لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۲۲:۵۶
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۰:۲۴ ۱۷.۸.۱۴۰۲

بر اساس تصاویر منتشر شده،‌ سه‌شنبه شب چندین راکت از رفح در جنوب نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده است. گروهی از فلسطینیان هم با تشویق از این حملات راکتی حمایت کردند.

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید ارتش این کشور شهر غزه در شمال این باریکه را محاصره کرده و در حال انجام عملیات در داخل آن است.

۰۰:۱۹ ۱۷.۸.۱۴۰۲

آمریکا با «اشغال دوباره» نوار غزه توسط اسرائیل مخالفت کرد

آمریکا روز سه‌شنبه در واکنش به اظهارنظر نخست‌وزیر اسرائیل که گفت ارتش این کشور برای مدت نامحدود امنیت نوار غزه را به دست خواهد گرفت، اعلام کرد که با اشغال دوباره این منطقه بعد از پایان جنگ توسط اسرائیل مخالف است.

جان کربی،‌ سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، به خبرنگاران گفت آمریکا و اسرائیل «دوست» هستند، اما لازم نیست درباره همه مسائل با یکدیگر موافق باشند.

او همچنین در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان تأکید کرد: «رئیس‌جمهور هنوز معتقد است که اشغال دوباره غزه توسط نیروهای اسرائیلی خوب نیست. برای اسرائیل خوب نیست. برای مردم اسرائیل خوب نیست.»

آقای کربی گفت آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در سفر اخیر خود به خاورمیانه درباره این‌که غزه بعد از این جنگ چگونه خواهد بود، با مقام‌های کشورهای منطقه گفت‌وگو کرده است.

این مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: وضعیت نوار غزه به هرچیزی تبدیل شود، شباهتی به قبل از روز حمله حماس به اسرائیل نخواهد داشت و این گروه شبه‌نظامی کنترل غزه را بار دیگر به دست نمی‌گیرد.

۲۲:۵۳ ۱۶.۸.۱۴۰۲

عُذرا ضیا، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور حقوق بشر، دمکراسی و امنیت شهروندی، در گفت‌وگو با الهه روانشاد از رادیو فردا می‌گوید: آمریکا به جای آتش‌بس به‌دنبال یک توقف‌ انسان‌دوستانه در جنگ است تا کمک‌های بشردوستانه به غزه برسند.

۲۲:۵۰ ۱۶.۸.۱۴۰۲

نتانیاهو: شهر غزه محاصره شده و ما در حال عملیات در داخل آن هستیم

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید ارتش این کشور شهر غزه در شمال این باریکه را محاصره کرده و در حال انجام عملیات در داخل آن است.

بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه در یک اظهارنظر تلویزیونی گفت تا زمانی که گروه حماس گروگان‌های اسرائیلی را آزاد نکند از آتش‌بس و ارسال سوخت به غزه خبری نخواهد بود.

او بار دیگر از شهروندان فلسطینی خواست تا برای در امان ماندن از حملات ارتش اسرائیل به جنوب نوار غزه بروند.
نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد که ما «متوقف نخواهیم شد».

جنگ میان اسرائیل و حماس پس از حمله شبه‌نظامیان این گروه به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی وارد دومین ماه خود شده و به گزارش منابع اسرائیل، دستکم ۱۴۰۰ شهروند این کشور- عمدتا غیرنظامی- جان خود را در این حمله از دست دادند و ۲۴۰ نفر نیز به گروگان حماس در آمده‌اند.

در طرف فلسطینی هم آمار اداره بهداشت غزه که تحت کنترل گروه حماس، می‌گوید که بیش از ۱۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و صدها هزار نفر نیز آواره شده‌اند.

۲۲:۳۳ ۱۶.۸.۱۴۰۲

سرعت گرفتن خروج شهروندان خارجی از غزه؛ آمارها متفاوت است

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت که این وزارتخانه تا کنون به خروج ۴۰۰ تن از شهروندان این کشور و افراد دارای اقامت دائم آمریکا و سایر اشخاص «مجاز» از نوار غزه کمک کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا،‌ هفته گذشته گفته بود حدود ۴۰۰ آمریکایی و اعضای خانواده آن‌ها که در مجموع هزار تن می‌شوند، در نوار غزه گرفتار شده‌اند.

همچنین یک مقام مصری مسئول در گذرگاه رفح به خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان گفت که روز سه‌شنبه ۶۳۷ شهروند خارجی از این گذرگاه عبور کرده‌اند و از غزه وارد خاک مصر شده‌اند.

سی‌ان‌ان می‌گوید این بیشترین آمار خروجی اتباع خارجی طی یک روز از زمان بازگشایی گذرگاه رفح در هفته گذشته است.
از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز آمار بیشتری از خارجی‌های خارج شده از غزه در روز سه‌شنبه منتشر کرده که شامل۱۰۰ مصری، ۲۶۲ شهروند اردنی و ۳۲۰ شهروند سایر کشورها می‌شود.

همچنین ۱۵ مجروح فلسطینی نیز در این روز برای درمان به مصر منتقل شده‌اند که شمار این افراد را از ابتدای بازگشایی گذرگاه رفح به ۱۱۶ تن می‌رساند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از وزارت بهداشت مصر گزارش داد که روز سه‌شنبه ۱۲ کودک مبتلا به سرطان اجازه یافتند نوار غزه را برای درمان ترک کنند و وارد مصر شوند.

وزیر توسعه بین‌المللی کانادا نیز خبر داده که سه‌شنبه اولین گروه از شهروندان این کشور توانستند از نوار غزه خارج و وارد مصر شوند.

۲۰:۲۸ ۱۶.۸.۱۴۰۲

آماده‌باش نظامیان بریتانیایی مستقر در خاورمیانه برای خروج احتمالی از منطقه

رئیس ستاد ارتش بریتانیا می‌گوید نظامیان این کشور در خاورمیانه در صورت گسترش درگیری میان اسرائیل و حماس به کل منطقه، خود را برای «عملیات تخلیه بدون درگیری نظامی» آماده می‌کنند.

ژنرال پاتریک سندرز در کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا در عین حال گفت «گمان نمی‌کند پای نیروهای ارتش این کشور به درگیری یا جنگ در منطقه خاورمیانه باز شود» و اطمینان داد که آن‌ها می‌کوشند از این اتفاق جلوگیری کنند.

او با اشاره به حضور دیرپای نیروهای ویژه بریتانیا در لبنان یادآوری کرد که آن‌ها رابطه نزدیکی با ارتش این کشور دارند و در نتیجه در مورد نظام تصمیم‌گیری این کشور «بینش و نفوذ» دارند.

به گفته رئیس ستاد ارتش بریتانیا، این نیروها می‌توانند تنش در مرز لبنان و اسرائیل را که باعث نگرانی مقام‌های اسرائیلی شده است، از «قسمت شمالی مرز» رصد کنند.

۱۸:۴۱ ۱۶.۸.۱۴۰۲

یک عضو حزب‌الله لبنان: در برابر هر حمله اسرائیل به غیرنظامی‌ها «دو بار حمله» می‌کنیم

یک نماینده عضو حزب‌الله در مجلس لبنان روز سه‌شنبه گفت این گروه شبه‌نظامی در برابر هر حمله اسرائیل به غیرنظامیان لبنانی، «دو بار حمله» می‌کند.

علی فیاض به‌دنبال حمله ارتش اسرائیل به جنوب لبنان که باعث کشته شدن سه کودک و مادربزرگ‌شان شد، در مراسم خاک‌سپاری آن‌ها این تهدید را اعلام کرد.

او بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت که حزب‌الله «هنوز همه قدرت خود را نشان نداده است.»

مقام‌های لبنانی اعلام کردند حمله اسرائیل در روز یکشنبه به خودروی یک خانواده باعث مرگ چهار تن ازجمله سه کودک ۱۰ تا ۱۴ ساله شد.

ارتش اسرائیل گفت نیروهایش خودرویی را که «مشکوک به انتقال تروریست‌ها» بود هدف قرار دادند و درباره گزارش‌ها مبنی بر حضور غیرنظامیان در آن تحقیق خواهد کرد.

خشونت‌های جاری در جنوب لبنان بعد از حمله حماس به اسرائیل، مرگبارترین درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله بعد از جنگ میان طرفین در سال ۲۰۰۶ بوده است و تا به حال به کشته شدن ۶۰ تن از جنگجویان حزب‌الله و ۱۰ غیرنظامی لبنانی شده است.

در طرف مقابل، دست‌کم هفت سرباز اسرائیلی و یک غیرنظامی کشته شده‌اند.

۱۸:۳۹ ۱۶.۸.۱۴۰۲

تجارت میان اسرائیل و ترکیه «بیش از ۵۰ درصد» کاهش یافته است

وزیر تجارت ترکیه روز سه‌شنبه اعلام کرد از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس در روز ۱۵ مهر، تبادل تجاری میان دو کشور بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

عمر بولات که برای یک سفر رسمی به کویت رفته است، گفت: «متوجه شدیم از ۱۵ مهر، تجارت دوجانبه (میان ترکیه و اسرائیل) در مقایسه با سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افت کرده است.»

ترکیه روز شنبه سفیر خود در اسرائیل را برای «مشورت» فراخواند و در همان روز رئیس‌جمهور ترکیه گفت که به‌دلیل اقدامات اسرائیل در غزه، تماس خود را با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل قطع می‌کند.

رسانه‌های ترکیه به نقل از رجب طیب اردوغان نوشتند: «نتانیاهو دیگر کسی نیست که بتوانیم با او صحبت کنیم.»

۱۶:۱۱ ۱۶.۸.۱۴۰۲

آمار تازه وزارت بهداشت فلسطینی: شمار کشته‌شدگان در نوار غزه به ۱۰۳۲۸ نفر رسید

وزارت بهداشت فلسطینی که تحت نظر گروه حماس قرار دارد، روز سه‌شنبه اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان ساکن نوار غزه، یک ماه پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل به ۱۰ هزار و ۳۲۸ نفر رسید.

هزاران تن از کشته‌شدگان را کودکان تشکیل می‌دهند. بر اساس تازه‌ترین آمار رسمی، تاکنون ۴ هزار و ۲۳۷ کودک در جریان حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید غزه در حال تبدیل‌شدن به «گورستان کودکان» شده است.

۱۵:۴۹ ۱۶.۸.۱۴۰۲

«تقویت» واحد پول اسرائیل مقابل یورو و دلار

با وجود جنگی که در اسرائیل از یک ماه گذشته در جریان است، گزارش رسانه‌های اقتصادی این کشور در روز سی‌ودوم از جنگ حاکی است که ارزش «شکل»، واحد پول اسرائیل افزایش یافته و در برابر ارزهای خارجی، مانند دلار آمریکا و یورو تقویت شده است.

براساس این گزارش‌ها، هر دلار آمریکا روز ۱۶ آبان در برابر ۳.۸۶ «شکل» و هر یورو معادل ۴.۱۳ «شکل» معامله شد.

دلار آمریکا دو هفته پس از جنگ در برابر ۴.۰۸ «شکل» معامله شده بود.

بانک مرکزی اسرائیل برای نخستین بار در تاریخ این کشور، از آغاز جنگ گفته بود که تا ۳۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را روانه بازار خواهد کرد. از این مبلغ، روز ۱۶ آبان، ۸.۲ میلیارد دلار وارد بازار شد.

به نوشته روزنامه یدیعوت آحرونوت، کاهش ارزش «شکل» در اواسط جنگ به دلیل نبرد نظامی این کشور با حماس نبود بلکه از دلایل جهانی و تقویت دلار در بازارهای بین‌المللی ناشی می‌شد.

بتسال‌ال اسموت‌ریچ، وزیر دارایی اسرائیل، مدعی شده که شرایط اقتصادی این کشور «خوب» است و از سرمایه‌گذاران جهانی خواسته از فرصت جاری برای گسترش سرمایه‌گذاری خود در این کشور «استفاده کنند»، زیرا به ادعای او، اقتصاد اسرائیل در پایان جنگ، «شکوفاتر از گذشته خواهد شد».

بیشتر

XS
SM
MD
LG