جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین برای شرکت در نشست جهانی تغییرات اقلیمی در ماه آوریل دعوت کرده است.
یک مقام دولت جو بایدن روز جمعه ششم فروردین ضمن اعلام این خبر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است، آمریکا امیدوار است به شکلگیری، سرعت بخشیدن و تعمیق تلاشهای جهانی برای کاهش سوخت فسیلی مخرب کمک کند.
طبق این گزارش، دولت جو بایدن امیدوار است که رویکرد دولتهای قبلی آمریکا یعنی دولت جورج بوش و باراک اوباما برای هدایت اقتصادهای بزرگ جهان جهت مقابله با تغییرات اقلیمی را ادامه دهد. این در حالی است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، عملا از فرایند خارج شد.
دعوتنامه برای ۴۰ تن از رهبران جهان روز جمعه ارسال شده است. این نشست مجازی در روزهای ۲۲ و ۲۳ آوریل (کمتر از یک ماه دیگر) برگزار خواهد شد.
میزبانی این اجلاس درباره تغییرات اقلیمی به نوعی تحقق وعده انتخاباتی جو بایدن در این زمینه است. جو بایدن در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید با فرمان اجرایی دستور بازگشت آمریکا به معاهده پاریس را صادر کرد.
آسوشیتدپرس میگوید، زمانبندی برگزاری این اجلاس مجازی به گونهای است که با اعلام برنامه دولت جو بایدن برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای مصادف شود.
یک مقام دولت آمریکا که خواست نامش فاش نشود، در این زمینه گفته است، دولت جو بایدن نگاهی فراتر از شرکای بین المللی خود برای این اجلاس داشته است و به همین خاطر رهبران مهم بین المللی که مذاکره با آنها در باره مسایل آب و هوا دشوار است، را به این نشست دعوت کرده است.
به دنبال تلاشهای گسترده آمریکا و مذاکراتی طولانی٬ معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ امضا شد.
اما دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ وعده داد در صورت رسیدن به قدرت از این معاهده اقلیمی جهانی خارج خواهد شد. دونالد ترامپ با فرمان اجرایی آمریکا را از این معاهده خارج کرد که فرایند آن در ۱۴ آبان سال گذشته تکمیل و نهایی شده بود.
دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا از جمله امضا کنندگان این معاهده بین المللی بود که هدف آن تلاش مشترک برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانهای تا سال ٢٠٣٠ اعلام شده است.
دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ وعده داده بود که انتشار گازهای گلخانه ای آمریکا را تا سال ۲۰۲۵ نسبت به سطح سال ۲۰۰۵ بین ۲۶ تا ۲۸ درصد کاهش خواهد داد.
دانشمندان معتقدند که تحت تاثیر تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت بشر دمای زمین به نسبت سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته است.