لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۴ تهران ۰۵:۰۴
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۴:۲۳ ۴.۹.۱۴۰۲

حمله پهپادی به یک کشتی اسرائیلی در اقیانوس هند

یک «منبع امنیتی آمریکایی» به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت یک فروند «کشتی اسرائیلی» بامداد روز جمعه سوم آذر در اقیانوس هند ظاهراً توسط یک پهپاد ایرانی از مدل شاهد ۱۳۶ مورد حمله قرار گرفت.

به گفته این مقام آمریکایی، کشتی در بخش بین‌المللی آب‌های اقیانوس هند هدف حمله واقع شد.

این منبع افزود «پهپاد منفجر شد و به کشتی آسیب رساند اما به خدمه آسیبی وارد نشده است».

خبرگزاری آسوشیتدپرس کشتی را متعلق به شرکت یک بازرگان اسرائیلی به نام عیدان عوفر معرفی کرد. این شناور ظاهراً با پرچم مالت در حرکت بود.

مقام آمریکایی که نخواسته نامش برده شود، به این خبرگزاری گفت که ناوهای آمریکا در منطقه «به نظارت دقیق اوضاع ادامه می‌دهند». او از ذکر دلایلی که ایران را عامل پشت پرده این تعرض دریایی می‌داند، خودداری کرد.

۱۳:۵۵ ۴.۹.۱۴۰۲

شاخه نظامی حماس دو فلسطینی را به اتهام جاسوسی «اعدام» کرد

در ساعاتی که در شماری از شهر و شهرک‌های فلسطینی‌نشین در کرانه باختری شامگاه جمعه سوم آذر و در نخستین ساعات بامداد شنبه چهارم آذر، جشن آزادی ۳۹ تن از زندانیان رها شده از زندان اسرائیل برقرار بود، جوخه‌های اعدام «محور مقاومت» (حماس) دو مرد فلسطینی را در شهر طولکرم در ملأعام «اعدام کردند».

جوخه‌های مسلح وابسته به «یگان‌های عزالدین قسام»، شاخه نظامی حماس که در بخش شمالی کرانه باختری فعال هستند، دو مرد فلسطینی را با بستن به دکل آهنی برق در خیابان این شهر، «به گلوله بستند».

شبکه کان و شبکه آی ۲۴ اسرائیل و روزنامه هاآرتص وقوع این رویداد را گزارش کردند.

رسانه‌های مصر و اردن پیشتر خبر داده بودند، دو فلسطینی که حماس آن‌ها را «اعدام» کرد، حمزه احمد حمزه مبارک ۳۱ ساله ساکن طولکرم و عزام جمال حافظ جوابره ۲۹ ساله ساکن شهر جنین بودند.

جسد اعدام‌شدگان که با خشونت و ضرب و شتم به محل آورده شدند و به سر آن‌ها کیسه سیاه کشیده شده بود، تا ساعت‌ها در محل «برای عبرت دیگران» باقی بود. برخی از شاهدان اعدام خیابانی از این لحظات فیلم می‌گرفتند و صدای هلهله و شادی در محل به گوش می‌رسید. افراد مسلح بعداً جسدها را نیز در زباله‌دانی انداختند.

رادیوفردا برای جلوگیری از جریحه‌دار شدن افکار عمومی از انتشار تصاویر و فیلم‌های این رویداد خودداری می‌کند.

جوخه اعدام با عنوان جنگجویان «مقاومت» مدعی شد که «جاسوسی» این دو تن «ثابت شده» و آن‌ها باعث «شهادت» عزالدین عوض و مهاراج شهاده، دو فرمانده ارشد «یگان‌های عزالدین قسام» در کرانه باختری شده بودند.

حکومت خودگردان فلسطینی که مسئولیت کرانه باختری را در دست دارد، هنوز نسبت به این اعدام خیابانی واکنش نشان نداده است.

حماس در باریکه غزه سابقه اعدام خیابانی شمار زیادی از مخالفان خود را با عنوان «جاسوس» داشته است.

۱۳:۱۱ ۴.۹.۱۴۰۲

استقبال گسترده از فلسطینی‌های آزادشده در کرانه باختری

با وجود تدابیر پلیس و نیروهای امنیتی اسرائیل برای جلوگیری از برگزاری جشنِ فلسطینیان کرانه باختری در استقبال از زندانیان آزاد‌شده از زندان اسرائیل، خیابان‌های شماری از شهر و شهرک‌های کرانه باختری جمعه شب و بامداد شنبه شاهد حضور صدها تن از فلسطینیان بود.

در مبادله نخست، ۳۹ نفره از زندانیان فلسطینی توسط اسرائیل در ازای آزادی ۱۳ گروگان اسرائیلی آزاد شدند.

استقبال‌کنندگان با دیدن زندانیان آزادشده که با مینی‌بوس و با همراهی نیروهای صلیب سرخ وارد شهرهای محل زندگی‌شان شدند، الله‌اکبر گفتند و شعار و سرود سردادند.

گزارشگران خبرگزاری آسوشیتدپرس از شادی خانواده‌های زندانیان آزادشده در پیوند دوباره با فرزندان خود گزارش داده‌اند.

تصویری از یکی از زنان فلسطینی آزادشده در روز اول وقفه چهار روزه
تصویری از یکی از زنان فلسطینی آزادشده در روز اول وقفه چهار روزه

آزادشدگان روز جمعه، ۲۴ زن و همچنین ۱۵ مرد جوان بودند. این مردان هنگام ارتکاب «جرایم ضد امنیت اسرائیل» عمدتاً زیر ۱۸ سال داشتند.

جمال برهمه یکی از این آزادشدگان گفت کلمه‌ای برای بیان شادی خود نمی‌یابد. او تنها خدا را شکر گفت.

پلیس اسرائیل از برافراشتن پرچم فلسطین یا پرچم حماس در ورودی شهرها جلوگیری کرده و تدابیری اندیشیده بود تا آزادشدگان در نزدیکی خانه خود رها شوند.

با این حال، برخی از زنان و مردان آزادشده شال سبزرنگ حماس را به دور گردن داشتند و برخی دیگر پرچم فلسطینی را به دست گرفته بودند.

پلیس و نیروهای امنیتی اسرائیل در ساعات یادشده اطراف این شهرها حضور پررنگ داشتند. اما درگیری و تنش خاصی ایجاد نشد.

۱۲:۵۲ ۴.۹.۱۴۰۲

اسرائیل: در روز دوم وقفه، ۱۴ اسرائیلی و ۴۲ فلسطینی مبادله می‌شوند

مقامات اسرائیل روز شنبه، چهارم آذر، اعلام کردند که در دومین روز از وقفه چهار روزه در جنگ با حماس، ۴۲ زندانی فلسطینی را آزاد خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، بر اساس توافق اسرائیل و حماس، این گروه افراطی نیز ۱۴ اسرائیلی ربوده‌شده به غزه را آزاد خواهد کرد.

خبرهای اولیه شامل جزئیات بیشتری درباره ربوده‌شدگان و زندانیان نیست، به جز اینکه فلسطینی‌هایی که قرار است آزاد شوند، ترکیبی از زندانیان مرد و زن هستند.

اسرائیل توافق کرده که به ازای هر یک اسرائیل ربوده‌شده به غزه، سه زندانی فلسطینی را آزاد کند.

روز اول وقفه موقت نیز ۱۳ گروگان اسرائیلی و ۳۹ زندانی فلسطینی مبادله شدند. ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی نیز جرو آزادشدگان بودند.

اسرائیل غیر از فهرست ۱۵۰ نفره‌ نخست از زندانیان فلسطینی که آن‌ها را برای تعویض با ۵۰ شهروند خود آماده کرده، فهرست ۱۵۰ نفره دیگری از زندانیان فلسطینی را نیز اعلام کرده تا اگر حماس بخواهد به آزادی اسرائیلی‌های ربوده شده، فراتر از ۵۰ نفر نخست، ادامه دهد، اسرائیل هم شمار دیگری از زندانیان فلسطینی را بر اساس همان معامله یک اسرائیلی در برابر سه فلسطینی، رها کند.

۱۲:۰۲ ۴.۹.۱۴۰۲

پدر دو کودک آزادشده اسرائیلی: تا آزادی همه ربوده‌شدگان، شادی نمی‌کنم

یونی آشر، یک مرد اسرائیلی که همسر و دو دختر خردسالش در میان گروه نخست از آزادشدگان از دست گروه افراطی حماس در روز جمعه سوم آذر بودند، دقایقی پیش از آن‌که بتواند عزیزان خود را در آغوش بکشد، با حضور در میان خانواده‌های ربوده‌شدگان در میدانی در تل‌آویو گفت: کودکان ما، پدران ما، مادران ما و خواهران و برادران مان هنوز گروگان هستند. کسانی هستند که قلب‌شان از این گرفتاری عمیقاً شکسته شده و باید اطمینان یابیم که همه ربوده‌شدگان آزاد خواهند شد.

آقای آشر به مخاطبین گفت «اشک ریختن از روی احساسات در این ساعات مجاز است اما من در آزادی همسر و دو دخترم، شادی نمی‌کنم تا آخرین عزیزان دیگرم و تمامی ربوده شدگان به خانه بازگردند».

دورون آشر، همسر آقای یونی و دو دخترش: آویو و راز، ۲ و ۴ ساله، جمعه شب آزاد شدند اما هنوز ۱۰ تن دیگر از بستگان او در دست حماس باقی مانده‌اند.

خبرنگار رادیوفردا در اسرائیل ۸ روز پس از یورش گروه حماس به مردم در جنوب اسرائیل که به اعلان جنگ اسرائیل علیه آن گروه منجر شد، از کوشش‌های یونی آشر برای آگاهی‌رسانی در مورد عزیزانش و مصاحبه‌های متعدد او با ده‌ها رسانه جهانی گزارش داده بود.

۱۰:۴۵ ۴.۹.۱۴۰۲

شبانه‌روز نخست وقفه بشردوستانه در داخل اسرائیل چگونه گذشت؟

به گزارش خبرنگار رادیوفردا در اسرائیل، شهروندان اسرائیلی‌ با استفاده از هوای نسبتاً گرم و آفتابی روز جمعه و به‌دور از نگرانی از احتمال تکرار حملات راکتی، در آرامش به ساحل دریای مدیترانه رفتند.

هنرمندان اسرائیلی در بیمارستان‌ها حضور یافتند تا برای سربازان اسرائیلی زخمی شده در جنگ که بستری هستند، ترانه بخوانند.

شهروندان اورشلیم در رستوران‌های دوباره بازشده مرکز اورشلیم کافه نوشیدند و در بازار بزرگ «مخنه یهودا» در مرکز شهر برای شام «شب شبات» خرید کردند.

برخی از صدها هزار اسرائیلی آواره شده روز جمعه فرصت یافتند به شهرک‌های جنوب و شمال اسرائیل بازگشته و به خانه خود سری بزنند.

صدها هزار اسرائیلی نیز در این روز در برابر تلویزیون‌ها میخکوب شدند تا برنامه‌های طولانی مربوط به آزادی گروه نخست از ربوده‌شدگان به غزه را تماشا کنند.

هزاران تن از مردم اسرائیل اما برای حمایت از خانواده‌های بقیه ربوده شدگان که عزیزانشان هنوز آزاد نشده‌اند، اقدامات حمایتی انجام دادند.

گروه کثیری از مردم اسرائیل برای ادامه حمایت از کشاورزان کشورشان که کار آن‌ها در هفت هفته جنگ دچار اختلال شده و با کمبود کارگر خارجی روبه‌رو شده‌اند، روز جمعه به مزارع، عمدتاً در شمال و جنوب اسرائیل رفتند و کاهو، آوکادو، گوجه فرنگی و خیار چیدند.

هزاران اسرائیلی نیز از ساعات عصر جمعه به بعد با دردست داشتن پرچم اسرائیل در جاده نزدیک به پایگاه نظامی «حاتسریم» در جنوب اسرائیل منتظر ایستادند تا از کاروان حامل آزادشدگان اسرائیلی با تکان دادن پرچم و فریادهای شادی استقبال کنند.

۱۰:۴۳ ۴.۹.۱۴۰۲

شبانه‌روز نخست در وقفه بشردوستانه در مرزهای اسرائیل و داخل غزه چگونه گذشت؟

از ساعت هفت بامداد به وقت محلی در روز جمعه سوم آذر تا ۲۴ ساعت پس از آن در بامداد روز شنبه چهارم آذر پس از آن، تا لحظه نوشتن این خبر، پس از هفت هفته جنگ، هیچ راکتی از غزه به سوی اسرائیل شلیک نشد.

مرز شمالی اسرائیل با جنوب لبنان در روز جمعه در آرامش کامل بود و صدای توپ و خمپاره در دو سوی مرز خاموش شده بود اما با این حال، ارتش اسرائیل بامداد شنبه از رهگیری یک موشک زمین‌ به زمین و سپس انهدام یک پهپاد بر فراز مرز خبر داد.

برخی از فلسطینیان در این ۲۴ ساعت با وجود هشدارهای اکید ارتش اسرائیل تلاش کردند به نقاطی برگردند که محل زندگی آن‌ها تا پیش از شروع جنگ بود اما آن‌ها با ویرانه‌هایی که شباهتی به عواقب زلزله‌های شدید داشت، روبه‌رو شدند.

ارتش اسرائیل برای جلوگیری از بازگشت مردم به شمال غزه تیراندازی کرد که در یک نقطه مرکزی غزه به مرگ دو تن و زخمی شدن ۱۱ نفر دیگر منجر شد.

روز جمعه ده‌ها کامیون حامل کمک‌های انسانی، نفتکش‌های حامل سوخت و چهار نفتکش حامل گاز مایع برای آشپزی وارد غزه شدند.

روند ورود کامیون‌های حامل انواع اقلام برای ساکنین غزه از روز شنبه از طریق گذرگاه مرزی الرفح ازسرگرفته و گزارش‌های میدانی
از این گذرگاه حاکی است که کاروانی از کامیون‌ها کماکان برای ورود به غزه در پشت گذرگاه در خاک مصر، صف کشیده‌اند.

هزاران فلسطینی روز جمعه از فرصت نخستین روز از وقفه در عملیات جنگی ارتش اسرائیل، برای دفن
آخرین کشته‌های خود استفاده کرده و مردان جوان در نبود آب داغ، تلاش کردند سرو صورت خود را در زیر ویرانه‌های گسترده در غزه به دست آرایشگرهای خیابانی بسپرند.

ترددها در جنوب غزه در کمبود سوخت عمدتا کماکان با گاری بسته به الاغ انجام می‌شود. به گفته یک زن فلسطینی درغزه «زندگی‌مان انگار به ۲۰۰ سال قبل بازگشته است».

۱۰:۱۵ ۴.۹.۱۴۰۲

۲۴ ساعت نخست وقفه موقت در جنگ حماس و اسرائیل در آرامش نسبی گذشت

از ساعت هفت بامداد به وقت محلی اسرائیل و غزه (ساعت هشت و نیم بامداد به وقت ایران) در روز شنبه چهارم آذر، وقفه بشردوستانه در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس وارد دومین روز خود شده است.

۲۴ ساعت نخست در وقفه‌ای که طرفین در یک سند امضا شده با میانجی‌گری قطر به آن تعهد داده‌اند، در آرامش نسبی سپری شده است.

با وجود آرامش در داخل اسرائیل و در باریکه غزه، سکوت در مرز شمالی اسرائیل با جنوب لبنان در بامداد شنبه در دو حادثه شکسته شد؛ یک حمله موشکی که ناکام ماند و پرواز یک پهپاد بر فراز مرز، که نیروهای اسرائیلی آن را نیز رهگیری و خنثی کرده و هر دو حادثه را به حزب‌الله لبنان نسبت دادند.

اسرائیل و حماس از طریق قطر و با آگاهی مصر و آمریکا، فهرست افرادی را که قرار است روز شنبه تبادل شوند، رد و بدل کرده‌اند.

به گفته رسانه‌های اسرائیل، این کشور شامگاه جمعه فهرستی از ۱۳ تن دیگر از ربوده‌شدگان خود را که در دست حماس در غزه هستند، دریافت کرده اما نهادهای اسرائیل خواهان «بهبود» این فهرست شدند تا چند خانواده که اعضای آن در میان ربوده شدگان هستند، در این روز آزادی خود را باز یابند.

اسرائیل پس از آزاد کردن ۳۹ تن از زندانیان فلسطینی در روز جمعه که به خانه‌های خود در شرق اورشلیم و شهرهای مختلف کرانه باختری برگردانده شدند، برای آزادی سه تن زندانی در برابر هر اسرائیلی ربوده شده، ابراز آمادگی کرده و فهرست کلی افراد زندانی آماده آزاد کردن را از هفته قبل منتشر کرده است.

نظم و ترتیبات تبادل افراد در روز شنبه همانند روند تبادل در روز پیش از آن خواهد بود، مگر آن‌که رویدادهای غیرمنتظره‌ای رخ دهد.

۰۹:۱۵ ۴.۹.۱۴۰۲

وزارت خارجه تایلند: تعداد تایلندی‌های آزادشده، ۱۰ نفر است

وزارت خارجه تایلند صبح شنبه، چهارم آذر اعلام کرد از ۱۰ شهروند تایلندی که در مرحله اول تبادل گروگان‌ها و زندانیان فلسطینی آزاد شدند، چهار نفر به طور رسمی در فهرست ربوده‌شدگان قرار نداشتند.

بر اساس توافق اسرائیل و گروه افراطی حماس، روز جمعه در ازای وقفه موقت چهار روزه در جنگ، ۱۳ شهروند اسرائیلی، ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی آزاد شدند.


تایلندی‌ها بزرگترین گروه خارجی هایی بودند که در جریان حمله غافلگیرانه هفتم اکتبر حماس به جنوب اسرائیل، به غزه ربوده شدند.

تایلندی‌هایی که در اسرائیل کار می‌کنند عمدتاً به‌عنوان کارگران نیمه ماهر برای مزرعه‌داری استخدام می‌شوند، با دستمزدی بسیار بالاتر از حقوقی که می‌توانند در خانه به دست آورند.

روز جمعه اعلام شده بود که شمار تایلندی‌های آزادشده، ۱۲ نفر است.

وزارت خارجه تایلند اعلام کرده این ۱۰ تایلندی آزادشده شامل ۹ مرد و یک زن بوده و دست‌کم برای انجام معاینات پزشکی، ۴۸ ساعت در اسرائیل می‌مانند و بعد به سوی کشورشان پرواز می‌کنند.

تصویری از نخستین گروه از تایلندی‌های آزاده‌شده
تصویری از نخستین گروه از تایلندی‌های آزاده‌شده

۰۸:۱۵ ۴.۹.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل از حمله به زیر ساخت‌های گروه حزب‌الله در لبنان خبر داد

ارتش اسرائیل بامداد شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد یک موشک زمین به هوا را که از لبنان به سمت یک پهپاد این کشور شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کرده است.

ارتش اسرائیل همچنین می‌گوید، در پاسخ به این اقدام، زیر ساخت‌های گروه حزب‌الله را در لبنان هدف قرار داده است.

طبق این گزارش، موشک شلیک شده از لبنان وارد حریم اسرائیل نشد و به پهپاد اسرائیلی نیز آسیبی وارد نشد و «به مأموریت خود ادامه داد.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG