لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۱۷:۱۰
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۱:۲۸ ۲۴.۸.۱۴۰۲

درگیری پلیس نیویورک و معترضان به اقدامات اسرائیل

در درگیری بین پلیس نیویورک و معترضان حامی فلسطین دراین شهر در شامگاه سه‌شنبه، شش تن بازداشت شدند.

صدها تن از حامیان فلسطین با محاصره کشتی‌های عبوری در مسیر به «استاتن آیلند» به مدت یک ساعت مانع از حرکت آن شدند.

شرکت‌کنندگان در این اقدام دست خود را که به رنگ قرمز آغشته کرده بودند، بر روی شیشه‌ جلوی اتوبوس‌های حاضر در محل زدند تا به شکل نمادین، کشته شدن فلسطینیان غزه در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس را به تصویر بکشند.

بر اساس گزارش‌ها، پس از بازداشت یک نوجوان ۱۵ ساله، سایر شرکت‌کنندگان در این اقدام، با پلیس درگیرشدند که این تقابل، به درگیری بیشتر لفظی و فیزیکی منجر شد.

اقدامات اعتراضی حامیان فلسطین در نیویورک در حالی جریان داشت که روز سه‌شنبه صدها هزار تن از آمریکایی‌های یهودی و دیگر حامیان اسرائیل در شهر واشینگتن، پایتخت آمریکا، در حمایت از اسرائیل در جنگ در برابر گروه حماس، راه‌پیمایی کردند.

تجمع حامیان اسرائیل در واشینگتن
تجمع حامیان اسرائیل در واشینگتن

۱۱:۲۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

واکنش نتانیاهو به انتقاد ترودو از اقدامات اسرائیل در غزه

انتقاد نخست‌وزیر کانادا از عملیات اسرائیل در غزه،‌ با واکنش سریع همتای اسرائیلی‌اش روبرو شد.

در پی سخنان سه‌شنبه شب جاستین ترودو که گفته بود «کشتار زنان، کودکان و نوزادان در غزه باید متوقف شود»، نخست‌وزیر اسرائیل گفت:‌ «این حماس است که عامدانه به غیرنظامیان آسیب می‌رساند نه اسرائیل».

بنیامین نتانیاهو افزود «حماس در بدترین جنایاتی که علیه یهودیان از زمان هولوکاست تا کنون انجام شده، سر مردم اسرائیل را برید، (مردم و خانه‌ها را) سوزاند و قتل عام کرد».

آقای نتانیاهو تأکید کرد که نیروهای متمدن جهانی باید از اسرائیل حمایت کرده و «وحشی‌گری» حماس را شکست دهند.

نخست‌وزیر اسرائیل از آغاز یورش گروه افراطی حماس به این کشور، بارها خطاب به جامعه جهانی گفته که «پیروزی اسرائیل و شکست دادن حماس، پیروزی تمدن بر وحشی‌گری نیز هست»، زیرا در غیر این ‌صورت، به گفته وی، گروه‌های افراطی مانند حماس ابتدا به سراغ اروپا و سپس سراغ آمریکا و کشورهای متمدن نیز خواهند رفت.

جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا
جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا

۱۰:۳۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

مروری بر تحولات ساعات اخیر

ارتش اسرائیل از ساعت ۲ صبح چهارشنبه به وقت محلی، نیمه‌شب به وقت گرینیچ، عملیاتی را در بیمارستان الشفاء غزه آغاز کرد. پس از روزها محاصره کامل بیمارستان، تانک‌ها و سربازان اسرائیلی وارد محوطه بیمارستان شده‌اند. ارتش اسرائیل این اقدام خود را عملیاتی‌ «دقیق و هدفمند» برای بیرون‌کشیدن اعضای حماس از مخفیگاه‌هایشان توصیف کرده است.

اندکی پیش از آغاز عملیات ارتش اسرائیل در بیمارستان الشفاء کاخ سفید اعلام کرد که بر اساس اطلاعاتی که بدست آورده، می‌تواند ادعای اسرائیل درباره فعال‌بودن اعضای حماس در زیر این بیمارستان را تأیید کند؛ اقدامی که از سوی بسیاری از جمله فلسطینیان، «چراغ سبز آمریکا به اسرائیل» برای ورود به بیمارستان تعبیر شد.

نهادهای پزشکی غزه و سازمان‌های بین‌المللی خیریه و وابسته به سازمان ملل متحد می‌گویند علاوه بر بیماران و کادر درمان، هزاران آواره در این بیمارستان پناه گرفته‌اند.

نهادهای خیریه و نیروهای امدادی شرایط بیمارستان را «وخیم» توصیف کرده و از احتمال اتمام کامل سوخت در ساعات پیش رو ابراز نگرانی کرده اند.

بدنبال قطع برق بیمارستان بدلیل نبود سوخت، رسیدگی به بیماران و از جمله ۳۶ نوزاد نارس بسیار مشکل شده است. مسئولان ناچار شده‌اند این نوزادان را بدلیل قطع برق از انکوباتور خارج کنند. پیشتر اعلام شده بود که تعدادی از این نوزادان جان خود را از دست داده اند.

روز سه‌شنبه اعلام شده بود که کادر بیمارستان ناچار شده اند بین ۱۷۹ تا ۲۰۰ جسد را در گوری جمعی داخل محوطه بیمارستان دفن کنند.

کاخ سفید با وجود آن‌که ادعای اسرائیل درباره وجود یک مرکز عملیاتی حماس در زیر بیمارستان را تأیید کرده، می‌گوید نمی‌خواهد «شاهد درگیری مسلحانه در محلی باشد که افراد بی‌گناه بدنبال دارو و درمان هستند».

ارتش اسرائیل با تأیید ادامه عملیات و حضور تانک‌ها و نیروهایش در بیمارستان، ادعا کرده که بسته‌های دارویی، غذای نوزاد و چندین انکوباتور را به بیمارستان رسانده است.

وزارت بهداشت تشکیلات فلسطینی عملیات اسرائیل در بیمارستان الشفاء غزه را «جنایت علیه بشریت، کادر درمان و بیماران» توصیف کرد.

۱۰:۱۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

تأیید ادامه عملیات اسرائیل در بیمارستان الشفاء

اسرائیل می‌گوید عملیات «دقیق و هدفمندش» در بیمارستان الشفاء ادامه دارد.

ارتش در بیانیه‌ای گفته که تانک‌های اسرائیلی، تعدادی انکوباتور، غذای بچه و تجهیزات پزشکی را به بیمارستان منتقل کرده‌اند و تیم‌های پزشکی و سربازان مسلط به زبان عربی هم با حضور در محل در تلاشند که این اقلام به‌دست کسانی که به آنها نیاز دارند برسد.

بسته‌های اقلام پزشکی و دارویی
بسته‌های اقلام پزشکی و دارویی

۱۰:۰۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل بیمارستان الشفاء را «قلب تپنده احتمالی» حماس خواند

یک سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید بیمارستان الشفاء غزه، ممکن است در عمل «قلب تپنده حماس» باشد.

پیتر لرنر در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان با تأکید بر این‌که ارتش بدنبال پیدا‌کردن اعضای حماس در هرجایی که مخفی شده باشند است، ادعا کرده که بیمارستان الشفاء «یک مقر اصلی عملیاتی و چه بسا قلب تپنده» است.

اسرائیل و به تازگی آمریکا ادعا می‌کنند که گروه افراطی حماس در زیر این بیمارستان فعال است؛ ادعایی که حماس رد می‌کند.

۰۹:۲۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

تشکیلات فلسطینی حمله به بیمارستان ‌الشفاء را «جنایت علیه بشریت» خواند

وزیر بهداشت تشکیلات فلسطینی اسرائیل را به‌دلیل انجام عملیات نظامی در داخل بیمارستان الشفاء، به ارتکاب «جنایتی دیگر علیه بشریت، کادر درمان و بیماران» متهم کرد.

می ال‌کیلا در بیانیه‌ای که خبرگزاری رسمی فلسطین، وفا، منتشر کرده نوشت: «ما نیروهای اشغالگر را مسئول جان کادر درمان، بیماران و آوارگان پناه‌گرفته در بیمارستان الشفاء میدانیم».

بیمارستان الشفاء بزرگترین مرکز پزشکی و درمانی غزه است. اسرائیل و به تازگی آمریکا ادعا می‌کنند که گروه افراطی حماس در زیر این بیمارستان فعال است؛ ادعایی که از سوی حماس رد می‌شود.

آمریکا و اتحادیه اروپا، گروه افراطی حماس را که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، یک سازمان تروریستی می‌دانند.

گسترش عملیات ارتش اسرائیل به داخل بیمارستان الشفاء
گسترش عملیات ارتش اسرائیل به داخل بیمارستان الشفاء

۰۹:۰۵ ۲۴.۸.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل خواستار تسلیم شدن اعضای حماس حاضر در بیمارستان الشفاء شد

ساعاتی پس از آغاز عملیات مستقیم نیروهای اسرائیل در بیمارستان الشفاء غزه و ورود سربازان و خودروهای زرهی به بخش‌هایی از این مرکز درمانی، ارتش اسرائیل با انتشار مطلبی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، از «تروریست‌های حماس که در بیمارستان حضور دارند» خواست تسلیم شوند.

در بخشی از این مطلب همچنین تأکید شده که ارتش «بارها به شکل علنی هشدار داده بوده که استفاده نظامی حماس از بیمارستان الشفاء باعث به‌خطر افتادن جایگاه محفوظ آن تحت قوانین بین‌المللی و به عنوان یک مرکز درمانی شده است».

ارتش اسرائیل همزمان ادعا کرده که شرایط و امکانات گسترده‌ای را برای تخلیه غیرنظامیان از بیمارستان مهیا کرده است.

۰۶:۳۲ ۲۴.۸.۱۴۰۲

سی‌ان‌ان: با آغاز عملیات اسرائیل در بیمارستان شفا، صدها نفر با «شرایط فاجعه‌بار» مواجهند

با آغاز عملیات ارتش اسرائیل در داخل بیمارستان شفا در غزه، شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد که صدها نفر در این بیمارستان «با شرایطی فاجعه‌بار» مواجه شده‌اند.

این رسانه بر اساس آخرین گزارش‌ها نوشت که هنوز صدها نفر از کارکنان بیمارستان و بیماران در داخل بیمارستان شفا هستند به همراه چندین هزار نفر دیگر که از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به آنجا پناه برده‌اند.

پزشکان روز دوشنبه گزارش داده بودند که با از کار افتادن انکوباتورها به دلیل قطع برق، کارکنان بیمارستان در تلاشی ناامیدانه برای نجات نوزادان نارس، آنها را در فویل پیچیده و کنار آب داغ قرار داده‌اند.

یکی از خبرنگاران شبکه العربیه که در داخل بیمارستان است به سی‌ان‌ان گفت، مردم به دلیل جنگ شدیدی که جریان دارد، می‌ترسند فرار کنند.

توجهات جهانی با انتشار گزارش‌ها درباره مرگ ده‌ها تن از بیماران به خاطر آن‌چه مدیر بیمارستان آن را شرایط «فاجعه‌بار» نامیده است، معطوف به بیمارستان شفا در غزه شده است.

دکتر منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، روز دوشنبه گفت که کارکنان بیمارستان شفا دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه بیمارستان را رد کرده‌اند چرا که می‌ترسند با خروج خود باعث شوند حدود هفتصد بیماری که آنجا مانده‌اند بمیرند.

وی به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت: «مشکل پزشکان نیست، بلکه بیماران است. اگر بیماران جا بمانند، خواهند مرد و اگر هم به جای دیگری منتقل شوند باز در طول مسیر خواهند مرد. مشکل این است. ما داریم درباره حدود هفتصد نفر حرف می‌زنیم.»

یکی از پزشکان حاضر در بیمارستان شفا به سی‌ان‌ان گفت که سی دقیقه قبل از شروع عملیات اسرائیل در بامداد چهارشنبه به آنها اخطار داده شد.

۰۶:۰۳ ۲۴.۸.۱۴۰۲

گفت‌وگوی بایدن و نتانیاهو درباره آزادی گروگان‌ها

کاخ سفید شامگاه سه‌شنبه از گفت‌وگوی تلفنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در خصوص تحولات جنگ در غزه خبر داده است.

در بیانیه کاخ سفید تصریح شده است که جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در خصوص تلاش‌ها برای آزادی در حدود ۲۴۰ گروگان‌، از جمله آزادی کودکان و شهروندان آمریکایی مذاکره و رایزنی کردند.

آقای بایدن در همین روز پیشتر در پاسخ به پرسشی درباره گروگان‌ها گفت که او معتقد است که آزادی گروگان‌ها از دست حماس اتفاق خواهد افتاد.

رئیس جمهور آمریکا که در کاخ سفید صحبت می‌کرد، افزود: «صبر کنید، به آن‌جا می‌رسیم».

او افزود هر روز با طرف‌های درگیر در مذاکرات بر سر احتمال آزادی گروگان‌ها در تماس است ولی بنا ندارد که جزئیات را فاش کند.

۰۵:۵۰ ۲۴.۸.۱۴۰۲

اسرائیل می‌گوید در حال انجام «عملیاتی دقیق و هدفمند» در بیمارستان شفا غزه است

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهای آن وارد بیمارستان شفا در غزه شده‌اند، مکانی که طی روزهای اخیر گزارش‌های بسیاری پیرامون درگیری‌ها در اطراف آن، به دام افتادن بیماران و اتمام تجهیزات پزشکی آن منتشر شده است.

بیمارستان شفا در ادامه حملات زمینی اسرائیل به نوار غزه در محاصره کامل نیروهای اسرائیلی درآمده بود. ارتش اسرائیل ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان حماس در این بیمارستان پنهان شده‌اند، اما با وجود صدها بیمار در آن تاکنون از ورود به بیمارستان خودداری کرده بود.

بامداد چهارشنبه، ارتش اسرائیل گفت که نیروهایش در حال انجام «عملیات دقیق و هدفمندی علیه حماس در یک منطقه مشخص» بیمارستان شفا هستند. بیانیه ارتش اسرائیل اطلاعات بیشتری به دست نمی‌دهد و تنها می‌گوید که اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا به غیرنظامیان آسیب نرسد.

این بیانیه عنوان می‌کند که اسرائیل «به مقامات مربوطه در غزه یک بار دیگر هشدار داده بود که تمام اقدامات نظامی خود در بیمارستان را باید ظرف دوازده ساعت متوقف کنند، اما متاسفانه به این امر ترتیب اثر داده نشد».

حماس اما ادعای اسرائیل مبنی بر استفاده از بیمارستان برای پوشش را رد کرده است. این گروه که آمریکا و کشورهای غربی آن را تروریستی می‌دانند در بیانیه‌ای گفته که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، مسئول اقدامات نظامی اسرائیل در بیمارستان شفا است.

بیانیه حماس می‌گوید: «ما [اسرائیل] اشغال‌گر و بایدن را مسئول کامل حمله به مجتمع پزشکی شفا می‌دانیم.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG