(rm) صدا |
اردوان نيکنام (راديوفردا): جرمي گرين استاک Sir Jeremy Greenstock، نماينده بريتانيا در سازمان ملل و اولين کسي که به جهان گفت تلاشهاي ديپلماتيک براي جلوگيري از جنگ در عراق بي فايده است، اکنون در سمت فرستاده ويژه به بغداد مي رود. آقاي گرين استاک صبح امروز در گفتگويي با رسانه هاي بريتانيا درباره نقش جديد خود، سلاحهاي نابودي انبوه عراق و آينده آن کشور صحبت کرد. شهران طبري، گزارشگر راديوفردا در لندن نگاهي دارد به گفته هاي جرمي گرين استاک.
شهران طبري (راديوفردا): سر جرمي گرين استاک که قرار بود اين هفته پس از پنج سال نمايندگي بريتانيا در سازمان ملل بازنشسته شود، تصميم اش را تغيير داده، آخرين پست خود را به عنوان فرستاده ويژه در بغداد پذيرفته است. او نقش جديد خود را انتقال قدرت به مردم عراق توصيف کرده، مي گويد: نقش من و هدف از آن اين است که لحظه سياسي مناسب را براي انتقال قدرت به مردم عراق دريابم، يعني وقتي را که همه چيز در اين کشور داراي ثبات نسبي شده باشد. در آن موقع ما مي خواهيم مردم عراق به محض آنکه آماده بودند، اداره امور خود را به دست گيرند.
سر جرمي در گفتگو با رسانه هاي بريتانيا، به برخي روايات درباره وضعيت کنوني عراق مي پردازد و مي گويد: اتهامي که از طرف يک ديپلمات عاليرتبه بريتانيا به مديريت آمريکا در عراق وارد شده، کاملا ناروا است. از قول اين ديپلمات بريتانيايي در بغداد که نامش فاش نشده، گفته مي شود که دولت ائتلافي موجود در عراق به سرکردگي آمريکا دچار هرج و مرج است، به شدت دچار کمبود بودجه و کاملا فاقد بينش استراتژيک است.
سر جرمي گرين استاک، فرستاده ويژه جديد بريتانيا به بغداد مي گويد: من با اين توصيف به هيچوجه موافق نيستم. فکر مي کنم که برعکس، آمريکا در يک شرايط بسيار آشفته اي که در ابتدا با آن روبرو شد، به نحوي فوق العاده عالي کارها را به پيش برده است. آقاي برمر، سفير آمريکا، تصميمهاي بسيار قاطع و به نظر من درستي اتخاذ کرده است. ما اکنون يک شوراي حکومتي مرکب از عراقي ها داريم که مشغول به کار است و به زودي نقش دولت موقت را ايفا خواهد کرد. اين شورا در حال انتخاب وزرايش است که تا چندي ديگر به انجام خواهد رسيد.
او درباره مسائل امنيتي در عراق گفت: نبايد فراموش کرد که ما اين جنگ را به سرعت به انجام رسانديم و طبيعي است که در مناطقي با مقاومت نظام گذشته روبرو شويم. در مجموع هنوز کارهاي پيش روي ما است، اما هر روز شاهد پيشرفت به سوي حل مسائل هستيم.
سر جرمي درباره نقش سازمان ملل در عراق و اينکه اگر قانون اساسي عراق آينده مهر سازمان ملل را داشته باشد، اعتبار بيشتري پيدا خواهد کرد، مي گويد: من با اين گفته موافقم و فکر هم نمي کنم که آمريکا با آن مخالف باشد. آنها خيلي راقب هستند که سازمان ملل در عرصه هايي که تجربه و کارآيي دارد درگير مسائل شود. نماينده ويژه سازمان ملل هم اکنون در مذاکرات جاري شرکت دارد و مطمئنا تا پاييز امسال شاهد مشارکت وسيع تر سازمان ملل در امور عراق خواهيم بود.
فرستاده ويژه منتخب بريتانيا به بغداد درباره سلاحهاي تخريب جمعي صدام حسين و امکان يافتن آنها مي گويد: من شخصا معتقدم که صدام به طور قطع سلاحهاي تخريب توده اي توليد مي کرد، اما وقتي مي دانست که بازرسان تسليحاتي در حال آمدن هستند آنها را يا از بين مي برد يا پنهان مي کرد. اکنون داستان اين سلاحها در حال روشن شدن است و عده زيادي به طور غير علني در اين زمينه فعاليت مي کنند. من فکر مي کنم تا آخر امسال کل ماجرا بر همه معلوم خواهد شد. به علاوه معتقدم که اطلاعات امنيتي که پيش از شروع جنگ به ما رسيد همگي حاکي از آن بود که خطر صدام بسيار جدي است. در حال حاضر مجلس بريتانيا در حال انجام يک بررسي کامل در اين زمينه است. نتيجه اين بررسي به شايعات پايان خواهد داد. سر جرمي گرين استاک Sir Jeremy Greenstock، نماينده بريتانيا در سازمان ملل و اولين کسي که به جهان گفت تلاشهاي ديپلماتيک براي جلوگيري از جنگ در عراق بي فايده است، در سمت فرستاده ويژه به بغداد خواهد رفت. آقاي گرين استاک صبح امروز در گفتگويي با رسانه هاي بريتانيا، نقش جديد خود را انتقال قدرت به مردم عراق توصيف کرد. وي گفت که آمريکا در يک شرايط بسيار آشفته که در ابتدا با آن روبرو شد، به نحوي فوق العاده عالي کارها را در عراق به پيش برده است. وي اين گفته را تاييد کرد که اگر قانون اساسي عراق آينده مهر سازمان ملل را داشته باشد، اعتبار بيشتري پيدا خواهد کرد. فرستاده ويژه منتخب بريتانيا به بغداد درباره سلاحهاي تخريب جمعي صدام حسين گفت که اطلاعات امنيتي که پيش از شروع جنگ رسيد همگي حاکي از آن بود که خطر صدام بسيار جدي است. در حال حاضر مجلس بريتانيا در حال انجام يک بررسي کامل در اين زمينه است. نتيجه اين بررسي به شايعات پايان خواهد داد.