لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۰۹:۱۸
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۴:۳۴ ۴.۸.۱۴۰۲

درخواست ژاپن از اسرائیل برای توقف موقت جنگ در غزه

ژاپن از اسرائیل خواست که با توقف موقت جنگ اجازه ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه را بدهد.

بر اساس اعلام وزارت خارجه ژاپن، این درخواست در دیدار شامگاه چهارشنبه وزیر خارجه ژاپن با سفیر اسرائیل در توکیو بیان شده است.

۰۳:۵۳ ۴.۸.۱۴۰۲

وزیر خارجه ایران وارد نیویورک شد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، شامگاه چهارشنبه برای «رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» وارد نیویورک شد.

خبرگزاری ایرنا، می‌گوید، حسین امیرعبداللهیان در فرودگاه جان اف کندی نیویورک از سوی امیرسعید ایروانی سفیر و دیپلمات‌های ارشد ایران در سازمان ملل، مورد استقبال قرار گرفت.

در حالی وزیر خارجه ایران به نیویورک سفر کرده است که جنگ بین اسرائیل و حماس وارد سومین هفته خود شده است و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هدف حمله نیروهای شبه نظامی قرار گرفته‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز رو چهارشنبه به ایران هشدار داد در صورتی که حملات علیه نیروهای آمریکایی توسط شبه نظامیان مورد حمایت ایران ادامه یابد، ایالات متحده به این اقدامات پاسخ خواهد داد.

۰۳:۴۸ ۴.۸.۱۴۰۲

بایدن حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی به فلسطینی‌های کرانه باختری را محکوم کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه گفت که هیچ راه بازگشتی به «وضع موجود» پیش از حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل وجود ندارد.

آقای بایدن که در نشستی خبری به همراه نخست وزیر استرالیا در کاخ سفید حضور یافته بود، اظهار داشت: «وقتی این بحران به پایان برسد، باید چشم‌اندازی درباره آینده وجود داشته باشد. و نظر ما اجرای راه‌حل دو کشوری است.»

رئیس جمهوری ایالات متحده سپس تاکید کرد که معتقد است اسرائیل این حق و «مسئولیت» را دارد که به حملات حماس واکنش نشان دهد.

وی افزود: «خشم، ناراحتی و رنجشی که مردم اسرائیل» پس از این حمله احساس می‌کنند، «کاملا قابل درک است».

آقای بایدن اما در عین حال حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی به فلسطینی‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد و گفت که این اقدامات باید «همین الان متوقف شود».

۰۲:۵۸ ۴.۸.۱۴۰۲

گروه شبه‌نظامی عراقی مسئولیت حمله به پایگاه آمریکا در سوریه را بر عهده گرفت

یک گروه شبه‌نظامی مورد حمایت در عراق مسئولیت حمله روز چهارشنبه به پایگاه نیروهای آمریکایی در شرق سوریه را بر عهده گرفت.

گروه «مقاومت اسلامی» که مجموعه‌ای از چندین گروه شبه‌نظامی تحت حمایت ایران است، در اعلامیه‌ای گفت که پایگاه خراب الجیر در استان حسکه، واقع در شمال شرق سوریه، را هدف حمله راکتی خود قرار داده است. این سازمان بدون اشاره به تلفات احتمالی گفت که راکت‌ها به هدف اصابت کرد.

مقامات آمریکا هنوز درباره این حمله اظهار نظری نکرده‌اند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، دوشنبه این هفته در مکالمه‌ای تلفنی با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، از او خواسته بود که افراد پشت این حملات را تحت تعقیب قرار دهد و به تعهدات عراق برای حفظ امنیت این پایگاه‌ها عمل کند.

۰۱:۵۱ ۴.۸.۱۴۰۲

اسرائیل می‌گوید به تلافی حمله موشکی لبنان، این کشور را هدف قرار داده است

ارتش اسرائیل شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که به تلافی شلیک موشک زمین به هوا از لبنان، این کشور را هدف حمله هوایی خود قرار داده است.

وزارت دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «صفوف دفاع هوایی وزارت دفاع اسرائیل یک موشک زمین به هوا را که از لبنان به سوی یک پهپاد اسرائیلی شلیک شده بود، رهگیری کردند.»

این بیانیه می‌افزاید: «هواپیمای وزارت دفاع اسرائیل در واکنش، مبدا این حمله را هدف قرار داد.»

اسرائیل از آغاز جنگ کنونی خود با حماس تقریبا به طور روزانه با نیروهای حزب الله و متحدان فلسطینی آن در جنوب لبنان درگیری نظامی داشته است.

ارتش اسرائیل همچنین بامداد چهارشنبه مواضع ارتش سوریه را به تلافی آن‌چه حمله به اسرائیل خوانده است، هدف گرفت. به گفته رسانه‌های دولتی سوریه، هشت سرباز سوری در این حمله کشته شدند.

۰۱:۳۵ ۴.۸.۱۴۰۲

قطعنامه پیشنهادی روسیه برای آتش بس در غزه رای نیاورد

قطعنامه پیشنهادی روسیه برای آتش‌بس فوری در جنگ اسرائیل و حماس چهارشنبه شب در شورای امنیت سازمان ملل متحد آرا لازم را به دست نیاورد.

روسیه، چین، امارات و گابن کشورهایی بودند که به این قطعنامه پیشنهادی مسکو رای مثبت دادند و ۹ کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.آمریکا و بریتانیا به این قطعنامه رای منفی دادند.

این درحالی بود که در همین روز پیشتر روسیه و چین قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت درباره جنگ اسرائیل و حماس را وتو کردند.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تأکید داشت و از ایران می‌خواست فرستادن جنگ‌افزار برای «شبه نظامیان و گروه‌های تروریستی» را متوقف کند.

۰۱:۰۹ ۴.۸.۱۴۰۲

درخواست حدود ۴۰۰ فعال سیاسی و اجتماعی ایران برای آتش‌بس فوری در غزه

حدود ۴۰۰ فعال سیاسی، اجتماعی و نویسنده ایرانی با انتشار بیانیه‌ای در روز چهارشنبه خواستار آتش‌بس بی‌درنگ در غزه شده و آن را «مهم‌ترین نیاز جهان در این لحظات» دانسته‌اند.

این بیانیه کوتاه که ترجمه انگلیسی آن نیز به دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد ارسال شده به امضای اشخاصی چون لطف‌الله میثمی، احسان شریعتی، رضا علیجانی، پروین فهیمی، عبدالله مومنی، حسن یوسفی اشکوری، حسن نایب هاشم و ملیحه محمدی رسیده است.

امضاکنندگان این بیانیه گفته‌اند: «برقراری بی‌درنگ آتش‌بس در غزه را مهم‌ترین نیاز جهان در این لحظات می‌دانیم و از شورای امنیت سازمان ملل متحد و همهٔ دولت‌ها می‌خواهیم با تمام توان خود در این راه بکوشند.»

ژیلا بنی‌یعقوب، بهمن احمدی امویی، فرخ نگهدار، ملیحه محمدی، زهره تنکابنی، مینو مرتاضی لنگرودی، احمد فرهادی، دنا بابااحمدی، فرید مرجایی، هوشیار انصاری‌فر، رضیه انصاری، شهرام اقبال‌زاده، مهین فهیمی، ناهید توسلی، لی‌لی فرهادپور، سراج‌الدین میردامادی، سپیده جدیری، آتفه چهارمحالیان، علی ثباتی، راحله طارانی، رضا فانی یزدی و بهروز گرانپایه از دیگر امضاکنندگان بیانیه هستند.

۰۱:۰۰ ۴.۸.۱۴۰۲

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه به رهبر جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که اگر ایران یا گروه‌های نیابتی آن به نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه حمله کنند، واشینگتن واکنش نشان خواهد داد.

آقای بایدن که در نشستی خبری به همراه نخست وزیر استرالیا در کاخ سفید حضور یافته بود، گفت: «هشدار من به آیت‌الله این است که اگر همچنان به اقدامات خود علیه آن نیروها ادامه دهند، ما پاسخ خواهیم داد. و او باید آماده باشد.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که از آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه شبه‌نظامی حماس تاکنون نیروهای آمریکایی و پایگاه‌های نظامی آنها در خاورمیانه هدف چندین حمله قرار گرفته‌اند.

گزارش زیر را بخوانید:

۲۳:۵۷ ۳.۸.۱۴۰۲

روسیه و چین، قطعنامه آمریکا درباره جنگ اسرائیل و حماس را وتو کردند

روسیه و چین روز چهارشنبه قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت درباره جنگ اسرائیل و حماس را وتو کردند.

۱۰ کشور از ۱۵ عضو شورای امنیت٬ به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت دادند. امارات متحده عربی عضو غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای منفی داد.

کشورهای برزیل و موزامبیک نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تأکید کرده بود و از ایران می‌خواست فرستادن جنگ‌افزار برای «شبه نظامیان و گروه‌های تروریستی» را متوقف کند. قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار برقراری آتش‌بس در جنگ اسرائیل و غزه نشده بود.

برزیل چهارشنبه ۲۶ مهرماه قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد که توسط آمریکا «وتو» شد. برزیل در این قطعنامه خواستار ایجاد یک وقفه درعملیات نظامی اسرائیل و حماس برای ارسال کمک‌های ضروری و بشردوستانه به بیش از دو میلیون نفر در غزه شده بود.

از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ کشور به قطعنامه پیشنهادی برزیل رای مثبت دادند. اما آمریکا به آن رای مخالف داد و روسیه و بریتانیا نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

این در حالی بود که روسیه هم پیش از آن٬ قطعنامه‌ای برای توقف جنگ اسرائیل و غزه ارائه کرد که وتو شد.

۲۱:۳۲ ۳.۸.۱۴۰۲

مکرون: مداخله گسترده زمینی اسرائیل در غزه اشتباه است

رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسد، اما به باور او اشتباه است اگر اسرائیل دست به «مداخله گسترده زمینی» در غزه بزند.

امانوئل مکرون که در مصر به سر می‌برد روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «فرانسه حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسد. در مورد مداخله زمینی، اگر گروه‌های تروریستی به طور کامل هدف قرار گیرند، این انتخابی است که دارد، اما اگر این یک عملیات گسترده باشد که جان غیرنظامیان را به خطر بیاندازد، در آن صورت فکر می‌کنم اسرائیل در اشتباه است».

بیشتر

XS
SM
MD
LG