لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۱۹:۳۰
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۲:۲۰ ۲۰.۷.۱۴۰۲

۲۲:۱۲ ۲۰.۷.۱۴۰۲

سخنگوی ارتش اسرائیل: در تمام خاورمیانه دست به اقدام می‌زنیم

سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، شامگاه پنجشنبه در جمع‌بندی رویدادهای روز ششم از جنگ اسرائیل و حماس که اسرائیل آن را «شمشیرهای آهنین» نام نهاده، گفت: اسرائیل «در تمام خاورمیانه برای حفظ منافع امنیتی اسرائیل دست به اقدام می‌زند».

ساعاتی پیش از این اظهارات، فرودگاه‌های دمشق و حلب در سوریه هدف حملات موشکی قرار گرفتند که سوریه آن را به اسرائیل منتسب کرد.

سرهنگ هگاری بدون اشاره مستقیم به این حمله، گفت: اسرائیل در تمامی خاورمیانه، در همه عرصه‌ها و هر لحظه‌ای که تهدیدی برای کشور وجود داشته باشد، دست به اقدام خواهد زد.

۲۲:۰۸ ۲۰.۷.۱۴۰۲

مقام ارشد حماس: به جز معدودی از رهبران، کسی از «ساعت حمله» خبر نداشت

یک مقام ارشد حماس به خبرگزاری آلمان گفته است آماده‌سازی برای حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل «ماه‌ها» طول کشید و به جز «معدودی از رهبران حماس» کسی از «ساعت حمله» خبر نداشت.

علی برکه که در بیروت زندگی می‌کند، ادعا کرده که گروه شبه‌نظامی حماس از این حمله، به هدف خود برای «تبادل احتمالی زندانیان» با اسرائیل رسیده است.

او در عین حال گفته که برای رسیدن به توافق در این زمینه ابتدا باید آتش‌بس برقرار شود.

انتظار این مقام حماس در حالی است که رهبران اسرائیل نوار غزه را به طور کامل محاصره کرده، و با قطع برق این باریکه، ورود مواد غذایی، دارو و سوخت به آن را ممنوع کرده‌اند.

از سوی دیگر، اسرائیل گفته است که گروه حماس را از روی زمین محو می‌کند و رهبران آن باید خود را «مرده» بدانند.

علی برکه در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شده که شبه‌نظامیان حماس موفق شدند صبح روز ۱۵ مهر به «۵۰ نقطه نظامی و اقامتگاه» حمله کنند و افزوده که حماس کنترل پست‌های نظامی و فرماندهی «واحد غزه» ارتش اسرائیل را بعد از حمله به دست گرفت و «تعداد زیادی» از افسران و سربازان این واحد را به اسارت خود درآورده است.

این مقام حماس همچنین تأکید کرده است که فلسطینی‌های ساکن غزه از حمله زمینی اسرائیل ترس ندارند و مدعی شد که غزه «گورستان ارتش اسرائیل» خواهد شد.

برکه همچنین هشدار داده که در صورت تلاش اسرائیل برای یورش به غزه، حماس «تنها» نمی‌ماند و ادعا کرده که حزب‌الله لبنان و ایران به عنوان متحدان نزدیک، از این گروه شبه‌نظامی حمایت خواهند کرد.

۲۲:۰۱ ۲۰.۷.۱۴۰۲

بلینکن: حمله حماس به اسرائیل ۱۰ برابر تلفات ۱۱ سپتامبر از نظر جمعیتی بوده است

وزیر خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه در پایان سفر یک روزه خود به اسرائیل گفت تلفات حمله تروریستی حماس به اسرائیل معادل ۱۰ برابر حملات روز ۱۱ سپتامبر (۲۰۰۱ میلادی) به آمریکا از نظر جمعیتی بوده است.

آنتونی بلینکن گفت این امر بیانگر آن است که این حمله چقدر بزرگ و ظالمانه بوده است.

او با تأکید دوباره بر «حق اسرائیل در دفاع از خود» گفت امور عملیاتی مسئله‌ای است که تصمیم‌ در مورد آن در حیطه اختیارات دولت اسرائیل است.

