لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ تهران ۲۲:۲۵
گرامیداشت یاد کسانی که در حمله روز ۱۵ مهر گروه افراطی حماس به اسرائیل کشته شدند
گرامیداشت یاد کسانی که در حمله روز ۱۵ مهر گروه افراطی حماس به اسرائیل کشته شدند

زنده حماس گروه دیگری از گروگان‌ها را «تحویل صلیب سرخ داد»؛ گزارش‌ها از فشار آمریکا بر اسرائیل درباره شرایط ازسرگیری عملیات نظامی

به‌روز شده
۲۲:۰۲

حماس گروه دیگری از گروگان‌ها را تحویل صلیب سرخ داد

یک مقام فلسطینی آشنا به مذاکرات آتش‌بس شامگاه سه‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که گروه حماس شمار دیگری از گروگان‌های اسرائیل را تحویل صلیب سرخ بین‌المللی داده است.

ارتش اسرائیل هم اعلام کرده که بر اساس اطلاعات دریافتی از صلیب سرخ، ۱۲ تن از گروگان‌ها شامل ۱۰ اسرائیلی و دو تبعه خارجی در حال انتقال به خاک اسرائیل هستند.

خبرگزاری فرانسه هم به نقل از خبرنگار خود گزارش داده که مردان نقاب‌پوش و مسلح حماس، این گروگان‌ها را که همگی زن هستند در گذرگاه رفح در نزدیکی مرز مصر تحویل صلیب سرخ داده‌اند.

این گزارش‌ها در حالی است که ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر که کشورش میانجی مبادله گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی است، گفته که ۱۰ گروگان متعلق به اسرائیل شامل یک کودک و ۹ زن از غزه آزاد شدند.

او افزوده که در میان این افراد، یک استرالیایی، دو آرژانتینی و یک فیلیپینی به چشم می‌خورند.

به گفته باشگاه زندانیان فلسطینی، قرار است در ازای آزادی این گروگان‌ها ۳۰ زندانی فلسطینی شامل ۱۵ زن و ۱۵ مرد آزاد شوند.

گروه حماس در حمله روز ۱۵ مهر خود به اسرائیل حدود ۲۴۰ نفر را در خاک اسرائیل به گروگان گرفت و به غزه منتقل کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تا کنون ۷۴ تن از این گروگان‌ها شامل ۵۰ زن و کودک آزاد شده‌اند.

اسرائیل در مقابل، ۱۵۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرده و اجازه ورود تدارکات و سوخت بیشتر به نوار غزه را صادر کرده است.

۲۰:۲۵

گزارش‌ها از فشار آمریکا بر اسرائیل درباره شرایط ازسرگیری عملیات نظامی در غزه

دولت جو بایدن به اسرائیل گفته است در صورت ازسرگیری عملیات زمینی برای نابودی گروه افراطی حماس، باید از «آوارگی زیاد» غیرنظامیان فلسطینی خودداری شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، خبر داد دولت آمریکا به اسرائیل تأکید کرده است نیروهای نظامی‌اش در عملیات جدید احتمالی خود در جنوب نوار غزه باید «دقت» بیشتری نسبت به آنچه در شمال این باریکه انجام دادند، به کار گیرند تا مثل هفته‌های اخیر باعث تلفات گسترده غیرنظامیان و آوارگی آن‌ها نشود.

در حالی که فشارهای داخلی و بین‌المللی درباره شمار کشته‌شدگان فلسطینی افزایش یافته است،‌ کاخ سفید فشار خود بر اسرائیل را بیشتر کرده تا در عملیات احتمالی بعد از پایان وقفه فعلی،‌ «با دقت همه جوانب را درنظر بگیرد».

یک مقام آمریکایی گفته است که اسرائیلی‌ها نگرانی‌های واشینگتن را «پذیرا» شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل، ‌پیش از این گفته بود ارتش این کشور بعد از پایان وقفه‌های بشردوستانه در جنگ با حماس،‌ عملیات نظامی در نوار غزه را از سر خواهد گرفت.

جو بایدن،‌ رئیس‌جمهور آمریکا،‌ تمایل خود برای تمدید وقفه را اعلام کرده بود. این وقفه که ابتدا چهار روز اعلام شده بود، برای دو روز دیگر تمدید شد تا امکان آزادی گروگان‌های دیگری فراهم شود و کمک‌های بیشتری به غیرنظامیان ساکن غزه برسد.

در همین حال قطر می‌گوید در تلاش است که وقفه‌های بشردوستانه جاری را برای مدت بیشتری تمدید کند.

۲۰:۱۰

بنیامین نتانیاهو: اسرائیل تا کنون ۷۴ گروگان را آزاد کرده است

نخست‌وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه گفت که این کشور «تاکنون ۷۴ گروگان، شامل ۵۰ زن و کودک، را آزاد کرده است و خود را متعهد می‌داند تا همه گروگان‌هایش را آزاد کند».

به گزارش روزنامه هاآرتص، بنیامین نتانیاهو در ادامه تصریح کرد اسرائیل باید به اهداف خود در این جنگ دست یابد که شامل «آزادی همه ربوده‌شدگان، نابودی سازمان تروریستی حماس بر روی زمین و زیرزمین، و البته این‌که غزه به وضعیتی که بود بازنگردد و دیگر تهدیدی برای کشور نباشد».

گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد روز ۱۵ مهر با حمله به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی دستکم ۱۲۰۰ شهروند این کشور را به قتل رساند و حدود ۲۴۰ نفر دیگر را به گروگان گرفت و به نوار غزه منتقل کرد.

با آماری که نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده است، در حال حاضر ۱۶۶ نفر دیگر در اختیار حماس و سایر گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی است؛ هرچند که دیگر گروه‌ها هنوز حاضر به آزادی گروگان‌های خود نشده‌اند.

توافق اسرائیل و حماس برای وقفه‌های بشردوستانه پنجمین روز خود را می‌گذراند و قرار است که شامگاه سه‌شنبه شمار دیگری از گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی با هم مبادله شوند.

۱۹:۴۷

سازمان جهانی بهداشت: بیماری در غزه ممکن است بیش از بمباران‌ها کشته بدهد

یک سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه گفت اگر سیستم درمانی نوار غزه بازسازی نشود، ساکنان این باریکه ممکن است از بیماری بیشتر کشته شوند تا بمباران‌های اسرائیل.

مارگارت هریس با هشدار نسبت به افزایش بیماری‌های واگیردار و اسهال در میان کودکان، گفت: «اگر نتوانیم سیستم درمانی را به حالت عادی خود برگردانیم، در نهایت شاهد آن خواهیم بود که مردم بیشتر از بیماری خواهند مرد تا آنچه را که در بمباران‌ها شاهد بودیم».

او تاکید کرد میزان ابتلا به بیماری‌های واگیردار و اسهال در میان کودکان پنج ساله و به بالا در اوایل ماه نوامبر بیش از ۱۰۰ برابر میزان عادی افزایش یافته است.

این سخنگو تصریح کرد: «همه مردم نیازمند رسیدگی درمانی جدی هستند زیرا از گرسنگی، عدم دسترسی به آب سالم و فشردگی جمعیتی رنج می‌برند».

به‌دنبال حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهرماه، نوار غزه برای حدود ۵۰ روز زیر بمباران‌های شدید و حمله زمینی ارتش اسرائیل بود که به گفته مقامات وزارت بهداشت حماس، منجر به کشته شدن بیش از ۱۵ هزار نفر شده است.

این حملات از روز سوم آذر و به‌دنبال توافق طرفین برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی و همچنین ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به نوار غزه متوقف شده است.

اسرائیل تهدید کرده است که در پایان وقفه‌های بشردوستانه، حملات خود را برای نابودی زیرساخت‌های حماس و توان نظامی آن از سر خواهد گرفت.

۱۸:۲۱

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: درباره فاجعه حمله حماس فعلا نباید کسی را مقصر دانست ‌

رئیس ستاد ارتش اسرائیل می‌گوید ارتش و دایره اطلاعات نظامی اسرائیل در جلوگیری از فاجعه حمله روز ۱۵ حماس به این کشور ناکام بودند «اما در حال حاضر اشتباه خواهد بود که فرماندهان ارتش انگشت اتهام را به سوی این یا آن نشانه بروند».

هرتسی هالوی روز سه‌شنبه گفت تحقیقات گسترده‌ای در آینده پیرامون آنچه که رخ داده است صورت خواهد گرفت و ارتش «به هر یک از زیرمجموعه‌های خود گوش فرا خواهد داد و از آنچه که فکر می‌کنند و می‌گویند یاد خواهد گرفت».

به گفته او، ارتش اسرائیل، بویژه نیروهای اطلاعاتی و فرماندهی جنوب، در مقطع فعلی لازم است که روی نبرد تمرکز کنند.

به گزارش روزنامه هاآرتص، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل افزود: کار اطلاعات ارتش در زمان جنگ «عالی بوده است» و تلاش‌های آن‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات در خصوص گروگان‌ها «هم اکنون منجر به کسب موفقیت شده است».

۱۸:۱۱

گزارشی از «اشتباهات مرگبار» نظامیان اسرائیلی در غزه

کارملا مناشه، گزارشگر نظامی شبکه کان اسرائیل، سه‌شنبه ۷ آذرماه فاش کرد به سندی در ارتش اسرائیل دست یافته که نشان می‌دهد در جریان عملیات ارتش در باریکه غزه، اشتباهات «مرگباری» رخ داده است.

بر اساس مفاد این سند، از جمله در یک مورد ۵ نظامی در یک روز بر اثر آتش خودی کشته شدند.

به گفته این خبرنگار نظامی باسابقه‌، این سند از سوی بازرسی ارتش برای فرماندهان نوشته شده است. ارتش اسرائیل هم این امر را تأیید کرده است.

به گزارش شبکه کان، ارتش اسرائیل رهنمودهای جدیدی به نظامیان داده که در صورت ازسرگیری جنگ در غزه، از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود.

در جریان عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه ۷۴ سرباز و افسر کادر و ذخیره کشته شده اند. در روز حمله گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل هم ۳۱۸ نظامی کشته شدند.

به این ترتیب در جنگ جاری تاکنون در مجموع ۳۹۲ نظامی اسرائیلی کشته شده‌اند که از سالها پیش بالاترین آمار تلفات نظامی اسرائیل در یک جنگ محسوب می‌شود.

سربازان اسرائیلی در غزه
سربازان اسرائیلی در غزه

۱۷:۲۵

جراحت سطحی چند سرباز اسرائیلی در نقض «جزئی» توافق

ارتش اسرائیل می‌گوید طی ساعات اخیر سه وسیله انفجاری در نزدیکی نیروهایش در شمال غزه منفجر شده‌اند؛‌ موضوعی که از آن به‌عنوان «نقض چارچوب وقفه عملیاتی» یاد کرده است.

بر اساس این بیانیه، در یک مورد به سمت سربازان اسرائیلی شلیک شده که با آتش متقابل آن‌ها روبرو شده است. در این حادثه تعدادی از سربازان به‌طور سطحی زخمی شده‌اند.

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه قطر هم از چند مورد «جزئی نقض توافق»‌ خبر داده بود اما به جزئیات اشاره‌ای نکرده بود. خبرگزاری فرانسه هم ساعاتی پیش تصاویری از فراز غزه منتشر کرد که در آن، ابرهایی از دود بر فراز این باریکه دیده می‌شود.

۱۷:۱۷

اِما و یولی، دو دختربچه دوقلوی ۳ ساله که ۵۲ روز همراه با مادرشان شارون کانیو در اسارت حماس بودند، دوشنبه شب آزاد شدند. داوید کانیو، همسر شارون همچنان در اسارت باقی مانده است.

دانیل آلونی، خواهر شارون، و دو فرزندش هم که از خانه مادربزرگ خانواده ربوده شده بودند، دو روز زودتر آزاد شدند.

ایتان یهلومی ۱۲ ساله، یکی از ۹ کودکی بود که حماس او را در مرحله چهارم از تبادل گروگان‌ها در برابر زندانیان فلسطینی آزاد کرد.

ایتان بعد از ۵۲ روز اسارت در دست گروه افراطی حماس بامداد سه‌شنبه ۷ آذر مادر خود را در آغوش گرفت. پدر ایتان، اوهاد یهلومی که در تیراندازی اعضای حماس زخمی و به غزه ربوده شده، هنوز در دست این گروه است.

سحر کالدارون، دختر نوجوان ۱۶ ساله اسرائیلی ربوده شده پس از ۵۲ روز اسارت در غزه، با بستگان خود در بیمارستان ایخیلوف درتل‌آویو دیدار کرد. برادر ۱۲ ساله‌اش، اِرِز نیز همراه با او از غزه آزاد شد. پدرشان عوفر کالدرون هنوز در اسارت حماس است.

سحر کالدرون
سحر کالدرون

یگیل ۱۲ ساله و اور یعکوو ۱۶ ساله هم به مادر خود ملحق شدند. پدر آن‌دو یائیر یعکوو همراه با شریک زندگی‌اش میراو تال در اسارت حماس مانده‌‌اند.

جهاد اسلامی فلسطین ۳ هفته پیش فیلمی از یگیل را منتشر کرده و گفته بود که او در اسارت این سازمان است. به نظر می‌رسد که حماس او را از آن سازمان تحویل گرفت تا در معامله با اسرائیل، رها کند.

اور و یگیل یعکوو در آغوش مادر
اور و یگیل یعکوو در آغوش مادر

فیلمی از لحظه اسارت یگیل یعکوو وجود دارد که او در آن به اعضای حماس که به خانه پدر و نامادری‌شان حمله کردند می‌گوید: من خیلی کوچکم، لطفا مرا نبرید.

۱۷:۰۰

اعتراف خواننده آلمانی به ادعای دروغین درباره رفتار «یهودستیزانه» کارکنان یک هتل

یک خواننده یهودی آلمانی در دادگاه اعتراف کرد که دو سال پیش، به دروغ کارکنان یک هتل در لایپزیگ را به «یهودستیزی» متهم کرده بوده است.

گیل اوفاریم خواننده و بازیگر ۴۱ ساله دو سال پیش با انتشار فیلمی روی شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده بود که کارکنان هتل از او خواسته‌اند پیش از دریافت کلید اتاقش، گردنبد «ستاره داودش» را کنار بگذارد.

این فیلم هزاران بار به اشتراک گذاشته شده و بعنوان نشانه‌ای از اوج‌گیری یهودستیزی در آلمان، هشت دهه پس از هولوکاست، مطرح شده بود.

پس از آنکه بازرسان نتوانستند مدرک و شاهدی دال بر این ادعا پیدا کنند،‌ کارکنان هتل، از این خواننده به اتهام افتراء شکایت کردند.

حالا پس از یک سال از طرح این شکایت گیل اوفاریم در روز سه‌شنبه پذیرفت که در آن فیلم دروغ گفته و ادعایی نادرست را مطرح کرده بوده است. او بدون ارائه دلیلی برای این کار، گفت که فیلم را حذف کرده و از کارکنان هتل عذرخواهی کرد.

اوفاریم همچنین پذیرفت که یازده هزار دلار به انجمن یهودیان لایپزیگ و یک مرکز آموزشی درباره هولوکاست اهدا کند.

نمایندگان جامعه یهودیان آلمان ضمن محکوم کردن رفتار این خواننده گفته اند «در روزهایی که درگیری اسرائیل و حماس باعث افزایش جرایم یهودستیزانه در آلمان شده،‌ چنین رفتارهایی باعث آسیب جدی به قربانیان واقعی یهودستیزی شده است».

گیل اوفاریم
گیل اوفاریم

۱۶:۲۶

تأیید «حضور سران موساد و سی‌آی‌ای» در دوحه

مقام‌های ارشد امنیتی آمریکا و اسرائیل برای بحث و بررسی درباره «فاز بعدی» توافق بین اسرائیل و حماس وارد دوحه پایتخت قطر شده‌اند.

یک منبع آگاه نزدیک به مذاکرات به خبرگزاری فرانسه گفته که مدیران سی‌آی‌ای و موساد برای گفت‌وگو با نخست‌وزیر قطر با هدف بررسی روند پیشرفت تمدید دو روزه وقفه، و آغاز گفت‌و‌گوهای تازه درباره فاز بعدی یک توافق احتمالی در دوحه حضور دارند. این منبع حضور مقام‌های امنیتی مصر را هم تأیید کرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG