در ادامه موج اعدامها؛ دستکم هفت نفر دیگر روز پنجشنبه در ایران اعدام شدند
منابع حقوق بشری گزارش دادند که در ادامه موج اعدامها در ایران بامداد پنجشنبه دستکم هفت نفر دیگر در زندانهای جیرفت، اصفهان، کرمان، و ارومیه با اتهامهای مواد مخدر و قتل اعدام شدند.
هویت این زندانیان محمد دارایی، مهدی سالاری، مجید جعفری، علی طیب، علی پیری، قادربخش دهانی، و عبدالرسول جمشیدی گزارش شده است.
به این ترتیب شمار اعدامها در یک ماه گذشته از مرز ۱۱۰ تن فراتر رفته است.
افشاگری ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی، درباره توزیع گسترده داروهای اعصاب و روان در زندان قرچک
ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی، در واکنش به گزارش خبرگزاری قوه قضاییه درباره سابقه استفاده او از داروهای اعصاب و روان در نامهای که از زندان منتشر کرد، درباره توزیع گسترده این داروها در زندان قرچک افشاگری کرده است.
خانم ربانی در این نامه که روز پنجشنبه چهارم خرداد منتشر شده گفته است که سابقه بیماری اعصاب و روان او «از اسفند ۱۳۹۸ بعد از آن آبان خونین و تهدیدهای اطلاعات سپاه، بعد از سقوط هواپیما و تجمع دانشگاه امیرکبیر و بازداشت وزارت اطلاعات شروع شده است.»
او در ادامه ضمن انتقاد از زیر پا گذاشته شدن اصل «محرمانگی بین بیمار و پزشک» با انتشار خبر سابقه بیماری او از سوی خبرگزاری میزان گفته است که در زندان قرچک با چرخ دستی که «کالسکه شادی» نامیده میشود، مسکن و داروهای آرامبخش مثل «نقل نبات» توزیع میشود.
در هفتههای گذشته، خبرهای متعددی از عدم رسیدگی به وضعیت سلامت ویدا ربانی با وجود تجویز بهداری زندان مبنی بر انتقال به مراکز درمانی خارج از زندان منتشر شده است.
بلاتکلیفی «شهروند خبرنگار» ۱۵ ساله پس از گذشت چند هفته از بازداشت
«کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان» از ادامه بلاتکلیفی روحالله رسولی، نوجوان ۱۵ ساله که اواسط اردیبهشت در گرگان بازداشت شده، خبر داده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران پیشتر از آقای رسولی با عنوان «شهروند خبرنگار» نام برده بود.
سایت حقوق بشری هرانا نیز اعلام کرده بود که او بهدلیل فعالیتهای رسانهای و به اتهام «همکاری با شبکههای خارج از کشور» بازداشت شده است.
خبرگزاری مهر روز ۱۲ اردیبهشت بدون اشاره به جزئیات اعلام کرده بود که «یکی از عناصر مرتبط با رسانههای معاند که به دنبال ایجاد فتنه قومی و مذهبی در شرق استان گلستان بود» دستگیر شده است.
مرکز اسلامی لندن وابسته به دفتر خامنهای «تا اطلاع بعدی» تعطیل شد
مرکز اسلامی انگلیس در لندن که وابسته به دفتر علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی است، از تعطیلی فعالیتهای خود «تا اطلاع بعدی» خبر داد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، مسئولان مرکز اسلامی انگلیس روز چهارشنبه با نصب نوشتهای بر در ورودی این مرکز، دلیل این تعطیلی را «شرایط خاص» اعلام کردهاند.
پوشش اختیاری در مرکز خرید
متن لایحه «عفاف و حجاب» منتشر شد؛ زنان بدون حجاب اجباری «برهنه» خوانده شدند
رسانهها در ایران روز چهارشنبه، سوم خرداد، متن کامل لایحه «عفاف و حجاب» را که دولت ابراهیم رئیسی روز ۳۱ اردیبهشت به مجلس شورای اسلامی فرستاده بود منتشر کردند. در این متن از عدم رعایت حجاب اجباری با عنوان «برهنگی» نام برده شده است.
در این لایحه آمده است که «برهنگی بخشی از بدن» مشمول حداکثر جزای نقدی درجه هفت و «برهنگی کامل» مشمول حداکثر جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش خواهد بود.
بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، حداکثر جزای نقدی درجه هفت، دو میلیون تومان و حداکثر جزای نقدی درجه شش، ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
سیامک نمازی از ستاره بسکتبال زنان آمریکا برای حمایت از زندانیان آمریکایی در سایر کشورها سپاسگزاری کرد
سیامک نمازی، زندانی دوتابعیتی در ایران، در واکنش به اقدام بریتنی گراینر، ستاره بسکتبال زنان آمریکا، در حمایت از زندانیان آمریکایی در سایر کشورها تشکر کرد.
پیام آقای نمازی در حساب کاربری او در توئیتر که در حال حاضر توسط خانوادهاش مدیریت میشود، منتشر شده است.
خانم گراینر که در روسیه به ۹ سال زندان محکوم شده بود و ماه آذر پارسال با یک دلال روسی اسلحه که در آمریکا زندانی بود، مبادله شد، بلافاصله پس از آزادی و بازگشت به آمریکا به کارزار «بازگرداندن زندانیان آمریکایی» پیوست.
سیامک نمازی، زندانی ایرانی_آمریکایی در واکنش این اقدام ستاره بسکتبال آمریکا را دلگرمکننده خواند.
سیامک نمازی بیش از هفت سال است که به اتهام «همکاری با دول متخاصم» در زندان جمهوری اسلامی به سر میبرد.
همسر عماد شرقی، دیگر زندانی دوتابعیتی در ایران، نیز از راهاندازی «بازگرداندن زندانیان آمریکایی» حمایت کرد.
تهدید معاون رئیسی علیه هنرمندانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند؛ برخورد دیگری میکنیم
معاون حقوقی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه سوم خرداد تهدید کرد با افرادی که به گفته او «مروج بیحجابی» هستند و با «امکانات نظام» به «مرتبهای» رسیدهاند، بر اساس لایحه قوه قضاییه به «گونهای دیگر» برخورد خواهد شد.
اشاره معاون ابراهیم رئیسی به لایحه « عفاف و حجاب» است که قوه قضاییه به تازگی آن را به دولت و دولت نیز ضمن موافقت آن را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
در این لایجه مجازات برای سلبریتیها و افراد مشهور بهصورت شدیدتری در نظر گرفته شده است. این افراد در صورت نادیدهگرفتن تذکرات از سه ماه تا یک سال از فعالیت حرفهای خود محروم میشوند. تبلیغ در فضای مجازی برای بیحجابی نیز جرم تلقی شده است بهگونهای که بار اول به آنها توسط پلیس تذکر داده میشود و اگر به فعالیتشان ادامه دهند، بار دوم صفحهشان حذف میشود و سه تا شش ماه از دریافت خدمات اینترنتی محروم و جریمه نقدی میشوند و بار سوم به دادگاه معرفی میشوند.
جواد لعل محمدی، زندانی سیاسی، از تماس تلفنی و ملاقات محروم شد
سایت حقوق بشری «هرانا» خبر داد که جواد لعل محمدی، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنهای که در زندان وکیل آباد مشهد محبوس است، از روز اول خرداد از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است.
این وبسایت روز چهارشنبه به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی نوشت که او به مدت دو هفته از تماس تلفنی و به مدت ۸۵ روز از ملاقات محروم شده است.
بر اساس این گزارش، این محرومیت پس از انتشار فایل صوتی آقای لعل محمدی در خارج از زندان صورت گرفته است.
این برای سومین بار است که این زندانی سیاسی از ملاقات و تماس تلفنی محروم میشود.
آقای لعل محمدی به دلیل امضای یک نامه گروهی حاوی درخواست استعفای خامنهای از مقام رهبری جمهوری اسلامی، به تحمل ۹ سال حبس محکوم شد.
این نامه در خرداد ۱۳۹۸ منتشر شد و اغلب امضاکنندگان آن زندانی شدند.
امضاکنندگان این نامه گفته بودند در شرایطی که «نه از جمهوریت خبری هست و نه از آزادی»، چانهزنی فعالان مدنی «بدون استعفای سیدعلی خامنهای و تغییر قانون اساسی» راه به جایی نخواهد برد.
پس از انتشار این نامه ۱۴ کنشگر زن در ایران نیز بیانیهای منتشر کردند و خواستار «استعفای علی خامنهای» و «گذار از جمهوری اسلامی» شدند که اغلب این زنان نیز بهمرور بازداشت و محاکمه شدند.
یک حزب اصلاحطلب خواستار لغو اجبار برای پوشش زنان شد
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، از تشکلهای اصلاحطلب در ایران، روز چهارشنبه از لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» انتقاد کرد و خواستار لغو هرگونه اجبار برای پوشش زنان در کشور شد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری امتداد، در این جلسه، پس از ارائه گزارشی درباره لایحه دوت ابراهیم رئیسی برای «حجاب و عفاف»، اعضا شرکتکننده در جلسه «بر لغو هرگونه اجبار در موضوع حجاب تاکید کردند».
بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه در بخشهایی از این لایحه ارائه خدمات اجتماعی به شهروندان منوط به داشتن حجاب شده است، حزب یادشده اتخاذ چنین تصمیماتی را «در تناقض آشکار با حقوق اساسی شهروندان» دانسته و خواستار «کنار گذاشتن رویکردیهایی از این دست» شده است.
هفته گذشته، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت رئیسی، از ارسال لایحه «عفاف و حجاب» به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
ارسال این لایحه به مجلس در شرایطی صورت میگیرد که جمهوری اسلامی به اقدامات خود علیه حق آزادی پوشش زنان شدت داده است.
با این حال، گزارشها از شهرهای کوچک و بزرگ ایران حاکی از حضور پرتعداد زنان بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی و مناطق پرتردد شهری است.
پیش از این، شماری از نمایندگان مجلس خواستار تهیه فوری این لایحه شده بودند.