وزیر خارجه آمریکا در ملاقات با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت تا زمانی که آمریکا باشد اسرائیل هرگز تنها نخواهد بود و همه تسلیحات لازم را دریافت خواهد کرد.

آقای بلینکن با اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، و همچنین شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان اسرائیلی در حملات حماس و خانواده‌هایی که عزیزان آن‌ها به غزه ربوده شده و برخی از آن‌ها تابعیت آمریکایی نیز دارند، دیدار کرد.

قرار است لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، نیز روز جمعه به اسرائیل سفر کند.

ژنرال آستین روز پنجشنبه در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل حضور داشت که یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، با حضور مجازی در آن فیلم‌هایی از حملات حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر را برای همتایان خود از پیمان آتلانتیک شمالی پخش کرد.

آمریکا اعلام کرده است غیر از ناو جرالد فورد که عازم شرق مدیترانه در نزدیکی اسرائیل شده است، ممکن است یک ناو دیگر را نیز به منطقه بفرستد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه با حمایت کامل از اسرائیل، صریحا به ایران هشدار داد که خود را وارد این جنگ نکند.

۲۰:۵۰ ۲۰.۷.۱۴۰۲

۲۰:۳۷ ۲۰.۷.۱۴۰۲

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: در روز حمله حماس به مسئولیت خود عمل نکردیم

رئیس ستاد ارتش اسرائیل روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای اذعان کرد که در روز حمله گروه حماس، ارتش به مسئولیت خود عمل نکرده است.

در بیانیه هرتزی هالوی آمده است: «ارتش اسرائیل مسئول امنیت کشور و شهروندان آن است و صبح شنبه در نوار غزه ما به این امر عمل نکردیم. ما این موضوع را بررسی خواهیم کرد. اما اکنون زمان جنگ است».

او حمله روز ۱۵ مهر شبه‌نظامیان حماس را «رویدادی مرگبار، وحشیانه و غافلگیرکننده» توصیف کرده و در ادامه «قتل عام» کودکان،‌ زنان و مردم اسرائیل توسط مهاجمان را «حیوانی و غیرانسانی» خوانده است.

رئیس ستاد ارتش اسرائیل در ادامه وعده داده که ارتش این کشور به حماس حمله خواهد کرد و افزوده که ‌«آن‌ها را متلاشی خواهیم کرد و سیستم آن‌ها را از بین خواهیم برد».

او افزوده است: «غزه مانند گذشته نخواهد بود. ما به شرایطی می‌رسیم فردی که غزه را رهبری کرد ضربه سختی بخورد، او را متلاشی می‌کنیم».

ارتش اسرائیل می‌گوید از روز ۱۵ مهر که گروه حماس حملات خود را به خاک این کشور آغاز کرد، نوار غزه را با تقریبا «شش هزار بمب» بمباران کرده است.

۲۰:۰۹ ۲۰.۷.۱۴۰۲

از محمد الضیف، طراح عملیات غافلگیرکننده علیه اسرائیل، چه می‌دانیم؟

محمد الضیف فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی گروه فلسطینی حماس، مغز متفکر و طراح حمله ‌غافلگیرکننده روز ۱۵ مهر به اسرائیل به شمار می‌آید.

این حمله که جنگی جدید میان حماس و اسرائیل رقم زد، بار دیگر نگاه‌ها را به نقش محوری این فرمانده نظامی حماس که بیش از ۳۰ سال است توانسته از چنگ اسرائیل فرار کند.

محمد الضیف، ۶۰ ساله و از اهالی غزه است. او که از سال ۲۰۱۵ در فهرست تروریستی ایالات متحده آمریکا قرار گرفته، بیش از ۳۰ سال است که به عنوان تهدیدی مستقیم علیه امنیت داخلی آمریکا شناخته شده، و به طور حتم از میان برداشتن او یکی از اهداف بزرگ اسرائیل در جنگ جاری است.

۲۰:۰۷ ۲۰.۷.۱۴۰۲

۱۹:۴۹ ۲۰.۷.۱۴۰۲

سی‌بی‌اس‌نیوز: آمریکا برای آزاد نکردن شش میلیارد دلار ایران، با قطر به تفاهم رسیده است

خبرنگار شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس نیوز» در کاخ سفید می‌گوید ایالات متحده آمریکا با قطر به یک «تفاهم بی‌سروصدا» رسیده است تا دوحه شش میلیارد دلار پول نفت ایران را آزاد نکند.

این مبلغ ماه گذشته از حساب‌های ایران در کره جنوبی و در ازای آزادی پنج آمریکایی در زندان‌های جمهوری اسلامی به قطر منتقل شده بود.

نانسی کوردس در توئیت خود نوشته است: این تحول پس از آن صورت می‌گیرد که آمریکا و اسرائیل به‌دنبال بررسی نقش ایران در تامین مالی و آموزش نیروهای حماس هستند.

مقامات دولت ایالات متحده و قطر هنوز به این خبر واکنش نشان نداده‌اند.

خبرنگار سی‌بی‌اس نیوز افزوده است: والی آدیمو، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، صبح روز پنجشنبه خبر این توافق «بی‌سروصدا» را در نشست دمکرات‌های مجلس نمایندگان که پشت درهای بسته برگزار شد، فاش کرد.

آقای آدیمو گفته است این پول «به این زودی جایی نمی‌رود».

روزنامه «واشینگتن‌پست» نیز در گزارش مشابهی نوشت که والی آدیمو در جلسه‌ای با قانون‌گذاران حزب دمکرات در کنگره گفته است مقامات آمریکا و قطر توافق کرده‌اند که مانع دسترسی ایران به شش میلیارد دلار منابع منتقل شده جمهوری اسلامی از کره جنوبی به قطر برای خرید اقلام انسان‌دوستانه شوند.

این روزنامه آمریکایی با استناد به دو منبع رسمی و یک منبع در کنگره که نخواستند نام‌شان فاش شود، نوشته است: آقای آدیمو به قانون‌گذاران آمریکایی قول داده است که این مبالغ «به این زودی‌ها» در دسترس ایران قرار نخواهد گرفت.

به‌دنبال حملات گروه حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که صدها کشته برجای گذاشته است، مخالفان دولت جو بایدن به شدت از انتقال این شش میلیارد دلار به قطر انتقاد کرده‌اند.

برخی از سناتورهای آمریکایی در روزهای گذشته با اشاره به تامین مالی حماس توسط جمهوری اسلامی، آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران را یکی از دلایل این حمله عنوان کرده‌اند.

مقامات جو بایدن به کرات گفته‌اند که منابع منتقل شده به قطر «دست‌نخورده» باقی مانده و ایران تنها مجاز به استفاده از این منابع برای واردات کالاهای انسان‌دوستانه و تحت نظارت دولت آمریکا است.

با این حال، منتقدان می‌گویند حکومت جمهوری اسلامی از منابع دیگر برای تامین منابع مالی گروه‌های نیابتی خود استفاده کرده، و سپس دارایی‌های خود در قطر را جایگزین آن می‌کند.

۱۹:۲۹ ۲۰.۷.۱۴۰۲

ترکیه به دنبال چیست؛ حمایت از حماس یا میانجی‌گری برای پایان جنگ؟

هفتم اکتبر، روز آغاز جنگ میان نیروهای حماس و اسرائیل، فیلمی از سجدۀ شکر رهبران حماس منتشر شد. در دیوار روبه‌روی دوربین، پشت سر اسماعیل هنیه و در قسمت فوقانی کمد، دو پرچم کوچک قرار داشت. یکی از آن‌ها پرچم ترکیه بود؛ کشوری که گفته می‌شود یکی از حامیان حماس در این جنگ بوده است.

بعد از آغاز جنگ توسط حماس و غافلگیری نیروهای اسرائیلی، بسیاری بر سر این که حماس ادوات نظامی و مهمات خود را از کجا به‌دست آورده، گمانه‌زنی کردند. یکی از کشورهایی که انگشت اتهام به سوی آن نشانه رفته، ترکیه است.

عده‌ای می‌گویند آنکارا برخی از مواد مورد نیاز این گروه را تأمین کرده است، اما برخی بر این باورند که ترکیه نه تنها چنین کاری نکرده بلکه امروز تنها به‌دنبال برقراری صلح در منطقه است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG