگر ایران مقیم فرانسه، نیز با انتشار تصاویری از مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی خواهان توقف اجرای اعدام احتمالی و قریب الوقوع این سه معترض بازداشت شده در پرونده محله «خانه اصفهان شد. او همچنین طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که وقتی «طرفت انتخابش ظلم و تباهی است و وقتی قاضی عادل نیست، «سر بیگناه بالای دار» می رود.

لادن طباطبایی، بازیگر سینما که در حال حاضر مقیم آمریکاست، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار تصویر پدر صالح میرهاشمی که نوشته‌ای با مضمون «پسرم بی گناه است» در دست دارد، خواهان توقف موج اعدام‌ها و به ویژه توقف اجرای حکم اعدام سه معترض بازداشت شده در پرونده محله «خانه اصفهان» شد.

طباطبایی همچنین با انتشار تصویری از مهران سماک، به مناسبت تولد این معترض کشته شده در بندرانزلی و هشتگ «نه می‌بخشیم، نه فراموش می‌کنیم»، نوشت: «جوان‌های دسته کل ما را پرپر کردید، شما دشمنان شادی و زندگی و زیبایی به زودی به قعر جهنم سیاهتان فرو می‌روید.»

۲۰:۴۲ ۲۸.۲.۱۴۰۲

بازداشت هشت فعال کارگری در خانه یکی از کشته‌شدگان اعتراضات سنندج

منابع حقوق بشری از بازداشت هشت فعال کارگری در خانه خانواده دادخواه یکی از کشته‌شدگان اعتراضات سنندج خبر دادند.

شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داد که ماموران امنیتی روز چهارشنبه به خانه والدین هومن عبداللهی از جان‌باختگان اعتراضات سنندج یورش بردند و ضمن ضرب‌وشتم اعضای خانواده او، هشت فعال کارگری را که به دیدار این خانواده رفته بودند، بازداشت کردند.

هومن عبداللهی ۲۱ ساله روز ۱۶ آذر پارسال در جریان اعتراضات سنندج بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی-امنیتی زخمی شد و به‌دلیل شدت جراحات پس از انتقال به بیمارستان کوثر سنندج جان باخت.

اسامی بازداشت‌شدگان هاجر سعیدی، حبیب‌الله کریمی، شادمان عبدی، کمال کریمی، عبدالله خیرآبادی، اقبال پیشکاری، خبات محمودی و سیروان محمودی اعلام شده است.

به گفته شبکه حقوق بشر کردستان، بازداشت این افراد از سوی ماموران اطلاعاتی و «بدون ارائه حکم قضایی» صورت گرفته است.

هنوز از دلایل بازداشت این فعالان و اتهامات احتمالی علیه آنان اطلاعی در دست نیست.

هاجر سعیدی و حبیبالله کریمی پیش از این نیز سابقه بازداشت و احضار را دارند.

بازداشت این فعالان کارگری در حالی است که علاوه بر فشارهای همیشگی جمهوری اسلامی علیه خانواده‌های دادخواه، در هفته‌های اخیر موجی از بازداشت فعالان کارگری به‌دلیل اعتصاب به راه افتاده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG