لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۰۲:۳۶
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۱:۱۰ ۲۴.۷.۱۴۰۲

اسرائیل از کشته شدن یک فرمانده اطلاعاتی حماس خبر داد

ارتش اسرائیل از کشته شدن فرمانده مرکز اطلاعات حماس در حملات هوایی این کشور در منطقه خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه، خبر داد.

یک سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد که یک حمله هوایی منجر به کشته شدن این فرمانده ارشد حماس در صبح روز دوشنبه شد.

او نام این فرمانده را اعلام نکرد و جزئیات بیشتری از هدف قرار گرفتن او ارائه نداد.

با این‌حال، رسانه‌های اسرائیلی ویدئویی از لحظه حمله هوایی ارتش این کشور به فرمانده مرکز اطلاعات حماس، همچنین بمباران تونل‌های مورد استفاده توسط اعضای این گروه را منتشر کردند.

اسرائیل طی روزهای گذشته از هدف قرار دادن چند مقام ارشد حماس خبر داده است.

۲۰:۵۱ ۲۴.۷.۱۴۰۲

حمله زمینی احتمالی به نوار غزه چه دستاوردها و پیامدهایی برای اسرائیل دارد؟

بلافاصله بعد از حمله حماس به اسرائیل، مقام‌های این کشور آن را بدترین حمله نامیدند و گفتند حماس را از روی زمین محو می‌کنند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت: «ما با تمام قوا می‌جنگیم. در همه جبهه‌ها حمله را آغاز کردیم. هر عضو حماس یک مرده است. حماس داعش است و همان‌طور که جهان داعش را محو کرد، حماس هم نابود و محو می‌شود.»

حالا حدود ۱۰ روز پس از آغاز درگیری‌ها، ارتش اسرائیل با گسیل کردن تانک‌ها، سربازان و حدود ۳۰۰ هزار نفر از نیروهای ذخیره خود به نظر می‌رسد برای حمله‌ای بزرگ به حماس در نوار غزه آماده می‌شود.

۲۰:۴۹ ۲۴.۷.۱۴۰۲

هاآرتص: آمریکا تجهیزات نظامی گسترده‌ای در نزدیکی اسرائیل مستقر کرده است

یک روزنامه اسرائیلی روز دوشنبه نوشت تصاویر ماهواره‌ای حاکی از استقرار گسترده تجهیزات نظامی آمریکا در نزدیکی اسرائیل و اردن است.

روزنامه «هاآرتص» با استناد به تصاویر ماهواره‌ای و مراکز ردیابی پروازها، از استقرار تسلیحات پیشرفته، پدافند هوایی، ده‎ها جنگنده، بمب‌افکن، سکوهای جمع‌آوری اطلاعات، تجهیزات جنگ الکترونیک و ناوهای سنگین در منطقه خبر داد.

این گزارش می‌افزاید آمریکا با استقرار این حجم از تجهیزات نظامی، تلاش می‌کند ایران و حزب‌الله لبنان را از باز کردن جبهه دوم در شمال اسرائیل باز دارد.

آمریکا پیشتر از اعزام ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس جرالد فورد با پنج هزار نیرو و ۸۰ هواپیمای جنگی، همراه با رزمناوها و ناوشکن‌ها، برای پاسخگویی به هرگونه تهدیدی از جمله جلوگیری از رسیدن سلاح‌های اضافی به حماس خبر داده بود.

موشک‌های این ناو عظیم و پنج شناور جنگی همراه با آن، قادر به هدف قرار دادن ایران از آب‌های نزدیک به اسرائیل هستند. برخی از جنگنده‌های ردیاب سوار بر عرشه این ناو نیز حتی قادر به هدف قرار دادن زیردریایی‌ها هستند.

آمریکا ناو دوایت آیزنهاور را نیز به نزدیکی آب‌های اسرائیل اعزام کرده است و انتظار می‌رود که اواخر ماه جاری میلادی به این منطقه برسد.

۲۰:۰۹ ۲۴.۷.۱۴۰۲

رئیس شین‌بت مسئولیت شکست در جلوگیری از حملات مرگبار حماس را پذیرفت

رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) روز دوشنبه مسئولیت شکست در جلوگیری از حملات مرگبار حماس به شهرهای اسرائیلی را پذیرفت.

رونِن بار در بیانیه‌ای گفت: «به‌رغم یکسری اقداماتی که انجام دادیم، متاسفانه ما روز شنبه نتوانستیم هشدارهای لازم را بدهیم تا این حمله دفع شود».

او گفت: «به عنوان کسی که این سازمان را رهبری می‌کند، مسئولیت این شکست با من است. فرصت برای تحقیقات وجود دارد. اما اکنون ما باید بجنگیم».

حملات روز ۱۵ مهر شبه‌نظامیان حماس به نقاط مخنلف اسرائیل در نزدیکی نوار غزه بیش از ۱۳۰۰ کشته از طرف اسرائیلی برجا گذاشت و دولت بنیامین نتانیاهو با موجی از انتقادات به‌دلیل ناکامی در پیش‌بینی تهاجم این گروه روبرو شد.

شماری از احزاب مختلف دولت خواستار کناره‌گیری نخست‌وزیر شده‌اند اما به نظر می‌رسد تا پایان جنگ اسرائیل با حماس، دولت فعلی به کار خود ادامه دهد.

۱۹:۴۶ ۲۴.۷.۱۴۰۲

ابراهیم رئیسی: حمایت از فلسطین اولویت ماست، اما «مقاومت» مستقل عمل می‌کند

رئیس‌جمهور اسلامی ایران در تماس تلفنی با همتای روس خود مدعی شد که گروه‌های فلسطینی در حمله به اسرائیل مستقل عمل می‌کنند.

ابراهیم رئیسی روز دوشنبه به ولادیمیر پوتین گفت: «بارها اعلام کرده‌ایم که حمایت از فلسطین اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، اما گروه‌های مقاومت خودشان در تشخیص و اتخاذ تصمیم مستقل هستند».

او در ادامه تصریح کرد هر اقدامی از سوی نیروهای فلسطینی در برابر اسرائیل باید مورد تأیید «همگان» باشد، چون «دفاع مشروع» از خود است.

اظهارات رئیس‌جمهور اسلامی ایران در حالی است که کشته شدن صدها غیرنظامی اسرائیلی در جریان تهاجم غافلگیرانه روز شنبه نیروهای حماس به اسرائیل و گروگان‌گیری ده‌ها شهروند اسرائیلی، از جمله کودکان، زنان و افراد مسن، با محکومیت گسترده بین‌المللی مواجه شده است.

ابراهیم رئیسی همچنین از احتمال گسترش جبهه‌های جدید جنگ علیه اسرائیل خبر داد.

ولادیمیر پوتین نیز در این گفتگوی تلفنی، به‌رغم کشته شدن ده‌ها هزار شهروند اوکراینی در طول ۶۰۰ روز تهاجم روسیه به این کشور، بر «غیرقابل قبول بودن خشونت علیه غیرنظامیان» تاکید کرده است.

او گفته است: «تحلیل روسیه از دلایل وقوع بحران فعلی در غزه با ایران یکسان است».

رئیس‌جمهور روسیه بر لزوم توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در غزه تاکید کرده است.

به گزارش کرملین، آقای پوتین در گفتگوی تلفنی روز دوشنبه با رهبران مصر، سوریه و تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز گفته است نگرانی جدی در مورد احتمال تبدیل درگیری به یک جنگ منطقه‌ای وجود دارد.

۱۹:۲۸ ۲۴.۷.۱۴۰۲

وزیر دفاع اسرائیل: جنگ با حماس طولانی خواهد بود، اما ما برنده می‌شویم

وزیر دفاع اسرائیل در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده که به این کشور سفر کرده است، گفت کارزار اسرائیل علیه شبه‌نظامیان حماس طولانی و پرهزینه خواهد بود اما ما برنده می‌شویم.

یوآو گالانت در دیدار با آنتونی بلینکن در ساختمان وزارت دفاع اسرائیل گفت: «آقای وزیر خارجه، اجازه دهید به شما بگویم که این جنگی طولانی و پرهزینه خواهد بود، اما ما برنده آن می‌شویم- برای اسرائیل، برای یهودیان و برای ارزش‌هایی که دو کشور به آن باور دارند».

این دومین سفر وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل از زمان آغاز جنگ بین حماس و این کشور در روز ۱۵ مهر است.

ایالات متحده گفته که از «حق مشروع» اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کند و وعده حمایت کامل تسلیحاتی را به این کشور داده است.

در حملات حماس به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی، دست‌کم ۳۰ آمریکایی کشته و شماری نیز مفقود شده‌اند که احتمالا از سوی شبه‌نظامیان حماس ربوده و به نوار غزه برده شده‌اند.

۱۸:۴۶ ۲۴.۷.۱۴۰۲

شاخه نظامی حماس مدعی «موشک‌باران» اورشلیم و تل‌آویو شد

شاخه نظامی گروه فلسطینی حماس روز دوشنبه مدعی «موشک‌باران» اورشلیم و تل‌آویو شد.

گردان‌های عزالدین القسام در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله در پاسخ به «هدف قرار دادن غیرنظامیان» توسط اسرائیل صورت گرفته است.

رسانه‌های اسرائیل حمله موشکی حماس به تل‌آویو را تایید کرده و تایمز اسرائیل گزارش داده است که یکی از موشک‌های پرتاب شده رهگیری و منهدم شده است.

هنوز مشخص نیست چند موشک به سوی اورشلیم و تل‌آویو شلیک شده، اما در حمله موشکی پیشین حماس، تنها یکی از موشک‌ها به اورشلیم اصابت کرد اما تلفات جانی نداشت.

۱۸:۳۹ ۲۴.۷.۱۴۰۲

ریشی سوناک: دست‌کم شش شهروند بریتانیایی در حملات حماس کشته شده‌اند

نخست‌وزیر بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد شش تبعه این کشور در جریان حملات روز ۱۵ مهر گروه حماس به خاک اسرائیل کشته شده‌اند.

ریشی سوناک این حمله را «برنامه» خواند و گفت: «ما باید آن را به این نام بخوانیم. آن یک برنامه بود».

او اظهار داشت: «ماهیت وحشتناک این حملات بدان معناست که تشخیص هویت بسیاری از کشته‌شدگان دشوار است، اما با قلبی آکنده از درد باید به اطلاع مجلس (عوام) برسانم که دستکم شش شهروند بریتانیایی کشته شده‌اند و ۱۰ نفر نیز مفقود هستند که این نگرانی وجود دارد در میان کشته‌شده‌ها باشند».

در جریان حملات حماس به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی ده‌ها خارجی یا با تابعیت دوگانه جان خود را از دست دادند. مقامات آمریکایی نیز از کشته شدن حدود ۳۰ شهروند این کشور خبر داده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که ده‌ها تن دیگر از اتباع خارجی توسط شبه‌نظامیان حماس ربوده و به نوار غزه برده شده‌اند.

۱۸:۲۶ ۲۴.۷.۱۴۰۲

بیش از ۱۰۰۰ نفر در غزه زیر آوار ناشی از بمباران‌های اسرائیل هستند

امدادرسانان در نوار غزه می‌گویند که بیش از ۱۰۰۰ نفر زیر آوار ناشی از بمباران‌های اسرائیل قرار دارند.

یکی از مقام‌های حماس هم روز دوشنبه این آمار را تایید کرد.

امدادرسانان در نوار غزه می‌گویند به‌دلیل کمبود امکانات، عملیات خارج کردن افراد از زیر آوارها به کندی پیش می‌رود.

۱۸:۱۴ ۲۴.۷.۱۴۰۲

صدها شهروند دوتابعیتی ساکن غزه منتظر باز شدن گذرگاه رفح هستند

صدها شهروند دوتابعیتی ساکن نوار غزه منتظر باز شدن گذرگاه رفح در مرز با مصر برای فرار از محاصره این باریکه هستند.

خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه گزارش داد که گذرگاه رفح، تنها مرزی که اسرائیل آن را تحت محاصره و کنترل قرار نداده، کماکان مسدود است.

احمد القصاص، شهروند آلمانی-فلسطینی، به این خبرگزاری گفته که ما سه روز است در مرز منتظر هستیم و برخی دیگر نیز گفته‌اند یک هفته است که در انتظار باز شدن مرز رفح برای ورود به مصر هستند.

پیشتر رسانه‌های فلسطینی گزارش داده بودند که این مرز از دوشنبه هفته گذشته بسته شده است.

بسته ماندن گذرگاه رفح در حالی است که مصر روز دوشنبه با اسرائیل و آمریکا توافق کرد که مرز خود را برای اتباع خارجی و دوتابعیتی باز کند.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه از محل گذرگاه رفح گزارش داده که صدها شهروند دوتابعیتی، از جمله کودکان، پشت درهای این گذرگاه منتظر هستند.

از زمان حملات حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، ارتش اسرائیل نوار غزه را تحت محاصره قرار داده و دسترسی ساکنان آن به آب، برق و سوخت متوقف شده است.

انتقال آب به جنوب نوار غزه در روز یکشنبه از سر گرفته شد، اما بمباران مداوم این منطقه توسط نیروی هوایی اسرائیل و فرار یک میلیون ساکن غزه، وضعیت را دشوار کرده است.

ساکنان غزه پیشتر به صورت عادی اجازه گذر از گذرگاه رفح به مصر را داشتند، اما از دوشنبه هفته گذشته و بالا گرفتن درگیری‌ها، این مرز مسدود شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG